Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה|בקשר להונדה אצ'בק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6701 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לדעת כמה כוס סוס יש לרכב ואם הוא מהיר כי הנפח 1400 ?

ואיך הצריכת דלק שלו בגיר ידני ובכללי האם הרכב ממולץ וזול במחינת תחזוקה

או עדיף את הסיויק SR ?

איזה רכב יותר מהיר הSR או אצ'בק שניהם בגיר ידני ?

תודה לעוזרים

פורסם

פורום הונדה- http://www.hondaclub-il.net/ , עשה חיפוש שם. קח בחשבון שהסיוויק האצ'בק נחשבת בפורום הנ"ל ליצירה מוטורית מזן נכחד ולכן אני ממליץ לך

לא להתייחס יותר מדי לנתוני הביצועים המופרכים משהו שעפים שם באוויר.

בגדול מנוע ה 1.4 (ללא vtec) הינו בעל הספק של 90 כ"ס.

פורסם

בירידה על ניוטרל

לא צריך להגזים אבל אפשר לרשום 16 על בינעירוני אם ממש מתיאמצים, אבל מי נוסע רק בינעירוני.

לכן 1:13 די סביר להוציא ממנה עם נהג רגוע

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

1.6 סדאן ידנית מהדור של 96-00 (לא זוכר את השנים במדויק, הדור שאחרי העגול) עושה כ-16 ק"מ/ל' בבינעירוני רחום וחנון, כ-12-13 ק"מ/ל' משולב. בנהיגה חזקה הצריכה יורדת לכיוון ה-10 ק"מ/ל'. אני מניח שההאצ'באק לא רחוקה מכך, אם כי אין לי ניסיון מעשי עמה, בניגוד לסדאן.

הרכב לא יקר במיוחד מבחינת תחזוקה, אם כי לא זול כמו דייהטסו וטויוטה למשל (בתור בסיס יפני להשוואה), ואמינותו הכללית טובה אם כי, שוב, יש יותר "קטנות" מבדייהטסו/טויוטה (מנופי פתיחת דלתות/מכסה מנוע ומפלג בתור דוגמא. יש גם קטע מעצבן של התעייפות בבוקסות של המתלה האחורי).

בסך הכל רכב אמין, מרווח, חסכוני ומהיר בהחלט, בוודאי ביחס לקבוצת ה-1.6 סדאן. מה שכן, טעות לצפות ממנו שיהיה ספורטיבי. ההגה ארוך ודל בהיזון חוזר, פעולת בורר ההילוכים מעצבנת לטעמי וגם פעולת דוושת המצמד ותת ההיגוי שריר וקיים. יציאת הרכב להחלקה לא הכי פרוגרסיבית גם היא. מה שכן, ניתן לשפר את ההתנהגות, קיימים בחו"ל קיטים רבים לצורך כך, נשאר רק לשלם.

עריכה:

ההתייחסות היא לסדאן בשל ניסיון אישי עמה (6 שנים במשפחה). ההאצ'באק לא שונה במיוחד מכאנית, בוודאי לא מבחינת מנוע, כך שהתיאור לעניין זה די תואם, לעניות דעתי.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
בשנים 93-97 היו מנועים 1.4 עם רק 75 כ"ס

צריכת דלק עם גיר ידני בסביבות ליטר ל20-18 קלומטרים.

טעות.

משנת הדגם 1996 הגיע לארץ הסיוויק עם מנוע 1.4 (סידרה D) שמספק 90 כ"ס.

צריכת הדלק מגיעה בבין עירוני ל 1-17 במהירות קבועה של 90 קמ"ש.

משולב בערך 1-13 בנסיעה לא רגועה בכלל. (הנתונים לידני, עם תיבה אוטומטית הרכב שתיין לא קטן)

מאוד מרווחת, משמעותית מרווחת (בעיקר מאחור) מA3,איביזה וכו'.

אמינה מאוד מבחינה מכנית ולא רגישה להיתעללות יחסית לרכבים אחרים.

ישנם בעיות חשמל שנולדות לאחר קומבינות של מערכות סטריאו,אזעקות וכו' ע"י מתקינים לא מקצועיים.

מנגגוני הנעילה בדלתות רגישים. (צריך לפתוח את הדלת ולנקות ולשמן)

ההיגוי חרא! ארוך מאוד, ללא שום תיקשורת או היזון חוזר.

הגיר דווקא בסדר במידה ואתה מקצר את ידית ההילוכים ב3-4 ס"מ.

קלאץ רך מאוד במידה והוא תקין.

שידרוג מידת הצמיג ל 195\55 R15 עושה פלאים להיתנהגות, ג'אנט יותר גדול כבר מכביד עליה משמעותית.

תת היגוי תמיד יישאר אבל במידה ואתה "משליך אותה" באגרסיביות לתוך פנייה היגוי יתר יופיע בצורה חמורה! (תענוג אמיתי :lol:)

פילטר פתוח עוזר מאוד לרכב לנשום בסל"ד גבוה ומניב תוצאה יפה לעומת רכבים אחרים.

ההאצ'בק הרבה יותר נוקשה מה SR.

אחלה אקוסטיקה למערכות סטריאו.

*לכותב הייתה האצ'בק במשך שנתיים+ ועברה איתו באיזור ה 75K קילומטר :shock:*

פורסם

לכל מי שניסה לתקן אותי:

רכב תקין,בנסיעה בין עירוני עושה קרוב ל 1 ל20

נבדק בכמה רכבים שונים.

כל מי שעשה פחות, שילמד לנהוג ,או יסדר את המנוע.

דגמים 96 היו עם מנועים עם75 כ"ס d14a3

רק בסוף ה97 התחילו להביא סיוויקים עם מנועים 90 כ"ס d14a4

Omnia mea mecum porto

פורסם

בבדיקה על 6 האצב'ק שונות כולן משנת 96 (אחת מנואר, 2 מפבואר, אחת ממרץ ועוד 3 מאמצע עד סוף השנה)

כולן עם 90 כ"ס ודגם מנוע D14A4.

כולן ניקנו בארץ וחוץ מאחת, (שלי) כולן על מנוע מקורי.

כולן תקינות (ומטופלות בפדנטיות)ורובנו [:wink:] יודעים לנהוג ואף אחד לא הצליח לעבור את ה 17 קילומטר לממצוע בדרך בין עירונית.

פורסם

אני בדקתי את האמת בדגמים 99-00

הבדל היחיד בינהם,הוא חיישן חמצן נוסף אחרי הממיר.

כנראה זו היא הסיבה לצריכה טיפה יותר טובה.

Omnia mea mecum porto

פורסם

ישנם עוד הבדלים מינוריים כגון פגוש וגריל שונים,מידה שונה של הג'אנטים, ובעצם חבר פעם ספר יותר מ200 שינויים (רובם מינוריים) בין הדגמים! כולל שינויים מכניים.

לא ניתקלתי בהאצ'בק עם מנוע של 75 כ"ס, האם יש מישהו שמכיר כזו בארץ?

אני מעניין לראות את הרכב ולהיתרשם לגבי ההבדלים...

• תוכן חדש...