Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6928 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי רכב גולף מודל 1995, 1800cl, אוטומט 90 כ"ס.

בזמן האחרון אני ניתקל בבעיה של נזילה קטנה של נוזל הקירור ממערכת הקירור - דבר שמאלץ אותי להוסיף בערך כוס של נוזל כל 2 חודשים בערך.

איזור הנזילה הוא כזה: מסעפת היניקה יוצא צינור גומי קטן באורך של בערך של 20 ס"מ שמצופה במין נייר צלופן מקורי כדי להגן עליו מפני החום הרב של המנוע וצידו השני מתחבר כנראה למשאבת המים; הנזילה היא לא מהחיבור של הצינור גומי לסעפת היניקה (כי את זה ניתן לתקן בקלות ע"י חיבור טוב יותר), אלא מקורו מתחת לחיבור הזה בסעפת היניקה עצמה כנראה (דבר שמצריך אולי ריתוך של המקום).

שאלתי היא האם יש צורך בכלל לתקן את זה, וזאת בפרט לאור העובדה שמדובר בנזילה קטנה (כוש ב-2 חודשים)? האם המקום שציינתי כמקור הנזילה הוא בעצם איזשהו ווסט לחץ - כך שזה בעצם טיבעי שייש משם נזילה, ואין בכלל צורך לתקן את זה ? האם כדאי בכלל לתקן את זה ? מה עלות תיקון של דבר כזה ?

אודה למיש שיוכל לתת תשובות בעניין.

פורסם

לתקן זה כדאי בכל מצב שלא תגדל הנזילה ומכאן הדרך לראש מנוע לא ארוכה.

אם בכל זאת החלטת שלא ממש בא לך לתקן משיקול כלכלי בדוק במוסך כמה אמור לעלות הנזק.

Seat Ibiza Cupra 07:twisted:

פורסם

מהתיאור שלך קשה להבין בדיוק באיזה צינור מדובר כי אתה לא מזהה נכון את הרכיבים.

הכמות שאתה ממלא לא גדולה אמנם, בכל זאת אני בעד לתקן נזילה כדי למנוע מצב שהיא תתפרץ בדיוק בזמן הכי לא נוח (והרי זה תמיד כך) ואז במקרה הטוב תתקע, במקרה הפחות טוב ילך לך ראש מנוע בלי שתשים לב.

על אחת כמה וכמה כאשר אתה מזהה את מקור הבעיה, חצי מהעבודה כבר נעשתה.

פורסם
מהתיאור שלך קשה להבין בדיוק באיזה צינור מדובר כי אתה לא מזהה נכון את הרכיבים.

הכמות שאתה ממלא לא גדולה אמנם, בכל זאת אני בעד לתקן נזילה כדי למנוע מצב שהיא תתפרץ בדיוק בזמן הכי לא נוח (והרי זה תמיד כך) ואז במקרה הטוב תתקע, במקרה הפחות טוב ילך לך ראש מנוע בלי שתשים לב.

על אחת כמה וכמה כאשר אתה מזהה את מקור הבעיה, חצי מהעבודה כבר נעשתה.

ורגע למה שילך לי ראש מנוע אם אני עוקב כמעט כל כמה ימים אחרי כמות נוזל הקירור ונוזל הקירור תמיד בנורמה ?

פורסם

כי נזילה קטנה עלולה להפוך פתאום וללא התראה לנזילה גדולה, שעלולה לגרום לראש המנוע שלך לסיים את תפקידו המועיל.

פורסם

שלום לחבר,

הרכב שברשותך יחסית יישן ונזילות עלולות לצוץ בכול מיני מקומות במערכת הקירור.

המלצה שלי גש למוסך מתמחה בגולפים ובקש לאתר את הנזילה ולתקנה ובאותה הזדמנות לבדוק האם צינורות המים לא התייבשו.

האם בתמונות המצורפות אתה מזהה את מקור הנזילה ויכול להצביע עלייה ?

1.jpg

2.JPG

3.JPG

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק,

ראשית תודה רבה על האיורים ועל הניסיון לעזור !

מקור הנזילה אצלי נמצא מאחורי המנוע ולא מלפניו - כל האיורים ששלחת אלי מתייחסים למערכת הקירור שנמצאת לפני המנוע ולא מאחוריו - ולכן האיורים האלו לא רלוונטים בישבילי.

מקור הנזילה אצלי נמצא מאחורי המנוע מגוף מתכתי מסיבי ביותר שעליו יושבת המצערת, ולמיטב הבנתי קוריאים לחלק הזה סעפת יניקה; אם תוכל לשלוח לי תרשימים ביחס למערכת הקירור שנמצאת מאחורי המנוע אני יוכל להגיד לך בידיוק את הרכיב שממנו קיימת הדליפה.

אני כבר רוצה להרגיע אותך, הרכב עבר לפני כמה חודשים החלפה של כ-5 צינורות גומי שהיו מעט בלויים לטענת צמפיון מוטורס (ורצוי לציין שבדיעבד התברר שלא כל כך היו צריכים להחליף את הצינורות - כי הצינורות היו תקינים מאוד !!!).

אודה לך מאוד אם תוכל לשלוח איורים נוספים

תודה רבה מאוד !!!

פורסם

יש לתקן ובדחיפות

וזאת מכיון משמטפטף תחת לחץ ,ינוק אויר במהלך התקררות הרכב ומשם הדרך לקורוזיה ולנזק בלתי הפיך,קצרה ביותר !

ערוך חיפוש תחת ערך קויטציה

יגאל

פורסם

כמו שכבר כתבו לך יש לטפל בבעיה מידית, טוב שצ'מפיון החליפו לך צינורות מים ישנים, אתה לא בעל מקצוע שיכול לזהות האם הצינור בלוי או לא.

12 שנים לצינור זה מעל הוא מעבר.

היצרן BMW ממליץ להחליף צינורות של מערכת הקירור כול 4 שנים כחלק מטיפול שיגרתי בסידרה 3.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...