Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6818 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבעיה מרגיזה וקראתי עליה קצת בפורומים באנגלית, כמובן שפתחתי וניקיתי את האגן, ניסיתי סוגי שמן שונים... לא בדקתי לחץ בשעון מכני כי אין לי שעון כזה ובינתיים אני לא רוצה להיכנס למוסך. המנוע עשה 180000 ק"מ, התחמם לי לפני שנה ועשו ראש, הבלוק לא ניזוק והטענה אז הייתה שגם הרינגים בסדר. יש לי מכר שעושה אוברול לבד ביומיים תמורת מחיר סביר השאלה אם זה כדי? גם הקורבורטור אצלי על הפנים. הייתי שם לו מנוע הזרקה של גולף 93-95 אם זה אפשרי??? אבל אז מה עושים עם גיר 4 הילוכים??? בקיצור אני אבוד, לא אכפת לי להשקיע 5 אלף שקל אבל שתהיה תמורה לכסף. מה אתם מציעים?

ועוד עניין שזה שעושה אוברול לא עושה רקבורטור וזה שעושה קורבטור לא עושה חשמל וכך הלאה... ובסוף צריך להתרוצץ ולהתרוצץ. אם יש מקום חזק בגרמניות שעושה הכל וגם יודע להשיג חלקים?

תודה רבה

פורסם

קודם לפני כל ההשקעה הגדולה והסלט שעשית כאן צריך לבדוק מדוע יש בעיית לחץ שמן.

יתכן והבעיה פשוטה ונמצאת ביוניט לחץ שמן פגומה וזה לא סיפור יקר.

מה שכן,אם תמשיך להזניח ולנסוע כך תשלח את המנוע שלך לבית הקברות הקרוב למקום מגוריך.

לגבי קרבורטור,גם כאן לא חייב החלפה עדיף לפרק,לנקות ולכוון-יש לך את צביקה בנתניה (צדיק בסדום בין אלפי נוכלים ורשעים).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

הייתי רוצה לאמין שזה היוניט ויש בכוונתי לשלול גם את האופציה הזאת, אבל מה שמחזק את השערתי בנוגע לבעיה מהותית יותר זה הטקטוקי שסתומים כשאני מניע

פורסם

מה הצמיגות ושם היצרן של השמן בו אתה משתמש?

האם הרכב צורך שמן וכמה לXק"מ?

האם הרכב מעשן?

האם תקתוקי נדנדי השסתומים, נעלמים לאחר כשני דקות מההתנעה?

האם נורת לחץ השמן דולקת יותר משניה מרגע ההתנעה?

בדיקת לחץ שמן בשעון מכני, היא חובה והיא כלי אבחון מספר אחד, כדי לדעת את מצב נלחץ שמן שלך, ובהתאם לתוצאות, להחליט על הצעדים הבאים.הטיפול בקרבורטור יכול להדחות בינתים עד שתיהיה מודע למצבו של המנוע.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה שלום ותודה על תגובתך, לא אוכל שמן ולא מעשן. התקתוקים אכן מפסיקים אחרי כעשרים שניות. לפני חודש שמתי 10 40 יחד עם פתיחת האגן ניכוי מסנן ופלאשינג, לפני כמה ימים החלטתי לשים 20 50 של AMERICAN EAGLE. אני לא מומחה גדול בשמן אבל ה10 40 השחיר מהר מדי. נבדוק לחץ בימים הקרובים. בינתיים אני נוסע כל יום לוינגייט עם הנורה והזמזום, גרוע מאוד אני יודע.

פורסם

עכשיו המצב ברור יותר.

עשית פלאשינג וכנראה ששאריות בוצה ירדו לעברי השמן העדינים ו/או ליוניט לחץ השמן הרגישה.

נתקלתי ברכבי בתקלה דומה בעבר.

זו בדיוק הסיבה שבגללה לא ממליצים בד"כ לעשות פלאשינג אלא אם ידוע שהמנוע גמור ואין מה להפסיד.

בכל מקרה,אם תמשיך לנסוע כך המנוע שלך הולך לגן הילדים הקרוב ,ראה אוזהרת.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

שלום רב!

בהמשך לדבר הנכונים מאד, של קודמי קולאטי, ,אני חייב להוסיף שאמריקן איגל נחשב השמן בעל האיכות הגרועה ביותר הנמכרת כרגע בשוק.

סמידה ורצונך לפנק את רכבך, ולפתור את בעיית התקתוקים, רוקן מידית את השמן כבר מחר בבוקר, והחלף אותו לשמן מתוצרת LM ליקווי מולי בצמיגות 10/40 מתוסף במוס2 במיכל האפור.

בנוסף לכך החלף את

המסנן שמן במקורי בעל שסתום אל חוזר.

בנוסף לכך , ולמען הידע הכללי שמן מינרלי בניגוד לשמן חצי סינטטי, בגלל תוספי הדגרנט הקימים בו, משחיר תוך זמן קצר, וזאת לעומת שמן חצי סינטטי, שנשאר בצבע צהוב/ זהוב שקוף, גם בסמוך להחלפתו, והדבר לא מעיד בהכרח על איכות השמן.

חזור לעדכן לאחר שתבצע את המלצתי.

את החשבון אגיש לך בפקס.

בברכה ובהצלחה!

צביקה

פורסם

הבעיה לא התחילה אחרי הפלאשינג, לא הייתי יוזם פלאשינג כי סתם משעמם, עשיתי פלאשינג אחרי שהחלפתי פעמיים ביום 10 40 שהשחיר מייד והזמזום עם הנורה לא הפסיקו. אז עשיתי פלאשינג וניקיתי את המסנן. אמריקן איגל נקנה סתם אלמנת לבדוק האם 20 50 ישנה משהו בידיעה שהוא לא ישאר במנוע הרבה זמן. אם אפשר להרחיב בנוגע למסנן, ומחר אני אבדוק לחץ על ידי שעון אז התמונה תהיה ברורה יותר.

תודה רבה

פורסם

בוקר טוב.

השחרת שמן מינרלי היא טבעית, והיא חלק מתפקידו של השמן, לספוח פיח מתהליך שריפת הדלק, בתא השריפה, ובראש המנוע.

מסנן בעל שסתום אל חוזר מונע מהשמן להתרוקן בלילה ובעת מנוחה, ועם התנעת הרכב, השמן שקיים במסנן , מגיע במהירות לנדנדים, ומונע דפיקות ורעשי נדנדים, וזאת במקרה שמעברי השמן לנדנדים לא סתומים. שמן חצי סינטטי יגיע בקלוצ יותר במעברים אלה.

בדיקת לחץ שמן היא חובה. משאבת לחץ שמן לא תקינה, לא תספק לחץ שמן תקין בסרק, ובסלד גבוה, ותגרום להדלקת נורית לחץ שמן ולזמזם לעבוד.

בברכה

צביקה

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

סוף סוף מדדתי לחץ עם שעון, הכל תקין. מאנשים ממש בקיאים בדגם הספציפי התברר שיש איזה מנגנון בלוח שעונים שטקלה בו גורמת להופעת הבעיה של נורת שמן עם זמזמם. עכשיו הייתי רוצה להתפנות לקורברטור: אין לי צ'יוק אף וואקום לא מחובר ולא עובד, פלטת המתחת פשוט תפוסה עם אזיקון במצב פתוח. זאת בהחלט עבודה רצינית שם או שכדי להחליף אותו בכלל? אמרו לי על איזה קרבורטור חצי וובר חצי סקודה שמתאים לי, האמנם?

פורסם

יש כאן בפורום בעל מוסך שמתמחה במכוניות פולקסווגן, שמו רון.

הוא הגיב כאן לגבי בעייה זהה לשלך, רק שאני לא מוצא את השירשור.

הוא כותב, שיש במנוע של גולף דור 2 שני יוניטים ללחץ שמן.

אחת מהן ללחץ נמוך כמו בכל המכוניות האחרות.

השניה ללחץ גבוה, שעובדת רק מעל סל"ד מסויים.

מאחר והמנוע שלך כבר בלוי במידה מסויימת, אין לו את הלחץ הזה.

רון ממליץ לקצר את היוניט של הלחץ הגבוה לגוף הרכב, ולהמשיך לנסוע כך.

אתה לא נשאר ללא התראה על לחץ שמן נמוך, כי היוניט השניה עדיין פועלת, ואתה תקבל חיווי, אם הלחץ ירד מתחת לסף של היוניט השנייה.

פורסם
. עכשיו הייתי רוצה להתפנות לקורברטור: אין לי צוק, אף וואקום לא מחובר ולא עובד, פלטת המתכת פשוט תפוסה עם אזיקון במצב פתוח. זאת בהחלט עבודה רצינית שם או שכדי להחליף אותו בכלל? אמרו לי על איזה קרבורטור חצי וובר חצי סקודה שמתאים לי, האמנם?

שלום רב!

הקרבורטור היחיד שמתאים לך הוא קרבורטור פירבורג, וזה הקרבורטור שקיים כעת ברכבך.

קרבורטור פירבורג של סקודה דומה, אך לא מתאים.

אין צורך להחליף את הקרבורטור ברכבך, יש צורך לבדוק מדוע נוטרל הצוק בקרבוקטור שלך, אני מניח בסבירות גבוהה בגלל יציאות למכסה צוק שבורות, וניתן להבחין בכך באם צנרת המים (שני צינורות), לצוק לא מחוברת למכסה נצוק, ומחוברת אחד לשני.

במידה והצוק תקין, אך מנוטרל, מומלץ מאד לטפל בו לקראת החורף העומד בפתח, כדי למנוע התנעות קשות, של מנוע קר.

בברכה

צביקה

פורסם

לגבי מקור הבעיה הדעות עדיין חלוקות: גירסה א. בעיה בלוח שעונים. ב. בעיה ממשית במערכת השמן שלא מייצר מספיק לחץ עבור היוניט הנוסף. ג. בעיה במערכת החשמל בכלל בין היתר ביוניטים שגורמת להופעת הזמזום והדלקת הנורה דווקא בטורים גבוהים.

השד יודע מה באמת קורה, כל הגרסאות האלה הועלו על ידי אנשים בקיאים בדגם הספציפי. בסופו של יום הוצאתי את השעון לקחתי אותו ליהודה(בעל מקצוע משכמו ומעלה) מ"יהודה ספידומטרים" באזור תעשיה בני ברק, שהוריד את פלטת הזמזום. זהו....

לכל המגיבים תודה

פורסם

שלום רב!

יש לי לקוח מרחובות, שבמוסך החליפו לו שמן בצמיגות לא מתאימה, ברכב מסוג אאודי 80, שנת יצור 85 או 86.

מאז החלפת השמן , נורת לחץ השמן דולקת בסרק, או בעת שילוב לדרייב,או בעת עצירת פתאום.

הוחלף לו מסנן שמן מקורי, ויוניט לחץ שמן, והבעייה לא נפתרה, להיפף מאז החלפת היוניט, הזמזם שלא נשמע מעולם,

התחיל לעבוד מאז, וזאת בתוספת לנורת לחץ השמן שדולקת בסרק.

נבדק לחץ שמן במוסך המרכזי ברחובות בסרק, ובסלד של 2500, ונמצא לחץ שמן תקין.

הלקוח עומד למכור את הרכב, והלקוח נודניק לא קטן, מסרב לקנות את הרכב בגלל הזמזם ונורת לחץ השמן הדולקת.

אם כך אתה לא לבד.

מה שאתה עשית עקפת את הבעייה אך לא פתרת אותה.

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...