Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קווים. מה יהיה הסוף איתם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6930 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אי שם בשלהי שנות ה 90, קם שר תחבורה אחד מני רבים שהחליט להנהיג רפורמה בתחבורה הציבורית בארץ ישראל. אז, בימים ההם, שהכרנו רק את אגד ודן, החליטו בממשלה להגדיל את התחרות, להוזיל את המחירים - ובעיקר לשפר את השירות והיעילות של מערך התחבורה הציבורית.

חברת קווים שקמה בשנת 2000 והחלה לפעול באיזור בקעת אונו משנת 2002 ובהמשך בעוד חלקים מגוש דן, דרדרה את מערך התחבורה הציבורית באיזור לרמות שלא היו קיימות מעולם. בהתחלה הכל היה נראה ורוד, נהגים חייכניים וסוכריות לנוסעים, אך עד מהרה התברר שהחברה לא עומדת בלחצים, מורידה את תדירויות הקווים ומעסיקה נהגים שמזמן היו צריכים לקבל הורדה מהכביש.

כל זה לא מעניין את מי שברשותו רכב פרטי, אך לאחרונה מזדמן לי לנסוע מס' פעמים בשבוע ב"קווים" וכל פעם אני מזדעזע מחדש:

* האוטובוסים מתוחזקים בצורה נוראית. גם הוולבו החדשים וגם המאנים NL (?) יוצאי דן. אם זה ברגים שחסרים (ולא מונדליזם), מזגן שבקושי מקרר, אוטובוסים שבקושי סוחבים, מנועים מרעישים מתחזוקה לקוייה ועוד כהנה וכהנה דברים שפשוט גורמים לסלידה והוצאת כל חשק מעידוד האזרח לנוע בתחבורה הציבורית.

* נהגים. אללה יוסתור. סכנת נפשות. כן, אני יודע שנהגי אוטובוס מעולם לא היו חביבים על הנהג הישראלי, אבל הברבריות (להדחף באמצע פקק או רמזור, לא לאותת, עצירה מרוחקת מהתחנה תוך כדי הפרעה לתנועה וכו') והיחס המזלזל של הנהג בלקוחות פשוט מזעזע.

* תדירות. החברה מפעילה שירותי תחבורה כבר למעלה מ 6 שנים. למה האוטובוס עדיין מאחר בעקביות? למה האוטובוסים עדיין מפוצצים עד אפס מקום? למה אף פעם אי אפשר לדעת מתי האוטובוס יגיע?

למה כל הדברים האלה ממשיכים להתרחש בישראל שנת 2007? ככה המדינה רוצה לעודד תחבורה ציבורית (ולא דיברתי בכלל על תרבות הליסינג הזוועתית)? אם הרפורמה הזאת נכשלת פעם אחר פעם ב 10 שנים האחרונות (קווים ומרגלית שפועלת במודיעין מהוות דוגמה מופתית לכך), למה האזרח ממשיך לסבול? איפה שר התחבורה? איפה הממשלה? איפה מרד צרכנים?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
למה האזרח ממשיך לסבול? איפה שר התחבורה? איפה הממשלה? איפה מרד צרכנים?

איתמר.

למה? כי הכל כאן בינוני ומטה... זה למה...

אני יכול לישפוך כאן דפים על גבי דפים בקשר לחובבנות של "אנשי המיקצוע" ו"ניבחרי הציבור" שלנו.

דבר אחד אני יכול להגיד לך שאם היה מרד צרכנים באוטובוסים למשל, לא היה עומס, והחברה היתה מורידה עוד אוטובוסים. חוץ מזה, הנכים ששבתו רעב, והזקנים ששבתו רעב מול הכנסת, הזיזו למישהו את קצה הביצה השמאלית?!

למה שיהיה איכפת למישהו מרוחמה בת ה 63 שנוסעת באוטובוס לעבודתה (כי פנסיה וקיצבת זיקנה לא ממש מספיקים כאן) שהיה מתאים אולי לאווירה ול"תנאים" בהודו?

"ניבחרי הציבור" הם מועסקים על ידיינו, אני ואתה משלמים את המשכורת שלהם, מן הראוי היה תהיה ביקורת על עבודתם, הבטחותיהן ובעיקר על הפאשלות שלהם.

פישלת = הביתה (וזה אומר שאתה מקבל כרטיס אדום מהפוליטיקה ל4 שנים הקרובות + אזהרה ל4 שנים שאחריהן!)

במדינה ש"תיק מבקר המדינה" הוא עניין שולי, לא נחשב, והכי חשוב לא נאכף בצורה מספקת ואם ביכלל, אי אפשר שתהיה יצירה פוריה לטובת האזרח.

פוליטקאי שלא עושה את עבודתו מקומו בלישכת התעסוקה. (נקודה)

כאן מתחילה וניגמרת הסאגה הזו, ביום שזה יקרה, המקום הזה יהפוך מארץ נהדרת למדינה נהדרת. עד אז, נישאר לנו לקטר או לעשות הפיכה/מרי אזרחי.

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
* תדירות. החברה מפעילה שירותי תחבורה כבר למעלה מ 6 שנים. למה האוטובוס עדיין מאחר בעקביות? למה האוטובוסים עדיין מפוצצים עד אפס מקום? למה אף פעם אי אפשר לדעת מתי האוטובוס יגיע?

מזכיר לי את הקווים בכרמיאל, יש קו שיוצא כל 20 דקות, אבל מגיע כל 45 דקות לתחנה של חברה לשעבר שלי, ומאז ומתמיד זה היה ככה, לא הצלחתי להבין איך זה יכול להיות. כנראה שאם הוא היה ריק באמצע הנסיעה פשוט היו מחזירים אותו.

אין לי הסבר אחר, הרי זה לא הגיוני.

פורסם

כבר היה מרד צרכנים , כבר היו הפגנות, תאמין לי שמה שאתה רואה, זה שיפור של 60% בשירות , תאר לך מה היה בקווים ב 2005 ... אני לצערי נוסע איתם המון .. ועוד יותר לצערי אני נוסע איתם מהיום שהם בפ"ת .. זה לא חוויה.

פורסם

הנה חמשת הסנט שלי.

א. האוטובוסים של קווים אכן מתוחזקים ברמה נמוכה ביותר. מעבר לברגים, מזגן ורעש מנוע חזק הם סכנה גם מבחינה בטיחותית, ולא אחת נתקלתי באוטובוס של קווים עם צמיגים קרועים, פנסים עקורים או נזק למראות צד שביצע נסיעה רגילה "כאילו כלום". הסיבה לכך פשוטה, וחבל שקובעי המדיניות לא רואים אותה - כשבוחרים בספק הזול ביותר לביצוע עבודה מסוימת, ברור שהוא צריך לחתוך עלויות כדי לעמוד במחירי המכרז. אז אחת הדרכים היא לקצץ בתחזוקה של האוטובוסים.

מיותר לציין, שבדן ובאגד התופעות האלו שוליות, ומטופלות בצורה אחרת לגמרי.

ב. איזה נהגים אתה מצפה לקבל תמורת פחות מ4000 ש"ח לחודש? נהג מתחיל בקווים מקבל שכר מינימום, וקורע את התחת על הכביש בשביל שעות נוספות. ברור שבשלב כלשהוא הוא יתחיל לנהוג בצורה כזאת.

ג. האינטרס של כל חברת תחבורה ציבורית היא לראות את האוטובוסים שלה מפוצצים. בגדול, אוטובוס עם מקומות ישיבה פנויים הוא אוטובוס מפסיד. הבעיה של אוטובוסים מפוצצים עד אפס מקום קיימת לא רק בקווים אלא בכל קווי התחבורה הציבורית, גם באגד, בדן ואפילו ברכבת ישראל.

לגבי איחורים וזמנים - ברור לך שקשה עד בלתי אפשרי לתזמן נסיעה של אוטובוס שנע על כביש ציבורי? אם אתה עומד בתחנה שרחוקה מתחנת הקצה של האוטובוס ברור שתמיד יהיו אי דיוקים בזמני הגעת האוטובוס. אצל קווים כנראה שזה יותר משמעותי בגלל אופי קווי הנסיעה ובגלל ארגון חסכוני יותר של האוטובוסים.

ד. המדינה לא רוצה לעודד תחבורה ציבורית. למה אתה חושב שהמדינה רוצה לעודד תחבורה ציבורית? ובכלל, למה אתה חושב שלמדינה יש איזושהיא תוכנית כוללת לפתרון בעיות התחבורה בארץ?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תחשוב שהיית מוכר סיגריות.

האם היית שם שלטים ענקיים נוצצים ומושכים את העין שאומרים שלא כדאי לעשן? או: "אל תקנו סיגריות, זה לא בריא!"

נכון שלא? אז למה שהמדינה תעודד תחבורה ציבורית.

פורסם

זה לא רק חברת קווים , היה יוצא לי בחודשים האחרונים לנסוע גם עם חברת סופרבוס מהרכבת בלוד ועד לצריפין , סוסים לא הייתי מוביל בחלק מאוטובוסים שעליתי בהם , מפורקים לגמרי , רמת תחזוקה כל כך גרועה שזה בושה שהם מסיעים אנשים ככה.

והתדירות שלהם?- פעם בחצי שעה -45 דקות , ולפעמים הוא גם היה מגיע מלא וממשיך מבלי לעצור.

פורסם

אין מה לעשות, כשאין כסף המצב על הפנים. ע"ע קווים, סופרבוס, ודן. גם רמת האוטובוסים של דן על הפנים. לצערי גם אגד מתחילים לחסוך, ע"ע המאנים המעפנים שהם הביאו, אבל מצב התחזוקה שלהם עולה בהרבה על מצב התחזוקה של המאנים אצל דן. אני לא יודע מה המצב בשאר החברות, אבל באגד שמתי לב שמתשמשים רק בחלפים מקוריים, פילטרים של MANN, בוכנות MAHLE, מייסבים SKF, שמנים של קסטרול, אטמים של אלרינג, כלומר אני לפחות לא ראיתי חסכון משמעותי בחלפים וכל החלפים ממותגים ולא משהו סיני עלום שם. מה שכן הם חוסכים בצמיגים, שם הם מביאים כל מיני קונטיננטל HSR, סומיטומו, ושאר חברות, כשבעבר הרוב היו מישלינים, והצמיגים הנוכחיים משמעותית נחותים ממה שהיה בעבר.

אגב שמתי לב שהאוטובוסים של קווים חונים אצל אגד, זה לא אומר שקווים מטופלים באגד, או שהם סתם חונים שם?

ROOONEEYY

פורסם
אגב שמתי לב שהאוטובוסים של קווים חונים אצל אגד, זה לא אומר שקווים מטופלים באגד, או שהם סתם חונים שם?

חונים, ומקבלים שירותי ניקיון מהקבלן של אגד. למיטב ידיעתי הם לא מטופלים במוסכים של אגד.

לגבי המאנים - דווקא אוטובוסים לא רעים בכלל. יש בעיה להביא לארץ אוטובוסים יקרים ואיכותיים יותר, סטייל מרצדס OC500 וחבריו היות ואפשר להחזיק אותם בשירות במשך 15 שנים בלבד, והם פשוט לא מספיקים להחזיר את ההשקעה עליהם. מה גם שהמאנים של אגד הם הרע במיעוטו - אחת מהחברות החדשות ביקשה ממשרד התחבורה אישור מיוחד להביא אוטובוסים מירדן.

פורסם
איפה שר התחבורה?

הוא בארה"ב, דן עם קונדוליסה רייס על הגרעין האיראני.

מה, לא שמעת שאיחדו את סמכויות שר התחבורה עם סמכויות שר הבטחון?

פליקס, ככל שידוע לי, יש תקנת תעבורה האוסרת על אוטובוס לחנות חניית לילה (או משהו כזה, אל תתפוס אותי במילה) בחניון לא מאובטח. מסיבה זו, יחד עם הסיבה שאגד צמצמה את כמות האוטובוסים שברשותה (הודות לרפורמה המהוללת של משרד התחבורה עליה מקונן איתמר) וכעת נוצר בחניוני החברה מקום רב ללא שימוש, אוטובוסים של חברות אחרות חונים בחניוני אגד.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

ג. האינטרס של כל חברת תחבורה ציבורית היא לראות את האוטובוסים שלה מפוצצים.

אני לא בטוח שזהו תיאור מתאים כל כך.....:shock::shock:

תנסה "מלאים".

כל עוד מפרקים שם 6 תימניות בלילה...המטרה מקדשת את האמצעים!
:roflmao:
פורסם

האוטובוסים של קווים נכנסים למוסך אזור בשעות הצהריים גם כן. יכול באמת להיות שהם סתם חונים שם. מעניין אז איפה החאפרים האלה מטפלים...:?

אגב המאנים העירוניים זה פשוט זוועת עולם, במיוחד בייחס ל0405, רוב הנהגים מתלוננים על המאנים שהם לא מהירים (בטח ובטח שלא מול ה0405 טורבו, שהם בפירוש עומדים עם כל משפחתומטית 1600 ממוצעת אם לא יותר מהירים), הבלימה ממש לא נוחה, המזגן חלש יחסית, ועוד תלונות. הדבר היחידי שעומד לטובת המאנים זה שהם בעלי גישה לנכים ואולי מתכוננים טוב יותר מבחינת מספר מקומות לעמידה על חשבון כסאות.

ROOONEEYY

פורסם

לגבי המאנים - דווקא אוטובוסים לא רעים בכלל. יש בעיה להביא לארץ אוטובוסים יקרים ואיכותיים יותר, סטייל מרצדס OC500 וחבריו היות ואפשר להחזיק אותם בשירות במשך 15 שנים בלבד, והם פשוט לא מספיקים להחזיר את ההשקעה עליהם.

מה הסיבה שאי אפשר להחזיק אותם בשירות יותר מ-15 שנה?- אתה מתכוון מבחינת תחזוקה או שיש איזה חוק או משהו כזה?

פורסם
מה הסיבה שאי אפשר להחזיק אותם בשירות יותר מ-15 שנה?- אתה מתכוון מבחינת תחזוקה או שיש איזה חוק או משהו כזה?

תיקון טעות - יש חובה להשבית את האוטובוס לאחר 20 שנה, ולא 15 כפי שכתבתי.

לאחר 15 שנה יש חובה להעביר את האוטובוס בשני טסטים בכל שנה.

לאחר 30 שנה אפשר להוציא רישיון אספנות לאוטובוס, והוא יחזור לנוע על כבישי הארץ כרכב אספנות לכל דבר ועניין.

פורסם

קודם כל אחרי 15 שנים יש תקנה שאומרת שהאוטובוס חייב לצאת מהמחזור.

שנית, עדיין אין הגדרת אוטובוס-אספנות, אבל עובדים על זה מול משרד התחבורה

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

• תוכן חדש...