Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6837 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בעצת מכונאי רכשתי תרסיס 'Carburetor Cleaner' של 'American Eagle'.

עם התרסיס קיבלתי גם קשית דקה לחיבור לפיה. רציתי לדעת אם אני מתיז לכל הקרבורטור מהחומר וזהו,

או שאני אמור להתיז קצת ו'לתת גז' ולהתיז ולתת שוב גז לסירוגין. אשמח להבהרה בנושא.

:smilecolr
פורסם

עדיף שלא תתיז מהחומר הזה לתוך הקרבורטור שלך. הוא רק יגרום ללכלוך להכנס למעברים הצרים של הקרבורטור ועלול לגרום לנזק גדול.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
איזה רכב ? איזה שנה ?

שרייד 92'

עדיף שלא תתיז מהחומר הזה לתוך הקרבורטור שלך. הוא רק יגרום ללכלוך להכנס למעברים הצרים של הקרבורטור ועלול לגרום לנזק גדול.

זה חדש לי. מדוע?

:smilecolr
פורסם

אם יש לך בעיה בקרבורטור, סביר להניח שהספריי הזה לא יפתור אותה.

נכון, הוא מנקה יפה מאוד את הקרבורטור מלמעלה, וכשתסתכל בעין נראה כאילו הכל נקי ואין לכלוך. אבל לאן הוא נעלם? הספריי פשוט ממיס את כל הלכלוך והפיח מפני השטח של הקרבורטור ומוריד אותו למטה, עם סיכוי גדול לסתום איזה חריר בדרך. מניסיוני יש רק דרך אחת לפתור בעיות בקרבורטור, והיא פירוק וניקוי מסודר של כל הקרבורטור ולא של חלקים ממנו.

סביר להניח שאתה לא יודע איך לפרק, לנקות ולשפץ ולהרכיב חזרה, ולכן כדאי שתפנה למכון קרבורטורים שיבצע את העבודה עבורך. העלות זניחה והתועלת אדירה.

פורסם

מסכים עם צביקה אך אם יש בעיות של הנעה קשה או סל"ד לא יציב וחוסר כוח הבעיה לפעמים נגרמת מדיזות סתומות בקרבורטור ואפשר בד"כ לפרקן החוצה, לנקות אותם עם הספריי ולהחזיר, ללא פירוק כל הקרבורטור מהרכב.

פורסם

עדיף שלא תשתמש בספריי הזה בתוך הקרבורטור שלך,במיוחד אם הוא כן מלוכלך.

המכסימום שכן טוב להשתמש בו זה רק בדיזות עצמם וגם זה רק שהקרבורטור נקי לגמריי,אחרת,במהרה תחוש מה זה קרטועים והשתנקויות.

פורסם

רצוי, ואף הכרחי לבצע ניקוי וכיוון קרב' אחת לשנה בערך, אצל מקצוען

אם לא בוצע ניקוי קרב' במשך הרבה זמן, ובשילוב של נסיעות עירוניות רבות,

הכוונה הרבה גז וברקס , האצות קצרות עם הרכב, החומר לניקוי הקרב' ימיס את הלכלוך ויגרום לסתימות,

אבל. אם בוצע ניקוי קרבורטור לא מזמן, אז אני לא חושב שתהיה בעיה לרסס קצת מהספריי לתוך לוע הקרבורטור, למעשה אני ביצעתי את זה ברכב שלי , כמובן לאחר זמן לא רב מאז שביצעתי את ניקוי הקרבורטור,

ויש הבדל משמעותי בנסיעה.

חשוב לזכור שהפעולה הבאה לא תחליף ניקוי יסודי אחת לכמה זמן של הקרבורטור.

צריך להסיר את מכסה פילטר האוויר, כשהרכב כבוי, להסיר את הפלטר אוויר, (לבדוק שהוא לא סתום, זה כל כך משפיע לרעה פלטר אוויר סתום),

לרסס מהספרי לתוך הקרבורטור, ועל הדיזות מבחוץ , ולתת לו לחלחל למשך מס' דקות , להניע ולתת קצת גז, אל תיבהל אם הרכב מתקשה להניע וגם אחרי שהנעת אותו הוא מגמגם וכמעט נכבה זה נגרם בגלל שהחומר לא הספיק לחלחל והקרבורטור מוצף בחומר.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

סביר להניח שאתה לא יודע איך לפרק, לנקות ולשפץ ולהרכיב חזרה, ולכן כדאי שתפנה למכון קרבורטורים שיבצע את העבודה עבורך. העלות זניחה והתועלת אדירה.

עלות זניחה? 500 שח זה זניח?

פורסם

חברים, אתם מושפעים יותר מדי מהכתוב בפורום.

בשמונה השנים שהיה לי את הJEEP CJ נעזרתי המון בספריי לניקוי מאיידים. ב90 אחוז מהפעמים הוא גם עשה את העבודה במכה ראשונה, ובפעמים שהוא לא עשה את העבודה, ניסוי חוזר בשימוש בו , עם פירוק דיזת הסרק מהמאייד, כן הסיר את הסתימה הכרונית בדיזה הזו.

שמונה שנים לא שיפצתי את המאייד. צריכת הדלק היתה מעולה לסוג הרכב הזה, 1:8, כשהוא לא היה סתום הוא תיפקד מצוין, וכשהוא נסתם, ספריי מאיידים סידר אותו, כאמור.

לקראת סוף חייו אצלי וכשהתחלתי לעבוד על פרויקט ההסבה להזרקת דלק פתחתי אותו ושיפצתי אותו. לא עשה הבדל משמעותי כלשהו, וגם לא ציפיתי להבדל כזה, האמת. בסוף, הזבל הזה הוחלף בהזרקת דלק, ישתבח שמה.

אבל לא סתם משפריצים ללוע המאייד, זה קשקוש. מזריקים בצורה מדויקת לנקודות אסטרטגיות במאייד. פתחי אוויר, דיזות וכו' .

פורסם
עלות זניחה? 500 שח זה זניח?

לא נתווכח על המחיר, כי זה תלוי מי עושה את העבודה ועל איזה מאייד. אבל תדע לך שאני שיפצתי אצל מקצוען בפחות.

אבל גם אם מדובר בשיפוץ של 500 ש"ח - כשמיכל דלק עולה 250-300 ש"ח ושיפוץ קרבורטור יכול לשפר את תצרוכת הדלק שלך ב10% ויותר - זאת עלות זניחה שמהר מאוד תחזיר את עצמה עם ריבית דריבית.

חנן - אני לא מכיר את הקרבורטור של הCJ, אבל אם הוא בנוי כמו שאר הכלי מה שאתה מתאר הגיוני לגמרי. הניסיון האישי שלי שונה לחלוטין. ספריי קרבורטור הוא אחלה כלי, אבל לא לשיפוץ קרבורטור ביתי.

פורסם

ספרי קרב' הוא אחלה כשמשתמשים בו בפירוק הקרב', לניקוי משקעים הוא מעולה.

בקרב שיש להם נחירים שמובילים למקומות הנכונים ( כמו במקרה של חנן כנראה )כן יש תועלת חיצונית.

פורסם
לא נתווכח על המחיר, כי זה תלוי מי עושה את העבודה ועל איזה מאייד. אבל תדע לך שאני שיפצתי אצל מקצוען בפחות.

אבל גם אם מדובר בשיפוץ של 500 ש"ח - כשמיכל דלק עולה 250-300 ש"ח ושיפוץ קרבורטור יכול לשפר את תצרוכת הדלק שלך ב10% ויותר - זאת עלות זניחה שמהר מאוד תחזיר את עצמה עם ריבית דריבית.

זו הצעת מחיר ה"מקצוען" נתן לי. מיכל אצלי לא עולה 250-300שח ובחודש אני משלם 450 ש"ח דלק. ככה שזה לא כל כך זניח!

פורסם

אם יודעים לאן לרסס אז לא אמורה להיות בעייה,אך כמו שאמרו,אין תחליף לניקוי בידי מקצוען ואכן ההשקעה חוזרת.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם
זו הצעת מחיר ה"מקצוען" נתן לי. מיכל אצלי לא עולה 250-300שח ובחודש אני משלם 450 ש"ח דלק. ככה שזה לא כל כך זניח!

מכונאי אני לא אבל רואה חשבון כן....בהנחה שתלך על המחיר הגבוה 300 ש"ח ובהנחה שתצרוכת הדלק תשתפר ב 10%, הרי שהחיסכון החודשי שלך הינו 45 ש"ח. אתה מכסה את עלות הטיפול ב 6.5 חודשים...וזה חיסכון משמעותי לאורך השנתיים שלוש הקרובות.

נסה קודם לבד ואם לי יצלח הטיפול שלך...תמיד תןכל לבצע ניקוי רציני יותר אצל בעל מקצוע.

• תוכן חדש...