Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ב.מ.וו. - האגדה והמציאות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6844 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
סידרה 3 בין השנים 92-98

.

מסכים - שתי אלו שאמרתי היו שנים 94.

גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לפני כ5 שנים אחי רכש ב.מ.וו מודל 98 דגם 323 . נפח מנוע 2500 ס"מק.

העור היה במצב ח=ד=ש .

איזה תענוג של נסיעה היה לו רדיו דיסק ומערכת רמקולים אורגינאלית ,היה בקרת שליטה בהגה וגם טלפון במשענת יד .ועוד צ'ינג'ר מאחורה בבגז בתוך תא מיוחד בשביל זה .אפילו הוילון האחורי עם הלוגו של ב.מ.ו היה חשמלי עולה ויורד בלחיצת כפתור .

היה גם סאנרוף. ומה שהכי הכי מגוחך-חלונות ידניים מאחורה.:-)

Seat Ibiza Cupra 07:twisted:

פורסם
לפני כ5 שנים אחי רכש ב.מ.וו מודל 98 דגם 323 . נפח מנוע 2500 ס"מק.

העור היה במצב ח=ד=ש .

איזה תענוג של נסיעה היה לו רדיו דיסק ומערכת רמקולים אורגינאלית ,היה בקרת שליטה בהגה וגם טלפון במשענת יד .ועוד צ'ינג'ר מאחורה בבגז בתוך תא מיוחד בשביל זה .אפילו הוילון האחורי עם הלוגו של ב.מ.ו היה חשמלי עולה ויורד בלחיצת כפתור .

היה גם סאנרוף. ומה שהכי הכי מגוחך-חלונות ידניים מאחורה.:-)

זה נחמד, ויש אפילו פינוקים נוספים, אבל:

מה שהכי כיף באוטו הזה, זו התחושה שאתה כאילו עוטה חליפה מחוייטת, שהופכת לטרנינג (איכותי) מיד כשאתה רומז שזהו רצונך.

DSC00540.JPG

פורסם

נ"ב

"הועלתה טענה שברייטלינג משקיעים יותר בפיניש.."

ובכן, זו טענה ברת הוכחה.

מסכים איתך לחלוטין,אין כל עוררין על האיכות והגימור של ברייטלינג.

לגבי רכב כמו ב.מ.וו,צריך לראות פעם כמה משקיעים בפיתוח של דגם חדש של החברה,כדי להבין את מידת ההשקעה והתשומת לב לפרטים שעבורנו נראים טרוויאלים.

יצא לי לראות במקרה סדרת תעודה אודות פיתוח סידרה 5 הנוכחית,ואם בתום הסידרה הייתי פוגש את מנכ"ל החברה,הייתי פשוט מוריד בפניו את הכובע.

סתם דוגמא,הם בנו דשבורד,ולאחר ההתקנה שלו גילו שמהלך הנסיעה יש חדירה מוגזמת של רעשי חוץ לפנים הרכב,אז הם הינדסו את הדשבורד מחדש ובנו מכמה חומרים,עד שהגיעו לתוצאה הרצויה,פשוט כל פעם הרכיבו ונסעו לנסיעות מבחן עם חיישני קול שמדדו את עוצמת הרעש.

דוגמא נוספת היא תכנון המנוע בשילוב מערכת הפליטה כדי ליצור סאונד ערב לאוזן בסל"ד גבוה,ועוד מליון דברים,שאתה רק רואה איך החברה עובדת יפה עם כל הקטע של ניסוי וטעיה,פשוט מדהים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

סתם דוגמא,הם בנו דשבורד,ולאחר ההתקנה שלו גילו שמהלך הנסיעה יש חדירה מוגזמת של רעשי חוץ לפנים הרכב,אז הם הינדסו את הדשבורד מחדש ובנו מכמה חומרים,עד שהגיעו לתוצאה הרצויה,פשוט כל פעם הרכיבו ונסעו לנסיעות מבחן עם חיישני קול שמדדו את עוצמת הרעש.

דוגמא נוספת היא תכנון המנוע בשילוב מערכת הפליטה כדי ליצור סאונד ערב לאוזן בסל"ד גבוה,ועוד מליון דברים,שאתה רק רואה איך החברה עובדת יפה עם כל הקטע של ניסוי וטעיה,פשוט מדהים.

למה אתה חושב שיצרנים אחרים לא עושים דברים כאלה במהלך הפיתוח?

פורסם
כמו שכבר אמרו פה, הרבה אנשים מחפשים את עניין המיתוג וסמל הסטטוס.

ואת האמת אין הרבה רכבים בארץ עם יותר סטייל מב.מ.וו.

לא יצא לי לנהוג בב.מ.וו., ולכן רק קראתי להנאתי עד כה את השרשור - אבל כאן אני חייב להעיר - התדמית שיש כיום לב.מ.וו. היא לא מדהימה מבחינת סטטוס - ולפחות לי אישית היא מתקשרת למשפחות פשע ולהחבאת גופות בתא המטען. אם הייתי קונה רכב יוקרה, מסיבה זו, כנראה שלא הייתי קונה ב.מ.וו.

זה מזכיר לי כתבה שקראתי לפני כמה שנים באחד מירחוני הרכב, שהשוותה בין יגואר וב.מ.וו. מסדרות היוקרתיות יותר - לא זכור לי מה נאמר יותר מדי על הרכבים, אבל משפט אחד אני כן זוכר - שהכתבה הסתיימה, בכך ש'בכל מקרה, בהגיעם להר מושלג, בעל היגואר יעלה עד לאתר הסקי למעלה, בעוד בעל הב.מ.וו. יעצר במסעדת הבשרים למטה'.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

עדכון:

דובר כאן בעבר על בעיית הגומי סביב השמשה הקדמית ב-E39, הנוטה להסדק ולהתפורר. הגומי הסדוק שלי הציק לי, אבל דחיתי את החלפתו מחשש שאאלץ למכור את הבית. חיפשתי בפורומים בחו"ל, למדתי וירטואלית איך להחליף את הגומי בעצמי, שקלתי לייבא אותו מחו"ל והתכוננתי למהלומה כלכלית בסד"ג של 3-4K, אם אחליט לעשות זאת בקמור, כי מישהו אמר לי שבקליפורניה הוא שילם בסוכנות מקומית כ-700$. לאחר שמקטעים שלמים מהגומי שלי התפוררו ועפו, קיבלתי תזכורת יומיומית על כך בדמות שריקה מפחידה שהיתה מתחילה באזור ה-120 קמ"ש והיתה הופכת ליללה מקפיאת דם ככל שהמחט זזה ימינה.

אתמול, לקראת יום הכיפורים, החלטתי לסלק את החוב הזה ביני לבינה ונסעתי לקמור.

נראה שהקב"ה החליט לצ'פר אותי על מסירותי למכונית בעלת מום הגומי והתערב בתג המחיר של "כיסוי גומי לשמשה קדמית", קשה להסביר אחרת את הספרות "293" מול מחיר החלק ואת הצמד "80" בסעיף של העבודה.

הגדיל לעשות יועץ השירות שהעניק לי הנחה של 20% על החלק ונתן לי לדרך גם שובר לשטיפת מכוניות.

וכך אעמוד מעט זקוף יותר ביום הדין (היום), בגלל שתי סיבות: כיסי הוקל ב -363 שקלים, ולכף הזכות שלי נוספה מצווה גדולה.

גמר חתימה טובה!

פורסם

עדכון נוסף:

אחי ואני ראינו ב.מ.וו מסידרה 7 יד ראשונה כ- 90,000 ק"מ. 2003, הרכב מאזור ראשון לציון.

מה אגיד - הציפוי שעל הפלסטיקים שמכסים את ספי הדלתות מתקלף (כולם ללא יוצא מן הכלל) - אמרנו לא נורא נתקן באוטופיקס.

שני ווילונות חשמליים הפסיקו לעבוד אחד בדלת האחורית ואחד של החלון האחורי, זה של החלון האחורי דווקא הראה סימני השתדלות, התחיל לעלות עם המוטות שלו ובאמצע הדרך נפל פנימה בקול נקישה רמה - אמרנו נתקן.

העור שברכב מזכיר ברזנט - אמרנו ככה זה אצל הבאוורים.

לקחנו את הרכב לבדיקה, מה אגיד - נזילות שמן היסטריות מהמנוע, בגיר החליפו קרטר ועדיין ישנם סימני רטיבות.

אחי עשה חושבים ואמר תודה אבל לא תודה. הלכו 850 זוזים עלות הבדיקה (8 צילינדרים) אבל זה חסך הרבה עגמת נפש.

סוף הסיפור - בערב ראש השנה נמצאה כלה סוף סוף, מרצדס C קלאס, 2005, יד ראשונה,2400, 37,000. ק"מ במצב דנדשי.

שיהיה לו ול"כלתו" בשעה טובה.

פורסם

- כולם מסכימים שליצרן יש מדיניות תימחור "מעניינת". במאמר מוסגר אציין שלדעתי (הפרטית בלבד) אסור ליבואן להביא את הרכב מתחת לסף איבזור מינימאלי מסויים. לא סביר בעיני שאביזרים שנימצאים בכל קורולה לא יהיו בב.מ.וו.

היתה מדיניות תמחור מעניינת. מאז ש-Audi מכרו יותר מ-BMW בארץ המדיניות השתנתה, המחירים ירדו והאבזור הבסיסי שופר.

זה הכל תלוי בהסכמות בין היצרן ליבואן.

לגבי אמינות וכו', קצין הרכב בחברה של אבא שלי טען שמבחינת הוצאות מוסך, ה-BMW של אבא שלי יותר זולה מסוזוקי בלנו. אני חושב שהוא הגזים בכוונה, אבל אני לא מכיר מכונית אחרת שהמצבר שלה החזיק שמונה שנים...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
למי ששאל למה צריך לקנות ב.מ.וו כשיש מכוניות אחרות שעושות את מה שהיא עושה בפחות כסף,לך תשאל בעליי שעוניי ברייטלינג\רולקס ושות' למה הם קנו שעון בחצי מליון דולר,שעושה בדיוק את מה שעושה השעון של קסיו שמוכרים בשוק הפשפשים ב-5 שקל.

התשובה ל-2 השאלות הן שגם לב.מ.וו וגם לברייטלינג ורולקס יש משהו משותף,וזו היוקרה שבשם (במילים אחרות- סמל סטטוס).

אנלוגיה לא טובה. שעוני יוקרה קונים רק בשביל הפוזה. אין להם שום יתרון שימושי/ביצועי מובחן.

BMW ייצרו ומייצרים מכונות נהיגה יוצאות מהכלל, ומי שיודע לנהוג יודע להעריך זאת.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אמנם השרשור מדבר על איכותה של BMW, אך אני חייב לציין לרעה, את איכותה של מרצדס S של חבר שלומד איתי (בעצם של אבא שלו).

יצא לי לנסוע ברכב לא מעט פעמים (חבל שלא לנהוג). הרכב צויד בכל טוב אפשרי למרות היותו דגם כניסה.

אז נתחיל מזה שמתג קביעת גובה הנסיע לא עבד, מתג הוילון החשמלי, מתגי המושבים (הן הקידמיים והן האחוריים), מתגי משענות הראש, מערכת הקול ועוד, פשוט לא עבדו, והרכב הוא 2002 יד שניה בלבד!

אין כמובן צורך לציין שהרכב עובר התעללות קשה מבחינה מכנית ע"י הבן, והתעללות קוסמטית ע"י האב (ריפוד שרוף מסיגריות, פנסים שבורים מחניות ברברס שבוצעו לא ראוי.

לפי דעתי ישנם פגמים במכוניות אלו, אך הדבר בלתי נמנע, עם כמות המערכות שיש בהם כיום. אך עם זאת האשמה המרבית נופלת על הבעלים, אשר קונים רכב כזה רק כדי להראות, ממש לא מעניין אותם איך לשמור עליו, איך לטפל בו.

אם אני הייתי בעליה של המרצדס לא הייתי חוסך שקל בטיפול שלה, ואם לא היה לי כסף לטיפול נאות, הרכב מיד היה נמכר למישהו שיש לו הממון לטפל בה.

חבל שאנשים עדיין לא יודעים להעריך את מה שיש להם.

פורסם

לפי דעתי ישנם פגמים במכוניות אלו, אך הדבר בלתי נמנע, עם כמות המערכות שיש בהם כיום. אך עם זאת האשמה המרבית נופלת על הבעלים, אשר קונים רכב כזה רק כדי להראות, ממש לא מעניין אותם איך לשמור עליו, איך לטפל בו.

למה בלתי נמנע?

בלקסוס יש אבזור עשיר לא פחות ולמרות הדבר, סקרים של הקונסיומר ריפורט ודומיהם מראים שלקסוס משומשת בת חמש אמינה יותר מגרמנית דנדשה.

פורסם

לקסוס עדיין לא יודעת להתנועע כהלכה, כישורי הריקוד שלה עציים. כשהיא תפגין הלכות מחול מרנינות את הדעת ועדיין תהיה אמינה כמו מקרר, עם רמת שירות עילאית, נשקול להחליף את הכובע הירוק עם הנוצה בטי-שירט של מחוז אאיצ'י.:-D

פורסם
לקסוס עדיין לא יודעת להתנועע כהלכה, כישורי הריקוד שלה עציים. כשהיא תפגין הלכות מחול מרנינות את הדעת ועדיין תהיה אמינה כמו מקרר, עם רמת שירות עילאית, נשקול להחליף את הכובע הירוק עם הנוצה בטי-שירט של מחוז אאיצ'י.:-D

אתה ממש מתחמק מתשובה - צעדי המחול מקורם במיתלים ושם אין בעיית אמינות לא לאלה ולא לאלה.

בעזרים, בחומרים ובגאדגטים שם יש בעיה לאנשי הכובע הירוק עם הנוצה.

נשאלת השאלה למה? הרי לקסוס מוכיחה שאפשר לייצר רכב ברמה גבוהה עם אמינות של מקרר.

אה.. שכחתי - מה שאמין כמו מקרר אין לו נשמה... :evil:

פורסם
It is the same with cars. The Volvo S40 is completely the same car like Mazda 3, I sure that every part which is the same in both cars will be much more expensive for Volvo than to Mazda, because Volvo is a premium brand and premium costs and Mazda no.

Thats why a lotof people buy part for mazda than for Volvo it is the same and costs much less. The same thing buy the way with Fiat-Lancia(some models).

אני מרגיש צורך להתייחס לנושא בשנתי תחומים.

הראשון נוגע למה שנכתב באנגלית - עד כמה שדברים נשמעים הגיוניים, הרי שהם באותה מידה גם שטותיים ומעידים על כך שהכותבת לא נסעה בוולוו S40. יש המון תחומים שבהם ניתן לבקר את המכונית הזו שאכן חולקת פלטפורמה עם המאזדה 3 והפורד פוקוס, אך בשום אופן לא ניתן לומר שנהגת באחת נהגת בכולן. נוחות הנסיעה הבעייתית של המאזדה היא ההיפך הגמור מנוחות הנסיעה הטובה מאד שבוולוו וכנ"ל גם בידוד הרעשים, איכות המיזוג וכן הלאה. נכון, לא מדובר באותה איכות שניתן לצפות לקבל ב-S80 אבל להשוות אותה למאזדה 3 זה קצת תלוש מהמציאות.

לגבי הב.מ.וו. - נדמה לי שרוב המבקרים כאן מתייחסים למכוניות בארץ. אם נתייחס לרגע למכוניות בעולם, במקומות שבהם האקלים נורמלי, קיימת תרבות מוטורית, אנשים מטפלים ומתייחסים כנדרש למכונית והתמחור (של כלל המכוניות, לא רק ב.מ.וו.) אינו מופרך, מגלים תמונה קצת שונה. שם מוצאים מכוניות ששורדות 10 וגם 20 שנה במצב חדש, שפע איבזור ומערכות שמקדימות את המתחרות בדור אחד או שניים, איכויות נסיעה וניהוג ששום מתחרה לא הצליחה לספק עד כה וכן הלאה.

נכון, גם לב.מ.וו. יש לא מעט נקודות תורפה שעליה לשפר, אך די בביצוע השוואה מול התחרות בכדי לגלות שגם אם מתחרה אחת טובה יותר במשהו אחד ואחרת טובה בתחום אחר, מה שהופך את המכוניות של ב.מ.וו. לכה מבוקשות בעולם היא העובדה שהן מספקות איכות גבוהה בשלל תחומים, כשבראשם הנהיגה עצמה.

אכן אחד הדברים שמרגיזים בב.מ.וו. הוא הקמצנות באיבזור ומרגיזה עוד יותר היא טבלת המחירים של תוספות האיבזור השונות. יחד עם זאת, מי שקונה מכונית יוקרה אינו פועל לפי אותם שיקולים המניעים את הקונה הפוטנציאלי של המכוניות ה"רגילות". כיאה לכך, חשוב להבין שעבור אנשים אלו, התוספות חשובות ממש כמו המכונית והן נבחרות באופן אישי, כך שהמחיר הכולל בד"כ מקבל משמעות חשובה מעט פחות.

בסיכומו של דבר, לדעתי יש במכוניות של ב.מ.וו. ערך מוסף שמייחד אותן ואיכות היא חלק מאותו ערך מוסף. גם למתחרות יש הרבה מה להציע אבל לא על כך הדיון כאן.

דני G.

גילוי נאות - אני בעליה של ב.מ.וו. 325 ידנית שנת 94 (שמגלה אמינות מצויינת כבר מעל 3 שנים).

• תוכן חדש...