Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6798 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בבעלותי פיג'ו 406 2000 ST, גיר אוטו'. הרכב משנת 2001 ועבר כ- 150 אלף ק"מ.

הרכב סובל מבעיה החוזרת לסירוגין שהוחמרה (מאוד) לאחרונה עם המעבר לעונת החורף.

בבקרים, כשהרכב קר, הסל"ד מאוד לא יציב לאחר ההנעה והוא נע בקפיצות בין 500 ל -1,200 סל"ד.

תוך כדי נסיעה, כשאני נאלץ לעצור, הרכב פשוט מדמים וצריך להניעו כל פעם מחדש (זו תופעה שהחלה רק בשבוע האחרון).

כשהרכב מתחמם לאחר נסיעה של כ- 10 דקות, הסל"ד יציב יותר, אך עדיין מדי פעם הוא נוטה להדמים בעצירה.

בעבר הרכב גם נטה להדמים בעצירה ולפני 4 ח' החליפו ברכב ממיר קטליטי וחיישן למדה (בעלות של כמה אלפי ש"ח) וזה פתר את בעיית ההדממה למספר חודשים אך בעייה זו חזרה שוב ובגדול.

הואיל ואיני מעוניין לשפוך כסף מיותר במוסך תוך ניסוי וטעייה בהחלפת חלקים ומערכות שונות, אשמח לשמוע אם מישהו נתקל בבעיה דומה או לקבל מושג על האפשרויות לפתרון התקלה.

נ.ב.: סרקתי הפורום ואכן נתקלתי בדיונים על בעיית סל"ד לא יציב ברכבים שונים, אך עדיין לא מצאתי תשובה לבעייה הנ"ל בפיג'ו 406 בשילוב עם בעיית ההדממה בעצירה.

פורסם

שלום , ברכב שלך יש בעייה עם " מנוע צעדים " יש לנקות ולקוות כי הוא לא תקול.

במידה והוא תקול עלות של כ-500 ש"ח.

פורסם

הצלחת לתת איבחון ממוחשב דרך דפי הפורום?

מרשים, אבל לא נראה לי...

יכולות להיות מספר גורמים לסל"ד לא יציב

ובלי קשר-אני די משוכנע שמנוע צעדים ב406 חדש ומקורי יעלה יותר מ- 500 שקלים,אבל מילא

פורסם

לצערי לרשימת התופעות הפוקדות את הרכב נוספה אחת נוספת.

בזמן עצירה שמתי לב שלפעמים (לא תמיד) יוצא עשן לבן מצינור הפליטה. העשן מלווה בריח חריף.

האם זה תקין ?

האם זה קשור לתופעת הסל"ד הלא יציב וההדממה בעצירה ?

האם זה מעיד על תקלה במערכת אחרת?

האם לקחת משננתא לפני שאני ניגש למוסך ?

פורסם

"האם לקחת משכנתא לפני שאני ניגש למוסך ?"

עדיף הלוואה בשוק השחור, בסוף גם יקחו לך את הרכב, כך גם תתפטר מהרכב הסורר. :-P

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם
"האם לקחת משכנתא לפני שאני ניגש למוסך ?"

עדיף הלוואה בשוק השחור, בסוף גם יקחו לך את הרכב, כך גם תתפטר מהרכב הסורר. :-P

דוד.

תגובה מצויינת. תודה.:wink:

אפשר לקבל גם אחת לגופו של עניין.

פורסם

גם לי היתה בעיה כזאת ב406, הייתי עומד ברמזורים עם רגל שמאל על הברקס וממשיך לתת מעט גז בימין כדי שהאוטו לא יכבה.

עשו לי ניקוי מצערת עם ספריי בסכום פעוט וזה עזר.

אבל- אחרי חודש התחילו טורים גבוהים מדי.

סה"כ הבעיה היתה כמעט שנתיים, רוב הזמן הסל"ד היה בסדר.

אגב, האם יתכן שב 406 אין מנוע צעדים אלא סידור אחר לשמירת הסל"ד?

פורסם

צודק טעות שלי.

בזמן עצירה שמתי לב שלפעמים (לא תמיד) יוצא עשן לבן מצינור הפליטה. העשן מלווה בריח חריף.

האם זה תקין ? לא. עשן לבן מעיד על צריכת שמן. ריח חריף מעיד על משהו לא תקין במערכת ההזרקה. יכול גם להיות שהעשן הלבן קשור לבעיה בהזרקה.

האם זה קשור לתופעת הסל"ד הלא יציב וההדממה בעצירה ? כן.

האם זה מעיד על תקלה במערכת אחרת? כבר אמרנו, במערכת ההזרקה.

האם לקחת משננתא לפני שאני ניגש למוסך ? אין צורך, יש לבקש בדיקת מחשב, עלות של בערך 150 ש"ח.

בהצלחה דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

• תוכן חדש...