Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6838 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי כמה שאלות בקשר לתיבה לסאב :

אם volume ft3 שווה ל 3.2 שזה נתון , אז זה יוצא 90.6 ליטר ?

כשכתוב :

port diameter 3 '' כנראה זה אינצי'ם נכון ? אז זה יוצא CM 7.6 ? כנ"ל לגבי port length 11.2 יוצא 28.4 סנטימטר , נכון ? :)

עכשיו איך אני מחשב 90.6 ליטר מעשית לס"מ אורך רוחב עומק של תיבה ?

מה זה infrasonic filter , והאם מומלץ עץ סנדוויץ' או MDF ?

האם מומלץ לבנות את התיבה למרובע מושלם או שמומלץ לעשות דפנות או קיר אחד בשיפוע מסויים ?

ושאלה אחרונה האם מומלץ לרפד את התיבה מבפנים בחומר מסויים , כמו צמר , חשוב להדגיש לא למטרת הגדלת ליטרים אלה לשיפור יציבות ועמידות ..

אם אפשר לענות ולא לקשר אותי ללינק מסויים כי מכל הלינקים האלה הבנתי את מה שכתבתי פה לא יותר :) תודה רבה ...

למי שמתעניין אלה נתונים לסאב PG xenon 12'

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם
יש לי כמה שאלות בקשר לתיבה לסאב :

אם volume ft3 שווה ל 3.2 שזה נתון , אז זה יוצא 90.6 ליטר ?

כשכתוב :

port diameter 3 '' כנראה זה אינצי'ם נכון ? אז זה יוצא CM 7.6 ? כנ"ל לגבי port length 11.2 יוצא 28.4 סנטימטר , נכון ? :)

עכשיו איך אני מחשב 90.6 ליטר מעשית לס"מ אורך רוחב עומק של תיבה ?

מה זה infrasonic filter , והאם מומלץ עץ סנדוויץ' או MDF ?

האם מומלץ לבנות את התיבה למרובע מושלם או שמומלץ לעשות דפנות או קיר אחד בשיפוע מסויים ?

ושאלה אחרונה האם מומלץ לרפד את התיבה מבפנים בחומר מסויים , כמו צמר , חשוב להדגיש לא למטרת הגדלת ליטרים אלה לשיפור יציבות ועמידות ..

אם אפשר לענות ולא לקשר אותי ללינק מסויים כי מכל הלינקים האלה הבנתי את מה שכתבתי פה לא יותר :) תודה רבה ...

למי שמתעניין אלה נתונים לסאב PG xenon 12'

אני לא יודע לענות על כל השאלות אבל על חלקן לפחות,

אז ככה MDF זה העץ הכי טוב ומומלץ לתיבות.

לדעתי הכי טוב תיבה מרובעת (מושלם).

את התיבה מבפנים לא רצוי למלא זה חרטא, זה סתם יבלע לך את הצליל ואת העומק שלו.

פורסם

בטוח ? זאת תיבה Vented עם port ... לא אטומה :)

עוד שאלה , איך הגודל של הפורט מחושב בבניה ? אם העובי של הפורט אמור להיות 7.6 סנטימיטר והאורך שלו 28 סנטימטר

ולא שמתי לב עד עכשיו .... איך אני בונה פורט ? זה אמור להיות עגול ...

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

לא ממש תרגיש את צורת התיבה אז לא משנה איזה צורה צתא לך.

פורט אתה יכול ליקנות, או להשתמש בצינור פלסטיק שמשמש לצנרת ביוב.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אתה בטוח שהנתונים של התיבה הם 3.2ft^3? זה נשמע לי קצת גדול.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

הנתונים המומלצים לפיניקס גולד קסנון 12" הם על תיבה אטומה בנפח של 2.2C^F שזה אומר 61.6 ליטר תיבה.

בתיבה המומלצת לSPL, היא אכן 3.2C^F אבל שם הסאב נשמע זוועה,מרוח וללא קשר למציאות.

אגב, למי שלא רוצה לשבור את הראש בבניה של תיבה עצמית.

התיבה של CW- הV-MAX החדש ה600 וואט RMS היא בדיוק 2.2C^F, אפשר לרכוש אותה באוטופרט ב+-350 ש"ח.

חוסך הרבה כאב ראש.

וזה אני כותב מתוך נסיום של לפחות 5 תיבות לסאב הזה כולל פתוחות ואטומות, זה הנפח האידיאלי וכך הוא נשמע הכי טוב שניתן.

לא צריך הרבה , אפשר להציב את הנתונים בתוכנה ולראות שההענות הכי שטוחה מושגת בנפח הנ"ל.

under construction..

פורסם

העיניין הוא שלחבר שלי יש סאב בתיבה אטומה שהוא בנה לבד בלי ריפוד בפנים בלי כלום של כ 35 ליטר ... PG OCTANE ZR 12 , עכשיו כשהסאב יורד נמוך יש רעידות מטורפות של התיבה וזה ממש לא יפה , חשבתי שתיבה עם PORT תפתור את זה ... כי ככה האויר בפנים בורח דרכו .. לא ?

אני לא מבין את ההיגיון של סאב כזה חזק בתוך תיבה אטומה ... זה ירעד חבל על הזמן , ואפשר לינק לתיבה הזאת ? איך היא נראית ? ואיפה לקנות ? איפה החנות .. משהו

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

אני לא יודע על איזה רעידות אתה מדבר.

יש לי הרושם שחבר שלך פשוט בנה תיבה מצ'וקמקת, אם JL W7 יכול להיות בתיבה אטומה, וIDMAX יכול להיות בתיבה אטומה ושניםה 1KW, אז גם הקסנון יכול להיות בתיבה אטומה.

אין שום קשר לעוצמת הסאב לבין סוג התיבה המתאימה לו.

התיבה שהכי מתאימה לקסנון היא 61.6 ליטר אטומה.

גש לאוטופרט בפ"ת, תבקש תיבה לVMAX החדש ה600 וואט RMS והתיבה האטומה היא בדיוק 61.6 ליטר.

under construction..

פורסם

בעצם זה יוצא 62.3 ליטר .

וחקרתי קצת בנושא והבנתי שזה קשור למשהו שנקרא resonant frequency , לא הבנתי בדיוק מה זה אבל כשהסאב יורד מספיק נמוך ומגיע ל Rf שניתן לחשב אותו ( לי יצא בסביבות 24 HZ ) אז כל התיבה מתחילה לרעוד .

לדוגמא מזלג רועד כשתדר מסויים פוגע בו ...

השאלה שלי היא אם אפשר למנוע זאת ע"י ספוג שדבוק לעץ מבפנים ... או דינאמאט ?

לא לקח את התרופות שלו.

• תוכן חדש...