Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6692 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, הרכב המדובר הוא פולו 1.6 00'

חבר המליץ לי להעלות 2 PSI בכל גלגל קדמי על מנת לקבל אחיזה משופרת

עשיתי כדברו, ובאמת הרגשתי אחיזה מעט טובה יותר בפניות, ולא הרגשתי שום הבדל לרעה בבלימה\נוחות.

יש לציין כי קראתי את המאמר של מוטי אך מדובר שם על להגיע לגבול האחיזה שהדופן כמעט קורסת או משהו כזה, ואין לי מושג על מה מדובר.

האם אפשר להשאיר את הלחץ כמו שהוא ? (2 מעל הוראות היצרן מקדימה) והאם יהיה שיפור אם אני אעלה גם מאחור ?

תודה מראש

פורסם

שאלה נוספת:

הג'אנטים שיש לפולו הם בצבא כסף (אמרו לי שזה אלומיניום). כל שבוע אני נוסע כ 300 ק"מ, ובכל ניקיון שבועי הג'אנטים הקדמיים ממש מלוכלכים ! כאילו איזה חודשיים לא ניקו אותם, המון לכלוך שחור (מהברקס אני מניח). אז נכון לפעמים אני נוהג מהר וזה מוביל לבלימות יחסית חזקות אך בעיקר תכופות, אבל לא מעבר.

האם זה נורמלי ??

פורסם

הברקסים = נורמלי לחלוטין.

אם זה מאוד מטריד אותך, ערוך חיפוש. דובר פה פעם על סוגי רפידות בלימה ואיזה מהן מייצרת פחות לכלוך. מצד שני, זה תקין, ואומר שהברקסים עושים את עבודתם. אל תתעצל, תנקה. :arrow:

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם
הברקסים = נורמלי לחלוטין.

אם זה מאוד מטריד אותך, ערוך חיפוש. דובר פה פעם על סוגי רפידות בלימה ואיזה מהן מייצרת פחות לכלוך. מצד שני, זה תקין, ואומר שהברקסים עושים את עבודתם. אל תתעצל, תנקה. :arrow:

אין לי בעיה אם זה ואני לא מתעצל. שאלתי רק מפני שחששתי שאולי יש איזשהי בעיה שהרפידות מתפוררות יתר על המידה. עכשיו אני רגוע, תודה.

רק אם אפשר תשובה לגבי השאלה לגבי הלחץ אוויר?

כמו כן, כיצד ניתן להסיר כתמי שמן שהצטברו על המכסה של המנוע עצמו ? (באיזור פתח מילוי השמן, בעיקר על משטחי מתכת למינהם)

פורסם

עלייה של לחץ אוויר בצמיגים מעל המותר ע"י היצרן הופך את הצמיגים לקשים יותר, כל זווית הצמיג בזמן העצה-בלימה ופניות קטנה, מה שמביא לאחיזת כביש גרוע יותר (כוח החיכוך שצמיג יכול להתמודד איתו נמוך יותר). חוץ מזה, אתה יכול לגרום לנזק בצמיג, שחיקה בחלק האמצעי.

ובעניין כתמי שמן, איפה בדיוק יש לך כתמים? בצד הפנימי של מכסה מנוע?

בברכה.

יגאל

"אתה רוצה חתיכה זהב? - לא, אני הרגע אכלתי" :?

"בשביל מה שמו לשוטר כובע, אם לא בשביל לראות?" :shock:

פורסם
עלייה של לחץ אוויר בצמיגים מעל המותר ע"י היצרן הופך את הצמיגים לקשים יותר, כל זווית הצמיג בזמן העצה-בלימה ופניות קטנה, מה שמביא לאחיזת כביש גרוע יותר (כוח החיכוך שצמיג יכול להתמודד איתו נמוך יותר). חוץ מזה, אתה יכול לגרום לנזק בצמיג, שחיקה בחלק האמצעי.

ובעניין כתמי שמן, איפה בדיוק יש לך כתמים? בצד הפנימי של מכסה מנוע?

בברכה.

יגאל

מוטי הסביר מפורשות במאמר שלו כי לחץ האוויר המומלץ על ידי היצרן הוא פשרה בין נוחות לאחיזה. כמו כן הוא הבהיר שהלחץ בו האחיזה תהיה גבוהה ביותר יהיה תמיד גבוה יותר מהלחץ המומלץ על ידי היצרן. אז איך יכול להיות שלדבריך כל עליה בלחץ האוויר מעל המלצות היצרן תגרום לאחיזה גרועה יותר ?

לגבי השמן - יש את מכסה הפלסטיק של המנוע, איפה שלרוב יצרן המכונית שם את הלוגו שלו ולפעמים גם נפח המנוע, ולידו יש גם מכסה ממתכת, שעליו יש גם את פתח מילוי השמן.

פורסם
מוטי הסביר מפורשות במאמר שלו כי לחץ האוויר המומלץ על ידי היצרן הוא פשרה בין נוחות לאחיזה. כמו כן הוא הבהיר שהלחץ בו האחיזה תהיה גבוהה ביותר יהיה תמיד גבוה יותר מהלחץ המומלץ על ידי היצרן. אז איך יכול להיות שלדבריך כל עליה בלחץ האוויר מעל המלצות היצרן תגרום לאחיזה גרועה יותר ?

לגבי השמן - יש את מכסה הפלסטיק של המנוע, איפה שלרוב יצרן המכונית שם את הלוגו שלו ולפעמים גם נפח המנוע, ולידו יש גם מכסה ממתכת, שעליו יש גם את פתח מילוי השמן.

חלקית אני מסכים איתך, אך האם ידוע לך כמה צריך להוסיף על מנת להגיע לאחיזת כביש טובה יותר מבלי לגרום נזק לצמיגים?

זה יכול להיות 2 PSI, או כל מספר אחר. אז אולי לדעתך אני לא צודק בהמלצות שאני נותן, אך אני משתדל להמליץ בצורה כזו שאפילו אם לא עזרתי יותר מדי גם לא גרמתי נזק למישהו.

בברכה.

יגאל

פורסם
חלקית אני מסכים איתך, אך האם ידוע לך כמה צריך להוסיף על מנת להגיע לאחיזת כביש טובה יותר מבלי לגרום נזק לצמיגים?

זה יכול להיות 2 PSI, או כל מספר אחר. אז אולי לדעתך אני לא צודק בהמלצות שאני נותן, אך אני משתדל להמליץ בצורה כזו שאפילו אם לא עזרתי יותר מדי גם לא גרמתי נזק למישהו.

בברכה.

יגאל

לא אמרתי שאתה לא צודק - יש היגיון רב בלהקשיב להוראת היצרן. פשוט מה שהשתמע מהודעתך זה שכל שינוי מעלה בלחץ האוויר בהכרח יגרום לאחיזה גרועה יותר בכל מצב, דבר שעמד בניגוד למה שידעתי.

אני חושב שאני אחזור ללחץ האורגינל.

ומה לעשות בעניין כתמי השמן ?

פורסם
לא אמרתי שאתה לא צודק - יש היגיון רב בלהקשיב להוראת היצרן. פשוט מה שהשתמע מהודעתך זה שכל שינוי מעלה בלחץ האוויר בהכרח יגרום לאחיזה גרועה יותר בכל מצב, דבר שעמד בניגוד למה שידעתי.

אני חושב שאני אחזור ללחץ האורגינל.

ומה לעשות בעניין כתמי השמן ?

לפי מה שידוע לי, צמיג עם לחץ אוויר נמוך בעל מקדם חיכוך גבוה יותר, בשל העובדה ששטח מגע עם הכביש גדול יותר.

לגבי השמן אני לא כל כך יודע להמליץ לך, אך בעניין הצמיגים אני רוצה להפנות אותך לכתבה מאוד מעניינת (לדעתי) שנותנת הרבה מידע בנושא זה.

http://www.tires4u.co.il/P27236/

בברכה.

יגאל

פורסם

אין לנפח צמיגים בלחץ נמוך יותר מהגדרות היצרן, למרות ה"גידול" בשטח הפנים,

משום שיוצרים עומס מוגבר על דפנות הצמיגים, אשר הינן דקות במילא, ומצב זה יוביל בוודאות לקריסת הדופן ופיצוץ הצמיג.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

קונדסון, לא רשמתי שצריך לעשות ככה, אבל זה משגורם לחיכוך גבוה יותר.

דרך הגב, כשאתה נתקע עם הרכב בחול ולא יכול לצאת, אז אחת האפשרויות זה להוריד אוויר מגלגלים ולצאת (רק אחר כך צריך כמובן לנפח :wink:).

• תוכן חדש...