Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ב.מ.וו. - האגדה והמציאות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6842 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני לא יודע על הרבה מכוניות שמסוגלות להיות מוניות משנת 97 ועדיין לשרת בתור מוניות ולהזדקן בכ"כ הרבה כבוד

לא מזמן ראיתי סיטרואן ZX דיזל סטיישן ונסעתי בפיז'ו 306 MK1 או MK2, שניהן עדיין מתפקדות כמוניות.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני לא יודע על הרבה מכוניות שמסוגלות להיות מוניות משנת 97 ועדיין לשרת בתור מוניות ולהזדקן בכ"כ הרבה כבוד , כמו המרצדס .

לא יודע לגבי השאר, אבל המרצדסים באמת מזדקנים בכבוד!

שהייתי בירושליים בזמן המלחמה הזמנו מונית למלון כדי לנסוע לגן חיות התנכ"י.

הגיעה סופרב, אחלה של רכב עם ה-מ-ו-ן מקום מאחור, אבל על כבישי ירושליים היא הייתה מאוד נוקשה.

בדרך חזרה עמדה בחניה של הגן החיות מונית מרצדס ישנה שנראית כך בערך

1_1_1_13850_20070809100826.jpg

חשבתי לעצמי שמצפה לנו בדרך חזרה נסיעה לא נעימה למלון.

אבל כמה שטעיתי, עם כמה שהרכב ישן עדיין כל החלקים הפנימיים ברכב נשארו במקום בלי אף נדנוד או צקצוק בזמן הנסיעה, ממש איתנים כסלע כמו שהפתגם אומר.

המנוע? נכון, לא חזק, אבל עבד עגול וחלק.

המושבים רכים ומחבקים והנוחות נסיעה גם על כבישי ירושליים פשוט הייתה פנומנלית.

ממש מדהים לראות שרכב כזה ישן עדיין נורא מפנק. כבוד.

פורסם
ROEE - אתה מכניס אותנו לדיון סופר מעניין שאיננו קשור בהכרח ברכב - מה הופך סמל סטטוס לסמל סטטוס?

האם זו שלמות המוצר שלא ניתן לחקות אותה? או שמה מדובר במוצר אופנתי ואיכותי שכמעט כל יצרן שמשקיע במוצר שלו יכול להיות שם? דוגמא לכך ניתן למצוא אצל לקסוס שדי במהירות ביססו את מעמדם בצמרת בלי כל המסורת של היצרנים האחרים.

בעניין זה יש לי סיפור מעניין לספר. יש לי חבר בעל חנות שעונים שאוהב להתעסק גם בשעוני יוקרה.

יום אחד הופיע אצלו בחנות מישהו עם שעון ברייטלינג מקולקל. בירור מהיר העלה שיש צורך להחליף בשעון מנגנון והסכום שנדרש דרש שבירה של תכנית חיסכון.

מה עשה הבחור? שלח את השעון לתיקון אצל יבואן סרטינה. המנגנון הוא אותו המנגנון (אין סימון של ברייטלינג - בדיוק אותו הדבר) והמחיר - חמישית.

סרטינה הוא יצרן שוויצרי בדיוק כמו ברייטלינג. בתוך הקופסה פועם אותו המנגנון. הזכוכית בשני השעונים היא ספיר - קריסטל. אז למה האחד נחשב ליוקרתי והשני לא?

It is the same with cars. The Volvo S40 is completely the same car like Mazda 3, I sure that every part which is the same in both cars will be much more expensive for Volvo than to Mazda, because Volvo is a premium brand and premium costs and Mazda no.

Thats why a lotof people buy part for mazda than for Volvo it is the same and costs much less. The same thing buy the way with Fiat-Lancia(some models).

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

פורסם
ROEE -

סרטינה הוא יצרן שוויצרי בדיוק כמו ברייטלינג. בתוך הקופסה פועם אותו המנגנון. הזכוכית בשני השעונים היא ספיר - קריסטל. אז למה האחד נחשב ליוקרתי והשני לא?

בשני השעונים פועם מנגנון מתוצרת ETA השויצרית, אשר מייצרת את רוב המנגנונים בעולם, עבור החלק הארי של יצרני השעונים, פרט ליוקרתיים ביותר. במקרה הספציפי הזה, ההבדל הוא בגימור שחברה מסוימת מעדיפה לבצע במנגנון הסטנדרטי של ETA, במונחים של מודיפיקציה או קישוט, לדוגמא: חברת ברייטלינג, מכיילת את המנגנונים לרמה גבוהה מאוד של דיוק (מושג יחסי מאוד במנגנונים מכאניים) ושולחת אותם לבדיקה ואימות ב-"Contrôle Officiel Suisse des Chronomètres", אשר בוחן כל מנגנון בתנוחות שונות ומודד את ההבדלים בתזמון, הנובעים משינויי חיכוך בגלל כוח המשיכה. התקנים המחמירים של ה-COSC מאפשרים טולרנס מועט בלבד, כל מנגנון מקבל תעודה חתומה עם הערכים שנמדדו וחותמת רשמית של המכון וכמובן מספר סידורי וכו'.

ברייטלינג, אשר מבוגרת מסרטינה ב-4 שנים בלבד וקיימת משנת 1884, רשמה בדפי ההסטוריה יותר פטנטים בתחום ההורולוגיה (שענות), יצרה יותר דגמים בעלי השפעה על תעשיית השעונים מחברת סרטינה, ועשתה הרבה יותר מהלכים שיווקיים חכמים, אשר היטיבו עם תדמיתה, כגון ציוד טייסי קרב של מדינות רבות בשעונים מתוצרתה, מהלך אשר הגביר את נחשקות המותג.

בנוסף, לוחות השעון והמחוגים של ברייטלינג מבוצעים ברמה ואיכות גבוהים יותר משל סרטינה למשל, גוף השעונים חרוט ומגומר ברמה גבוהה יותר, אשר מתבטאת מן הסתם בזמן עבודה רב יותר. ברייטלינג מטפחת תדמית במשך שנים רבות, ומשקיעה הון עתק בפרסום ובחסויות שונות על אירועים שהיא מעדיפה להיות מזוהה עמם. ברייטלינג חתמה על עסקה עם בנטלי, ומייצרת את השעון האנלוגי במכונית. בתמורה- היא משתמשת בשם BENTLEY בחלק מדגמיה. בגלל שסרטינה עדיין לא הגיעה ליחסי ציבור ברמה הזאת, ברייטלינג מרשה לעצמה לגבות מחירים גבוהים יותר, ונחשבת ליוקרתית יותר.

פורסם

אין לי מה להוסיף למה שנאמר כאן.

איכות הבנייה של הבמוו משנות ה 90 ומעלה היא הטובה ביותר שאני מכיר בהנחה שטיפלו ברכב כמו שצריך.

אתם מוזמנים לקרוא כאן חלק מחווית אחזקת הרכב שלי במהלך 4 השנים האחרונות.

אני בדעה שה E36 וה E39 (סידרה 5 וסידרה 3 הישנות) הן שתיים מהמכוניות הטובות ביותר שיוצרו איי פעם לחובב ההגה מכיוון שעד היום, אף אחד לא הצליח לייצר מכונית טובה יותר באותו סגמנט , זו אומנם הצהרה בומבסטית אבל מי שנהג והחזיק מכונית כזו מבין.

פורסם

לא הבנתי מה הקשר פה למוניות?

בארץ יש גם DL בתור מונית עדיין (בנזין), וברשות הפלסטינית יש נדמה לי פג'ו שנות 80, ובחו"ל יותר רחוק יש עוד יותר ישן מזה, אז מה זה מרצדס שנת 97?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אני בדעה שה E36 וה E39 (סידרה 5 וסידרה 3 הישנות) הן שתיים מהמכוניות הטובות ביותר שיוצרו איי פעם לחובב ההגה .

על איזה שנים מדובר?

גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
למי ששאל למה צריך לקנות ב.מ.וו כשיש מכוניות אחרות שעושות את מה שהיא עושה בפחות כסף,לך תשאל בעליי שעוניי ברייטלינג\רולקס ושות' למה הם קנו שעון בחצי מליון דולר,שעושה בדיוק את מה שעושה השעון של קסיו שמוכרים בשוק הפשפשים ב-5 שקל.

התשובה ל-2 השאלות הן שגם לב.מ.וו וגם לברייטלינג ורולקס יש משהו משותף,וזו היוקרה שבשם (במילים אחרות- סמל סטטוס).

על סמלי סטטוס משלמים הרבה,לעיתים בלי הצדקה לאיכות המוצר המוגמר.

מכוניות ב.מ.וו סובלות,כמו שכבר ציינו פה,מבעייה מרכזית:

אנשים שלא מתאים להם להתעסק בתחזוקה שוטפת.

אתה באמת מצפה מאיש עסקים (סתם לדוגמא) לשרוף זמן על פאקינג החלפת גומייה לדלת ?

יש כאלה שלא מתאים להם.

הבוס שלי נוהג על S קלאס,האוטו נראה מוזנח,הריפודי עור מטונפים ושרוטים,הפגושים דפוקים מחלק מהכיוונים,אבל הוא מעדיף לנסוע כך,מאשר לשרוף זמן במוסך (אין לו נהג פרטי).

אתה יודע מה ההבדל ?

שאם לאותן אנשים שנוסעים בב.מ.וו או מרצדס מתפרקות,היית לוקח את האוטו ושם במקומו רכב אחר זול,אולי הוא היה מתפרק אפילו יותר.

וסתם חוויה אישית:

אני הייתי לוקח מאחיין של הבוס שלי את הב.מ.וו שלו (330 שנת 2002) לסופי שבוע,כמה שהאוטו היה לא מטופל (שוב,לא מחסור בכסף,מחסור בזמן וחוסר רצון לשבת במוסך) ואפילו מוזנח,והריפוד עור מההגה התחיל להתקלף,בשנייה שהנעתי את הרכב והתחלתי לנסוע,הכל פשוט נעלם,הכל התגמד.

חווית נהיגה אחרת.

מה עשית בהונג קונג עם המכוניות האלה ? לא יותר כיף במיזוג של ה- MTR ? זה שיש שם ריכוז הפררי ,מסראטי ,רולס ובנטלי הגדול בעולם לא אומר שדווקא את השיגעון הזה צריך ללמוד מהם.

פורסם
מה עשית בהונג קונג עם המכוניות האלה ? לא יותר כיף במיזוג של ה- MTR ? זה שיש שם ריכוז הפררי ,מסראטי ,רולס ובנטלי הגדול בעולם לא אומר שדווקא את השיגעון הזה צריך ללמוד מהם.

אתה מתכוון זה שיש בהונג קונג את הריכוז הכי גדול בעולם של פרארי,מזרטי,רולס רויס,בנטלי,לוטוס,פורשה,למבורגיני,מייבאך ומרצדס ?

כן,ידוע,אבל מי אמר שנהגתי במכוניות שרשמתי דווקא פה בהונג קונג ?.......:wink:

נהגתי בהן בארץ (במרצדס ובב.מ.וו).

בהונג קונג רק MTR,מוניות ומוטוקרוס בשבתות :wink:

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
ברייטלינג חתמה על עסקה עם בנטלי, ומייצרת את השעון האנלוגי במכונית. בתמורה- היא משתמשת בשם BENTLEY בחלק מדגמיה. בגלל שסרטינה עדיין לא הגיעה ליחסי ציבור ברמה הזאת, ברייטלינג מרשה לעצמה לגבות מחירים גבוהים יותר, ונחשבת ליוקרתית יותר.

רק תוספת קטנה,אם כבר נכנסת לזה:

העסקה בין ברייטלינג לבנטלי היא הרבה מעבר לייצור השעון האנלוגי במכונית,אלא ייצור סדרת שעונים ייחודיים שניתנים במתנה לכל רוכש מכונית מתוצרת בנטלי (שעון יד).

הסידרה נקראת בשם BREITLING FOR BENTLEY,וניתנת לרכישה בלי קשר לרכישת רכב.

בקשר להשווה לסרטינה,צודק לחלוטין,ברייטלינג עשתה המון פעולות חכמות של מיתוג המוצג,בין היתר נתינת חסות להמון אירועי תעופה ברחבי העולם,ובמקביל נתינת חסויות רבות לאירועי שייט וצלילה,כאמור 2 הסדרות המובילות של ברייטלינג הן שעוני הטיס,ושעוני השייט\צלילה.

לגבי ב.מ.וו,היא גם עשתה צעד מאוד משמעותי בנושא המיתוג,והוא הוצאת איסור על שימוש ברכבי היצרן בתור מוניות בארץ,בניגוד למרצדס,שעד היום הרבה אנשים מתלבטים אם לקנות אותן בגלל ההקבלה למונית,בייחוד בצבע לבן.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

צודק במאה אחוז XENON בתור אחד שלאמא שלו יש מרצדס ישנה כזאת גם [רק ששנת 98] איכות נסיעה מעולה למשל יותר טוב מה- M320 החדשה שלי.

מרצדס מזדקנת בכבוד וכבודה במקומה עומד.

פורסם
בקשר להשווה לסרטינה,צודק לחלוטין,ברייטלינג עשתה המון פעולות חכמות של מיתוג המוצג,בין היתר נתינת חסות להמון אירועי תעופה ברחבי העולם,ובמקביל נתינת חסויות רבות לאירועי שייט וצלילה,כאמור 2 הסדרות המובילות של ברייטלינג הן שעוני הטיס,ושעוני השייט\צלילה.

אני מסכים עם שניכם ב- 100%.

שימו לב לנקודה: אין הבדל ממשי בין ברייטלינג לסרטינה.

מקור המנגנונים הוא אותו המקור ( ETA ) המהדרין טוענים שברייטלינג מכיילים את המנגנון טוב יותר (נגיד - אבל בואו נאמר שדיוק לא עומד בראש מעיניו של מי שרוכש שעון עם מנגנון מיכני).

הועלתה טענה שברייטלינג משקיעים יותר בפיניש של השעון (על טעם ועל ריח...).

אלה הם כל ההבדלים בין המוצרים, כל היתר הוא מיתוג. במקרה הזה אנחנו יודעים להעריך כמה עולה המיתוג כ - 80% ויותר ממחיר השעון.

פורסם
על איזה שנים מדובר?

גיא.

סידרה 3 בין השנים 92-98

סידרה 5 בין השנים 96-04

האמת שגם ה E46 שנים 98-06 היתה טוב המאוד רק שהיא לא היתה טובה יותר מקודמתה.

פורסם
אני מסכים עם שניכם ב- 100%.

שימו לב לנקודה: אין הבדל ממשי בין ברייטלינג לסרטינה.

מקור המנגנונים הוא אותו המקור ( ETA ) המהדרין טוענים שברייטלינג מכיילים את המנגנון טוב יותר (נגיד - אבל בואו נאמר שדיוק לא עומד בראש מעיניו של מי שרוכש שעון עם מנגנון מיכני).

הועלתה טענה שברייטלינג משקיעים יותר בפיניש של השעון (על טעם ועל ריח...).

אלה הם כל ההבדלים בין המוצרים, כל היתר הוא מיתוג. במקרה הזה אנחנו יודעים להעריך כמה עולה המיתוג כ - 80% ויותר ממחיר השעון.

אני לא חושב שניתן לעשות הקבלה בין דוגמת השעונים מעלה, לבין עולם המכוניות. מכונית מורכבת מכמות "רכיבים" רבה יותר, בעלי השלכות רבות יותר על אופי התוצר הסופי, וניתן להצביע בצורה ברורה יותר על הבדלים רבים יותר בין המכוניות.

יחד עם זאת, אם בענייני מיתוג עסקינן, דוגמא מצוינת היא- ביגוד. בגדים דומים באיכותם נמכרים בהפרשי מחיר ניכרים של מאות %. אולי פעם היה הבדל ממשי וקיצוני בין ג'ינס של SIGAL FASHION לג'ינס של ליוייס, אולם היום- למעט הבדל באיכות הבדים, שמעטים יחסית יוכלו לזהות, אין הבדל ממשי בין ג'ינס של פוקס, קסטרו ו- (רחמנא לצלן) ארמאני. אבל אנשים מוכנים לשלם עד פי 10 בגלל ה... מיתוג?

האם מישהו רוצה לקרוא תגר על חוקי השוק?

נ"ב

"הועלתה טענה שברייטלינג משקיעים יותר בפיניש.."

ובכן, זו טענה ברת הוכחה.

פורסם

כמו שכבר אמרו פה, הרבה אנשים מחפשים את עניין המיתוג וסמל הסטטוס.

ואת האמת אין הרבה רכבים בארץ עם יותר סטייל מב.מ.וו.

חזרתי לפורום לאחר 3 שנים מהנות במיוחד בצה"ל. :-D

(שבמהלכן קצת התבגרתי ולכן אני מעוניין מאוד לשנות את שם המשתמש שלי, אם זה אפשרי).

"172..one day you will be mine"

• תוכן חדש...