Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ב.מ.וו. - האגדה והמציאות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6836 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה הכל תלוי באיך שהבן אדם שיש לו במוו שומר עליה לי יש שני במוו סדרה 3 ואתה תראה אותם את תגיד שאין דברים כאלו באחת מהם הכל אורגינל כמו חדש והשנייה נראת גם טוב למרות שלא הכל אורגינל .

ואני מדבר איתך על שנת 97 ו 96 , הכל תלוי איך אתה שומר על הרכב.

בטח הרכבים שראית זה של אנשים שקנו במוו רק כדי ליסוע בנוחות ולא היה אכפת להם לטפל באוטו מבחינה קוסמטית.

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כמו שניסו להגיד פה ושם.

הכל עניין של תחזוקה.

רוב בעלי הב.מ.וו בארץ קונים אותן בשביל "להראות ולהיראות", התחזוקה בהתאם.

תחזוקה שבר (ומטה), אם יש תקלה, פשוט מוכרים את הרכב.

דווקא לעור במושבים אין בעיה, גומיות בדלתות אכן בעיתיות.

מנועי ה-6 של ב.מ.וו מהאמינים ביותר שיש. 300K ק"מ לא ממש מזיזים להם.

תחזוקה.

יש לי 2 (סידרה 3 E36), בדקתי הרבה מאוד בדרך.

לכולן אותה בעיה. ידיים לא אוהבות.

למרות כל מה שנכתב.

נכון, הרכב בנוי מאוד טוב ואמין, אבל יש רכבים שעומדים בהתעללות יותר טוב מאשר ב.מ.וו.

אין רכבים מושלמים.

אתה משלם הרבה לא רק בשביל גומיות בדלתות אלא בשביל עוד הרבה דברים.

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם

האמינות של במוו מגובה בסקרי אמינות מקיפים למדי באירופה וארה"ב.

כך גם האמינות של מרצדס רק מהחלק התחתון של הטבלאות ביחד עם פולקסווגן.

וכולנו עדיין זוכרים , (די קשה לשכוח ), את איכות הגימור וההרכבה המחפירה של ה M קלאס משנת 2000....:oops:

כל עוד מפרקים שם 6 תימניות בלילה...המטרה מקדשת את האמצעים!
:roflmao:
פורסם

כבעליה של E-39 2002, אני מסכים רק עם בעיית הגומי סביב השמשה, שמתייבש ונסדק באופן מביש.

פרט לכך, המכונית חסונה ברמה מעוררת השתאות, הכל מהודק ומחובר למשעי, היא חפה לחלוטין מרשרושים וצקצוקים.

לגבי הנדסה: כמעט כל חלק ואביזר מהונדסים ברמה אחת לפחות מעל הסטנדרט ה"מקובל", ניכר שהשקיעו בתכנון וחומרים, לפחות ע"פי המדד שהיה מקובל אז. לגבי אבזור, כבר נאמר מעלה, שהכל עניין של כסף. במהלך החיפושים אחר המכונית הנוכחית, פגשתי אקזמפלרים שסבלו מהזנחה פושעת, והחומרים האיכותיים נראו זוועה, נתקלתי גם ברמות אבזור שכללו זיגוג כפול, סיוע וואקום לסגירת הדלתות, כיוון של גובה המתלה האחורי, צגי TVמקוריים וכו'.

התכונות הדינמיות אכן נמצאות שם ועוד איך, ולעיתים קשה להאמין כמה רגש ופידבק חבויים בתוך לוייתן כה כבד חרטום (V- 8 ).

אני מתכנן להחליף את הגומיות היבשות והסדוקות סביב השמשה הקדמית והאחורית ביום מן הימים, אך למען האמת, אני כל כך אוהב את המכונית הזאת בגלל מה שהיא מתחת לגומיות, בגלל האקסטרא הענקית שהיא יותר מסך כל החלקים שלה, בגלל שאני מכבד אותה ובגלל שזה מגיע לה, שאני איכשהו "סולח" לה על צריכה אלכוהוליסטית של אוקטן 98/99, על הגומיות היבשות ועל ההתרסקות במחירון שלה, לדעתי אני מקבל תמורה מדהימה למרות הכל.

נ"ב

מי שחי באשליה שמרצדס מורכבת טוב, מוזמן לבקש סיבוב באוטו-דיל ולנתץ את האשליה.

מילא ההרכבה המרושלת של ה A קלאס והפיאסקו של ה-M הקודמת, אבל E ו-S שמתפרקות?! כנראה שההרכבות (והפירוקים) המקומיות, והתחזוקה (או העדרה) מעפילות על התכנון הגרמני.

פורסם

תדמית שהשתרשה לוקח המון זמן לשנות.

מי שמצוי בספרות העולמית יודע כבר שנים שהגרמנים מתדרדרים לתחתית הטבלה באמינות . לא בהשוואה ליפנים - בהשוואה לצרפתיות ואיטלקיות . אבל אם תציע לפריק של BLACK MAN'S WHEELS לקנות 166 או לנציה תסיס הוא יענה "אני לא רוצה את הצרות האיטלקיות" אפילו שהן לא רק מהונדסות יותר חכם (לא סתם אמר הנרי פורד שהוא מסיר את הכובע כשעוברת אלפא רומיאו) , הם גם הרבה יותר אמינות ומגומרות היטב מהגרמניות בשנים האחרונות . אלא שמשום מה מחיר של מרצדס/במוו נחשב לחוצפה על שמשת GTA BRERA - יצירת מופת .

פורסם

קראתי בעניין רב את תגובות החברים - תודה לכולם.

אם אסכם את הדברים שנאמרו אז:

- רובכם מסכימים שיש בעיות מובנות מסוימות ברכב. חלק טוען שעיקר הבעיות מקורן בתחזוקה קלוקלת.

- כולם מסכימים שליצרן יש מדיניות תימחור "מעניינת". במאמר מוסגר אציין שלדעתי (הפרטית בלבד) אסור ליבואן להביא את הרכב מתחת לסף איבזור מינימאלי מסויים. לא סביר בעיני שאביזרים שנימצאים בכל קורולה לא יהיו בב.מ.וו.

פורסם

אתה מסכם להבנתך, אך לחלוטין לא את מה שנאמר..

- הרכבים אמינים מאוד במידה וטופלו , כיוון שמדובר על עלות גבוה לטיפול, חלק לא קטן מהרכבים סובל מחוסר טיפול, דבר הגורם במישרין לבעיות גדולות ויקרות יותר.

-היצרן אינו רלוונטי, ליבואן יש מדיניות תימחור מסוימת אשר רלוונטית לשוק שאיליו הוא מכוון, השוק הוא חופשי , וכל אחד יכול לתפור את הרכב אשר הוא רוכש בהתאם לצרכיו..

לי לא נראה למשל שטויוטה עד לאחרונה לא ציידה את רכביה במערכת ESP, כאשר כל גטס זבת חותם מצוידת במערכת כאיבזור תיקני.....

לתמיר ולחיימי, הסקרים הללו בפעם המיליון בעייתים, כיוון שהם אינם מסקרים נתונים אוביקטיבים לחלוטין, אלא תחושות סוביקטיביות של בעלי הרכב לגבי רמת וטיב השירות של הדילר המקומי, ושביעות רצון של בעל הרכב (על פי אילו מדדים ???).

המציאות שלי , עם רכבים צרפתים במשך 18 השנים האחרונות אומרת שכל קשר בין הסקרים לרכבים מיקרי בהחלט..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

למי ששאל למה צריך לקנות ב.מ.וו כשיש מכוניות אחרות שעושות את מה שהיא עושה בפחות כסף,לך תשאל בעליי שעוניי ברייטלינג\רולקס ושות' למה הם קנו שעון בחצי מליון דולר,שעושה בדיוק את מה שעושה השעון של קסיו שמוכרים בשוק הפשפשים ב-5 שקל.

התשובה ל-2 השאלות הן שגם לב.מ.וו וגם לברייטלינג ורולקס יש משהו משותף,וזו היוקרה שבשם (במילים אחרות- סמל סטטוס).

על סמלי סטטוס משלמים הרבה,לעיתים בלי הצדקה לאיכות המוצר המוגמר.

מכוניות ב.מ.וו סובלות,כמו שכבר ציינו פה,מבעייה מרכזית:

אנשים שלא מתאים להם להתעסק בתחזוקה שוטפת.

אתה באמת מצפה מאיש עסקים (סתם לדוגמא) לשרוף זמן על פאקינג החלפת גומייה לדלת ?

יש כאלה שלא מתאים להם.

הבוס שלי נוהג על S קלאס,האוטו נראה מוזנח,הריפודי עור מטונפים ושרוטים,הפגושים דפוקים מחלק מהכיוונים,אבל הוא מעדיף לנסוע כך,מאשר לשרוף זמן במוסך (אין לו נהג פרטי).

אתה יודע מה ההבדל ?

שאם לאותן אנשים שנוסעים בב.מ.וו או מרצדס מתפרקות,היית לוקח את האוטו ושם במקומו רכב אחר זול,אולי הוא היה מתפרק אפילו יותר.

וסתם חוויה אישית:

אני הייתי לוקח מאחיין של הבוס שלי את הב.מ.וו שלו (330 שנת 2002) לסופי שבוע,כמה שהאוטו היה לא מטופל (שוב,לא מחסור בכסף,מחסור בזמן וחוסר רצון לשבת במוסך) ואפילו מוזנח,והריפוד עור מההגה התחיל להתקלף,בשנייה שהנעתי את הרכב והתחלתי לנסוע,הכל פשוט נעלם,הכל התגמד.

חווית נהיגה אחרת.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אני לתומי סבור שאין ממש בחוות דעת של אדם שלא ניסה ובחן לעומק, ולא חשוב על מה מדובר, טוסטר או טלויזיה.

הב.מ.וו. המדוברת, סדרה 5 הקודמת E-39 , היא מכונית מאוד איכותית בכל פרמטר, כל רכיב וכמובן בסך כל החלקים. אני חוזר: ניכר בכל פרט, שחשבו עליו והשקיעו בו. החומרים, המנופים והפקדים, האבזור, הבידוד והריפוד, רמת ואיכות הגימור, הרהיטות, והמנוע...הו, המנוע!

בשנה שהיא הופיעה, היא קבעה אמות מידה חדשות (כהרגלה) למכונית סלון משובחת. רבים מעדיפים דווקא את ה-5 הקודמת על פני הנוכחית, בגלל ניהוג "קריספי" יותר. המכונית הזאת מציעה רמה אחרת של פינוק והדר, בשילוב עם התנהגות ספורטיבית עם לא מעט חוש הומור, כעת במחירים שפוים ונגישים הרבה יותר מפעם, הודות לאיבוד ערך קטסטרופלי יחסית.

אז הגומיה של השמשה הקדמית נסדקת, בסדר. גם החלק הדיגיטלי של התצוגה בלוח המחוונים מהבהב, יופי.

אבל המכונית הזאת כל כך טובה, שזה ממש, אבל ממש נסלח.

פורסם
אז אולי אתה מודע למשהו שאני לא מודע אליו , אבל לפחות ממה שאני רואה הן עדיין שרידות מאוד . אני לא בטוח שבמוו עם 600K בתור מונית הייתה מחזיקה מעמד בכלל

נסעתי לפני שלוש שבועות על במוו סידרה 3 מנוע 2 ליטר (אצל המשפחה בחו"ל) שעשתה 290K והיא עדיין נוסעת, סוחבת ומתנהגת הרבה יותר טוב מהרבה מכוניות בארץ שנסעתי עליהם (לא ישנות, שנת 2000 ומעלה). שלא נדבר על 325 קופה שיש לגיסי שעברה 300K והוא שוחט אותה, והיא במצב (יחסית) נפלא. האמת? הייתי בהלם שראיתי את הקילומטרז ומנגד את איכות הנסיעה ההתנהגות והכח שיש לרכבים הנ"ל.

נ.ב

מאז החלטתי שאם יהיה לי כסף, ואני יקנה רכב יוקרה (יחסית), אני מביא במוו.

גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אל תשוו בין סמלי סטטוס מובהקים לבין מכונה מהונדסת למשעי כמו הב.מ.וו. נכון שיש לה גם את הסטטוס, אבל זה בגלל ההנדסה, ולא להפך.

הE39 היא מכונית טובה עד כדי השתאות. לא סתם היא ניצחה, למיטב ידיעתי, כל מבחן ומבחן שנערך בהשתתפותה אי פעם. אישית, היא מושכת אותי יותר מהחמש החדשה. יש בה משהו קצת מכאני ומגניב שפשוט לא אמור להיות במכוניות מהגודל והמעמד האלו.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
הE39 היא מכונית טובה עד כדי השתאות. לא סתם היא ניצחה, למיטב ידיעתי, כל מבחן ומבחן שנערך בהשתתפותה אי פעם. אישית, היא מושכת אותי יותר מהחמש החדשה. יש בה משהו קצת מכאני ומגניב שפשוט לא אמור להיות במכוניות מהגודל והמעמד האלו.

נתת לי הרגע חשק לקרוא שוב את הכתבה הזאת

http://www.netcar.co.il/magazin/focus/m5etc.asp

ולהבין למה אני כ"כ אוהב את ה-E39 :-)

גם כל יום אני בודק שהמודעה הזאת לא נעלמת

http://www.yad2.co.il/Cars/Print.php?CatID=1&SubCatID=1&CarID=458849

כי לך תדע, אולי אחת מהמשאלות שלי תתגשם (לח*** כסף :wink: ) ואז אני אוכל להרשות אותה לעצמי :-P

פורסם
אל תשוו בין סמלי סטטוס מובהקים לבין מכונה מהונדסת למשעי כמו הב.מ.וו. נכון שיש לה גם את הסטטוס, אבל זה בגלל ההנדסה, ולא להפך.

הE39 היא מכונית טובה עד כדי השתאות. לא סתם היא ניצחה, למיטב ידיעתי, כל מבחן ומבחן שנערך בהשתתפותה אי פעם. אישית, היא מושכת אותי יותר מהחמש החדשה. יש בה משהו קצת מכאני ומגניב שפשוט לא אמור להיות במכוניות מהגודל והמעמד האלו. אני חייב להודות שבזה אתה צודק ה5 שנת 99-2003 הן מכוניות מעולות וטיפה יותר טובות מהמרצדס C (אנני מכניס את הE כי היא טיפה גדולה מידי באותם שנתונים )

אבל אם היית בשוק למכונית פאר במחיר נוח ושנתונים כאלו , וזו מכונית שעברה המון (ולא 300K זה לא המון למכונית שהייתה פרטית) , אזי אני חושב שתסכים איתי שמונית מרצדס או מונית סדרה 5 ששתיהן עברו 600-700 K , המרצדס מנצחת כאן . כי היא יותר אמינה . לא יודע על שנתונים מאוחרים כי לא בדקתי אישית , ואני נזון מנהגי מוניות , שמשום מה באזור שלי מתמעטים . אבל דבר אחד בטוח אם היית שם מונית במוו אחרי 600-700K לא בטוח שלא היית פושט רגל כי היא לא הייתה מחזיקה מעמד .

אני לא יודע על הרבה מכוניות שמסוגלות להיות מוניות משנת 97 ועדיין לשרת בתור מוניות ולהזדקן בכ"כ הרבה כבוד , כמו המרצדס . ואני רואה עכשיו שיותר נהגים קונים את המוניות הישנות האלו (מחירן האפסי תורם לזה ) , אבל אם הן היו מכוניות אחרות שום נהג מונית נורמלי לא היה נוגע בהן .

אז תעזבו את זה סדרת הC הישנה היא משהו הכי אמין שיצא לי לראות

בברכה יהודה

פורסם

ROEE - אתה מכניס אותנו לדיון סופר מעניין שאיננו קשור בהכרח ברכב - מה הופך סמל סטטוס לסמל סטטוס?

האם זו שלמות המוצר שלא ניתן לחקות אותה? או שמה מדובר במוצר אופנתי ואיכותי שכמעט כל יצרן שמשקיע במוצר שלו יכול להיות שם? דוגמא לכך ניתן למצוא אצל לקסוס שדי במהירות ביססו את מעמדם בצמרת בלי כל המסורת של היצרנים האחרים.

בעניין זה יש לי סיפור מעניין לספר. יש לי חבר בעל חנות שעונים שאוהב להתעסק גם בשעוני יוקרה.

יום אחד הופיע אצלו בחנות מישהו עם שעון ברייטלינג מקולקל. בירור מהיר העלה שיש צורך להחליף בשעון מנגנון והסכום שנדרש דרש שבירה של תכנית חיסכון.

מה עשה הבחור? שלח את השעון לתיקון אצל יבואן סרטינה. המנגנון הוא אותו המנגנון (אין סימון של ברייטלינג - בדיוק אותו הדבר) והמחיר - חמישית.

סרטינה הוא יצרן שוויצרי בדיוק כמו ברייטלינג. בתוך הקופסה פועם אותו המנגנון. הזכוכית בשני השעונים היא ספיר - קריסטל. אז למה האחד נחשב ליוקרתי והשני לא?

• תוכן חדש...