Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6919 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן שוב , יש לי פיגו' 106 XSI שנת 1993 ויש לי עוד בעיה קטנה שאני מתלבט איך לפתור אותה , הפילטר אוויר בפיג'ו 106 יושב בתוך בית פנימי ואמור להיות סגור , במקרה שלי לפילטר חסר הבית שלו וכך נוצר שהוא הפך להיות פתוח (עם ספוג עליו) האוטו מגמגם הפילטר כנראה סתום כי הוא נראה חרבנה וגם זה לא צריך להיות כך כי הוא למעשה נועד להיות פילטר סגור , והוא כרגע חצי פתוח , מבחינתי זה או פתוח יעודי או סגור יעודי .

בכל מקרה ניגשתי לחלפים בכל מיני מקומות בחיפה וביררתי על פלסטיקים לשני הצדדים של האוטו (כי גם זה חסר) ועל בית לפילטר אוויר עם פילטר מקורי העלות היא בערך 340 שח' לפילטר עם הבית שלו , ועוד 660 לפלסטיקים .

רציתי לדעת האם לדעתכם כדי כבר לקנות פילטר פתוח (קראתי מאמרים על K&N , SIMOTA) ועוד כמה שהם מומלצים רציתי לדעת האם זה אפשרי להתקין את זה על 106 ? וכמה זה אמור לעלות ?

ועוד משהו האם המושג "ראם אייר" זה הכוונה לפילטר פתוח , ?

תודה לעוזרים , ולכל מידע מועיל .

:lol:

פורסם

זכית ברכב מקורי וזה ישר מה שאתה עושה איתו? אגזוז? פילטר? הלאה בטח ידית מאוטו דיפו. מצטער על התגובה שלי פשוט ראיתי כמה XSI וראיתי אחת כמעט מקורית לגמרי שהתאהבתי בה... ודיי לא הצלחתי לסבול את המכוניות עם כל השיפצורים.

אפשרי להתקין ויש עם זה נסיון זה בטוח (לא סתם כל XSI הפכה להיות בסטנדרט עם פילטר פתוח), עלות של קיט פילטר פתוח כ 750 ש''ח כולל התקנה (אולי טיפה יותר, זה מה שזכור לי מהראלי של חבר).

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

או קיי תודה על התשובה , עוד שאלה קטנה האם ראם אייר הכוונה לפילטר פתוח ?

והאם ניתן להתקין את הפילטר עם צנרת או באותו מקום שהוא יושב עכשיו ? ומה בדיוק הקטע עם הצנרות שראיתי פה ושם ?

והאם המחיר 750 שח' זה רק הפילטר עצמו או שזה מגיע עם הצנרת או עם דברים אחרים ?

תודה על העזרה ץ

נו אז מה אם היא מקורית,מה רצית שהוא יעשה איתה? יסגור אותה בבית ויתחיל כל בוקר להתפלל עליה?"

LOL לא חשבתי על זה . .

פורסם

סיסטם X , זו פעם שניה שאתה עובר על חוקי הפורום .

אל תגרום לי להיות האיש הרע .

לפותח השרשור , תערוך חיפוש בנושא . יש תוצאות בעניין .

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

מה הקטע של הצנרת? לשים את הפילטר במקום בו נכנ יותר אויר קר, איפה שיש זרימת אויר, ב 106 לרוב, מה שראיתי אז שמים בסביבת המצבר, אני לא חושב שבלי הצנרת זה רעיון טוב ולא נראה לי שהזרימת אויר תהיה טובה כ''כ.

המחיר הזה זה +-, יש מצב שזה גם 800, בכל מקרה הפילטר בלבד עולה כ 600 ש''ח, כמובן שזה תלוי גם בחברה, אני במקרה מדבר על ה AKA, מנסיון אישי ואני מאמין שזה לא היה פסיכולוגי, ברכב הורגש שיפור לעומת הפילטר הסתום והגמור שהיה בו (גם פתוח). שיפור בתגובות בטוח היה.

לגבי הראם אייר תעשה חיפוש, גם עליו דנו הרבה וגם על הפילטר אויר.

יאשה, לקחתי לצומת ליבי.

עמית, לא יודע איזה צומת יש לך בלב, אולי צומת וולקן אבל למען הסדר טוב ולמען קידוש הערצתי לד"ר אבשלום קור נא לכתוב תשומת ליבי, ממש כמו תצוגת אופנה.

בגירה הבלשן

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

ראם אייר זו מע' יניקה "פתוחה" עם כניסת אויר בלחץ גבוה.

לא כל מה שנקרא ונמכר כ"ראם אייר" הוא אכן כזה.

פילטר פתוח, במיקום נכון, יכול להניב אי אילו כוחות סוס פוני קטנים, ורעש יניקה חביב.

תמורת הסכומים שנידונו כאן אתה יכול לצפות לקיט שלם כולו, כולל צינורות והתקנה. הפילטר עצמו לרוב עולה כ- 400 ~ 500 ש"ח, אפילו פחות.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
ראם אייר זו מע' יניקה "פתוחה" עם כניסת אויר בלחץ גבוה.

לא כל מה שנקרא ונמכר כ"ראם אייר" הוא אכן כזה.

פילטר פתוח, במיקום נכון, יכול להניב אי אילו כוחות סוס פוני קטנים, ורעש יניקה חביב.

תמורת הסכומים שנידונו כאן אתה יכול לצפות לקיט שלם כולו, כולל צינורות והתקנה. הפילטר עצמו לרוב עולה כ- 400 ~ 500 ש"ח, אפילו פחות.

אז למעשה "ראם אייר" זה מילה מקבילה לפילטר פתוח ?

ולפי מה שאתם ממליצים , עדיף לקנות את כל הקיט עם הצנרת ולא לשים רק פילטר במיקום המקורי ?

פורסם

אני בעד כל הקיט, הצנרת + ההתקנה זה לא תוספת משמעותית וככה כנראה יש סיכוי שיהיה תועלת לעומת זה שתשים אותו במיקום המקורי וזה יהיה בספק.

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם
אז למעשה "ראם אייר" זה מילה מקבילה לפילטר פתוח ?

ולפי מה שאתם ממליצים , עדיף לקנות את כל הקיט עם הצנרת ולא לשים רק פילטר במיקום המקורי ?

לא, זה לא.

פילטר פתוח, כשמו כן הוא - פילטר ללא תיבה. פתוח.

ראם אייר זה פילטר פתוח, לרוב דווקא עם תיבה משלו, מבודד מחום, אשר כניסת האויר אליו מגיעה מקדמת הרכב בלחץ גבוה של אויר. בדומה לאופנועים.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

אחלה , תודה לך ולכולם על המידע המועיל .

הבנתי אם מישהו מכיר אזור בחיפה שאני יכול לברר על שיפורים כאלה ואחרים , או אפילו רק על הפילטר פתוח .

ועוד שאלה האם הפילטר פתוח גורם לבעיה כלשהי עם זה שהאוטו יעבור טסט , או משהו כזה ?

פורסם

הי,

כנס לדוגמא לhttp://www.simota.com

תוכל לראות בבירור את ההבדל בין ראם אייר לפילטר רגיל.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

אני נסעתי חצי שנה עם ראם אייר סימוטה לGTI106,בוא נגיד את זה ככה -אל תצפה למשהו מורגש בסכום של 500-700 שח.

התאמצתי להרגיש משהו אבל חוץ מתגובה טיפלה טובה יותר בלחיצה בגבוהות ,הפילטר לא חולל ניסים וניפלאות .

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

אולי הוא ירגיש שיפור רק בגלל המצב של הפילטר הנוכחי שהבנתי שהוא מוזנח, אז דווקא יש מצב שבאמת יורגש הבדל.

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

לא ראיתי שקיים ראם-אייר לדגמי ה-106 דור ראשון.

אם תבחר להתקין את הראם-אייר שמיועד ל-106 דור שני זה לא יהיה טוב בכלל,

בגלל מבנה החזית האטומה של הדור הראשון.

יש לך פילטרים זולים ופשוטים כמו ה-A.K.A בסביבות 300 ש"ח.

ויש קיטים של K&N או סימוטה שעולים כ-700-900 ש"ח ועשויים מחומרים טובים יותר (במיוחד K&N) ומותאמים טוב יותר לרכבך.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

• תוכן חדש...