Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קווים. מה יהיה הסוף איתם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6938 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי דעתי את טועה וזה 20 שנה. מכיוון שאני זוכר שנסעתי על זלדות משנת 84 אי שם בשנת 2002.

או שלא הבנתי את כוונתך בלצאת מהמחזור, לצאת מהמחזור זה שאסור יותר להשתמש בהם? או כוונה אחרת?

ROOONEEYY

פורסם
לגבי איחורים וזמנים - ברור לך שקשה עד בלתי אפשרי לתזמן נסיעה של אוטובוס שנע על כביש ציבורי? אם אתה עומד בתחנה שרחוקה מתחנת הקצה של האוטובוס ברור שתמיד יהיו אי דיוקים בזמני הגעת האוטובוס. אצל קווים כנראה שזה יותר משמעותי בגלל אופי קווי הנסיעה ובגלל ארגון חסכוני יותר של האוטובוסים.

אפשר לתזמן באבו-אבוהה.

אם אתה גר בעיר בירה אירופית. :?

5 סנט של נוסע קבוע: עם כל התלונות, המצב בירושלים עדיין טוב מאוד,

חוץ מהאוטובוסים המעצבנים של מאן. הגישה העדיפה לנכים היא על חשבון

אלף ואחת צרות משונות, כשהעיקריות שבהן הן חוסר איוורור מספק

והתחממות (חלונות גדולים) ובלימה בעייתית (אולי זאת אשמת הנהגים).

מאז המעבר לאוטובוסים האלה, מזמן לא ראיתי כל כך הרבה זקנות

עוברות למצב אופקי בעצירות פתע. סכנת נפשות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפי דעתי את טועה וזה 20 שנה. מכיוון שאני זוכר שנסעתי על זלדות משנת 84 אי שם בשנת 2002.

או שלא הבנתי את כוונתך בלצאת מהמחזור, לצאת מהמחזור זה שאסור יותר להשתמש בהם? או כוונה אחרת?

הכוונה לצאת מהמחזור הוא לצאת משירות ציבורי.

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם

הם גם לא מקפידים על הניקיון. את זה אני אומר על סמך זה שאני עובד בתחנה המרכזית בעפולה ומנקה אוטובוסים של קווים וגם של אגד, לאחראיים של קווים פשוט לא אכפת אם האוטובוס לא נקי מספיק, לעומת האחראיים של אגד שמחפשים כל גרגר קטן.

בקיצור, לפחות אפשר לקנות כרטיס חופשי יומי ב-5.5 ש"ח ולסוע חופשי כל היום.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם
כל זה לא מעניין את מי שברשותו רכב פרטי, אך לאחרונה מזדמן לי לנסוע מס' פעמים בשבוע ב"קווים" וכל פעם אני מזדעזע מחדש:

* האוטובוסים מתוחזקים בצורה נוראית. גם הוולבו החדשים וגם המאנים NL (?) יוצאי דן. אם זה ברגים שחסרים (ולא מונדליזם), מזגן שבקושי מקרר...ועוד כהנה וכהנה דברים שפשוט גורמים לסלידה והוצאת כל חשק מעידוד האזרח לנוע בתחבורה הציבורית.

* נהגים. אללה יוסתור. סכנת נפשות. כן, אני יודע שנהגי אוטובוס מעולם לא היו חביבים על הנהג הישראלי, אבל הברבריות (להדחף באמצע פקק או רמזור, לא לאותת, עצירה מרוחקת מהתחנה תוך כדי הפרעה לתנועה וכו') והיחס המזלזל של הנהג בלקוחות פשוט מזעזע.

* תדירות. החברה מפעילה שירותי תחבורה כבר למעלה מ 6 שנים. למה האוטובוס עדיין מאחר בעקביות? למה האוטובוסים עדיין מפוצצים עד אפס מקום? למה אף פעם אי אפשר לדעת מתי האוטובוס יגיע?

איתמר.

רק תחליפו את המילה "קווים" במילה "אגד" ותקבלו את המצב, כפי שהוא, אחד-לאחד, ב"אגד".

מזמן לא ראיתי כל כך הרבה זקנות

עוברות למצב אופקי בעצירות פתע. סכנת נפשות

לעניות דעתי, חד-משמעית אשמת הנהגים (שוב, מדובר בנסיוני ב"אגד")- קשה לי להיזכר מתי נסעתי באוטובוס ולא ראיתי אשה קשישה\גברת עם סלים\אמא שמחזיקה ילדים בידיים משתטחת על הרצפה המטונפת כשהנהג החליט לבדוק עד כמה טובים בלמי ה-ABS שלו. קורה בעיקר בשעות הצהריים-אמצע היום, כשהאוטובוסים ריקים וקלי(לי)ם, יחסית.

יגאל,

נוסע מתמיד בקו 29' של אגד (כ"ס-רעננה-כ"ס). נו, שוין, יש צרות גדולות יותר-בתקווה לקנות אוטו בקרוב.

Opel Astra K 2018 1.4T Enjoy

פורסם

פעם כשנסעתי הביתה, הנהג שכח לעצור בתחנה וכשעבר אותה דפק ברקס פתאומי. אשה מבוגרת-זקנה שנוסעת קבוע נפלה כתוצאה מכך, בערך מאמצע האוטובוס (דלת אחורית) והגיעה עד לקידמת האוטובוס (פח). הנהג, אפילו לא קם לעזור לה ולא שאל אם היא בסדר.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

אני חושב שצריך לעדכן בכמה פרטים.

שוחחתי לא מזמן בטלפון עם מר דרור בריל, מנכ"ל קווים, תודות לחבר פורום שמכיר אותו אישית (ומסתבר שדרור בעצמו הוא חבר פורום ואספן גאה). בשיחת הטלפון הוא ביקש ממני לפנות למוקד שירות הלקוחות בכל תלונה, ואפילו ביקש להתקשר אליו לפלאפון אם אני נתקל בדברים שהם לא בסדר. בנוסף, הוא אמר לי שיצרו איתי קשר ויזמינו אותי לסיור והסבר על מערכת התחבורה הציבורית ועל קווים בפרט.

דרור הסביר לי שמי שמכתיב לחברות התחבורה הציבורית את כללי המשחק הוא משרד התחבורה, ושבאיזשהו מקום ידי החברות כבולות, מה שמסביר לעיתים את העומס באוטובוסים או תדירויות לא הגיוניות.

זו היתה השיחה על קצה המזלג. מאוד שמחתי לדעת שיש מנהלי חברות שאיכפת להם מהשירות ומהלקוח, ואם זאת המגמה ב"קווים" הרי שאני מאמין ששיפור מושג, יושג ויורגש בהמשך. כל הכבוד.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
הכוונה לצאת מהמחזור הוא לצאת משירות ציבורי.

יופי, חשבתי שאת מתכוונת למשהו אחר. בדרך כלל נשים יוצאות מהמחזור כשהן עוברות את ה50, אבל לפעמים נשארות פעילות עד גיל מופלג, למרות שיצאו מהמחזור. :roflmao::mm_eek:

פורסם

אחרי כמה שנים ארוכות של סיוטים בתחבורה הציבורית הביזיונית פה אני יכול לומר כמה דברים אחרי שעברתי לתענוג שנקרא אוטו במיוחד שהשם שלו זה לנצ'יה :)

הנהגים הכי מנומסים ואדיבים : אגד , אבל כמעט תמיד בקווים הבין עירונים , נתיב אקספרס אחלה שרות נותנים !!!

אוטובוסים מתוחזקים ונקיים : אגד לוקחים בגדול , לגבי כל השאר זה נבלה וזה טרפה

ההפך משורה קודמת : דן , קווים , מטרופולין (אוטובוסים שלא נוסעים בשבת)

הקו הכי מזעזע שנסעתי בו - קו 1 של דן (חולון - ת"א)

החברה שלא שמעה על זה שיש לה לוח זמנים - קווים

אני לא רוצה להרחיב כי אני אחטוף תביעת לשון הרע בסוף :)

דבר אחד אני לא מבין עדיין

הייתי בארגנטינה וברזיל , איך שם האוטובוסים נוסעים בתוך הערים כאלה מרחקים ארוכים ועדיין הנסיעות מהירות ואין עצירה כל מטר בניגוד לפה שכל מטר יש תחנה ונסיעה של 10 דקות עם אוטו הופכת לשעתיים באוטובוס..

עולם שלישי זה כאן

2001 Opel Astra 1.6

פורסם

אם כבר היית באזור, יכולת ללכת לבדוק את התחבורה הציבורית של צ'ילה. מחוץ לסנטיאגו הנסיעות מהירות (אבל יש לך תרנגולות שקופצות עליך כל הזמן), אבל בתוך העיר הנהגים פועלים בלי לוח זמנים ומקבלים משכורת לפי כמות הכרטיסים שהם מוכרים, כלומר שהם חייבים להתחרות בשלושת האוטובוסים האחרים של אותו קו שיוצאים באותו זמן מהטרמינל, ורוב הפעמים זה נגמר בתאונות.

עוד משהו שאפשר לציין לטובה בארץ היא הרצפה של האוטובוסים. ראיתי כמה בצ'ילה שאין להם פשוט רצפה. נפל לך הפלאפון? באסה!

• תוכן חדש...