Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6830 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רמקולים מאחור יתקין זה שמעוניין לקבל צליל גם מאחור. מקצועי? לא. טוב? למי שאוהב.

הנהלת הפורום לא תוכל לקבל התבטאויות מסוג זה, הנהלת הפורום ומי ממנהליה דאג להדגיש את הנושא הזה.

כל אחד יכול לחשוב כרצונו ולהעלות זאת על הכתב. אם הכל היה חד משמעי לא היה צריך את הפורום.

לא נראה משהו למישהו, שירשום באופן ראוי שהוא חושב אחרת, ומה הוא חושב.

אור לכל זאת, יש להמנע מכל התבטאות קלוקלת. המשך התבטאויות כאלה עלול להבא להביא לתגובות על פי נהלי הפורום, בין באזהרה , ובין בהגבלות שיוטלו על המתבטא הסורר (ככל שיהיה כזה) ועד לחסימתו.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

ניר, עופר, מ"ר סאב,לאנוס פורס ולכל החברה הטובים

אם זה עושה לכם טוב אז ה"חונטה" שלכם ניצחה אותי

לא אתווכח על הנושא יותר וגם אלמד שיעור חשוב לעתיד על עמדות הכח בפורום

אבל

אני מבטיח ומתחייב מול כל הפורום (מי שמכיר אותי אישית יודע שאני בהחלט מקיים) שאקח את הצעתו של לאנוספורס ואעמיד את הרכב הנכון לרשות ה"חונטה" למטרות בדיקת סאונד וכיווני צליל

וברכב כן יהיו רמקולים אחוריים

עיניין של חודשיים וחצי לשלוש חודשים לבנות את הרכב וזה יתבצע

אני מתחייב להתנצל מול כל הפורום אם טעיתי ומקווה שתקחו את אותה אחריות במידה ואתם טעיתם

בכבוד ובברכה

D.C

earthquake sound frik

פורסם

אני לא בא להתנצח אתך ולשחק איתך משחקי כוחות

אני מבקש שגבה את המילים שלך במעשים - אם רוב חברי הפורום אומרים לך שאתה טועה ואתה מגיב בצורה מאוד אגרסיבית אז כדאי שגם תצא צודק.

אתה יודע, לאיינשטיין אמרו שהוא אידיוט - מי שאמרו את זה היו המורים הכי טובים באוניברסיטה.

אני מקווה בשבילך שאתה איינשטיין.

וכן - אני התנצלתי בפורום הזה לא פעם ולא פעמיים - זאת לא בושה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אין עניין של התנצחויות ולא של כוחות.

אם היית בודק, היית רואה שגם אני ציינתי תמיד שבמערכת סטריאו שלי ככל שקיימת כזו , אינני מוותר על רמקולים אחוריים, אמנם בסט אפ של עוצמות נמוכות מאוד, אבל לא מוותר עליהם.

רשמתי גם, שזה עניין של טעם אישי, וזהו טעמי, כמו של רבים אחרים.

עובדתית, הבמה המקצועית הינה כידוע "קדמית" ועל כן , מי שחובב רמקולים מאחור לסאונד "הקפי" ו"מלא" (ככל שניתן להגדיר זאת כך) יש שידאג לכיוונים מתאימים, כלומר שלא לפגום בבמה הקדמית, ככל שניתן.

הטענות כאן יתכן ולא היו עולות באופן שעלו, באם היית מתנסח באופן פחות משתלח, אך היו עולות בכל מקרה , שכן לא כולם חייבים לחשוב באופן מתאים.

בכלל, סאונד זה עניין של טעם אישי, כמו אוכל, וכמו ריהוט לבית, ואם כך הדבר, ונראה לי שכך, הרי שהמחלוקות כאן, קיימות מחד, אך לא באופן קיצוני כמו שניתן לכאורה להרשם.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

תראה

אם נתמצת את הדברים אז כך

נחלק את הסאונד לשלושה חלקים

התדר הנמוך (באס - סאב)

התדר האמצעי (מיד\מיד באס)

התדר הגבוה (טוויטר)

הבאס מספק את התדר הנמוך,המיד (שבקומפוננט) מספק את התדרים האמצעיים והטוויטר נותן את הגבוהים

באיזון נכון עם רכיבים טובים תתקבל האשליה שהבאס (המורגש יותר) יוצא מהמיד שמקדימה (שילוב ואיזון נכון)

זה מצב אופטימלי וזה עקרון הסראונד והשתלבות הכלים בחלל בהרמוניה מותאמת

אני באמת חושב שעם מגבר איכותי וחזק וסט קומפוננט כנ"ל וסאב טוב ומדוייק ובכיוונים נכונים לא תרגיש את חסרון הרמקולים האחוריים ולפעמים אפילו תרגיש שהם גורעים מהאיזון

אם בקשר לעוצמה אתה דואג אז אתה יכול להרגע,יש היום מספיק מגברים וקומפוננטים שיתנו לך מעל ומעבר ממה שתוכל לקבל (ובמחיר שווה לכול כיס) גם באיכות וגם בעוצמה

אלעד

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם
בוקר טוב ניר

טוב אז אני אסביר לך למה זה כן בלבולי (תחליט אתה מה)

אז ככה

לבוא ולדבר גבוהה ולהשתמש רק בחלק מהאינפורמציות זה לא בסדר לחלוטין

בוא אני אסביר לחברה מה שאתה אני מאמין יודע אבל אולי (בלי להיעלב) מתעלם מלהזכיר

כשרמקול חתןך מכ-250 HZ ומטה אין לך שום דרך לדעת היכן מיקומו (פיזית כך ייצרו אותנו חייזרים,אבולוציה,או על ידי האל)

כשהפזה נכונה ולא חס וחלילה הפוכה והרמקול האחורי חתוך על 200 HZ אף אחד לא ידע להגיד לי שהוא הורס ומקלקל את הסאונד הכיווני

ההיפך הוא הנכון ובגדול

הרמקול האחורי יוסיף עומק של מיד באס ללא שום פגיעה בסאונד הכיווני וזאת משום שכמו שאמרתי אין לנו יכולת ברמה שמיעתית עם עיניים עצומות לדעת היכן ממוקם הרמקול ברכב

ואכן אני מודה שאתה מראה ידע עצום בסאונד ומרכיביו לכן בתשובתי הקודמת אליך ניסיתי להבהיר שאנו משוחחים על העיקרון של העיניין "האם רמקול אחורי מוסיף או גורע?" מה שנקרא בעולם מושלם (ללא שיקולי תקציב,מתקין טוב יותר או פחות,איש טיונינג כזה או אחר,וכיצא בזה)

אבל כאן אני נאלץ לעמוד על שלי ולו רק בגלל הניסיון שלי (מעל 17 שנה) ולא בגלל ההסבר הטכני

דרור ,

תרשה לי רק לענות לך על זה, מלבד מה שעוד חברי הפורום הוסיפו כבר לפני.

אכן אני יודע ומנוסה בכל הנושא של "תדרים כיווניים", אני רק יכול להגיד לך שכשאתה דיברת בהתחלה, אתה ציינת עבודה של 2 סטים(סטים של קומפוננטים ברמה זהה לקדמי).

ואמרת שאם לא סט אז רמקול טוב(כגון קואקס או אינטגרה).

ועכשיו אתה פתאום מדבר איתי על רמקולים שחתוכים ב250-200 HZ?, הרי זה לא סט ולא קואקס ולא אינטגרה, אלא מדובר על וופרים, והדבר אינו שונה מסאב וופר שגם אותו אפשר עפ"י התאוריה שלך פשוט לחתוך אותו ב250-200HZ.

אבל מה שלא נכון בכל התאוריה הזו היא העבודה שתדרי עבודה של 200-250 HZ הם כן תדרים כיווניים.

מלבד עובדה זו, הרי זה ידוע שמערכת מקצועית שמכוונת כראוי קובעים נקודות חיתוך זהות או חופפות בין תחום הבאס התחתון של הוופרים בסט הקדמי לבין הסאב בגבול הבאס העליון שלו.

זה מה שאמור לקבוע את מיקום הבאס בקדמת הרכב(אגב, את זה למעשה אפשר למדוד במדיוק בעזרת נוסחא מתמטית של חישוב אורך גל).

וגם פה זה מאוד כיווני ומאוד משפיע.

בנוסף, תשים לב כיצד אתה סותר את עצמך- התחלת בסט אחורי טוב וזהה או דומה לסט הקדמי---> עברת לויכוח על כל רמקול אחורי---> לבסוף אתה מגיע לוופר אחורי שחתוך ב200-250HZ שהוא משול בדיוק לסאב.

בנוסף, אתה אומר שזה יוסיף עומק למיד-באס שזה גם לא נכון, הרי 200HZ זה לא מיד אלא תדרי באס.

ואחרי כל זה, תחשוב על מערכת עם סט של DLS מסדרת הנוביליום וסאב של DLS, האם ההמלצה המקצועית שלך הייתה לאותו בחור בעל המערכת להתקין סט דומה או זהה כמו האירדיום או הנוביליום ולחתוך אותו ב200HZ בLPF???!

אז אתה חוזר איתי לנקודת המקור שאומרת שמתקין כזה שממליץ על סט אחורי הוא אחד מ2 הדברים הבאים:

1. מנסה לעשוק כלכלית את הלקוח שלו.

2.לא מנוסה,לא מקצועי ובטח שלא מבין כלום בכל הקשור לבמה ותמונה ברכב.

תבין, כבר כתבתי לפניכן שאינני מגיב על מנת להתנצח ולהכנס לויכוחים מטופשים.

"מאזן כוחות" או כל מיני הבלים כאלו.

ישנם עובדות שאין עליהם ויכוח, רמקולים אחוריים גורעים מהסאונד(כן, וופר אחורי לא נחשב או כל רמקול שחתוך ב200-250HZ ומטה הוא שווה ערך לסאבוופר).

זה קיים באודיו בייתי וגם באודיו לרכב כפי שכבר עופר כתב לך, לא המצאנו את הגלגל(לפחות אני לא).

לפי מה שאתה אומר אז כל הופעת ג'אז הייתה ממקמת גם סט תופים אחורי+קונטרה באס+גיטרה באס להעמקת הצלילי באס.

under construction..

פורסם

לא נמאס לכם לחזור על אותו הנושא כל פעם מחדש? (סט קידמי עדיף על קידמי + אחורי או להיפך?!)

מי שטוב לו רק קידמי שישים רק קידמי (בין אם זה מקצועי לעשות כך או לא) ומי שטוב לו שישים גם קידמי וגם אחורי (בין אם זה מקצועי לעשות כך או לא). כל אחד האוזן שלו ההחלטה שלו והתקציב שלו :-)

גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אני חושב שהת'רד מיצא את עצמו ולדעתי, DC גם קצת מותש מכל העניין ואין בזה יותר שום הגיון לטחון את זה הלאה.

הוא העלה את הטענה שלנו, אנחנו השבנו במטר של תשובות, לצערי, בנימה שנגררה מהתשובה המקורית שלו.

מנעול?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...