Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6948 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ב700 שקל למגבר אתה לא תמצא מגבר איכותי, אז במידה והמגבר שלך לא מייצר רעשים אין סיבה להחליף אותו במגבר סיני אחר.

המגבר שלי לא מייצר רעשים אך אני חושש שהוא יהווה "צוואר בקבוק". להשקיע 1,500 ש"ח ברמקולים ולהשתמש במגבר פשוט.

האמת, אני יכול לנסות להרכיב את המערכת עם המגבר הנוכחי שלי ובמידה ולא אהיה מרוצה אני אחליף אותו.

תודה

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
המגבר שלי לא מייצר רעשים אך אני חושש שהוא יהווה "צוואר בקבוק". להשקיע 1,500 ש"ח ברמקולים ולהשתמש במגבר פשוט.ואני מניח שאם תקנה מגבר של 1000 ש"ח אחר אתה תקבל תוצאה הרבה יותר טובה ? אני מסופק

האמת, אני יכול לנסות להרכיב את המערכת עם המגבר הנוכחי שלי ובמידה ולא אהיה מרוצה אני אחליף אותו.

תודה

תשמע להצעה של עופר . זו ההצעה הכי טובה שאתה יכול לעשות

ובנוסף לכך לא הייתי משקיע 500-600 על 6X9 , סוף כול סוף בתוספת קטנה יחסית אתה משיג סאב די טוב . אז כדאי לחסוך וכשיהיה יותר תקציב לרכוש סאב אמיתי

בברכה יהודה

פורסם
תשמע להצעה של עופר . זו ההצעה הכי טובה שאתה יכול לעשות

ובנוסף לכך לא הייתי משקיע 500-600 על 6X9 , סוף כול סוף בתוספת קטנה יחסית אתה משיג סאב די טוב . אז כדאי לחסוך וכשיהיה יותר תקציב לרכוש סאב אמיתי

רשמתי בפתיחת השרשור שסאב לא אופציה (לא משנה מהן הסיבות) ולכן אני מחפש 6*9 איכותי עם בס טוב.

פורסם
רשמתי בפתיחת השרשור שסאב לא אופציה (לא משנה מהן הסיבות) ולכן אני מחפש 6*9 איכותי עם בס טוב אם הוא לא יהיה אופציה גם בעתיד , אני ממליץ שתחפש בפורום על רמקולים 6X9 אני זוכר שהיה תרד על זה והומלצו שם כמה שנותנים באס טוב .

עדיין לא כדאי להשקיע יותר מידי וכדאי לחתוך אותם שלא ינגנו את התדרים הגבוהים . ולכן כדאי לך ללכת על קומפוננט טוב מקדימה (ובמיוחד שתשמע טוב גם את המידבאס ) כמו שעופר המליץ לך

בברכה יהודה

פורסם

המלצה שלי לרמקולים 6x9 שנותנים באס דיי טוב הם הBlauPunkt שאני ממליץ עליהם תמיד.

יש לי אותם ואני דיי נהנה מהם,לא כאלה יקרים-

תוכל למצוא אותם בסביבות ה350 ש"ח.

פורסם

האם למישהו יש נסיון עם הקומפוננט של Focal165A או בכלל עם רמקולים של החברה הזו?

האם הקומפוננט הנ"ל הוא אלטרנטיבה ראויה למורל (עולה כ 300 ש"ח יותר מהמורל פולס)?

פורסם

בגדול השאלה שלך היא בדיוק הסיבה לכך שכולם ממליצים לשמוע לפני קניה.

על הנייר לשני הסטים האלו יש אופי שונה בתכלית. הפוקל נחשב ליותר אגרסיבי וחד והמורל נחשב ליותר עדין ורך. כל אחד נמשך למשהו אחר , אין פה נכון ולא נכון , והאוזניים שלך צריכות להחליט איזה גוון צליל מושך אותך יותר.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם
בגדול השאלה שלך היא בדיוק הסיבה לכך שכולם ממליצים לשמוע לפני קניה.

על הנייר לשני הסטים האלו יש אופי שונה בתכלית. הפוקל נחשב ליותר אגרסיבי וחד והמורל נחשב ליותר עדין ורך. כל אחד נמשך למשהו אחר , אין פה נכון ולא נכון , והאוזניים שלך צריכות להחליט איזה גוון צליל מושך אותך יותר.

אני מסכים איתך במאה אחוז אבל רק לצורך ההמחשה של כוונתי, אם הייתי שואל אותך את אותה שאלה על סט קומפוננט עלום שם שמיוצר ב (תבחר את המקום הכי נידח ולא הגיוני שבא לך) האם גם אז היית עונה את אותה התשובה?

הרי מעבר לסוג הצליל ולאופיו, יש גם משמעות לאיכות החומר, הבניה,רמת עיוותים (נושא חשוב מאד), דיוק ועוד ולזאת חתרתי.

תודה.

פורסם

כן, התשובה היא זהה גם במקרה ה"מתקיל" הזה.

מהסיבה הפשוטה שגם אם המוצר נבנה במכשיר לחיתוך עצמות באמצע אינדונזיה בכפר בובולובו, כל עוד שהוא מנגן

כמו שאף מותג אחר לא מנגן - אני אבחר אותו.

אולי לאנשים חשוב שם המותג ברכב, אבל לי חשוב כיצד המותג מנגן.

פורסם

גל,

אני מבין את כוונתך אך אתה מפספס את הנקודה לפחות מבחינת נושא הדיוק והעיוותים שכאן, לפחות לדעתי העיניין לא משתמע לשתי פנים, וכך גם לגבי איכות החומר ועמידותו.

תודה

אייל

פורסם

אני חושב שאתה מפספס את הנקודה.

כי אם המוצר מדוייק יותר ומעוות פחות, לא משנה מי עשה אותו והיכן.

חברות האודיו אוהבות לקוחות כמוך, שחושבים שלשלם יותר על ממברנת קוולר או סיבי פחם יהיה שיקול הגיוני כי זה

חומר איכותי ויקר יותר, כך שמן הסתם הוא נשמע טוב יותר.

פורסם

וי וי, הלכת רחוק.

תאמין לי שחברות האודיו ובכלל ספקים לא מתים על "לקוחות כמוני" (אם כי אני נחמד ונינוח) לפחות לא מהבחינה שאתה מתכוון אליה וזו בדיוק הסיבה שאני נודניק ומציק לכם המבינים (פעם לפני 10 שנים גם אני הייתי בתחום והייתה לי מערכת ברכב בשווי 20,000 ש"ח אבל הרבה זמן עבר והפכתי לדי בור בעיניין).

אני ממש לא חושב לקנות רמקול לפי שם, אם כך היה הדבר הייתי כבר רוכש משהו מוכר.

סה"כ רציתי לקבל חוות דעת על ה Focal, הרי זו אחת המטרות של הפורום.

לפי גישתך, אין שום טעם לשאול שאלות על רמקולים.

בתום לב, רציתי לדעת האם למישהו יש נסיון עם ה Focal ולקבל חוות דעת עליהם.

בכל מקרה, אני מעריך את רצונך לעזור.

תודה

אייל

פורסם
אני חושב שאתה מפספס את הנקודה.

כי אם המוצר מדוייק יותר ומעוות פחות, לא משנה מי עשה אותו והיכן.

חברות האודיו אוהבות לקוחות כמוך, שחושבים שלשלם יותר על ממברנת קוולר או סיבי פחם יהיה שיקול הגיוני כי זה

חומר איכותי ויקר יותר, כך שמן הסתם הוא נשמע טוב יותר.

הנקודה היא שסט עלום שם שנבנה במכשיר לחיתוך עצמות באמצע אינדונזיה בכפר בובולובו, ישמע פחות טוב מסט של פוקל מורל וכו. הסיכוי שסט "עלום שם" הסיכוי של סט מחברה קיקיונית להיות טוב כמו סט של חברה רצינית הוא קלוש.

וכן , הגיוני מאוד לשלם יותר עבור רכיבים שבנויים מחומרים מתקדמים מהסיבה הפשוטה שהם מציגים תכונות מכניות עדיפות שמאפשרות שיפור המוצר. חבל מאוד שאתה מציג את זה בצורה שלילית. אם השיפור הסופי הוא משמעותי בשבילך או לא זה זה החלטה שלך ועניין של התקציב שלך , כל חברה רצינית רוצה מיגוון רחב של מוצרים שפונה לכל סוגי קהל היעד. אם החברות לא היו מנסות לשפר את הציוד כל הזמן ובונות רכיבים רק מטכנולוגיות זולות וקיימות היינו היום נתקעים עם ציוד הרבה פחות טוב והרבה יותר יקר. אל תשכח מה שיקר היום יהיה המיינסטרים בעתיד.

סתם לדוגמא , לפוקל יש טוויטר שעשוי מבריליום . אני מאמין שהתכונות של החומר לא מעניינות אותך , אבל אני יכול להגיד לך שהבריליום הוא חומר שיקר בערך פי 600 ! מאלומיניום איכותי , שגם היא מתכת לא זולה יחסית. מה שמייקר את המוצר בעיקר זה לא המחיר של החומר (כי הכמות יסחית קטנה) אלה תהליך הייצור שהוא מאוד מורכב. עוד כמה שנים , תהליך הייצור יהיה פשוט יותר והמחיר של המוצר יהיה הרבה יותר זול ואנחנו נהנה ממוצר איכותי יותר.

לגבי הפוקל - כן , מדובר בסט ראוי מחברה טובה מאוד.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

הבריליום ללא קשר לאופן הייצור הינו מתכת נדירה הנמצאת בטבע בכמויות לא גדולות.

כמו כן בריליום הוא יסוד מאוד (יסוד לא סגסוגת) מסרטנת .

לכן רוב הסיכויים שהוא איננו יעלה הרבה פחות.

כמו כן הרכבת טוויטר בריליום + ההאוסינג שלו היא לא פשוטה.

http://lib.cet.ac.il/Pages/item.asp?item=7297&rel=1

Tweeter_1_big.jpg

Beryllium3_big.jpg

• תוכן חדש...