Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6947 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי רכב גולף מודל 95, מנוע 1800cl, אוטומט, עשתה רק 110,000 ק"מ ובזמן האחרון אני ניתקל בבעיה כזו:

לאחרונה החלפתי במוסך מורשה (צמפיון) את כל נוזל הקירור במערכת ל-g12 plus; אבל לאחרונה (לאחר החלפת נוזל הקירור) גיליתי שיש לי נזילה מאוד מאוד מאוד קטנה של נוזל קירור (סדר גודל של 4 טיפות ביום אולי) באזור הבא:

מתחת לקרבורטור, יש תושבת (עשויה מגומי) עליה יושבת המצערת והקרבורטור; ומתחת לתושבת יש סעפת יניקה; ובכן, מהסעפת יניקה יש צינור קטן שיוצא ימינה (לכיוון הנהג) ומתחת לצינור כמה סנטימטרים מתחתיו יש את הנזילה מסעפת היניקה עצמה.

(אם יש למישהו צילום של המנוע, אני בשמחה אוכל להסביר לו על גבי הצילום היכן הנזילה).

שאלתי היא כזו:

א) - האם זה טבעי שיש מהאזור הזה נזילה (האם יש שם אולי איזשהו שסתום לחץ או משהו כזה שנפתח כשיש לחץ) ?

ב) - אם זה לא טבעי שיש שם נזילה כזו מהאזור הזה, האם זה מצריך את החלפת כל סעפת היניקה, או שאפשר לתקן את זה (ע"י הלחמה לדוגמא) ? האם זה טיפול יקר ????

ג) - האם יש צורך בכלל לתקן לאור העובדה שמדובר רק בנזילה של כמה טיפות ביום ? ואם הדבר לא יתוקן, האם יש צפי לנזק כלשהו ?

ד) - עוד כמה זמן בערך אני יהיה חייב להחליף או לתקן את סעפת היניקה ?

פורסם

עצה ידידותית - התרחק ממוסכי צ'מפיון ומצא לך מוסך כללי ברמה גבוהה כי אם לא ישחטו אותך במחירים (או שיש לך עודף כסף).

אם הנזילה היא שולית כמו שאתה מתאר רצוי לבדוק על בסיס יומי נוזל קירור ובנסיעה להשגיח בשבע עיניים שהרכב לא מתחמם.

אם לא בטוחים במקור הנזילה כדי לבדוק את מערכת הקירור בלחץ במוסך/מכון רדיאטורים ואז ניתן לדעת בוודאות מאיפה הנזילה ?

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

שלום רב,

נזילה קטנה במהרה נהפכת להיות נזילה גדולה, לכן טפל בבעיה בהקדם בכדי למנוע נזק למנוע במידה ותאבד הרבה נוזל קירור.

במידה והבעיה באמת בצינור המתכתי אזי ניתן לבצע הלחמה אבל יש לפרק את הסעפת ולשלוח להלחמה.

עלות משוערת 500-700 שקלים כולל הרכבה/ פירוק והחלפת אטמים.

איזה כייף לי :)

פורסם

בדיקת נזילות מים מבצעים שהמנוע קר.

יש צורך לבצע ניקוי של האיזור בכדי לקבוע בוודאות את מקור הדליפה.

אני כן ההיתי מציע לקבל הצעת מחיר במוסך המרכזי, אם המחיר יראה לך אסטרונומי אז תבדוק במוסך אחר.

דוגמאת מוסך מרכזי -דווקא לטובה: השבוע חבר נכנס עם תקלת מזגן בגולף , התגלה חישן לחץ תקול, עלות החלק+החלפה ביצוע וואקום ומילוי גז , סה"כ 520 ש"ח כולל מע"מ -במוסך המרכזי.

הצעת תיקון במוסכים פרטים עלתה יותר מכפול, למה אולי מוסכים מנצלים את מזג האוויר החם והאין ברירה חייבים לתקן.

אין זה אומר שאין מוסכים פרטים טובים .

אורן

Citroen Cactus Pure Tech 110 S&S manual gear 2017

Subaru XV 1.6 Lineartronic Auto 2015

[h=2][/h]

• ספונסר פורום
פורסם

צינור הגומי שאתה מדבר עליו יוצא מסעפת היניקה ומתחבר לצינור המתכתי

שמחזיר את הנוזל למשאבה ,הצינור הזה נוטה לבלאי גבוהה יותר מחלקי המערכת

האחרים וזאת בגלל קירבתו לסעפת הפליטה ולחום חיצוני גבוהה .

צינור מקורי כזה(מומלץ רק מקןרי כי יש עליו ציפוי מגן חום)מחירו כ-120 שח

נוזל קרור מקורי ועבודה סך הכל כ-300 שח .

לאורן ,אין מצב שהעבודה שתיארת בוצע במחיר הזה במוסך של צמפיון אתה טועה נקודה,ודרך אגב

בעת החלפת יוניט הלחץ אין צורך בווקום גז מאחר והיוניט יושב על שסתום חד כיווני שמונע מהגז לצאת

בעת החלפת השסתום .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

• תוכן חדש...