Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6760 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהמשך לזה ,

במיכל דלק יש בוצה אימתנית (האופנוע עומד מ82).

איך אני מנקה את הבפנים? גרניק? חומר מיוחד?

תודה,

אדריאן.:-)

תן לרומני בירה , הוא ישתה 5 דקות , תראה לו מאיפה הבאת את הבירה , הוא ישתה כל היום.

פורסם

נוזל שטיפת מנועים (יש לי ותקבל) קצת חצץ דק או שרשרת ברזל מכניסים ביחד מנערים חזק עד שהכל יוצא שטיפה נוספת במים בלחץ יבוש טוב ו...זהו בערך-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

את הבוצה תנקה עם סודה קאוסטית וממיסים למיניהם, כגון טינר 21. לאחר מכן לחץ מים (עדיף רותחים). לאחר מכן אתה מוזמן לקרוא ואולי לפעול לפי הקובץ שצירפתי. אל תתבייש לשאול כול מה שאתה צריך. אשמח לעזור.

ניקוי וציפוי פנימי למיכל דלק אופנוע..doc

פורסם
נוזל שטיפת מנועים (יש לי ותקבל) קצת חצץ דק או שרשרת ברזל מכניסים ביחד מנערים חזק עד שהכל יוצא שטיפה נוספת במים בלחץ יבוש טוב ו...זהו בערך-רן

אני מאמין שזה יפגע בפח , לא מעוניין לעשות ככה , מעדיף ע"י חומר ייעודי או כזה שימיס את הסמטוחה.

תן לרומני בירה , הוא ישתה 5 דקות , תראה לו מאיפה הבאת את הבירה , הוא ישתה כל היום.

פורסם
את הבוצה תנקה עם סודה קאוסטית וממיסים למיניהם, כגון טינר 21. לאחר מכן לחץ מים (עדיף רותחים). לאחר מכן אתה מוזמן לקרוא ואולי לפעול לפי הקובץ שצירפתי. אל תתבייש לשאול כול מה שאתה צריך. אשמח לעזור.

תודה רבה !! אמנם נראה סרט קשה אבל אם אין ברירה...

אההה ו.. "להרחיק את חמותך" :lol:

פורסם

שים לב: אל תיתפתה מיד לביצוע ציפוי פנימי. ציפוי פנימי צריך לדעת איך לעשות ולהיות קפדן ביותר. ללא התנשאות ומניסיון אישי, אציין שלא כול המכונאים בארץ יודעים כיצד לבצע ציפוי שכזה! ציפוי פנימי מבצעים רק במיקרה חירום ואם אין ברירה, כלומר מיכל דלק הנמצא במצב של "או ציפוי או חיתוך פח ישן והלחמת חדש". יש הרבה חומרים בעולם המתיימרים לבצע זאת ולא כולם איכותיים. רובם יחזיקו מעמד מס' שנים ואז יתקלפו, ויגרמו לך וליצירת המופת שלך הרבה עגמת נפש.

מדובר בחומר מאד חריף, מסריח ומסוכן. ניתן לקנות באירופה או בארה"ב ומומלץ להתרחק מזה שמוכרים כאן בארץ (קרמים למיניהם). יש לחפש באינטרנט מושגים אלה: Pet Seal, Petrol Tank Coating, Petrol Tank liner, Epoxy Tank Cure וכו'.

נא לציין נפח המיכל שאותו תרצה לתקן על מנת שלא תמצא עצמך עם מעט מדי חומר.

יש לבדוק אצל הספק שמותר לו לשלוח החומר בדואר מחוץ לגבולות ארצו.

להלן אתרים לדוגמא:

http://www.ftrs.com.au/fueltanks/red_kote.php

http://www.degroot-bsa.nl/

לפעמים החומר מורכב משני חלקים ולפעמים מגיע כיחידה אחת.

את החומר הזה מיישמים אך ורק לאחר שלב הצביעה הפנימית, זה שמתואר בקובץ שצרפתי באחת התשובות הקודמות, ישירות על הצבע הנקי והיבש, וניגוד למה שהרבה יצהירו - בשום פנים ואופן לא ישירות על הברזל הנקי.

החומר הנ"ל לא מסוגל לבצע קסמים; הוא יעיל אך ורק כאשר יש דליפות עדינות עקב חלודה. הרבה פעמים, לאחר הניקוי והצביעה – האזור הדולף יהפוך דק עוד יותר ולפעמים אין מניעה מלחתוך החוצה את האזור הרקוב ולהלחים פח חדש. נקבים או חורים במקומות בהם הפח עבה מספיק – מומלץ להלחים עם בדיל. להקפיד על יישום נכון כמו זה של הצבע הפנימי המתואר, כולל סילוק העודפים.

עצתי לך: לאחר ניקוי המיכל סגור את הפתחים התחתונים שלו, נקה ויבש אותו חיצונית, הנח אותו על שולחן ומלא אותו בנפט. לאחר יום תוכל לגשת ולאתר דליפות, אם יש. היעזר בגיר.

פורסם

חומר ספציפי שאתה ממליץ עליו? מאיפה לרכוש?

תודה,

אדריאן.

פורסם
ירחמיאל ,הכנסת אותו לסרט יותר טוב שיקנה מיכל מפירוק או חדש...אגב באיזה אופנוע מדובר?

בזה.

מיכל חדש? נראה לי ממש אופטימי. חוץ מזה שזה לא נראה כ"כ סרט הקטע עם המיכל , הלוואי ואלו יהיו המכשולים.

פורסם

משחק ילדים. מה כול כך קשה? בסך הכול ההוראות מפורטות. אם תסתכל שוב - תראה שזה קלי קלות. זה החלק הקל של השיפוץ! בשיפוץ אופנוע שכזה, יש דברים הרבה יותר קשים ומסובכים. תאמין לי. האם שיפצת פעם משהו, מייקל? כלי רכב ישן? אתה יודע מה זה "להשיג" מיכל דלק שכזה? ואם הוא ימצא - יש לך מושג כמה עולה דבר כזה?

פורסם

לא ידעתי שמדובר באופנןע כול כך ישן,האופנוע שלי שנת 80 ג' אס אקס 1100 שגם לו כבר דיי קשה להשיג חלקים ...[למרות שיש לי מנוע עליו ממודל 85]

פורסם
אני מאמין שזה יפגע בפח , לא מעוניין לעשות ככה , מעדיף ע"י חומר ייעודי או כזה שימיס את הסמטוחה.

נוזל לשטיפת מנועים לא פוגע בכלום, זה התפקיד שלו בחיים! ניסיתי את וזה ועשה עבודת קודש.... דבר איתי ותחסוך לעצמך זמן וצרות-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
לא ידעתי שמדובר באופנןע כול כך ישן,האופנוע שלי שנת 80 ג' אס אקס 1100 שגם לו כבר דיי קשה להשיג חלקים ...[למרות שיש לי מנוע עליו ממודל 85]

אפשר לראות תמונות ? אני מעריץ גדול של אופנועים מהאייטיס.

נוזל לשטיפת מנועים לא פוגע בכלום, זה התפקיד שלו בחיים! ניסיתי את וזה ועשה עבודת קודש.... דבר איתי ותחסוך לעצמך זמן וצרות-רן

אל תדאג חביבי , אתה עוד תאכל פה הרבה אבק אצלי בחנייה.

*דיברתי על ניעור החצץ בתוך המיכל לא על חומר שטיפת המנועים.

• תוכן חדש...