Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Winter MDC יוצא לדרך...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6748 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 158
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

התוואי אמור להיות שונה מהתחרות. פשוט בגלל שבמצב היום - אימון על התוואי יגרום לכך שכל מי שירצה להגיע לגמר יהיה מחוייב לקחת אימון.

מעדיף סיגנון של שלוש ניסיונות גלידה.

פורסם

מבלי לחזור יותר מדי על דברים שנאמרו, דעתי:

1. המחיר - איך שאני רואה את זה, עלייה במחיר צריכה לבוא ביחד עם עלייה בתמורה. אם אכן המסלול בנחשונים מהווה עלייה בתמורה אז אולי ראוי לשלם יותר. לצערי לא אוכל לדעת זאת בוודאות עד התחרות עצמה. בכל מקרה עליכם לזכור כי בספורט הזה מתחרים אנשים בעלי ארנקים בגדלים שונים, ו-180 או 250 שקלים הם אולי לא הרבה לאחד אבל כן לאחר. אישית אין לי בעיה לשלם את הסכום הזה, אבל אני לא יכול להתעלם מעניין התמורה, ואם ארגיש כי היא לא משתפרת ביחד עם עליית המחיר, מתישהוא זה יפריע לי מספיק.

2. אימון בתוואי של התחרות - גל, נכון שאני לא מגיע להתאמן בכל מקרה, אבל אני עדיין חושב שיש סיבה טובה שעד עכשיו האימונים נעשו בתוואי שונה. בתחרות בסגנון ג'ימקאנה יש חשיבות גדולה להכרת המסלול (ואתם יודעים זאת היטב מ-TRI, למשל) ואם תתן ל-15 אנשים שבאים לאימון להתאמן 10 פעמים על התוואי לפני התחרות, תייתר את התחרות עבור כל אלו שלא מגיעים לאימון. בצורה כזו אתה מכריח אותנו לבוא פעמיים (ולא לכולם זה מתאים) וכן לשלם כפול (וגם זה לא מתאים לכולם). בקיצור ובקצרה - אני נגד, וזו אחת הסיבות שלא נרשמתי עד כה. אני לא יכול להגיע שבוע לפני, ואם אדע ש-10 ממתחריי הגיעו לאימון יכול להיות שגם לא ארשם לתחרות (סה"כ אני לא מתבייש להגיד שאני מגיע כדי לנצח).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תודה על התגובות

מי שמגיע להתאמן (לא משנה על איזה תוואי) יוצר ממילא יתרון על מתחרה שלא מתאמן, לא?

דר"א :

על כל משתתף חדש בליגה לעבור אימון מקדים בכדי לבחון יכולות שליטה.

הרעיון שלי הוא כזה:

שהאימון יתקיים על התוואי הרגיל של המסלול כולל קונוסים מנחים שיתוו את נקודות הבלימה,השקה והפניית הגה. והדרכה כרגיל.

התחרות עצמה תהיה על תוואי דומה עם תוספות והגבלות. בלי קונוסים מנחים כמובן.(דר"א זה מאוד קשה לדעת את הקווים ונקודות הבלימה בלי הקונוסים המנחים).

פורסם

היו יכולים להשאיר את התחרות במסלולים בלי כל הפרובוקציות, לא יקרה כלום אם ידחו את אחת התחרויות לשבוע שאחרי במקום לקיים אותם ביחד ולהוציא אחת מהן למסלול חיצוני.

כל עוד האימונים יהיו על התוואי של התחרות, אני חושב שהרבה אנשים לא יבואו להתחרות

אגב גל, אם תוריד את הימי מסלול שהיו, זה יהיה לגמרי או שכן יהיה במרוכז בסופי שבוע?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

התאריך והמיקום ישארו כמו שהם משיקולים כאלו ואחרים.

נראה לי שהנקודה הובנה :פחות אנשים יגיעו אם תוואי האימון יהיה כמו התחרות. אפשר להפסיק לחזור על זה !

האם ההצעה שלי מקובלת,כן או לא?

נ.ב

לגבי המסלול - כרגע אני יורד מימי המסלול באמצע שבוע. מי שרוצה לבוא במהלך השבוע מוזמן ליצור עימי קשר ולתאם.

בסופ"ש המקום לרב סגור לאירועים כאלו ואחרים. ברגע שיהיה חור שאפשר להכניס יום מסלול אעדכן בשירשור המתאים.

פורסם

דווקא אני חושב שזה טוב שיש 2 ארועים במקביל. כך יש הזדמנות לנהגים אחרים לנסות לקחת פודיום. די נמאס לראות את אותם השמות (ויסלחו לי כל התותחים). אז די לבכות שלא תקבלו גביע גם בארוע השני. :)

אני שמח שהגענו למצב שבו יש 2 אירועים במקביל.

אני אשמח להשתתף ב MDC כי שמתי לב שהרבה אנשים שיפרו את הנהיגה שלהם בצורה יוצאת מן הכלל אחרי כמה עונות וגם אני רוצה להשתפר!

ניר- אני למשל מעדיף מירוץ אמיתי, כזה השמסלול בו יחסית קבוע ואתה לומד עם הזמן לשלוט על הרכב שלך יותר ויותר ומשתפר במאבק נגד עצמך. נראה לי ש WMDC יהיה יותר בסגנון של מירוץ כי התוואי הוא יחסית קבוע.

לכן אני נחשב (אני מקווה) יותר טוב בתחום הקארטינג. כי בתור נהג ג'ימיקאנה אני די עלוב...

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

גלעד, תסכים איתי שהמסלול הקבוע זה רק חלק מהקטע של קארטינג.

איפה כל העניין של מרוץ מול נהגים אחרים, טקטיקה, חסימות, סיבולת וכו'.

תחשוב שפה מדובר רק על מי עושה את הזמן הטוב ביותר על אותו מסלול קבוע כמו שבקארטינג יש שיאי מסלול ועד כמה שאני יודע, זה הרבה פחות נחשב ומעניין (כמו למשל עובד שיעשה זמן מעולה במסלול בו הוא עובד אבל בתחרות אתה תאכל אותו בלי מלח...).

אז כמו שלקארטינג יש את האלמנטים שלו, ככה גם בג'ימקאנה זה לא סתם הזמן הטוב ביותר על מסלול קבוע שאתה יכול להתאמן עליו חופשי אלא מבחן יכולת בתנאים מיוחדים.

אני חושב שחלק חשוב בעניין הזה הוא שמירה על אלמנט מסויים של שיוויוניות. אם בקארטינג הרכבים אמורים להיות די שווים (אמרתי אמורים, תרגעו. לפחות זה אקראי) אז פה הם כמובן לא וחשוב שישאר אלמנט מגביל ושיוויוני כמו מסלול חדש ומס' הקפות מצומצם אחרת ההבדלים ברכבים ידברו הרבה יותר מאשר ההבדלים בנהגים.

נראה לי שזאת נקודה חשובה מאוד שקצת מפספסים פה.

אגב, אל תשכח שהשיפור שאתה רואה אצל הרבה אנשים הוא לא רק מהתחרויות אלא כנראה מביצוע אימונים רבים בנוסף.

ניר

פורסם

אני חושב שמעבר לשינויים קטנים חייב להיות שינוי מהותי - כמו הפיכת המסלול או תוואי שונה. למרות שבמסלול יש בעיה של מספר פניות סופי וקטן.

אני חושב שההפתעה במסלול חדש זה באמת אחד הדברים החשובים והמהנים בגימקנה.

פורסם

WRC שזה מרוץ מאוד נחשב בעולם המוטורי, נערך מול השעון על אותו תוואי שנה אחרי שנה.

מסלול אחד בנחשונים,זה מה שיש לנו, אז בוא נברך על מה שיש במקום להתלונן על מה שיכול היה להיות או מה שנכון שיהיה.

ג'ימקנה זה משהו אחד וספרינט על מסלול זה משהו אחר וכדאי שנתחיל להתרגל לרעיון החדש כדי שנוכל להתפתח מוטורית - או שאתם מתעקשים להישאר בעידן הג'ימקנה.

גם אם זה יהיה על אותו תוואי עדיין יהיו הבדלים רבים מהאימון כתוצאה מאפקט הלחץ והתחרות וזה שאין סימונים מנחים שמאוד עוזרים.

מספיק שמגבילים כניסה או יציאה של סיבוב לשער וזה משנה את כל התמונה.

והנה חומר למחשבה...

למסלול יש מספר מוגבל של אפשרויות - ז"א שבשלב מסויים יגמרו האפשרויות, ואז מה? נסגור את המסלול ???

תתחילו לחשוב במונחים של מסלול ותבינו שהאפשרות היא לעשות את זה כמו שזה או לסגור את המסלול .

ומי שמחפש שויוניות מלאה בספורט כנראה יאלץ להמשיך לחפש...

שבת שלום ומבורכת לכולם

פורסם

וואלה, באמת לא נאמר בשום מקום שזה ג'ימקאנה

"

WINTER MASLULIM DRIVING CHALLENGE

תחרות הנהיגה הספורטיבית של חברת "מסלולים" לנהגים שלא מפחדים מהחורף

נהיגה ספורטיבית, מדידת זמנים, אדרנלין והרבה אקשן באתגר החורף המסעיר!

בעקבות ההצלחה המסחררת של ליגת MDC, אנו שמחים להיענות לדרישה העצומה ולפתוח עונה חורפית של תחרויות אתגרי הנהיגה הספורטיבית.

בעונת החורף יתקיימו 3 ארועים במסלול בנחשונים (בתוואי שונה מהמסלול עצמו), ב-3 קטגוריות לפי נפח מנוע: קטגוריה "פתוחה", קטגורית "עד 1600" וקטגורית "מפלצות" (הפירוט המלא מופיע בתקנון).

נפתחה ההרשמה לארוע הראשון שיתקיים ב-15/12!

כרגיל, יתקיימו ארועי WMDC-PRACTICE לפני כל תחרות, והאימון הראשון נקבע ל- 8/12 בשעות 9:00, 11:00, 13:00 ו- 15:00. האימון נמשך שעתיים ומתאמנים בו על תוואי התחרות.

מחיר האימון 300 ש"ח ומחיר ההשתתפות בתחרות 250 ש"ח. ניתן להשתתף בתחרות בשילוב האימון במחיר מיוחד של 500 ש"ח בלבד.

מספר המקומות מוגבל - הקדימו להירשם והבטיחו את מקומכם!

הרשמו עוד היום בטלפון 03-6343002 או

לחצו כאן להרשמה דרך האתר!

לתקנון המלא של ליגת WMDC - לחצו כאן.

"

רק

MASLULIM DRIVING CHALLENGE

אז נשארה רק השאלה - אם אתם מוכנים ל challenge

הצ'אלנג' הספציפי הזה - כמו שהוא משהו חדש שעוד לא עשינו

תטעם תטעם אולי תאוהב

ד"א , אותו מסלול סילברסטון קיימת קרוב ל 80 שנה , הנורבורגרינג גם עשרות שנים.... מה, לא משעמם להם כבר כל הזמן אותו הדבר :roll:

פורסם

אריק, אכן אף-אחד לא הבטיח ג'ימקאנה אבל אני לפחות (לא יודע מה עם האחרים) אמרתי שהקונספט הזה פחות מושך אותי.

זה הכל.

גם סילברסטון ונורבורגרינג אלה מסלולים מבוקשים שלא השתנו אבל אתה לא רואה עליהם ליגות של מדידות זמנים נקיות (לבד על המסלול)...(לא שאני יודע וגם אם כן, שוב, אישית, זה פחות מושך אותי)

מה שכן, המסלול בנחשונים מגניב ואני אכן אשמח לראות יותר אנשים מגיעים אליו ומתנסים בדבר הכי קרוב שיש לנו למסלול.

כנ"ל לגבי הליגה הזאת. שתצליח ויהיה ביקוש. אני רק דיברתי על עצמי ולמה אני לא נרשמתי עדיין (ומי יודע, בדיוק היום זכיתי ב-500 ש"ח ממסלולים אז...:twisted:).

ניר

פורסם

אריק, תודה על הציטוט הארוך. באמת, מאוד נחוץ. אפשר לנפנף עד מחר בכך שלא כתוב שזו ג'ימקאנה, אבל בסופו של דבר ועם כל הכבוד למסלול בנחשונים, בספר שלי זה הרבה יותר ג'ימקאנה ממסלול מרוצים, ולא הייתי משווה אליו את סילברסטון או את הרינג, אפילו לא בצחוק.

אישית, אני לא מוצא עניין רב בכיסוי תוואי יחיד במסגרת תחרויות חוזרות ונשנות (תחרויות מדידת זמנים, כמובן). אין לי עניין בשיפור הזמנים שלי מ-48.25 ל-48.17 ואני לא אשאב סיפוק מג'ימקאנות כאלו אם הן תהיינה על אותו התוואי בדיוק. היופי והעניין בתחרויות הג'ימקאנה (מלבד אלמנט המחיר הזול והנגישות לרוב שכבות האוכלוסיה) הוא באתגר שמציב מסלול חדש ומעניין לנהגים, ואיך הם מתמודדים איתו במסגרת מספר מצומצם של מדידות, בתנאים שיוויוניים עד כמה שניתן (מלבד הרכב השונה, כמובן).

לטעמי, העדר שיוויוניות בספורט המוטורי הזה, שהוא אולי הכי בסיסי שיש לנו, אבל כרגע הוא גם (כמעט) היחיד שיש לנו - רק יכול לפגוע בספורט. הרבה אנשים לא מנסים בכלל בגלל החשש מאי שיוויון, אז עכשיו רוצים לפגוע בו אפילו יותר?

דרך אגב, מה שנעשה באירוע האחרון של PSI במסלולים בראש העין, היה לטעמי מעולה - בסיום האירוע יכל מי שרצה לעלות על תוואי המסלול בעלות של 10 שקלים למדידה, סתם בשביל הכיף. זה דבר שבהחלט יכול לפתוח את התחום לנהגים חדשים שחוששים לעלות להתחרות, ועם אופציה כזו הם אולי ינסו ויתמכרו.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

דרך אגב, מה שנעשה באירוע האחרון של PSI במסלולים בראש העין, היה לטעמי מעולה - בסיום האירוע יכל מי שרצה לעלות על תוואי המסלול בעלות של 10 שקלים למדידה, סתם בשביל הכיף. זה דבר שבהחלט יכול לפתוח את התחום לנהגים חדשים שחוששים לעלות להתחרות, ועם אופציה כזו הם אולי ינסו ויתמכרו.

רוני

כל הכבוד לירון על היוזמה .

נדב - [email protected]

למכירה אוסף ענקי של דגמי מכוניות - *52 דגמים*

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1730383#post1730383

פורסם

טוב בסדר,הבנו,חלאס עם לחזור על אותו חוסר שיוויוניות ...כל אחד מנסח זאת קצת אחרת אבל כולם אומרים אותו דבר.

מה הפיתרון ??????????????????????????????????????? בעיות לא חסר. תביאו פ-ת-ר-ו-נ-ו-ת !!!!

כגון:

1.מדידה על מסלול וחצי

2.מדידה על צורת שמינייה

3.מדידה על ההופכי

4.הזמן המצטבר יקבע עליה לגמר וניצחון

5.ראש בראש בשיטת פליאוף

5.ביטול האירוע

6.לבטל את הפרקטיס בשבת הקרובה ולקיים טראק דיי רגיל בשישי בבוקר- מי שרוצה שיבוא להתאמן עם או בלי הדרכה.

מה שתגידו, רק תגידו ...

כי נכון לכרגע יש 5 רשומים ונראה שסעיף 5 הוא הכי רלוונטי

• תוכן חדש...