Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6720 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלם לכולם ושבת שלום.

שבוע שעבר ביצעתי כיוון פרונט לרכב שמשך חזק שמאלה במהירות גבוהה.

הבחור בכיוון אמר לי שהרכב אולי ימשיך טיפה לסטות משום שהצמיגים הקדמיים(בני 5 חודשים ו3000 ק"מ) התעקמו קצת.

למחרת הלכתי למוסך שלי לטיפול שכלל החלפת שמן גיר ,שמן הגה וצלחות בלם+רפידות מקוריות.

אחרי יומיים במהלך נסיעה ,ההגה שבדרך כלל משמיע זמזום לא מזיק מהמשאבה ,החל להשמיע רעש חריף הרבה יותר בסיבובים שלו ,כאילו איזשהו חלק שם משפשף חלק אחר.

עברו כמה ימים והרעש פחת ,בדקתי גם שהשמן לא נזל. דרך אגב ,השמן ששמתי הוא דסקרון 2 ,אולי הוא לא מתאים?

בכל מקרה ,היום נסעתי ברכב,ופתאום אני מרגיש שההגה נהיה קשה מהרגיל ,מי שמכיר את ההגה של פונטו דור 1 ,יודע שזה הגה כח ממש רך ונוח לנהיגה, מיד הרגשתי בהבדל ובאיך הוא התקשה.

האם כל הצרה הזו נובעת מהשמן שאולי לא מתאים?

למה צריך לשים לב כאשר מחליפים שמן הגה?

האם המוסכניק עשה עבודה לא טובה?(אני בכל מקרה גמרתי איתו)

אנא עזרתכם החשובה לי מאוד

אביתר ,בעל פונטו 90 מאוכזב.:-(

פורסם

איזה שנה הרכב ? אם זו פונטו 90 ההגה הזה הוא הגה כח / הגה רגיל כנראה לא חשמלי בניגוד לספייס שבה יש הגה חשמלי.

אני הייתי ניגש חזרה למוסך לבדיקה,ההגה בעיקרון לא צריך להיות מרגרינה אבל גם לא כזה שישבור לך את הידיים.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

ע"י שהחלפת את הנוזל ההידראולי בהגה כח גרמת, למעשה, לירידת לחצים בעקבות כך שהוצאת נוזל סמיך (וצמיגי) עם שביבי מתכת ובלאי של המערכת - והכנסת נוזל נקי (ודליל) שכבר מצליח לעבור דרך אטמים שחוקים וישנים ובכך מאבד את הלחץ.

בתור התחלה - רכוש בהקדם האפשרי תוסף לשמן אדום (נקרא גם תוסף לגיר אוטומטי ומערכות היגוי מבוססות DEXRON 2-3) או תוסף "מונע נזילות" לגיר אוטומטי\מע' היגוי והשתמש בהתאם להוראות המצורפות (ותקווה שזה יעזור לך).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
איזה שנה הרכב ? אם זו פונטו 90 ההגה הזה הוא הגה כח / הגה רגיל כנראה לא חשמלי בניגוד לספייס שבה יש הגה חשמלי.

אני הייתי ניגש חזרה למוסך לבדיקה,ההגה בעיקרון לא צריך להיות מרגרינה אבל גם לא כזה שישבור לך את הידיים.

ההגה האמת היה די מרגרינה אבל זה לא הפריע לי.עכשיו הוא קצת קשה ,אבל לא משהו שמפריע לי לנהוג.

מה שהכי מפחיד ומדאיג אותי הם הרעשים החזקים בעת סיבוב ההגה.

תודה על התשובה.

איציק ,תודה על התשובה ,כך אעשה ביום ראשון.

פורסם

קצת קשה לי להאמין שהחלפת הנוזל גרמה לבעיה אבל אולי איציק צודק.

האם הנוזל מתאים לרכב שברשותך ? האם בוצע ניקוז אוויר כראוי ?

איזה כייף לי :)

פורסם

אמרו לי בחנות שמתאים ,אבל אני לא מאמין לאף אחד ,כולם רק רוצים למכור.

לא שאלתי את המוסכניק אם הוא ביצע את הניקוז.(פאק ,היום בן אדם שהולך למוסך חייב לדעת הרבה ולשאול שאלות עקב חוסר ביטחון מוחלט באמינות ובאיכות עבודתו של המוסכניק).

פורסם

1. כאשר הרצועה, המניעה את משאבת ההגה,לא מתוחה, נוצר רעש והחלקה.בדוק את הרצועה .

2. בדוק שלא חסר נוזל במיכל - הוספת תוסף לנוזל ממסרה, יכולה לעזור (כפי שרשמו קודמי) .

3. נוזל ממסרה DEXRON II/III שניהם בסדר, לדגם זה .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
עדכון- הרעשים כבר משבת בערב נעלמו לגמרי ,וההגה נהיה רך יותר.

הסבר אפשרי?

אויר במערכת ?...

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני יודע שברכבים עם ABS (לפחות בחלק) ישנה פרוצדורה של הוצאת אוויר ממערכת ה-ABS, פעולה שנעשית ע"י חיבור סורק. אם יש אצלך ABS אוליי כאן הבעיה.

• תוכן חדש...