Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6700 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב זה שפטר סולברג לא מוערך על ידי זה אתם כבר יודעים, אבל זה שהנווט שלו פיל מילס הוא אחד הכי טובים בעסק הוא נתון ללא ויכוח.

מצורף פה קטע - ON BOARD של סולברג/מילס בראלי אוסטרליה 2005 , 3 דקות וקצת של הנאה צרופה מצד אחד ומצד שני הוידאו די ממחיש עד כמה נווט עובד בראלי, בתוך האוטו -

http://www.youtube.com/watch?v=WnkxsDDh7Mc

מלבד ההנאה שבצפייה בקטע, הייתי מאד שמח שנהפוך את השרשור הזה למשהו מקצועי מעט בנושא ניווט וראלי .

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

פיל מילס מקריא 2 או 3 פניות קדימה, תלוי במצב ובצפיפות של הפניות, כולל הקראה של הערות אחרות וזה מה שמדהים מבחינת שני אנשי הצוות.

הנווט מקריא משהו שהוא למעשה לא רואה בעין והנהג אמור להקשיב ולזכור ולדעת מה לעשות בכל מצב נתון.

הייתי שם קטע של דניאל אלנה, הנווט של לואב, אבל אני לא מבין צרפתית ואני מניח שלא רבים בפורום מבינים...או שאני טועה...

דובי

פורסם

פשוט מדהים. לנו רק נשאר לשאוף להגיע לרמה הזאת.

אני רוצה לחדד טיפה את מה שדובי אמר,

הנווט לא מקריא את מה שהוא למעשה לא רואה בעין אלא מקריא הכל. מה זה הכל? כל שינוי בדרך שצריך להשפיע על אופן הנהיגה, בין אם זה ישורת, פנייה או אפילו עצמים שישפיעו על כיוון הנסיעה.

גם במקרים שהנהג רואה את השינוי בדרך, אנו נקריא את הNOTES הספציפי על מנת ליצור מצב שהנהג יתרכז בנהיגה נטו ולא בחשיבה על הדרך. (העניין מתבטא לא רק בראלי עצמו אלא בהכנות שלפני, אני למשל משתדל להוריד כמה שיותר דאגות מקובי. לדוגמא: הרשמה, התעדכנות בזמנים וכו').

חשוב גם לציין, שלמרות שאמרתי שמקריאים הכל, חשוב לדעת מה להקריא על מנת לא ליצור עומס

ובלאגן בNOTES מצד הנווט, ולא לתת לנהג אינפורמציה שהוא לא צריך.

My 2 cent.

המשך יום נעים ומושלג!

שי אסרף - Team Kobi-Racing

פורסם

אכן ניווט זה עניין קריטי בראלי, ניווט זה למעשה "לאן ואיפה הולכים...?".

נווט טוב זה נווט שאומר את הכיוונים בזמן הנכון ולפי הסדר הנכון.

אם הוא ייטעה בסדר הפניות אני רוצה לדעת מה ייקרה.

"אמור לי מי הם חבריך ואומר לך באיזה מכונית אתה נוהג." -הנרי פורד.

"הרי את מגודשת לי במפתח זה כדת פורשה וישראל".

פורסם
הוא נוסע 140 קמ"ש באמצע היער ובו זמנית עונה על שאלות. פשוט מדהים !!

איך אתה יודע על איזו מהירות הוא נוסע?

לא משנה, אין ספק שקולין מקריי ז"ל הוא נהג מדהים

הסירטון הזה לא יוכיח אחרת: http://www.youtube.com/watch?v=Ci_p6ulyTRg

נ.ב.

דובי, איך אפשר להנות מסרטון באיכות כל כך ירודה וחפירות בלתי פוסקות של הנווט? |:

פורסם

לגבי הסרטון...אין לי אחריות.

לגבי הנווט ? כמות המלל שהנווט מוציא תלויה הרבה בתקשורת שבין הנהג לנווט והשפה שקבעו בינהם.

יש נהגים שמעדיפים שעקריאו להם כל מרחק הכי קטן שיש וכל עיקולון בדרך ויש כאלו שמעדיפים הקראה יותר "כללית" , פחות להתייחס לדברים "קטנים" ויותר לדברים משמעותיים.

ברור שיש משמעות ענקית גם לסוג השטח עליו נוסעים.

לנו בישראל יש יחסית אחידות בסוגי השטח אבל מה קורה באספלט ? בשלג ? באזור מיוער מאד ?

דובי

פורסם

דובי

מי זה לנו בישראל? שטח? כל אחד רואה זאת אחרת.

בישראל יש כ- 3 נווטי ראלי מוסמכים (כלומר עם רקורד אמיתי ומוכח של כמה מירוצי ראלי אמיתיים)

כ"א מהם מדבר אחרת,מסמן אחרת,מקריא אחרת,מדגיש אחרת.

אין פה שום דבר עוקב למעט כרטיס הזמנים.

הדבר היחידי שאפשר להגיד עליהם (על אותם נווטים) זה שכל נהג ראלי יהיה קצת יותר נינוח בחברתם מאשר לשבת עם שאר הנווטים המתחילים,אע"פ שגם זה לא קובע

יש המון תכונות אחרות שמחברות נהג ונווט לצוות מנצח.

שבוע טוב

דני לוי

מירוצי מכוניות

פורסם
...לנו בישראל יש יחסית אחידות בסוגי השטח ...

דני

משום מה נראה לי שאתה לא קורא עד הסוף .

תקרא שוב ותנסה להבין מה התכוונתי - לנו בישראל - ב"אימוני" הראלי בישראל תנאי השטח בדרך כלל זהים , זה כל מה שהתכוונתי...

דובי

פורסם

דובי

קראתי עד הסוף האמן לי

אני לא מתייחס לשטח הטופוגרפי הזהה לאימוני הראלי (זה לא אימון ולא ראלי, אל תבנה על זה)

אני מנסה להדגיש לך ולאלה הקוראים שכ"א מהנווטים הבודדים הקיימים בארץ באותם תנאים טופוגרפים שאתה ציינת לא רואים בעין שווה את ה"נוטס" וזה הכי חשוב להדגיש.

דני לוי

מירוצי מכוניות

• תוכן חדש...