Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6841 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

האם יש צורך בבדיקת משכון (ברשם המשכונות) ושעבוד (בדואר) כשקונים מגוף שעיסוקו הוא ממכר רכב, או ליתר דיוק מאוטו-סנטר?

בתודה מראש

פורסם

היות ובדיקת רישום עולה 27 ש"ח וניתן לבצע אותה באינטרנט במהירות שיא - אני לא רואה סיבה לוותר על בדיקה כזאת.

חמש דקות באתר של רשם המשכונות ואתה מסודר ורגוע במאת האחוזים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הסר דאגה מליבך,בקניית רכב מאוטו סנטר אין לך מה לדאוג בכל הנוגע לשיעבודים וכאלה,לכל רכב שם יש תיק(שאף אחד לעולם לא יכול לראות),ובו כתוב בדיוק מאיין הוא הגיע,כל מה שעבר,כל הניירת...הכל מסודר,בקטע הזה הפינה סגורה.

אבל מה שכן צריך,זה הרבה אומץ לקנות ממקום כזה,כאחד שעבד שם לפני כמה שנים,אני חייב לומר לכל מי שרוכש משם רכב,הוא לא יודע מה הוא עושה והוא לא יודע לאן הוא מכניס את עצמו.

תחשוב טוב.

פורסם

אתה יכול לפרט בבקשה?

למה צריך לשים לב?

מה לבקש לראות?

מצאתי סובארו עם 18000 ק"מ, מליסינג. האם יש כאן מקום להכשל

באם הרכב יעבור את הבדיקה בלי בעיות מיוחדות?

פורסם

GL-10

"אבל מה שכן צריך,זה הרבה אומץ לקנות ממקום כזה,כאחד שעבד שם לפני כמה שנים,אני חייב לומר לכל מי שרוכש משם רכב,הוא לא יודע מה הוא עושה והוא לא יודע לאן הוא מכניס את עצמו.

תחשוב טוב"

אני מניח שהכוונה לצד המכני של הרכב ולכך אתייחס

מכוניות ככלל עוברות לפעמים ענויים לא קלים - זה נתון בסיסי שצריך לקחת בחשבון בקנייה של רכב ממגרש או מפרטי. נראה לי שקונה מלווה בחבר מבין, בדיקה במכון מומלץ ומרוחק ואולי גם בדיקה במוסך, יתנו תשובות פסקניות לקנות או לדחות.

למעשה אם נתעלם מעניין הניצול, רמת איבזור ובטיחות בריכבי הליסינג , הרי גם רכב מפרטי יכול להיות דפוק מכנית. למעשה התהליך לאחר הבחירה הראשונית יהיה זהה לרכב ממגרש ורכב מפרטי. ההמשך בשני המקרים יהיה זהה והנתונים לההחלטה לקחת או להמשיך לחפש יהיו זהים לחלוטין.

חשוב לזכור ולתת משקל ליתרון היחסי בקנייה ממגרש מכובד של חב' מוכרת הוא בקבלת אחריות על מכלולים שונים. במקרים לא מעטים החב ממנה נקנה הרכב עמדה באחריות שנתנה ותקנה / החליפה מכלולים ללא ציוץ. גם במקרה של ויכוח יש עם מי לדבר ולדון - מה שב 99 אחוז בקנייה מפרטי לא יקרה.מעניין לקרוא הסברים ודוגמאות לאזהרה של

GL-10

פורסם

רכב ליסינג, מטבעו, משועבד מהרגע שהוא יורד לכביש, לכן הייתי משקיע את הכסף הקטן הזה ובודק שהוא לא משועבד.

עוד לא קרה שקניתי רכב ולא ביצעתי בדיקת שעבוד לפני הקניה. לא שווה להעקץ בשביל לחסוך 20 ומשהו ש"ח.

חבר שקנה ישירות מחברת השכרה/ליסינג,

גילה במעמד העברת הבעלות שהרכב משועבד, וזאת למרות שהוא נרכש מאחת מהחברות הגדולות בשוק (שלמה SIXT) שם הכל אמור להיות מסודר לפי הספר.

אז תמיד יש הפתעות.

אגב, דעה אישית שלי : אין שום סיבה לחברה גדולה למכור למגרש רכב עם נתונים יפים, היא יכולה למכור אותו בקלות בעצמה.

בדרך כלל מה שיוצא לסוחרים/ מגרשי רכב אלו רכבים עם עבר מפוקפק.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

ללא קשר לטיבו של המגרש.

קניה ממי שעיקר עסקיו הרגילים הוא ממכר רכב.

העסקה נעשתה במהלך עסקים רגיל.

התקבלה תמורה עבור העסקה

תום לב.

קיימת הגנת המחוקק בדמות תקנת שוק.

גם אם הרכב גנוב או משועבד לא ניתן לקחת אותו ממך.

לכן העניין של הבדיקה מיותר לחלוטין.

ברור שאדם פרטי שאינו עוסק בממכר רכב לא עומד בהגנות תקנת השוק ולכן חובה לבדוק ברשם המשכונות.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

בלי קשר למקום ממנו אתה קונה רכב , מומלץ מאוד לעשות בדיקת מישכון/שיעבוד(רשם המשכונות) +עיקול(מ. הרישוי).

אילו בדיקות פשוטות מאוד שלא עולות הרבה כסף, שיתנו לך שקט נפשי במאמץ לא רב.

"חייל שנלחם תמיד מקווה לימים טובים יותר. אבל אלה שלא נלחמים הם שקובעים איזה ימים יבואו"

פורסם

בדיקת "עיקולים" עושים ברשם המשכונות לא במשרד הרישוי.

נדרש רק מספר רכב

וכבר כתבתי לך שאין צורך בבדיקה הזאת גם אם היא בחינם!

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
בדיקת "עיקולים" עושים ברשם המשכונות לא במשרד הרישוי.

נדרש רק מספר רכב

וכבר כתבתי לך שאין צורך בבדיקה הזאת גם אם היא בחינם!

טעות, לא ניתן לקבל מידע על עיקול ברשם המשכונות(מישכון/שיעבוד), אלה במשרד הרישוי.

בכדי לבדוק פרטיים במשרד הרישוי, יש צורך ביפוי כוח של בעל הרכב(פרטי/חברה).

"חייל שנלחם תמיד מקווה לימים טובים יותר. אבל אלה שלא נלחמים הם שקובעים איזה ימים יבואו"

פורסם

בדיקה של שיעבודים עושים לך חינם-אין-כסף במעמד העברת הבעלות בדואר.

בדיקה של משכונים עושים אצל רשם המשכונות באינטרנט. כל מה שצריך זה כרטיס אשראי, 27 ש"ח ומספר רכב.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
בדיקה של שיעבודים עושים לך חינם-אין-כסף במעמד העברת הבעלות בדואר.

בדיקה של משכונים עושים אצל רשם המשכונות באינטרנט. כל מה שצריך זה כרטיס אשראי, 27 ש"ח ומספר רכב.

תוכל בבקשה לצרף לינק?

תודה.

• תוכן חדש...