Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה לבחור לעתודה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6779 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

היום הגיעה אלי החוברת של העתודה שבה נאמר שאני מתאים ויכול ליהיות מועמד למסלול.

ראיתי שיש כמה עתודאים בפורום אז חשבתי לשאול כמה שאלות.

יש מישהו שהיתנסה בהנדסת מכונות?

(בעיקרון לשם אני רוצה להגיע)

מה זה? שווה ללכת לשם? חוויות? (:shock:)

האם אתם יכולים להביעה את דעתכם על המקצועות הבאים:

רפואת שיניים

הנדסת מכונות

הנדסת מחשבים

הנדסת תוכנה

הנדסת מערכות מידע

פיזיקה (:shock::shock:)

האם יש איזשהו ביקוש למיקצועות הללו באזרחי? (מיחוץ לצבא)

לאיזה מהמיקצועות הנ"ל זקוק צה"ל יותר?

אגב, לא מזמן ניבחנתי לפסיכומטרי הציון המעפן שקיבלתי הוא 561 (:cry::oops:), מה הסיכויים להיתקבל לעתודה עם ציון כזה?

פשוט כרגע אני בתקופת בית ספר (עדיין) והמועד האחרון להיבחן שוב הוא אפריל 2008, ואני לא יודע אם כדאי להבחן שוב.

תוכנית פסגות? תוכנית ברקים? מישהו מכיר?

בעיקרון בחוברת שקיבלתי אין מספיק מידע, כך שאני ישמח אם משיהו יעזור.

תודה!

I :inlove: MY Mitsubishi

פורסם

הנדסת מכונות פחות "נחשב" מהנדסת חשמל או תוכנה. כתוצאה - יותר קל להתקבל. (וגם השכר באזרחות כנראה נמוך יותר). ביקוש יש לכל מקצועות ההנדסה, ודי הרבה. צה"ל זקוק לכולם, למיטב ידיעתי. עם זאת, פסיכומטרי של 561 לא יביא אותך רחוק, תלוי בציוני הבגרות שלך (אבל עדיין, גם למכונות יהיה לך מאוד קשה להתקבל עם ציון כזה).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תמיד אפשר לקוות :lol:

חיפשתי בגוגל, אבל לא מצאתי, איך אתם יודעים כמה צריך כדי להתקבל?

תודה למגיבים!

פורסם

אני אבל הולך ללמוד בתור עתודאי, זה משנה אם באונבסיטה או מיכללה?

ומה ההבדל בכלל?

חוץ מיזה, עד כמה שהייתי רוצה לשפר את הפסיכומטרי, החוויה של המיבחן לא ממש נעימה וזה דיי קשה

להכריח את עצמי לחזור עליה בשנית.

פורסם

בשאיפה לעתיד טוב יותר, הייתי מציע לך לוותר על העתודה ולהתגייס לצבא כאחד העם.

כל מה שנראה לך כרגע אטרקטיבי, רוב הסיכויים שלא יראה כ"כ טוב אחרי השנה הראשונה בצבא (בגיל 23).

למען הגילוי הנאות, אני הייתי אמור ללכת לעתודה אקדמית בהנדסת מכונות, וברגע האחרון הצבא התחרט.

רק בדיעבד, ולאחר היכרות עם עתודאים אקדמאים רבים, אני מבין עד כמה שפר עליי מזלי.

ד"א, אחרי 3 שנים, תתפלא עד כמה הדעות שלך יכולות להתגבש. רוב הסיכויים שעד אז כבר לא תצטרך

להתייעץ בפורום בשביל להחליט איך הולך להיראות העתיד שלך.

בכל מקרה, שיהיה בהצלחה! 8)

פורסם
בשאיפה לעתיד טוב יותר, הייתי מציע לך לוותר על העתודה ולהתגייס לצבא כאחד העם.

כל מה שנראה לך כרגע אטרקטיבי, רוב הסיכויים שלא יראה כ"כ טוב אחרי השנה הראשונה בצבא (בגיל 23).

למען הגילוי הנאות, אני הייתי אמור ללכת לעתודה אקדמית בהנדסת מכונות, וברגע האחרון הצבא התחרט.

רק בדיעבד, ולאחר היכרות עם עתודאים אקדמאים רבים, אני מבין עד כמה שפר עליי מזלי.

ד"א, אחרי 3 שנים, תתפלא עד כמה הדעות שלך יכולות להתגבש. רוב הסיכויים שעד אז כבר לא תצטרך

להתייעץ בפורום בשביל להחליט איך הולך להיראות העתיד שלך.

בכל מקרה, שיהיה בהצלחה! 8)

תיראה, אני לא ידוע מה לגביך, פשוט אצלי, וביכלל במישפחה, אין כסף לממן לבד שנה באונברסיטה,

אני צריך את עזרת הצבא,

כי זה הסיכוי שלי בעצם ללמוד.

ככה שאני לא יודע למה זה יראה אחרת אחרי השנה הראשונה.

אבל בכל זאת אתה מוכן לפרט למה לא כדאי ללכת לעתודה?

פורסם
אני אבל הולך ללמוד בתור עתודאי, זה משנה אם באונבסיטה או מיכללה?

ומה ההבדל בכלל?

חוץ מיזה, עד כמה שהייתי רוצה לשפר את הפסיכומטרי, החוויה של המיבחן לא ממש נעימה וזה דיי קשה

להכריח את עצמי לחזור עליה בשנית.

זה משנה אם אתה מטפל במוסך מורשה או מוסך מדרכה ? (טוב זו דוגמה לא ממש טובה, אבל העיקרון מובן). כמובן שיש הבדל בין ללמוד באוניברסיטה או בין ללמוד במכללה. לאוניברסיטה קשה יותר להתקבל, ולעיתים גם קשה יותר לשרוד, בד"כ השם של האוניברסיטה טוב יותר ובוגרים של אוניברסיטה נחטפים מהר יותר מאשר בוגרי מכללות.

לצערך אתה תצטרך לשפר את הפסיכומטרי כדי להתקבל לעתודה בהנדסה, לדעתי לסביבות לפחות 650, אבל כמה שיותר יותר טוב (כמובן שזה גם תלוי בציוני בגרות שלך).

בקשר להנדסות אני לא יכול לתת לך עצות, כי אני לומד חשמל ואלקט' אבל בגדול להנדסה יש ביקוש, לחלק יותר ולחלק פחות, אבל סביר להניח שלא יהיו בעיות למצוא עבודות בהנדסת (שזה אומר הנדסה אמיתית, ולא תעשיה וניהול וכל החארטות האלה).

בקשר לפיסיקה, תשמע רק אם אתה ממש ממש אוהב את זה. ואני מדבר לא ברמה של לאהוב כמו בבגרות אלא ברמה מאוד מאוד גבוהה, שזה אומר לנשום ולחיות פיסיקה, כי יש שם תאוריה, והרבה.

ROOONEEYY

פורסם
שלום לכולם!

היום הגיעה אלי החוברת של העתודה שבה נאמר שאני מתאים ויכול ליהיות מועמד למסלול.

ראיתי שיש כמה עתודאים בפורום אז חשבתי לשאול כמה שאלות.

יש מישהו שהיתנסה בהנדסת מכונות?

(בעיקרון לשם אני רוצה להגיע)

מה זה? שווה ללכת לשם? חוויות? (:shock:)

האם אתם יכולים להביעה את דעתכם על המקצועות הבאים:

רפואת שיניים

הנדסת מכונות

הנדסת מחשבים

הנדסת תוכנה

הנדסת מערכות מידע

פיזיקה (:shock::shock:)

אגב, לא מזמן ניבחנתי לפסיכומטרי הציון המעפן שקיבלתי הוא 561 (:cry::oops:), מה הסיכויים להיתקבל לעתודה עם ציון כזה?

פשוט כרגע אני בתקופת בית ספר (עדיין) והמועד האחרון להיבחן שוב הוא אפריל 2008, ואני לא יודע אם כדאי להבחן שוב.

תוכנית פסגות? תוכנית ברקים? מישהו מכיר?

בעיקרון בחוברת שקיבלתי אין מספיק מידע, כך שאני ישמח אם משיהו יעזור.

תודה!

תקשיב, עיצה שלי, אל תלך לעתודה... רואים שאתה לא סגור מה אתה רוצה ללמוד אלא רק שאתה רוצה ללכת לעתודה, וזה ממש (אבל ממש!!) לא השיקול הנכון...

דבר שני, הצבא נותן לך כ8.5 אלף לסמסטר, ככה שבתואר 4 שנתי זה יוצא כ35 אלף... אם להתחשב בעובדה שבאזרחות המשכורות לרוב (במיוחד במקצועות ההנדסה) גבוהות יותר מאשר בצבא, אתה תחזיר את ה35 אלף שהצבא נתן לך בלי בעיה...

דבר שלישי, אם תלך ללמוד אחרי הצבא, תוכל לשפר פסיכומטרי (כי שלך כנראה שלא יספיק בשביל להתקבל להנדסה באוניברסיטה), וגם תדע יותר טוב מה אתה רוצה ללמוד...

בקיצור, ללכת ללמוד 4 שנים מקצוע שלא בטוח יעניין אותך, ואז לשרת 6 שנים באותו מקצוע בצבא (וגם כל החיים כנראה) לא נראה לי הרעיון הכי טוב....

עיצה שלי, תנסה להגיע למקום טוב בצבא, לעשות את ה3 שנים, ואז ללכת ללמוד מה שתבחר...

פורסם

ממה שאחי אומר. הוא היה סנטימטר מעתודה אבל לא הלך. הוא אומר שזה חרטא אחד גדול.

הצבא נותן לך מלגה, לא מלאה. אתה עדיין תשלם על מגרים,ספרים..

אחרי שסיימת ללמוד נותנים לך לעבוד בתאי מעברה.

אם תלמד באוניברסיטה/מכללה. ויש תוכניות מצוינות לסטודנטים בבנקים למימון התואר. אתה תחזיר את הכסף.

לגבי הנדסת מכונות-אבא שלי מהנדס מכונות וממנו אני שומע שזה מקצוע מת. אין כ"כ צורך במהנדסי מכונות,וגם המשכורת שלו לא מגיע למשכורת של מהנדס חשמל,אלק'.. אבל מי אמשר שכסף זה הכל בחיים .אם אתה אוהב הנדסת מכונות לך על זה. אבל תצטרך פסיכו' גבוה יותר

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

פורסם
תיראה, אני לא ידוע מה לגביך, פשוט אצלי, וביכלל במישפחה, אין כסף לממן לבד שנה באונברסיטה,

אני צריך את עזרת הצבא,

כי זה הסיכוי שלי בעצם ללמוד.

אני מבין שקשה לך לראות את זה עכשיו, אבל העתודה האקדמית מציבה לך בעיקר גבולות ומכשולים - לא אפשרויות.

אני אשתדל לפרט את כל שיקוליי בהמשך (אין לי זמן לרשום כרגע), אבל בינתיים אני אסתפק בדוגמא פשוטה:

בדומה אליך, לפני הגיוס לא היה לי כסף ללימודים. יתרה מזאת, ההורים היו במינוס מתמיד, וחיינו בדירה ישנה באחת

השכונות הכי מסריחות בנתניה. מעמד בינוני-נמוך, so to speak, למרות ששני ההורים מהנדסים בעלי תואר שני.

בצבא הלכתי לחיל האוויר. העברתי שלוש שנים בעבודת פרך, סבלתי את כל החרא האפשרי, בקושי ראיתי את הבית,

ועברתי את כל שאר החוויות ה"מזעזעות" שמספרים לך עליהן בפורום. אבל יום אחד, לפני כשנה, זה נגמר.

חודש וחצי לאחר השחרור הלכתי לעבוד. המקצוע והנסיון שלי בצבא עזרו לי למצוא עבודה ליד הבית, בחברת הייטק

גדולה, עם משכורת גבוהה במעט מזו של קצין שכרגע סיים את התואר הראשון ומתחיל לעבוד בצבא (במסגרת העתודה).

10 חודשים לאחר מכן, נובמבר 2007 - יש לי רשיון נהיגה, רכב פרטי ועברנו לדירה יותר גדולה ויפה.

ההורים עדיין במינוס, אבל לי יש כבר כסף בבנק לשתי שנות לימוד מלאות, והיד עוד נטויה.

אז דחיתי את תחילת הלימודים בשנה - שנה וחצי. אז לא טסתי לדפוק ת'ראש בהודו. אז מה?

בינתיים, בגיל 22, יש לי יותר נסיון עסקי מכל בוגר טרי של פקולטה למנהל עסקים.

תבין, כל האפשרויות בידיך. כל תפקיד שתישלח אליו, וכל עבודה שתקבל היא, בסופו של דבר, מה שתעשה ממנה.

אל תגביל את עצמך עכשיו, בשלב כל כך מוקדם. אתה עוד לא רואה מעבר לאופק. תן לזה זמן, ויום אחד תבין על מה דיברתי.

8)

פורסם

אני עתודאי בתוכנה, ולמרות שאני שונא את המקצוע הנ"ל יש לו ביקוש גדול באזרחי (ומשכורות, אוי המשכורות :-)), ועוד יותר בצבא.

בהצלחה בבחירה,

גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

• תוכן חדש...