Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכבים המשמשים כמוניות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6769 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

רציתי לשאול שאלה שסיקרנה אותי כבר זמן מה... במיוחד בארץ הגישה הרווחת היא "רק יפאני!!1!" כלומר מכוניות מתוצרת יפנית/קוריאנית נחשבות כאמינות יותר ממכוניות אירופאיות. בעניין האמינות אני לא בטוח אבל בקשר למחירי חלפים אין מה להתווכח חלפים ליפניות/קוריאניות זולים יותר מחלפים עבור אירופאיות.

השאלה היא אם כך אז למה בכל זאת אנשים שפרנסתם תלוייה במכונות האלו בוחרים דווקא ברכבים אירופאיים? כל המוניות שאני רואה על הכביש הן סיאט אלתאה/קורדובה, פולקסווגן פאסאט, סקודה אוקטביה ומדי פעם גם מרצדס, יש עוד כמה רכבים אבל לא זכור לי שראיתי יפנית/קוריאנית המשמשת כמונית, גם אם יש כאלו האירופאיות עולות עליהן במספרים.

האם נהגי מוניות מעדיפים את הנוחות על פני האמינות? או שאני מפספס שיקולים אחרים כי זה פשוט לא נראה לי הגיוני כלכך.. מה דעתכם?

פורסם

ניסית לבחון את הנחת הבסיס שלך שרק רכבים יפניים הם אמינים?

נוסף על כן, נושא הדיזל ברכבים יפניים לא מפותח כמו אצל האירופאים.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

יש לי הרגשה שהסיבה היא המנועים- באירופאיות מנועי הדיזל מאוד מפותחים וזמינים, בעוד שביפניות מנועי דיזל כמעט ולא קיימים.

אגב, גם הקוריאנים מתחילים למכור מכוניות עם מנועי דיזל- בזמן האחרון אני מתחיל לראות יותר ויותר מוניות מסוג קאיה מג'נטיס- כנראה בגלל שיש לה אופציה למנוע דיזל.

אותו סיפור, אגב, גם עם הקאיה ריו.

זכור לי גם שקראתי שאותו אדם שהכניס את סקודה לעסקי המוניות עובד עכשיו עם קאיה, וכנראה שזה עובד.

"ai motoare capul doare"

פורסם

הסיבה שאתה רואה מוניות קאיה מג'נטיס היא בעיקר בגלל שמנהל השיווק של סקודה בארץ עבר ליבואנית קאיה. כן, אותו מנהל שיווק שהביא לכך שחלק נכבד מהמוניות היום הן מתוצרת סקודה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

הניסיון היחיד לשווק מכונית דיזל יפניות לשימוש כמוניות היה של טויוטה.

לפני מספר שנים נימכרו כאן דגמי אוונסיס וקורולה עם מנועי D4D.

הם לא זכו להצלחה ונעלמו די מהר.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

האם נהגי מוניות מעדיפים את הנוחות על פני האמינות?

על סמך מה קבעת שמרצדס לא אמינה ? או פסאט ? או אוקביה ? כמה אוקטביות היו בבעלותך ? למה אתה משווה אותן ?

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
הסיבה שאתה רואה מוניות קאיה מג'נטיס היא בעיקר בגלל שמנהל השיווק של סקודה בארץ עבר ליבואנית קאיה. כן, אותו מנהל שיווק שהביא לכך שחלק נכבד מהמוניות היום הן מתוצרת סקודה.

ערכתי את זה לתוך ההודעה שלי לפני שראיתי את שלך, שמח לדעת שצדקתי.

אגב (לפותח השירשור)- אם לא היה אכפת לנהגי מוניות מאמינות היית רואה גם מוניות של רנו (שגם לה יש מנועי דיזל מתקדמים יחסית). אני עוד לא ראיתי.

"ai motoare capul doare"

פורסם

יש גם מעט מוניות של סובארו שכולן מונעות בגפ"מ

אגב יש גם מוניות של פיג'ו (יש כמה וכמה 307) וסיטרואן (מהדור האחרון ראיתי רק קסארה פיאקסו), ואפילו פיאט (הפיאט היחידה מהדור האחרון שהיא מונית זה הדובלו)

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
ניסית לבחון את הנחת הבסיס שלך שרק רכבים יפניים הם אמינים?

נוסף על כן, נושא הדיזל ברכבים יפניים לא מפותח כמו אצל האירופאים.

זוהי לא הנחת הבסיס שלי, להפך, אני עומד היום בפני קניית רכב ונוטה מאוד כלפי מכוניות אירופאיות, הייתרון היחיד שאני רואה שיש למכוניות היפניות (לפחות לאלו שמתאימות לתקציב שלי) הוא ה"אמינות" הכלכך מדוברת על ידי הישראלי הממוצע.

על סמך מה קבעת שמרצדס לא אמינה ? או פסאט ? או אוקביה ? כמה אוקטביות היו בבעלותך ? למה אתה משווה אותן ?

לא קבעתי כלום, ההתייחסות שלי הייתה לדעה הרווחת שאני רואה במקומות שונים, אני טועה?

פורסם
הייתרון היחיד שאני רואה שיש למכוניות היפניות (לפחות לאלו שמתאימות לתקציב שלי) הוא ה"אמינות" הכלכך מדוברת על ידי הישראלי הממוצע.

הישראלי הממוצע יודע אם הרכב תקין לפי שלוש בעיטות בצמיג, סיפורים של דודה שלו שנתקעה עם קונטסה שהתחממה בדרך לנואייבה, ושכן שלו עם BX שנת 87 שהלכו לה הבומבות אחרי 300 אלף ק"מ. זה המחלה של הצרפתיות.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

אם אתה שואל על מכוניות המשמשות כמוניות בכדי לבחור אוטו לשימוש פרטי, לא בטוח שכל מה שנכון לנהג מונית נכון בשבילך.

ראשית עבור שיקולים של אמינות, צריכת דלק נמוכה ועלות נמוכה של חלפים\טיפולים, לבעלים של מונית כל אחד מהאלמנטים האלו חשוב פי כמה מלבעליו של רכב פרטי. הסיבה פשוטה וידועה, מונית כמעט שלא 'נחה' ולכן שעות המנוע והקילומטרז' שלה גבוהים לאין שיעור מרכב לשימוש פרטי וכך גם ההוצאות.

יש גם שאלה של אופציות מימון מיוחדות שמעמידות היבואניות במיוחד עבור ענף המוניות. חלק מאופציות המימון ניתנות כמבצעים לתקופות מוגבלות ולכן תוכל להבחין שבפרק זמן מסוים יש יותר מוניות חדשות מסוג אחד או שתים.

לדעתי ניתן לומר שעבור נהג פרטי אין כמעט הבדל בין רכבים יפנים לארופאים כשמדובר ברכב חדש. מרבית הרכבים מספקים היטב את הסחורה מבחינת האמינות וצריכת הדלק.

השאלה שנותרת למעשה היא תמורה מול מחיר רכישה. מבחינת התמורה יש היום הרבה משקל לבטיחות וכמובן הנוחות.

נוחות כמוה כטעם וריח, כל אחד ומה שנוח לו.

http://www.whatcar.com/ מבחני מכוניות חדשות וישנות. רוב הדגמים מופיעים.
פורסם
הניסיון היחיד לשווק מכונית דיזל יפניות לשימוש כמוניות היה של טויוטה.

לפני מספר שנים נימכרו כאן דגמי אוונסיס וקורולה עם מנועי D4D.

הם לא זכו להצלחה ונעלמו די מהר.

זה לא היה הניסיון היחידי:

בשנים 95-97 נמכרו יחסית הרבה מאוד מוניות מיצובישי סופר לנסר עם מנוע דיזל עתיק בנפח 2 ליטר. כולן או כמעט כולן כבר ירדו מהכביש.

• תוכן חדש...