Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6829 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם.

תמיד חשבתי שבשביל לקבל חווית סאונד מושלמת צריך להתקין 4 רמקולים ברכב [או יותר אם יש אפשרות].

לאחר קריאת הודעות בפורום שמתי לב,שיש אנשים רבים שפשוט מוותרים [ממליצים לוותר] על הרמקולים האחוריים ובמקומם משקיעים בזוג קומפוננט איכותי מקדימה.

השאלה היא למה?

מנסיונכם האישי מה יוצר חוויה יותר נעימה,איכותית,עוצמתית מבין 3 סוגי התקנות הבאות:

-קומפוננט קידמי בלי אחוריים כלל.

-קומפוננט קדמי + 6X9 אחורי.

-קומפוננט קידמי + אחורי.

*יש לציין שהקומפוננט יהיה איכותי.

האם התרומה של הרמקולים האחוריים [לדגומה 6X9] זניחה ואין צורך להשקיע כסף בזה?

השאלות הינם כלליות ולא מתייחסות לרכב כזה או אחר באופן ספציפי.

תודה.:wink:

Renault Clio TCe 120 EDC

פורסם

שלום ספיירקס

לדעתי הצנועה סט אפ של 4 סטים של רמקולים תמיד אבל תמיד טוב יותר מאשר סט אפ של שני סטים

עכשיו אפשר להתחיל להתפלסף על העיניין שעות ולפספס את הנקודה

מה שאני מתכוון לומר זה שיכולים להיות עשרות תגובות ממכובדי פורום שידברו על כך שאצלהם או במכוניות שהם שמעו יש סאונד נהדר והסט אפ כולל סט קדמי עם סאב, אז אני אומר נכון לכל זה אבל ישנם עוד המון גורמים שמרכיבים מערכת

והסאונד היפה הנכון והצלול שאפשר לשמוע לעיתים ברכב עם סט קדמי וסאב לעומת רכב עם שני סטים וסאב שנשמע גרוע תלוי בהרבה מאוד גורמים מעבר לסט אפים בלבד

אסיים ואומר שבעולם אידיאלי כשכל המערכת ברכב מושלמת וכשהאדם שעושה לך את הטיונינג הסופי הוא מינימום מוצרט אז תוספת של סט אחורי תשפר בהחלט את הסאונד

בקיצור :wink: שני סטים עדיף

בברכה

D.C

earthquake sound frik

פורסם

תודה רבה על התגובה.

אפשר להגיד שמקדימה הבנתי שהכי ממולץ זה קומפוננט,במידה ואני מחליט להתקין גם מאחורה מה עדיף גם קומפוננט או 6X9?

Renault Clio TCe 120 EDC

פורסם

מה שכולם אומרים שעדיף קומפוננט על אחוריים זה נכון

עד עכשיו היתי רק עם אחוריות של קנווד 350 ואמרתי מה אני צריך קומפוננט

השבוע עשיתי שיפור למערכת וביניהם הוספית קומפוננט אני רוצה להגיד שזה אבדל של שמיים וארץ

רמה מעל באיכות השמיעה אני מרוצה מאוד מהשמיעה

לדעתי עדיף גם אחוריות כי זה משלים תסאונד גם אלה שמאחורה נהנים(לפי דעתי)

כי לחבר שלי יש רק קומפוננט(במקרה כמו שלי) ושיושבים מאחורה לא נהנים

פורסם

אין בעד מה תמיד שמח לעזור

לגבי סט אחורי

אז שוב בגדול תמיד עדיף קומפוננט (ולדעתי האישית בלבד אם כבר קומפוננט אז שיהיה DLS)

כמובן שתלוי באילוצים של מיקום, מקום, תקציב, וכ"ו

6*9 בעיקרון הוא רמקול התפשרות

סוג של רמקול גדול שמצליח גם לרדת נמוך יותר מכל שאר המידים ונותן איזו שהיא הרגשה של מגוון תדרים רחב ביותר ברכב (בעיקר בתחום הנמוכים) ואפשרות לשקול ויתור על סאב וופר

שזה ממש לא נכון לעשות

אז אם באפשרותך כלכלית ופיזית (מבחינת מיקום ברכב) קומפוננט עדיף

אם תרשה לי אגדיל ואעשה ואומר שיש להשקיע בסט אחורי כמו שיש להשקיע בסט קדמי

אני מודע לכך שאני מנפץ סוג של תיזה כאן בפורום

אבל מוזיקלית זה פשוט אידיוטי לחשוב שאפשר לזלזל בחלק האחורי של הרכב

עדיף להרכיב סט קדמי בלבד מאשר סט קידמי עם רמקול אחורי פשוט

רמקול אחורי פשוט מקלקל את הסטיי"ג ויוצר סלט של צלילים

חייבת להיות התאמה מושלמת ביכולת של הרמקול הקדמי ליכולת של הרמקול האחורי (כמובן ביחס הנכון)

בברכה

D.C

earthquake sound frik

פורסם

אוקיי,תודה.

ברגע שיגיע הרגע לבחור את החלקים של המערכת [אחרי קניית הרכב] אגיע לפה לקבל יעוץ.

Renault Clio TCe 120 EDC

פורסם

אני לא אכנס פה לויכוחים מיותרים או התנצחויות.

אני רק אומר שמתקין שממליץ על תוספת של רמקולים אחוריים הוא פשוט אחד משני הדברים הבאים:

1. או שהוא מנסה לסחוט עוד כמה לירות מהלקוח הרי כל מוצר = עוד תוספת יפה של כסף לטוטאל.

2.הוא לא מספיק מקצועי,לא מנוסה ובטח שלא מבין בנושאים הקשורים לבמה(סטייג' כפי שהוזכר כאן) ותמונת הסאונד(אימייג').

המוזיקה שאנחנו שומעים היא מוקלטת כסטריאו--> ע"ע הקלטה דו ערוצית= 2 ערוצים.

2 הערוצים הללו הם R+L( ימין ושמאל).

זה מה שידוע כהקלטת סטריאו.

מונו זה ערוץ אחד.

כל שאר הנוגע להקלטות רב ערוצים - הידועים בשם כולל של מולטי צ'אנל או יותר נכון לאמר סראונד= צליל היקפי.

על מנת ליצור את במת הצליל הנכונה מבחינת עומק,גובה,רוחב,נפח והרמוניה נדרשת עבודת כיוון של זוג הרמקולים הקדמיים עד למצב שנוצרת במה ממורכזת ונכונה אקוסטית מבחינת שאר הפרמטרים שהזכרתי כאן.

בבית זה מאוד קל, להציב את 2 הרמקולים במרחק זהה ופשוט לשבת באמצע זה יעשה את העבודה מבחינת מרכוז, שאר העבודה זה כבר התאמות גובה האזנה וכו'.

ברכב, זה מסובך, מאוד מסובך.

כל כך מסובך עד כדי מצב שבו אנשים משקיעים אלפי שקלים על התקנות מסובכות עם פיבר על מנת להגיע למצב שהאלמנטים ממוקמים בגובה הנכון,במיקום הנכון וכמובן בזווית הנכונה.

למה? כי אנחנו יושבים בצד שמאל של הבמה והרמקולים שלנו במקור מופנים כלפי הרגליים (במקרה הטוב) או אפילו לכיוון הדש-בורד(במקרה הגרוע ביותר) ועם זה לא יהיה לנו לעולם במה ממורכזת ונכונה מבחינת אותם פרמטרים שכבר הזכרתי(גובה,עומק וכו').

כאשר מוסיפים לתסבוכת הזו עוד זוג רמקולים אחוריים(ולא משנה מאיזה סוג) יוצרים אי איזון אקוסטי בטירוף.

להמליץ על שטות כזו זה פשוט לא מקצועי.

אני שומע אנשים שאומרים שרמקולים אחוריים נועדו "להשלים את הצליל"= שטות מוחלטת, קומפוננט טוב לא דורש שום השלמה של צליל(למעט סאב שכמובן מדגיש את התדרים הנמוכים שקשה למידבאס\וופר של 6-7 אינטש לנגן) אם כל זה שיש גם סטים על וופרים של 8-9 אינטש.

או אפילו 7 אינטש עם תצורה של ממברנה עמוקה שיעודה הוא להגדיל את שטח הפנים של הממברנה.

או שאני שומע שאנשים אומרים שזה יוצר "צליל היקפי"= שטות גמורה כי אנחנו מדברים על סטריאו ולא על סראונד.

בקיצור חוסר מקצועיות מוחלט.

וזה לא משנה איזה סטים מדובר, או על איזה רכב מדובר.

אני מוכן להוכיח לכל אחד שירצה שהתקנה של סט קומפוננט טוב, שמוגבר כראוי ומותקן כראוי בתוספת של כיוון נכון + סאב קטן שזרוק לו אי-שם מאחורה ישמע תמיד--> אבל תמיד יותר טוב מכל זוג קומפוננטים קדמי+אחורי גם אם מדובר על סטים של DLS מסדרת הנוביליום.

במקום להשקיע את הכסף בסט האחורי עדיף להשקיע בסט קדמי איכותי יותר או בנייה לסט הקדמי או במגבר טוב יותר או במערכת ראש מקצועית יותר או אפילו באקולייזרים או באיטום----> רק לא ברמקולים אחוריים.

under construction..

פורסם

ניר שלום מה שלומך?

האמת ציפיתי לתגובה קצת מאוחר אבל אני מוכרח להשיב

כל מה שכתבת הוא בלבול ביצים אחד גדול

השאלה היא שאלה עקרונית

אין שום מקום לויכוח בנושא של איפה ואיך להשקיע את הכסף (אם זה אקולייזר או מאבד צלילים או אפי סנטר וכדומה)

השאלה היא אם רמקול אחורי מוסיף או גורע

ואני אומר לך או יותר נכון מתחייב לך שבסט אפ נתון תוספת רמקול אחורי שתואם לסט אפ יכול לשפר וישפר את הסאונד לטובה ובאופן די בולט

וזאת משום שאנו נמצאים כמו שציינת בחוכמה רבה ברכב מנועי ובסביבה מוקפת רעשים ומנועים חשמליים עם מרחב מחיה מאוד מצומצם למוסיקה להשמע

ודוקא בגלל זה הפירוט הנפלא שלך שמתייחס ליצירת המוסיקה בסטריאו ונמוך במונו מחייב אותנו לחפש דרכים אחרות ברכב כדי לסגור את הפער שבין ישיבה באולם קונצרטים אקוסטי ולשמוע את לד זפלין בהופעה אפילו דרך סדרת נובליום :wink: לבין ישיבה ברכב

ואת הפער הזה בהחלט עוזר לנו לצמצם סט אחורי

earthquake sound frik

פורסם

DC.

אתה מדבר שטויות, אתה לא מנפץ פה שום תיזה ואפילו לא סוכריות מתפצוצצות.

מה שניר כתב זו האמת לאמיתה + הסבר מפורט למה זו האמת לאמיתה.

תפסיק עם המוצרט שיכוון לך ושמוצארט.

המוסיקה שאנחנו שומעים ברכב, מוקלטת בסטיראו כלומר 2 ערוצים, שאותם מיועדים לנגן זוג רמקולים.

על מנת ליצור במה טובה אתה צריך ליצור איזון טוב וכיוונים נכונים של האלמטים שמורכבים מקדימה עם הסאב שיושב מאחורה( עקב אילוצי מקום.)

הסאב הוא הבעייתי פחות לכיוון כי בעיקרון התדרים שהוא מנגן הם לא כיווניום( תדרים נמוכים), בעוד שהתדרים שמנגנים המיד באסים והטוויטרים הם כיווניום ודורשים מאמץ לכיוון.

תוספת של סט אחורי הורסת, פשט כך, את הבמה ומושכת אותה אחורה. במקום שהבמה תשב על הדש, או במקים טובים יותר, על החלון הקדמי/מכסה מנוע. היא נמשכת אחורה.

אין שום טעם ברמקולים אחוריים. אתה יושב מקדימה. את לא הולך להופעה ומקשיב לה כשאתה עם הגב לבמה.

אמיר

!!!205rallye -->206XS -->clio172-->fiat bravo tjet 1.4t --> Ford Focus ST

פורסם

דעתי...

קודם כל תוספת של אחוריים היא מן הסתם עדיפה כי זה כבר עוד 2 רמקולים לשמיעה וכבר נותן צליל יותר מקיף

בנוסף,

במצב שלא כלול במערכת שלך סאב - קומפוננט קדמי + 6X9 אחורי.

במצב שכלול במערכת שלך סאב שמתפקד כמו שסאב צריך לתפקד - קומפוננט קידמי + אחורי.

פורסם

תסביברו לי מזה בבקשה "צליל מקיף"?!

למה אני צריך צליל מקיף?! הדיסק מוקלט עם איזשהו אפקט צליל מקיף שאני לא מכיר?

הצליל המקיף הזה מושך במה אחורה והורס את ההשקעה בבמה הקדמית.

אם ככה,אתה רוצה "צליל מקיף" שים סתם רמקולים קואקסיאלים בדלתות מקדימה אל תשקיע בקומפוננט, חבל על הכסף ו-6X9 מאחורה ותהנה.

תגיד, מה קשור איך מתפקד הסאב שלי לקומפוננט האחורי?

בכל מקרה במצב אידיאלי, אין רמקולים מאחורה! גם לא הסאב! שנמצא שם רק בשל חוסר ברירה.

אמיר

!!!205rallye -->206XS -->clio172-->fiat bravo tjet 1.4t --> Ford Focus ST

פורסם
ניר שלום מה שלומך?

האמת ציפיתי לתגובה קצת מאוחר אבל אני מוכרח להשיב

כל מה שכתבת הוא בלבול ביצים אחד גדול

השאלה היא שאלה עקרונית

אין שום מקום לויכוח בנושא של איפה ואיך להשקיע את הכסף (אם זה אקולייזר או מאבד צלילים או אפי סנטר וכדומה)

השאלה היא אם רמקול אחורי מוסיף או גורע

ואני אומר לך או יותר נכון מתחייב לך שבסט אפ נתון תוספת רמקול אחורי שתואם לסט אפ יכול לשפר וישפר את הסאונד לטובה ובאופן די בולט

וזאת משום שאנו נמצאים כמו שציינת בחוכמה רבה ברכב מנועי ובסביבה מוקפת רעשים ומנועים חשמליים עם מרחב מחיה מאוד מצומצם למוסיקה להשמע

ודוקא בגלל זה הפירוט הנפלא שלך שמתייחס ליצירת המוסיקה בסטריאו ונמוך במונו מחייב אותנו לחפש דרכים אחרות ברכב כדי לסגור את הפער שבין ישיבה באולם קונצרטים אקוסטי ולשמוע את לד זפלין בהופעה אפילו דרך סדרת נובליום :wink: לבין ישיבה ברכב

ואת הפער הזה בהחלט עוזר לנו לצמצם סט אחורי

תראה ידידי דרור היקר.

בד"כ שכותבים לי שאתה כותב "בלבול ביצים" או "שטויות" או כל דבר אחר שלא מראה על האינטילגציה של הכותב אני לרוב לא מגיב חזרה.

ועוד בטח שכתבתי בתחילת ההודעה שלי שאני לא אכנס לויכוחים או להתנצחויות מיותרות.

אבל מכיוון שאתה מתעסק בתפל ולא בעיקר אני אתקן אותך.

זה שלך אין מושג מה זה במה,תמונה ונאמנות למקור זה לא אומר שזה "בלבול ביצים".

האם השאלה היא עקרונית של :" האם רמקול אחורי מוסיף או גורע?"

התשובה היא חד משמעית --> גורע.

אני לא אפרט מחדש אלא רק אחדד.

כי הרי בעולם האודיו המקצועי כבר מזמן הבינו את מה שאתה כנראה עוד לא למדת.

כולם מסכימים שאין כלל מקום לרמקולים אחוריים בסטריאו, הויכוחים נותרו היום רק על האם ריבוי אלמנטים זה טוב או לא, ועל האסכולה שטוענת על מקור צליל אחד(ONE POINT SOURCE).

אבל זה לא משנה לויכוח שלנו כי הוא מתייחס כרגע לשאלה הנשאלת.

בוא נזכיר את הדברים:

במה מלשון SOUND STAGE מאופיינת בכמה פרמטרים:

גובה,רוחב,עומק,נפח והרמוניה.

תמונה מלשון SOUND IMAGE מאופיינת גם בכמה פרמטרים:

מיקום הכלים בבמה ,מיקום הבאס,מיקום הזמר\זמרת.

עכשיו אם אתה חושב שאתה המצאת את הגלגל, בוא תסביר לפורום איך רמקול אחורי יכול לתת מרכוז טוב יותר לבמה?, איך הוא יכול לתת רוחב לבמה?, איך הוא יכול להוסיף עומק לבמה? .

בנוסף אתה גם חייב להסביר איל בדיוק הוא יכול לתת הדגשה לכך שהזמרת במרכז?, שמיקום הכלים הוא נכון ואיך בדיוק רמקול אחורי יכול לגרור את הסאב קדימה.

כי אם הוא לא יודע לעשות אף אחד מהדברים הללו הרי שהוא אינו מוסיף אלא גורע!.

אם תמצא לי את התשובות לזה אני רץ וקונה ממך רמקול 9*6 של DLS.

תגיד לי דרור, אתה חושב אותנו לטפשים? מה באמת חשבת לך?

רמקולים אחוריים גוררים את הבמה אחורה,מחרבשים את כל תמונת הצליל ,הופכים את המערכת למישמש של צלילים לא הרמוניים ולא נאמנים למקור.

לא המצאנו את זה , לא מדובר על תיאוריה אלא מדובר על מה שקורה בפועל.

בנוגע למה שכתבתי, תראה את התגובה מעליי של אדון SUBARU82 שכותב:" קודם כל תוספת של אחוריים היא מן הסתם עדיפה כי זה כבר עוד 2 רמקולים לשמיעה וכבר נותן צליל יותר מקיף"

זה בדיוק מציין את מה שכתבתי לגבי התפיסה המוטעית של האנשים, שלצליל "מקיף" או "היקפי" אין כלל מקום בסטריאו.

under construction..

פורסם

בוקר טוב ניר

טוב אז אני אסביר לך למה זה כן בלבולי (תחליט אתה מה)

אז ככה

לבוא ולדבר גבוהה ולהשתמש רק בחלק מהאינפורמציות זה לא בסדר לחלוטין

בוא אני אסביר לחברה מה שאתה אני מאמין יודע אבל אולי (בלי להיעלב) מתעלם מלהזכיר

כשרמקול חתןך מכ-250 HZ ומטה אין לך שום דרך לדעת היכן מיקומו (פיזית כך ייצרו אותנו חייזרים,אבולוציה,או על ידי האל)

כשהפזה נכונה ולא חס וחלילה הפוכה והרמקול האחורי חתוך על 200 HZ אף אחד לא ידע להגיד לי שהוא הורס ומקלקל את הסאונד הכיווני

ההיפך הוא הנכון ובגדול

הרמקול האחורי יוסיף עומק של מיד באס ללא שום פגיעה בסאונד הכיווני וזאת משום שכמו שאמרתי אין לנו יכולת ברמה שמיעתית עם עיניים עצומות לדעת היכן ממוקם הרמקול ברכב

ואכן אני מודה שאתה מראה ידע עצום בסאונד ומרכיביו לכן בתשובתי הקודמת אליך ניסיתי להבהיר שאנו משוחחים על העיקרון של העיניין "האם רמקול אחורי מוסיף או גורע?" מה שנקרא בעולם מושלם (ללא שיקולי תקציב,מתקין טוב יותר או פחות,איש טיונינג כזה או אחר,וכיצא בזה)

אבל כאן אני נאלץ לעמוד על שלי ולו רק בגלל הניסיון שלי (מעל 17 שנה) ולא בגלל ההסבר הטכני

earthquake sound frik

פורסם

D.C - רשמתי פה לא מזמן ל"מדברי שטויות" בפורום שמי שמדבר שטויות יתבקש להוכיח.

תוכיח!

אני לא מבין מאיפה את מביא את הדברים שאתה אומר - רמקול שחתוך מ250 הרץ ומטה אי אפשר לדעת מה הכוון שלו.

את הסאב וופר שלי שהוא אחד הסאב וופרים היותר טונאליים ששמעתי בחיי - אני חותך על 60 הרץ ועדיין צריך לעשות כיוונים כדי לגרום לו להגיע מהשמשה הקדמית ולא מתא המטען, אתה מדבר על 250 הרץ.

אולי מ150 הרץ ומטה מפסיקים לחוש בכיוונים אבל אתה עדיין מרגיש מיקום! - רמקול אחורי שתחתוך אותו גם ב50 הרץ - ככל שתגביר אותו ככה אתה גם תצטרך להביא כוח מאזן מקדימה - אין דבר כזה, האוזן שלך אולי לא תרגיש את הגובה המדוייק שממנו בא הרמקול אבל אם הוא יצעק - אתה תצליח לאתר את המיקום בסופו של דבר.

אם אתה מוסיף לסאב וופר עוד זוג 6*9 ומגביר אותם כי אתה חושב שמתחת ל250 הרץ לא מרגישים כיווניות - אתה טועה.

עכשיו - בת'רד הזה בכלל מדובר על סטריאו ולא על צליל היקפי.

ברגע שאתה מתייחס לעוצמה - תוסיף רמקולים ככל שרק אפשר.

אבל כשאתה מדבר על איכות, על תוצאה נכונה - אתה צריך להמעיט במספר הרמקולים כמה שאתה רק יכול בשביל לקבל תוצאה נכונה - רמקול ימין, רמקול שמאל ומה לעשות, ברכב צריך גם סאב ב95 אחוז מהמקרים (אלא אם כן אתה מביא סט קדמי עם שמיניות לפחות בבניה נכונה בדלתות).

בשניה שאתה מוסיף למערכת הזאת רמקולים אחוריים - אתה מושך צליל אחורה, אתה מוסיף מקורות צליל. זה עד כדי כך פשוט.

אם יש לך רוב הזמן ברכב אנשים במושב האחורי, אז זה מצדיק את הצורך להוסיף זוג רמקולים פשוט שיהיה מוגבר כמה שפחות בשביל לספק להם קצת "נפח" צליל באזור שלהם - אבל לך, הנהג, שהמערכת הזאת נועדה לך - זה גורע.

אבל כרגיל אתה תכנס כאן לוויכוחים לגבי עקרונות.

אז אני אומר לך - תבוא ותוכיח, תיקח רכב, תבנה בו מערכת צליל - תיצור בו במה הכי טובה שאתה יכול, הזמרת צריכה להיות במרכז הרכב, במרחק של הדש בורד לפחות, בגובה העיניים, הבמה צריכה להיות רחבה ככל שרק ניתן, שיהיה אפשר להבדיל בבירור בין ימין לשמאל ולמרחק בינם, שהדיוק הטונאלי יהיה כמה שיותר קרוב למקור, שלא יהיה דיליי בצליל, מריחות בבאס, שריקות היסס של טוויטרים - ואת כל זה תעשה עם סאב, 6*9 וזוג קומפוננט מקדימה.

אחד מחברי הפורום עם מערכת צליל סטריאופונית טובה יעמיד מולך את הרכב שלו, אולי כדאי שאפילו כמה.

ואז נראה אם תצליח להוכיח את הנקודה שלך.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

D.C - קודם כל תשמור על המילים שיוצאים מהמקלדת שלך. לכתוב לאנשים שהם מבלבלים בביצים ומדברים שטויות לא מקובל בפורום הזה ואם פתחתי נושא דביק במיוחד בשביל זה כנראה שזה מספיק חשוב . אז שים לב לזה.

לעניין - אין פה בכלל ויכוח , אם אתה רוצה לשמוע מוזיקה בצורה נכונה אז כל הרמקולים (כולל הסאב) צריכים להיות ממוקמים מקדימה - בדיוק כמו במציאות קרי לדמות קונצרט שאתה יושב מול התזמורת. כמובן שקשה לבנות ברכב מערכת בצורה כזו ולכן עושים התפשרות מסויימת ואת הסאב שמים בבגאז בגלל גודלו. הויתור הוא יחסית סביר משום שהתדרים הנמוכים הם פחות כיוונים מאשר התדרים הגבוהים - (ולא , תדר של 250 הוא בהחלט כיווני בניגוד למה שרשמת). כך מקבלים סאונד נכון ואפשרות לקבלת במה ותמונה נכונה של הסאונד ברכב. בסופו של דבר להוסיף עוד מידבאס לסטאפ ולשים אותו במרחק משאר הרמקולים , בדיליי מהם , באופי צליל אחר מהם , יפגע בצורה קשה בתמונה של הסאונד שזה לטעמי אחד הדברים החשובים והמהנים במערכת איכותית.

זה שיש אנשים שלא מעניין אותם הסאונד הנכון והמקורי כמו שהוא הוקלט , ובחורים להוסיף רמקולים מאחורה משיקולים שונים זה בסדר וזה זכותם . אבל זה לא עושה את זה נכון וחבל שאתה מחפש לזה תירוצים. שים לב שאתה בדעה מנוגדת לרוב המנוסה המוחלט פה , ואם תסתכל גם בפורומים מקצועיים בעולם אתה תראה שגם שם אתה זאב בודד.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

• תוכן חדש...