Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סקר: האוטו הראשון

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8210 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 98
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
פיאט 127 ירוקה

שפיך 900 סמ"ק.

:roll: הזוי. :shock:

האצ'בק נאה, לא היתה רשומה על שמי, אך היתה שלי ושל א_חי בצוותא.

כיום נמכרה ע"י הביטוח אחרי ששופצה אחרי שרוסקה אחרי שיצאתי לסיבוב קטן.

כל חור בלילה שחור, אבל של ג'ינג'יות זוהר בחושך

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

דייהטסו שרייד 1000 שנת 91 טורקיז מטאלי יד שלישית,

הרכב הראשון שלי וגם הנוכחי , עשתה עד עכשיו 200K מהם 80K שלי.

רואה מוסך מטיפול לטיפול. :lol:

The OPEL Way

פורסם

פיזו 505 1800 1984 חדשה מהניילון 25 ק"מ על השעון והפעם הראשונה שנהגתי לבד היתה ביציאה מהמגרש של לובינסקי בבני-ברק.

בילינו ביחד שלוש וחצי שנים מעניינות האוטו היה עגלה אטומית אבל בכלל לא רע כרכב ראשון.

החליפה אותו מכונית מאוד מעיינת אופל אומגה 88 שמעטות שרדו ממנה בארץ.

תקופת הבעלות עליה היתה מלאת הרפתקאות אותן תעדתי בפורום מכוניות בתפוז.

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles.asp?id=207&art_id=47

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

האוטו הראשון והנוכחי שלי הוא סובארו לגאסי שנת 91... אשר קיבלתי במתנה אחרי שהוא קנה לעצמו צעצוע חדש בשם Citroen C5 שעדיין לא הרגשתי את דוושותיה :(

האוטו עבר עד עכשיו 40K בשנה (בעזרת מאמצים רבים)

אני באמת אוהב את האוטו... מפנק מאוד... אך לצערי שותתתתההההה :(

Mifgas-Awesome-IWF-13.04.03.jpg

Pioneer DEH-80Prs Amp:Hertz HDP5TW:ScanSpeak D2004 Mid:Silver Flute 4Ohm Sw:JL Audio 12W3v2

פורסם
פיזו 505 1800 1984 חדשה מהניילון 25 ק"מ על השעון והפעם הראשונה שנהגתי לבד היתה ביציאה מהמגרש של לובינסקי בבני-ברק.

בילינו ביחד שלוש וחצי שנים מעניינות האוטו היה עגלה אטומית אבל בכלל לא רע כרכב ראשון.

החליפה אותו מכונית מאוד מעיינת אופל אומגה 88 שמעטות שרדו ממנה בארץ.

תקופת הבעלות עליה היתה מלאת הרפתקאות אותן תעדתי בפורום מכוניות בתפוז.

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles.asp?id=207&art_id=47

קראתי את הסיפור שלך בתפוז... הוא מטורף לגמרי! למה לא החזרת להם את הרכב בטרייד אין או משהו אחרי שנה (או חודש וחצי?) :?

בכל מקרה כל הכבוד על השמירה על השפויות :wink:

בהנה עותק שלו למי שמתעצל ללכת לתפוז:

"סיפורה של מכונית - מוקדש ל-redroze שרצה להתקין מזגן בסוסיתא !

ובכן דע לך כי התקנת מזגן, ובודאי לאוטו שלא בנוי לכך יכולה פשוט להוציא את מערכת החשמל שלו מאיפוס (ולפעמים גם מערכות אחרות)

ובכן ספורנו מתחיל לפני כ-14.5 שנים כשהיו לי קצת פחות שערות לבנות ויותר ציפורים בראש והחלטתי לקנות מכונית חדשה במקום הפיג´ו 505 שלי, משהו שיתאים לגילי הצעיר (22 אז) יותר מהפיג´ו.

כבר שנה קודם, עוד לפני שיובאה לארץ, תפסה את עיני מכונית אווירודינמית

וגדולה ושמה כן היא ולא אחרת אופל אומגה.

לאחר שכנועים בקשות טענות ומענות הורי הרימו ידיים והבינו שיהיה קשה מאד להניא אותי מלקנות את המכונית והסכימו לשתף פעולה.

ובכן עוד לפני המסירה זה כבר הריח לא טוב לקח ליבואן שלשה שבועות לספק את המכונית שהיתה במלאי בעת ההזמנה.

סוף סוף הגיע היום הגדול : יום קבלת המכונית, ואוי לאותה בושה על הספידומטר לא פחות מ-140 ק"מ! נו טוב לא נורא! איש המכירות מתחיל להסביר לי על המכונית... אבוי! כל מיני נורות שצריכות לדלוק ע"פ לא כל-כך עובדות...

זה רק בעיית חשמל קטנה... חסרים שני פיוזים...(היו חסרים עשרה!)

ותשאלו למה ? כי המזגן הותקן בארץ ע"י אלכס והוא קצת הסתבך בהתקנה והיה צריך להחליף את המזגן פעמיים!!! לפני מסירה (ועוד פעם החליפו אח"כ - והוסיפו עוד יחידה כי יצירת הפאר לא קיררה מספיק!)

ובכן הגעתי לקחת את האוטו ב-10:00 בבוקר ויצאתי ב-5:45 בערב...

ובכך לא תמו הצרות... בפקק התנועה הראשון בו עמדתי מד הטמפרטורה הגיע ל-120 מעלות תשאלו למה ? המאוורר של המנוע לא עבד (אין צורך להסביר מה היתה הסיבה...)

אנסה לקצר כדי לא להלאות אתכם בפרטים: מסתבר שגם האלטרנטור לא עמד בעומס של המזגן המפואר וכתוצאה מכך בשנה הראשונה לחיי המכונית היא נתקעה לא פחות מ-20 פעם (שגריר כבר לא הסכימו לתת שירות) הוחלפו שלשה אלטרנטורים ו-5 מצברים תחת האחריות.

ובכן זה רק חציו של הסיפור כי למכונית זו היה רכיב קצת נדיר במקומותינו שקראו הזרקת דלק ובכן, לאחר שמלאתי כמה מכלי דלק הרגשתי שהאוטו איך לומר קצת מקרטע יש פיצוצים בק פיירים ושאר ירקות טוב אז שמתי פעמי למוסך ושם הסבירו לי שיש לנקות מזרקים (אחרי 1500 ק"מ!) וכן להוסיף

תוספי דלק למינהם.... קיצורו של דבר אחרי 5000 ק"מ ו-3 ניקויי מזרקים הצלחתי לייצב את הדיאטה על: דלק של סונול בלבד עם תוסף lm כל מיכל שני.

טוב אני אקפוץ קצת קדימה בסיפור...לאחר שנתיים (מלאות בתקלות קטנות ומעצבנות אבל את פרינציפ כבר הבנתם) הרגשתי שהמזגן הפסיק לקרר והסתבר שצריך גז. נגשתי לחשמלאי הרכב הקרוב שגם היה לו מתקן מילוי גז והנ"ל פשוט לא מצא היכן ממלאים הוא אמר לי שההתקנה של המזגן מאד מוזרה ואין לו מושג מה לעשות.

ובכן שוב שמתי פעמי אל המוסך המרכזי והסתבר שע"מ למלאת גז ביפהפיה שלי צריך להעלות אותה על ליפט! טוב לפחות הם הבינו שכסף הם לא יראו בשביל השירות המפוקפק הזה... והם גם היו "נחמדים" מספיק כדי לספר לי שמכונית עם התקנת מזגן כזו "טובה" יש בדיוק עשר...

ובכן חמש שנים עברו להן, תקלות הלכו, תקלות באו, כולם במוסך המרכזי כבר הכירו אותי האוטו כבר עבר כ-80,000 ק"מ צמיגים קדמיים כבר החלפתי ב-60,000, ויום ויום לאחר שיצאתי מטיפול הרגשתי שהאוטו אינו כתמול שלשום רועד כעלה נדף. ובכן נגשתי לפנצ´ר מאכר השכונתי לבדוק מה הבעיה.

ובכן אמר לי, מה אתה רוצה כל הצמיגים אורגינליים תאריך 11/87 נסעת עליהם 80,000 ק"מ זה לא רע בכלל. כפי שאתם יכולים להבין הז#%$%^ החליפו לי את הגלגלים עם גלגלים של אומגה אחרת וזו היתה הפעם האחרונה בה נכנסתי למוסך

המרכזי.

אינני זוכר כיצד אבל מישהו המליץ לי אז לגשת למוסך "כפיר" ביהוד ומאז, המכונית פחות או יותר, נסעה ללא תקלות מעבר לבלאי שהיה קצת מעבר לסביר.

וכמובן המזגן המהולל המשיך לדרוש את שלו...

כפי שאתם מבינים לא רק אני שבעתי נחת ממכוניתי הנ"ל היו עוד הרבה אחרים...

וכתוצאה מזה אי אפשר היה למכור את המכונית לאחר 3.5 שנים כפי שהייתי רגיל, ולפיכך אבי ירש ממני את המכונית ונסע בה עוד 3.5 ואז כבר מחירה של היפהפיה היה זניח (יחסית למה שהיא נתנה) ואמא שלי השתמשה בה עוד שנתיים עד שנמאס לה מהצרות הקטנות, ואז קבלה את המכונית אחותי הקטנה שנסעה בה עוד שנתיים עד אשר ג´יפ גלופר לא עצר בעצור ונעצר רק בפינה השמאלית קדמית של האומגה - ותאמינו או לא - - הרכב עדיין נסע אמנם עם מכסה מנוע מקומט, כנף מכוסחת ופנס שבור - אבל נסע.

כשראיתי את הנזק הערכתי שהתיקון יעלה כ-3000 ש"ח ולפיכך אין שום סיבה להשבית את הרכב שהיה שווה 17,000 במחירון.

אבל הסתבר שלא ניתן להשיג חלקים משומשים עקב המכירות ההסטריות של הדגם בארץ, ו-umi רצו בשביל כנף, מכסה מנוע ופנס סכום שערורייתי של 15,000 ש"ח...

טוב, אז אי אפשר בלי סוף טוב - הבאתי לסוכן הביטוח את כל ההסטוריה הטפולית של הרכב מודפסת שחור ע"ג לבן מ"כפיר" וגם הבהרתי לו שכיון שמדובר בפגיעה של צד שלישי והרכב מטופל מיד ראשונה, אני לא מוכן לקבל פחות מ- 30,000 ש"ח.... ותאמינו או לא קבלתי 25,000 כשהמחירון היה 17,000!

סיכום : דגם אופל אומגה 1.8i

קילומטרז´ : 190,000 ק"מ

תקופת חיים : 1/88-1/99

ימי מוסך: מי סופר... הערכה שלי בערך 250 (כן כן 8 חודשים בקירוב)

אוברולים: 80,000 ק"מ / 160,000 ק"מ

מסקנות שלי: לא לקנות מכונית ללא מזגן מקורי, לא לטפל ב-umi בשום אופן

להשתדל לקנות מכונית שיש לה סיכוי להמכר במחיר סביר.

נקודות אור: מוסך "כפיר", נסיעה ונהיגה בין התקלות.

תשאלו איזה אוטו קניתי אחרי האומגה ? את האנטי-תזה וולוו 740 2.0 כן, החיים היו מאד משעממים עם המכונית החדשה במיוחד אחרי בילוי עם האומגה מכל אספקט שהוא: גם הנהיגה משעממת, וגם לא היו תקלות.

המכונית בלתה בדיוק 6(!) חצאי ימים במוסך ב-80,000 ק"מ ששירתה אותי.

כל אחד שיסיק את מסקנותיו הוא.

צביקה.

אשמח לקבל תגובות."

פורסם

קראתי את הסיפור שלך בתפוז... הוא מטורף לגמרי! למה לא החזרת להם את הרכב בטרייד אין או משהו אחרי שנה (או חודש וחצי?) :?

בכל מקרה כל הכבוד על השמירה על השפויות :wink:

האוטו נקנה עם פטור ממיסים כך שטרייד אין אחרי פחות מ-3.5 שנים לא בא בחשבון.

באותה תקופה, אף אחד מהיבואנים לא ידע מה זה טרייד-אין.

יתרה מזאת המכונית שלי נחשבה למוצלחת יחסית לאחרות מאותה סדרת ייצור שהושבתו כליל :!: והבעלים (גם אם היו נכים) לא קבלו גרוש משופשף.

טרייד אין אומר לקנות שוב רכב של UMI - ולא נפלתי על הראש...

ולמרות הכל אני מתגעגע.... :(

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הראשונה=לנצ'יה בטא 74 נקנתה בשנת 83 :חיה רעה (כשלא היתה במוסך..)

אחריה באו עוד 2 :דלתא 82 ובטא 80

זו היתה חוויה מדהימה לנהוג במכוניות האלו,את הבטא 80 קניתי מטייס באל-על

שלקח אותילסיבוב להדגמת הביצועים שגרם לי כמעט להתקף לב :p

מה שהכי מצער אותי שלא הצלחתי למצוא hpe במצב סביר ,זה היה ממש רכב החלומות שלי..

פורסם

האוטו הראשון שלי , והנוכחי היא פיאסטה 97 האוטו אצלי שנתים.

בדיוק באוטו יום שנגמר לי המלווה ההורים שלי קנו לי אותה .

מקווה בעתיד אחרי הצבא לקנות משהוא ספורטיבי.

1.6 206

פורסם

האוטו הראשון שנהגתי עליו היה אופל אומגה שנת 2000, 2500 סמ"ק V6 עם כל התוספות האפשריות ...

האוטו הראשון בבעלותי אופל מנטה A שנת 75 1200 סמ"ק, שנבחרה בקפידה לאחר בדיקה של עשרות רכבי אספנות אחרים (סוסיתא, סאב 95, קורטינה דור ראשון וכו') ...

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

הראשונה מופיעה כאן מימין :

מודל 76' , נקנתה ב-88' , מנוע 602 CC (רציתי רכב חזק בתור אוטו ראשון :twisted: ).

הגיעה בתכלת תוצרת בית (כתום במקור) , כולל גג שמש (מתקפל כזה , כמו קופסת סרדינים) ושלוליות גשם בחורף BUILT-IN...

בשימוש כ-8 שנים מתוך ה-15 שעברו , מחכה ליום בו אוכל להפוך אותה לרכב אספנות... 8)

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אני חושש שזו הקפצה אבל הדיון מעולה אז מראש אני מצטער !

הרכב הראשון שלי :

סוברו DL שנת 82 1,300 ליטר

יד ראשונה חדשה ~!~

הילוכים צבע לבן שנהב

כל הארץ טיולים ולצבא...

הרכב שיש לי ברגע זה :

סוברו DL שנת 82 1,300 ליטר

יד ראשונה 220,000 ק"מ (ברגע זה לפחות)

הילוכים צבע לבן שנהב (מנומר בנסיון לסדר את החלודה.. צריך לפחחות וצבע דחוף ~!~)

ברגע זה משתמש לעבודה \ צבא וחזרה..

המשך דיון נעים ושוב מצטער מראש :?

המשך יום נעים!

• תוכן חדש...