Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אקספרס וC15

jery
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6904 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב! אני עומד לפני רכישה של מסחרית קטנה עד 10 אלף.

ההצעות שלי הם אקספרס וC15

קראתי הרבה עליהם בשרשורים השונים.

השאלות שלי: מה לגבי הדיזל שלהם משנת 97 בערך

האם יש טעם לקחת רכבים אלו לבדקיה במכון - או שמראש יהיה איקס גדול ולא יעזור כלום [בסכונות לא מוכנם לתת לבדיקה]

תודה רבה

פורסם

יצא לי לנהוג הרבה על אקספרס דיזל 97-98 בשנתיים האחרונות.

ואני מוכרח לציין שאני ממש מופתע לטובה.

לפני הכל יש לציין שהרכבים שנהגתי בהם עבדו קשה וטופלו גרוע ועדיין שרדו יפה.

דבר ראשון שתבדוק זה המושבים הקדמיים, הם אמנם נוחים בצורה סבירה פלוס אבל הם מתפרקים ודורשים כל מיני ריתוכים וקיבועים ואי אפשר לכוון אותם.

דבר שני, רגישים להתחממויות. אין שעון חום מקורי (יש הרבה שהתקינו להם לאחר מכן) וראשי מנוע הולכים בלי בעיה ועם התיקון לא נעשה בצורה יסודית זה יגרור תקלות על תקלות.

דבר נוסף, בעיות כרוניות במשאבת וקום של הבוסטר ברקס, דורש החלפה יקרה של קאמ-שאפט. כשאתה נוהג ברכב תן תשומת לב להרגשה של דוושת הבלם שהיא לא נוקשה מאוד או שוקעת בקלות.

דבר שלישי אני מקווה שאתה מסוגל לסוע ללא מזגן, כי שמעתי אך ורק דברים רעים על שילוב של אקספרס+מזגן לאורך שנים (גם מאנשים שהיו להם כמה וכמה אקספרסים לאורך השנים וגם מהמוסך).

שים גם לב לרעשים מכיוון כל מכלולי הפרונט והרגשה מוזרה בהגה.

אל תצפה גם שבפנים הכל יהיה שלם ויעבוד.

אמנם זה נשמע גרוע למדי, אבל אם תהיה סבלני ותצליח למצוא אקספרס במצב סביר ותתחזק אותו (לא מוסך מדרכה ובדיקות שמן+ומים תכופות) אז הרכב יחזיק.

אני עבדתי עם הרכבים במשלוחים בעיר שבנויה על גבעות עם הרבה ירידות צרות ומפותלות שבסופן גם אין איפה להסתובב וצריך לצאת הכל ברברס וחוץ מכמה מכוניות מיני אני לא חושב שיש רכבים שהיה יותר נוח לעבוד איתם מהאקספרס (גם בלי הגה כוח ומזגן).

ללכת עם אוטו של 10000 ש"ח למכון בדיקה יהיה קצת מיותר, עדיף ללכת לבדיקה "עניינית" יותר במוסך.

וכמעט שכחתי, סביר להניח שאתה מצפה לעגלה רצינית, אבל אל תשכח שהאקספרס דיזל שוקל פחות מטון (פחות מ900 ק"ג בבנזין) ולכן אין שום בעיה להשתלב איתו בתנועה וגם לא לסוע כל היום בעיר בשלישי כי המנוע גמיש והמשקל זבוב (אני מדבר על לסוע במישור בעיר ב50-60 בהילוך חמישי ו40 ברביעי בלי זעקות ורעידות מהרכב, אני לא מגזים!).

רכב שמרגיש עייף ודורש הילוכים נמוכים כל הזמן המנוע שלו במצב לא טוב, אני יודע היה לי גם כזה.

• תוכן חדש...