Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6830 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול כשנסעתי ברכב מסוג טויוטה לאנד קרוזר שנת 2000 ראיתי שמד החום עלה בצמוד לקו האדום.

משום מה לא נדלקה שום מנורה, ולא היה צפצוף או משהו שיזהיר אותי מהחום הגבוה.

ממש במקרה ראיתי את מד החום בנסיעה שלא עלתה על 5 דקות. (אגב החום לא הגיע לקו האדום, אבל היה ממש קרוב לזה).

הזעקתי את אבא והוא בא למקום. לאחר בדיקה קצרה אבי גילה שחסרים מים.

מכיוון שלא היו לנו מיים מיוחדים למנוע נאלצנו למלא מים רגילים שהיו באוטו רק כדי שאני אגיע הביתה, וכדי שמחר אני אקח את האוטו למוסך.

בכל מקרה לאחר מילוי המים חום המנוע התייצב ולא עלה מעל הממוצע (האמצע).

היום נסעתי למוסך כדי:

א) מילוי מי קירור נורמליים.

ב) בדיקה שאין נזילות.

לאחר בדיקה, שאני לא הייתי נוכח בה, התקשרו אל אבי ואמרו לו, שיש חשד לסדק בראש מנוע, ורק הבדיקה תעלה לו 1200 שקל. (יש לציין של הנסיעה שלי למוסך החום מנוע היה קצת פחות מחצי).

קודם כל אני מתנצל על אורך ההודעה.

השאלות שלי הן:

1) המערכת של האוטו לא הייתה צריכה להזהיר אותי מפני החום הגבוה? או שנשרף שם משהו?

2) אם לאחר מילוי המים חום המנוע לא עלה, היש סיכוי שבאמת נוצר נזק בראש מנוע? כי לפי מה שהבנתי אם יש סדק שם אז החום היה מעל הממוצע.

תודה לעוזרים, ושוב אני מצטער בקשר לאורך ההודעה.

סוזוקי ג'ימיני ידני.

פורסם
1) המערכת של האוטו לא הייתה צריכה להזהיר אותי מפני החום הגבוה? או שנשרף שם משהו?

אין שם צפצופים או מנורות אדומות, אתה אמור להבחין במחוג שעולה. בכל מקרה, ישנו ניתוק דוושת הגז אלקטרונית כאשר החום עולה לטמפרטורה קריטית. כנראה שהחום לא היה כזה גבוהה שינתק את הדוושה, אחרת היית מאבד סחיבה והרכב היה מונע רק בסל''ד סרק.

2) אם לאחר מילוי המים חום המנוע לא עלה, היש סיכוי שבאמת נוצר נזק בראש מנוע? כי לפי מה שהבנתי אם יש סדק שם אז החום היה מעל הממוצע..

אין לך אינדיקציה לבדוק מה הטמפרטורה המדויקת, כי המחוג איננו מראה טמפרטורה בזמן אמת, הוא עולה רק כאשר הטמפרטורה עולה מעל המותר, אך בנסיעה רגילה הוא יהיה קבוע קצת מתחת לאמצע.

לפי דעתי יש לבדוק לאן נאלמו המים והאם הם בתוך השמן שלך.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

בשלב הראשוני החלף מים רגילים בנוזל קירור איכותי.

בשלב השני פתח מחר בבוקר פקק מילוי שמןלא מדיד),ותראה אם ישנם סימני טחינה.

אם כן,המים והשמן מתערבבים ונפרץ אטם הראש (חסכת בדיקה של 1200 ש"ח...).

אם אין ערבוב,יש לבדוק את מע' הקירור בלחץ בדיקה יסודית ומקיפה כדי לגלות את סיבת ההתחממות (טרמוסטט ?,נזילה מהרדיאטור,משאבת מים ?).

אם הבדיקה תעלה שיש בריחת לחץ למע' הקירור גם זה סימן רע מאוד לפריצת אטםן הראש.

אל תסכים שיפרקו ראש מנוע ללא ביצוע הבדיקות הללו ואם המוסך מתעקש על 1200 ש"ח,צא ממנו,נער אותו,נפנף אותו וגש למוסך אחר שלא יסחוט אותך.

אני חושב שחברי הפורום הנכבדים ישמחו לדעת מיהו השוחט הזה שעל בדיקה לוקח 1200 ש"ח למען יתרחקו ויברחו ממנו כל עוד נפשם בם.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

טוב, בגדול יכולות להיות הרבה סיבות, אפילו בריחת מים מאינטרקולר, למשל. בדוק מה שאמרתי.

וחוץ מזה ניתן לבצע בדיקת בריחת גזים (אטם ) על ידי חומר מיוחד שמחדירים למי קירור. נדמה לי שזה בסביבות 300 ש''ח.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

• תוכן חדש...