Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6796 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב (לילה) לחברי הפורום!

שמעתי שיש וראיתי בכמה רכבים אפילו ישנים שיש סוג של חיישן עם נורות חיווי או שעון שמראה צריכת דלק, זאת אומרת בלחיצה עמוקה נדלקת מנורה אדומה, בנסיעה רגילה ירוק או למשל שעון כלשהו עם מחוג שהמחוג משתנה לפי הלחיצה והצריכה.

יש למישהו מושג איך מרכיבים דבר כזה? יש לי ידע טוב בחשמל והלחמות, אני רק צריך את השרטוט או הסבר מפורט, מצידי אפילו מצולם מהארץ או מחול של איך מישהו בנה דבר כזה כי באמת אין לי מושג מאיפה מתחילים. (הרכב מיצובישי קולט 94' 1600 ידנית הזרקה רב נקודתית אם זה חשוב).

**בנוסף מישהו יודע מאיפה אני יכול להשיג פס-קישוט שהולך לכל אורך הגג מהשמשה הקדמית עד הספויילר?(חיפה)

תודה,

אוהד.

פורסם

היו שעונים משוכללים כמו בBMW שמראים צריכת דלק אמיתית, והיו פרימיטיביים, כמו בטלבו למשל שפשוט הראו לך את מצב דוושת הדלק ולא יותר מזה. אני חושד שאלה שאתה מתאר עם הנורות שייכים לזן השני.

פורסם

ברור לך שצריכת דלק כשנמדדת בקילומטרים לליטר איננה מדידה אלא חישוב. יתכן סטטיסטי, יתכן מתמטי.

לעומתה מדידת דלק כפונקציה של זמן יכולה להיות מדידה ע"י חיישן ספיקה למשל, אך אני בטוח שאך אני דיי משוכנע שאף אחד לא התקין חיישן ספיקה על קו הדלק.

פורסם

ב-BMW שלי, מודל 1987, יש שעון כזה והוא מקבל את הנתון פשוט ישירות ממחשב ההזרקה. השעון שימיושי ביותר אגב.

כתבת שהרכב שלך מוזרק, ולכן הדרך שנראית לי פשוטה ביותר היא מציאת מחשב דיאגנוסטיקה פשוט (משהו בסגנון OBD II, חפש בפורום) שיכול להציג לך את הנתון הזה על מסך דיגיטלי. מפה זה כבר תלוי בך אם אתה רוצה להשאיר את זה קבוע ברכב.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

כן אני מעוניין להשאיר את זה קבוע ברכב כ"שעון חיווי" שיישב כמאין פוד שיישב בצד מעל הדש-בורד, אותו מחשב שדובר כאן זה מחשב גדול? איך זה נראה בדיוק ואיפה זה יושב? ואם כבר כמה עולה דבר כזה? איך מתבצעת ההתקנה של זה יש למישהו צילומים או הסבר?

חשבתי על משהו כזה, שעון-פוד שיישב על הדשבורד כמו שכתבתי ועליו תהיה סקאלה עם מחוג של כמה מצבים של צריכת דלק לדוגמא:

מצב התחלתי: 0 , מכאן והלאה שזה יציג מצב נתון של 1ל10 , 1ל11, 1ל12, וכן הלאה והמחוג פשוט יראה כל פעם כמה זה עומד , יש דבר כזה?

תודה,

אוהד.

פורסם

מדידת צריכת דלק ברגע מסוים לא ממש עוזרת לך כנהג כי היא משתנה כל הזמן:

אתה יכול לנסוע 90 קמ"ש, לראות 1:15, ללחוץ על הגז עוד מ"מ בודד, המהירות עדיין 90 אבל הצריכת דלק תקפוץ ל 1:10 מיד.

כנ"ל אם תוריד טיפה לחץ מהגז, מיד תראה 1:20.

אתה צריך למדוד קטע של משהו כמו דקה נסיעה כדי לקבל מושג טוב יותר, וגם אז, אם המהירות שלך בתחילת הקטע לא שווה למהירות בסופו, תקבל הבדל ניכר בצריכת הדלק.

אם התחלת את הקטע בנקודה נמוכה יותר (יחסית לפני הים נניח) מאשר בסופו, תקבל צריכת דלק גבוהה יחסית, ולהיפך.

• תוכן חדש...