Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האוזן האנושית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8286 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם למישהו יש מושג על תחום התדרים שמסוגלת לקלוט האוזן האנושית ?

או שמא זה בעצם תחום התדרים שמסוגל המוח האנושי לתרגם ?

פורסם

האמת שעכשיו החזירו לי תשובה ממכון שמיעה, והנתון המדויק הוא 125HZ עד 20KHZ

לגבי הירידה בשמיעה אני לא יודע ולמזלי אני די צעיר בשביל לדאוג לגבי זה כרגע... :)))

פורסם

לפי מה אתה קובע ? אם זה בגלל שהסאב שלך מוציא פחות זה עדיין לא אומר שאתה שומע מתחת לזה, בכל מקרה הפניתי את השאלה גם למומחה בקופ"ח לאומית, ונראה איזו תשובה נקבל משם...

אתה יכול להפסיק לדאוג יש לך מערכת באוטו שתדאג לזה:)

אני כרגע לא דואג אבל אם כבר - בגלל המערכת אני צריך להתחיל לדאוג...

פורסם

יש דיסקים עם BASS NOTES שגם רשום לך איזה תדר מנוגן וללא ספק שומעים את התדרים הללו לפחות עד 30 הרץ. אם לא היו שומעים מתחת ל125HZ לא הייתי שומע חלק מהתווים כשהייתי מנגן על בס :?

כמו כן הייתי חובש בצבא ועבדתי הרבה עם רופא א.א.ג שבין היתר גם הפנה לבדיקות שמיעה וקיבל את תוצאותיהן. אני באמת לא זוכר מה היה הטווח התחתון שאנשים שמעו אבל אם זה היה 125HZ בהחלט הייתי זוכר דבר שכזה.

פורסם

אפילו אם בן אדם לא שומע טוב - הדבר יתבטא יותר בתדרים הגבוהים שהוא לא ישמע מאשר הנמוכים שמורגשים פיזית במקרים מסויימים בצורת תנודות באוויר...

ובכל זאת

20Hz-20KHz

זאת שמיעה מושלמת הייתי אומר

הייתי מכוון יותר לכיוון ה-

20Hz-18Khz

פורסם

יש גם אנשים שיש להם פגיעה בתדרים הנמוכים, רוב נבדקי השמיעה שהיו אצל אותו א.א.ג היו נבדקים שחשופים לרעש הרבה מעל הממוצע ולחלקם הייתה פגיעה בטווח התחתון.

תדרים שיותר מרגישים ופחות שומעים הם מאזור ה30HZ ומטה.

פורסם

עכשיו אם כבר התחלנו לדבר על סאונד אם אני לא טועה מעל 90 DB יש פגיעה באוזן מפה נובע שאם אנחנו שומעים מוסיקה באוטו מעל 90 DB יש פגיעה באוזן...

וכשאנחנו הולכים למועדון ובצפר...וכו'

תשימו לב כשאתם יוצאים מהמועדון ושומעים מוזיקה באוטו אז אם נגיד שמתם ווליום 30 כשנסעתם למועגון וזה היה חזק בישבילכם כשאתם חוזרים הביתה ושמים ווליום 30 אתם שומעים חלש.

מה שקורה שהאוזן מתרגלת לעוצמה גבוהה ואם הזמן היא מתרגלת לתמיד ומפה נובע שווליום 30 יהיה תמיד חלש בישבילכם { ואם הזמן אםפשר להיות חירש}......תשימו לב לזה במיוחד אלא ששומעים מוסיקה בעוצמה גבוהה.

פורסם

בתעלת (?) האוזן יש שערות דקיקות שנשכבות ונצמדות לעור כאשר עובר צליל בווליום גבוה. כאשר הרעש פוסק השערות מזדקפות שוב אבל ככל שהן שכובות יותר זמן ההזדקפות שלהן איטית יותר וכך נפגעת השמיעה עד למצב של פגיעה תמידית בשמיעה.

הפתרון: לא להיחשף לרמות גבוהות של רעש לאורך זמן (מעל מחצית השעה). פשוט לתת לאוזניים לנוח.

אגב, הציפצוף שאנו שומעים ביציאה מדיסקוטק נגרם מהשערות הקטנטנות הללו שנשכבו עקב עוצמת המוסיקה. רחמו עליהן...

פורסם

ד"א

אניזןכר שעבדתי במפעל אז הבעיה היית שם הויברציות ולא הרעש ,גם הרעש אבל יותר הקטע של הויברציות לכן הכריחו ללכת אם אטמי ואוזניים...

ויברציות=תדרים נמוכים

פורסם

אם היינו שומעים רק מ 125hz לא היינו צריכים סאבים באוטו..... אפשר לשמוע ככה מ30hz ומעלה כמו שאייל אמר.

פגיעת רעש גם תלויה בזמן של ההיחשפות לרעש.

זה הולך בעוצמה לדקות... כמו למשל מותר לשמוע 130db לחצי דקה.. יש לי טבלה מדויקת למי שרוצה.

ככל שאנחנו מתבגרים השמיעה שלנו פוחתת.. זו הסיבה שאנחנו אף פעם לא מרוצים מהמערכות שלנו.:)

If I have seen further than other men it is because I have stood on the shoulders of giants.

• תוכן חדש...