Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תיקון פיטריה לצמיג

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6699 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יפה! הסמכה לניהול צמיגיה יש לך?

עברתי לפני שנה השתלמות רענון לבעלי הסמכה ודובר רבות שם על נזקי השרוכים חומרי הפאסט למינהם והכנסת אבובים לצמיגים רדיאלים.החוק במדינה אוסר על תיקוני שרוך לרכב שאינו חקלאי וישנם הרבה ג'פאים שחושבים שמצאו את הפתרון המושלם ואינם יודעים שהם מסכנים את עצמם.

חנן תעביר לחבר'ה :תיקון דופן בחום עולה בין 80-100 ש"ח ולוקח לפחות שעה במכשיר גיפור.

פורסם
עברתי לפני שנה השתלמות רענון לבעלי הסמכה ודובר רבות שם על נזקי השרוכים חומרי הפאסט למינהם והכנסת אבובים לצמיגים רדיאלים.החוק במדינה אוסר על תיקוני שרוך לרכב שאינו חקלאי וישנם הרבה ג'פאים שחושבים שמצאו את הפתרון המושלם ואינם יודעים שהם מסכנים את עצמם.

חנן תעביר לחבר'ה :תיקון דופן בחום עולה בין 80-100 ש"ח ולוקח לפחות שעה במכשיר גיפור.

אני חושב שאתה מטעה. תיקון תופן בחום (גיפור) מתאים ומורשה רק לרכב מסחרי או חקלאי ולא לרכב פרטי,SUV או מסחרי קל.

פורסם

האופציה הזו מוכרת לי, ולדעתי גם להרבה מנהגי השטח.

אבל, אני לא אוהב את זה. הוצע לי פעם אחת לתקן קרע קטן בדופן צמיג ע"י בעל צמיגיה רציני ומכובד מאוד בקהילת השטח, וסירבתי.

הוא הסביר לי איך הוא עושה את זה ואמר לי שאם אני עושה את התיקון הזה אז אסור לי להוריד אוויר בשטח.

ראשית, זה הבהיר לי שהתיקון הזה הוא גבולי ולא משחזר את תכונות הצמיג המקוריות.

שנית, כאחד שבכל ירידה מהאספלט מוריד אוויר ל9-11PSI האופציה להישאר בלחץ הכביש לא קיימת מבחינתי.

אז הבעתי את דעתי על העניין בצורת שליפה של 900 ש"ח מהארנק וביקשתי צמיג חדש. כואב, אבל זו הדרך הנכונה, לעניות דעתי.

פורסם

חנן בנושא השרוך יש בדבריו של דניאל נקודה שאתה מפספס לדעתי כשאתה מדבר על סטטיסטיקה ונסיון, בעיקר אישי:

כשאתה מבצע תיקון כזה בשטח ניחא, כשאתה נוסע זמן מה עד לתיקון עם הרכב על כבישים מהירים זאת כבר בעיה מהסיבה הפשוטה שאם נעוצה בזה סכנה מוכחת (ועל כן גם תיקון כזה אסור) זה אומר שיש סיכוי לבעיה. זה שביצעת ובהינתן כל התנאים הספציפיים והמזל שלך או של החברים שאתה מכיר זה לא קרה לא אומר שמחר זה לא עלול חלילה לקרות למישהו מכם, הרי זהו טיבעם של תיקונים גבוליים שמהווים פוטנציאל לאסון. והאסון כבר קרה לאנשים אחרים. אני חושב שעדיף להמנע מלבצע נסיעות בכבישים מהירים עם תיקון כזה, למעט אוליי נסיעה זהירה לצורך תיקון.

פורסם
למעט אוליי נסיעה זהירה לצורך תיקון.

על זה מדובר, ואני לא טענתי אחרת במהלך כל השרשור הזה.

זה לא חוקי, זה לא מה שכתוב בספר, ובכל זאת, בינינו, כל אחד מאיתנו שתישרף לו נורית שמתריעה על חוסר בנוזל בלמים ייסע ברכב כדי למצוא נורית כזו ולהחליף אותה ולא ישבית את הרכב וייסע באוטובוס למצוא תיקון לרכב, למרות הפוטנציאל הרה האסון שבסיטואציה הזו. לא?

מה שדניאל כתב, ורק עם זה התווכחתי, זה שתיקון זמני כזה ברוב או בכל המקרים פוסל את הצמיג, ואת זה הסטטיסטיקה הפרטית שלי פשוט סותרת. גם אם היא פרטית הרי שגודלה (כמה עשרות טובות) ותוצאותיה מאפשרות לי לקבוע בצורה חד-משמעית שברוב המקרים התיקון לא יפסול את הצמיג.

פורסם

לפני שבוע היה לי פנצר באוטו (הונדה אקורד 2003)

בפנצריה תיקנו לי את זה מבלי לפרק את הצמיג מהגנט

האם מדובר בתיקון בשרוך האסור, או שיש עוד סוגי תיקונים

שלא מצריכים פרוק הצמיג.

כששאלתי את הבחור שם איך זה שלא מפרקים צמיג הוא אמר

לי שזה סוג תיקון חדש.

האם עלי להיות מודאג?

מה עלי לעשות?

איתי

פורסם
אני חושב שאתה מטעה. תיקון תופן בחום (גיפור) מתאים ומורשה רק לרכב מסחרי או חקלאי ולא לרכב פרטי,SUV או מסחרי קל.

אני לא טועה ,בהחלט אפשר לתקן צמיגים של כול סוגי הרכב בתנאי שהנקב אינו גדול ורחוק מספיק מהוולס.

התיקון מתבצע ע"י מדבקת צמיג מיחדת לטיובלס בשילוב קושינג גומי שמונחת בחלקו הפנימי של הצמיג הוא נלחץ במכונה בעלת שני גופי חימום.תיקון כזה מומלץ לכול נקב שממוקם בחיבור הסוליה לדופן ולצמיגים של אופנועי ספורט.

פורסם

מה זה וולס? בכל אופן אני מדבר על דופן ולא סוליה או חיבור אליך שאסור לתיקון וגם לא בתהליך גיפור, למעט רכב כבד וכו'.

פורסם
מה זה וולס? בכל אופן אני מדבר על דופן ולא סוליה או חיבור אליך שאסור לתיקון וגם לא בתהליך גיפור, למעט רכב כבד וכו'.

וולס הוא הכינוי לעקב הצמיג -אגד של כבלי פלדה מצופים בגומי.

אני גם מדבר על דופן,למי שיש את ההסמכה,המכשיר המתאים, הידע והזמן מותר לתקן ע'פ חוק.

בפעם הבאה שאתה בדרום אתה מוזמן להכנס אלי להדגמה.

• תוכן חדש...