Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

השוואה מיני ידניות 40-65K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6737 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר הרבה זמן אני עושה סקר שוק לבד על הדגמים הנ"ל,

רציתי לשאול את דעתכם העניינית בתקווה שהשרשור לא יגיע למקומות אחרים :)

המועמדות:

1. polo 16v 2003 1.4 - 100HP

2. Yaris T-sport 2003 1.5 106HP

3. Punto HGT 2002 1.8 130HP

איך הייתם מדרגים את הרכבים הנ"ל, מבחינת:

1.עלויות אחזקה כוללות (טיפולים חלקים, ביטוח, טסט)

2. ירידות ערך

3. אמינות

4. וצריכת דלק

מי הכי משתלמת לדעתכם? (חסכונית יפה אמינה וכיפית)

מי הכי מהירה לפי הסדר 0-100?

*המטרה היא להנות וכמה שפחות להפסיד על הרכב מבחינת תיקונים, טיפולים יקרים, ירידת ערך וצריכת דלק.

תודה רבה!

פורסם

הפונטו היא החזקה מכולן, 0-100 8.6 שנ'.

הפונטו היא הזולה ביותר לאחזקה מבחינת טיפולים ועלויות חלקים.

מציגה אמינות טובה מאוד אם היא מטופלת כמו שצריך!

צריכת הדלק בבינעירוני בנסיעה רגועה היא 1/15 בערך, בעיר הצריכה היא 1/10.

אגרת רישוי בפונטו 970+- ש"ח, ביטוח זול יחסית.

הטויוטה שומרת על ערכה טוב יותר, אבל היא יקרה באופן משמעותי מהפונטו.

אגב המחירון לא משקף הרבה מכיוון שהפונטו במחירון יקרה יותר מקליאו ספורט, פולו GTI ואיביזה טורבו אז היא שומרת על ערכה מצויין לפי לוי יצחק, אבל בפועל היא היחידה שנמכרת במחירון ואפילו טיפה מתחתיו. השאר נמכרות הרבה מעל.

כאמור הטויוטה יקרה משמעותית מהפונטו לכן יש מצב שבסופו של דבר הסכום שתאבד בירידת ערך יהיה שווה!

פורסם

המועמדות:

1. polo 16v 2003 1.4 - 100HP

2. Yaris T-sport 2003 1.5 106HP

3. Punto HGT 2002 1.8 130HP

איך הייתם מדרגים את הרכבים הנ"ל, מבחינת:

1.עלויות אחזקה כוללות (טיפולים חלקים, ביטוח, טסט)

2. ירידות ערך

3. אמינות

4. וצריכת דלק

מי הכי משתלמת לדעתכם? (חסכונית יפה אמינה וכיפית)

מי הכי מהירה לפי הסדר 0-100?

*המטרה היא להנות וכמה שפחות להפסיד על הרכב מבחינת תיקונים, טיפולים יקרים, ירידת ערך וצריכת דלק.

תודה רבה!

לאן הגענו...:roll:

תקנה קורולה, תפורה עלייך בול.

אתה מחפש מיני חמה וכל מה שמעניין אותך זה אמינות, ירידת ערך והדברים הללו ?

עדיף לך לפרוש מעכשיו.

אחזקה של ספורטיבית משומשת לרוב תהיה יקרה מרכב רגיל בסכום מקביל ותמיד אפשר לצפות להוצאות בלתי צפויות.

למרות שמהרשימה שציינת היאריס כנראה תהיה מעולה בפרמטרים שציינת.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

אני יוסיף עוד "קנה מידה" אני כרגע בעלים של 106 XR שנת 99, 1.4 ידנית.

היא מרגישה לי קצת חלשה. צריכת דלק שלה בסביבות ה 1-12.5 בנסיעות משולבות (80% בין עירוני).

היו כמה תקלות לאחר הרכישה, עד אשר טיפלתי טיפול בינוני, והוחלפו כמה חלקים (השקעתי עליה כבר באזור ה 5000 ש"ח, לא כולל טיפולים - נובע גם משריטה שלי).

סכ"ה האמינות חמודה, הצריכה דלק טובה.

אני רוצה לעלות קצת בכוח מבלי לעלות באופן דרסי בעלויות התחזוקה (צריכה דלק, עלויות טיפולים, חלקים, טסט, ביטוח).

ה106 שלי, 75 כ"ס נתוני יצרן.

* אני קצת חושש מכל מיני סטיגמות על הפולו משנים עברו, אם כי מנגד שמעתי המון טוב על ה 16V. - עליה עדין לא שמעתי מכם :)

* היאריס יקרה ויחס של תמורה למחיר לא כל כך משתלם.

* והפונטו HGT נשמעת אופציה חביבה, אם כי קראתי עליה שיש לה כמה בעיות סדרטיות (בפורום של פיאט), מה גם שאין הרבה, השוק שלהן לא משהו, וכולן יד שניה-שלישית ומעלה, עם הרבה ק"מ, אחרי התעללות של ילדים, ותיקוני קומבינה במוסכי רחוב. :)

תודה! :)

פורסם

אני דווקא חושב שהיאריס היא בהחלט אופציה מעולה ! אם כי, אכן המחיר שהרכבים האלה נסחרים סביבו בארץ הוא גבוה. אני מניח שזה קשור ברובו לסיפורי האמינות של טויוטה. לדעתי חלק גדול מאלו שקונים את הרכב מעריכים אותו לאחר הקניה, כך שזה לא הפרמטר שמנחה אותם.

לא כל הפונטו הן יד שלישית ומעלה, ובטח שלא כולן "שחוטות מילדים וקומבינות", אני מכיר טוב אישית כמה רכבים לא בודדים שעונים על הפרמטרים הללו.

אם תרצה למצוא אחת שמורה, תמצא. רובם הגדול של האקזמפלרים השמורים הם בבעלות החבר'ה שכן חיפשו את הרכב הזה, וכן ישמרו עליו.

לגבי השוק, רק האטימות של רוב ציבור הנהגים הישראלי שחושב שסיוויק זה רכב ספורטיבי יכולה להסביר. :|

אגב, אם נסתכל שניה על הצד הפרקטי, שזה משהו שמאוד מעניין אותי לדוגמא, היאריס צפופה מן הפונטו ובעלת תא מטען קטן יותר.

אלו אגב היו כמה מהשיקולים שלי לאי-קנית הרכב הזה.

!AWDSOME

פורסם

גם את הפולו לא קל למצוא במצב טוב ולא מוזנח.

עם מעט סבלנות ניתן למצוא פונטו במצב טוב, אפילו טוב מאוד, כזאת שטופלה במוסך מורשה, דווקא הערה שלך לגבי הטיפולים בחצר האחורית אני לא שמעתי וכל הרכבים שאני ראיתי שאני חיפשתי את הפונטו טופלו במוסכים מורשים ולכולם היו קבלות.

שאתה אומר בעיות דרסטיות אתה מתכוון לוריאטור?

אני חושב שלפונטו תיהיה את האחזקה הכי זולה כאן.

צריכת הדלק הממוצעת דומה לזו שהייתה לך בפיג'ו.

פורסם

שאתה אומר בעיות דרסטיות אתה מתכוון לוריאטור?

אני חושב שלפונטו תיהיה את האחזקה הכי זולה כאן.

צריכת הדלק הממוצעת דומה לזו שהייתה לך בפיג'ו.

1.כן גם הוריאטור - שאני לא יודע מספיק מהוא, רק ראיתי שכולם התלוננו עליו.

2. לגבי האחזקה, את בטוח שהיא יותר זולה מיאריס?!

3. לגבי הצריכת דלק כולם אמרו שהפיג'ו עושה 14-15, ואחרי בדיקה אצלי נוכחתי שזה יותר לכיוון ה 12-13,

אז אם אומרים על הפונטו שהיא דומה, אני יניח שזה באזור ה 11-10 ליטר לק"מ.

אגב אני נוסע רגוע.

פורסם

גדעון מדווח צריכה יותר טובה משלי, אני מודד כל תדלוק כבר חודשיים ולא ע"י המחשב דרך שיש באוטו אלה ע"י חילוק הק"מ בליטרים. הצריכה שיוצאת כל פעם נעה בין 11-12 ק"מ לליטר, 70% נסיעות בינעירוניות בקו ערד-ב"ש (100-120 קמ"ש), השאר נסיעות קצרות מאוד בבקרים בעיר בעיקר שהמנוע קר.

וריאטור מתזמן את השסתומים. נכנס לפעולה בכ-3000 סל"ד. הבעיה איתו היא התיעול שמן אליו בהנעות קרות, כתוצאה מזה הוא השיניים נשחקות ויש להחליף אותו, עיקר הנזק שלו הוא טרטור כמו של דיזל בהנעות קרות, נזק למנוע הוא אינו גורם. יש להחליף אותו פעם בכ-80K ומעלה.

הטיפולים של הפונטו זולים ביחס לשאר הספורטיביות שבדקתי (קליאו,איביזה,פולו GTI), קלאץ' כ-1700 ש"ח, טיימינג כ-1100 ש"ח למשל. באחרות הסכומים סביב ה-4000 ש"ח לכל אחד.

פורסם

הטיפולים של הפונטו זולים ביחס לשאר הספורטיביות שבדקתי (קליאו,איביזה,פולו GTI), קלאץ' כ-1700 ש"ח, טיימינג כ-1100 ש"ח למשל. באחרות הסכומים סביב ה-4000 ש"ח לכל אחד.

היי פיליפ,

בזמנו ציינת שמדובר בסכום של 1000 ש"ח, איך המחיר עלה בכזו צורה?

הפונטוHGT היא מכונית ספורטיבית פשוטה ולא יקרה, דבר שמרכיב את הנוסחה של "רכב שקרעו אותו", אך גם כאן, כמו בכל רכב, סבלנות יכולה לגלות זהב ויצא לי לראות רכבים עם נתונים טובים מאוד ואפילו מצויינים(יד ראשונה וקילומטראז' נמוך).

מלמידה על הרכב, שלושה דברים הדאיגו/מדאיגים אותי (עוד לא החלטתי אם אני מוותר על האופציה או לא:)) :

1. חום מנוע- בכל מיני מקומות רשום שהרכב נוטה להתחמם ואם לא תופסים זאת זמן, ראש המנוע ייתן את נשמתו לבורא.

2. שוק - לא מעניינת אותי כ"כ ירידת הערך, רק העובדה שלא תהייה בעיה למכור את הרכב. כרגע אני עוקב אחרי כמה מודעות בלוחות שונים. המודעות הן בעלות נתונים טובים (לא מזהירים, אבל לא גרועים) ובינתיים כבר כמה חודשים הן מפורסמות וכל פעם מחדשים את הפרסום שלהן.

3. הגה חשמלי - אני לא מתכוון להמציא שמועה על בעיית הגה חשמלי לדגם. מהתבוננויות באינטרנט, יצא לי לראות שההגה החשמלי של פונטו ספייס (לא בהכרח HGT!) יכול להתקלקל ועלות משוערת של החלפתו נעמדת בסכום של 8000 ש"ח +-. זאת אומנם לא בעיה סדרתית, אבל זה גם לא קרה לבן אדם אחד או שניים.

פורסם

אז הנה כמה תשובות לנקודות שהועלו לעיל:

1. לרכב אין נטייה להתחמם. אבל, אם אתה משתמש במים מהברז ולא בנוזל קירור אז המנוע של ה-HGT, כמו כל המנועים האיטלקיים, בהחלט רגיש לזה, וזה עלול לגרור נזק למנוע.

2. הרכבים שראית שמפורסמים כבר כמה חודשים כנראה עברו תאונה בעבר. אחרת אין סיבה שרכב בעל נתונים טובים לא ימכר.

3. אני מקווה שמתישהו האגדה האורבנית על הבעיות של ההגה החשמלי תעלם. אני אומר את זה חד וחלק - אם יודעים לעשות שימוש נכון בהגה, אין שום סיבה שבעולם שיהיו לך בעיות איתו גם עוד 100 שנה.

פורסם
אז הנה כמה תשובות לנקודות שהועלו לעיל:

1. לרכב אין נטייה להתחמם. אבל, אם אתה משתמש במים מהברז ולא בנוזל קירור אז המנוע של ה-HGT, כמו כל המנועים האיטלקיים, בהחלט רגיש לזה, וזה עלול לגרור נזק למנוע. - בנושאים שאני קראתי, לא זו הייתה הבעיה.

2. הרכבים שראית שמפורסמים כבר כמה חודשים כנראה עברו תאונה בעבר. אחרת אין סיבה שרכב בעל נתונים טובים לא ימכר. - אני מדבר על רכבים עם נתונים טובים וללא תאונות. האמת היא שלא יצא לי לראות אותם ולכן אלו לא העובדות בשטח, אבל אני ממשיך לעקוב ואין שינוי.

3. אני מקווה שמתישהו האגדה האורבנית על הבעיות של ההגה החשמלי תעלם. אני אומר את זה חד וחלק - אם יודעים לעשות שימוש נכון בהגה, אין שום סיבה שבעולם שיהיו לך בעיות איתו גם עוד 100 שנה. - שימוש נכון בהגה - מה הכוונה?

(קיצור דרך)

• תוכן חדש...