Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוסר/עודף שמן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6728 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

וולוו 945 סטישן מנוע 2300 שנת 93 (אם זה משנה משהו).

ככה,

בערך כל שבועיים אני צריך להוסיף מים לרדיאטור וכל חודש שמן.

שמן, לא בדקתי כבר חודשיים, בדקתי אתמול וראיתי שאין כלום (הרבה פחות מהמינימום, בקושי איזה סימן שמן בסוף המוט).

ברוב 'חוכמתי' תפסתי מיכל שמן ומיליתי בסיטונאות.

התחלתי לנסוע והאוטו עושה רעשים מוזרים שמתגברים עם הלחיצה על הגז.

מסתבר ששמתי יותר מדי אבל לא סתם יותר מדי, שמתי איזה ליטר וחצי אם לא יותר מעל למקסימום.

נסעתי איתו אתמול הלוך וחזור לעבודה והיום הלוך לעבודה (כל צד משהו כמו 15 קילומטר) וכל הדרך הלב שלי מפרפר (כמובן שאני גולש מהעבודה, אלא מה?).

ועכשיו לשאלות:

מה זה אומר שאני צריך לשים מדי פעם שמן ומים? לא כל כך מפריע לי, אם זה בעיה במנוע אין לי גרוש להשקיע.

ולשאלה העיקרית: עודף שמן (בכמויות הנ"ל) מזיק (ואם כן האם הזיק וגרם לנזק בלתי הפיך?) והאם יש דרך לשחרר את השמן חוץ מללכת למוסך ולבזבז חצי יום ושלושת רבעי ארנק?

אודה מאוד לעזרה, אני מאוד לחוץ,

אשמח גם להיבטים שיתכן שלא שאלתי, אני לא מבין יותר מדי (בלשון המעטה).

פורסם

ריקון שמן המנוע העודף אינו אורך חצי יום ולא ירושש אותך כספית (כי זה לא יקר) ובצע זאת מהר.

אני מכיר מוסך בת"א שבנה משאבה חשמלית עם צנורית דקה המוחדרת דרך המוביל של מדיד שמן המנוע וכך הם שואבים עודפי שמן מהמנוע.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

במקרה הקל: עודף השמן יפרוץ דרך האטמים ויגרום לנזילות קבועות גם אם תוציא את עודף השמן, כלומר הרכב יתחיל 'לאכול שמן' ולנזול באופן קבוע

במקרה ה'כבד': השמן יזרק לכל עבר ע"י הגל-ארכובה, הרינגים לא יצליחו לנגב אותו וישברו, הלחץ יעלה ואפילו טלטל יכול להשבר, המנוע יחזיר את נשמתו...............אללה ירחמו:cry:

תוריד כבר עכשיו את הכמות ותתפלל,חמש דקות של זחילה מתחת לרכב, בהצלחה

• תוכן חדש...