Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6921 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

בטיפול ההכנה לטסט (לנסר 93 1500 סמ"ק אוט') נאמר לי שכריות הבולמים מקדימה סדוקות וצריך לחליפם בדחיפות כי זה לא בטיחותי! מה הנזק במקרה שנקרעת אחת מהם? (אני ראיתי שהם באמת סדוקות מאוד) וכרגע על מה הן משפיעות בנסיעה?

למה כדי להחליף, תחליפי או מקורי ומה העלויות?

תודה

פורסם

אני גם מעוניין להחליף שמן בלמים ללנסר, איזה שמן מומלץ לשים? והאם יש הבדל אם שמים DOT3 או 4?

פורסם

קודם כל תירגע.. כריות בולמים לא עולות הרבה כסף יחסית, בערך 80-120 ש"ח לאחת. הקטע הוא שהעבודה תייקר את ההחלפה מאחר שמפרקים את כל הבולם הקדמי.עוד דבר, הבלאי בכריות יכול לנבוע ממס' גורמים כמו קפיצים עייפים או בולמים עייפים או שניהם.

ההשפעה של האלמנטים הללו היא בעיקר על התנהגות הכביש וכמובן שיכוך.

הפשרה של היום היא הנורמה של מחר

פורסם

בקשר להחלפת שמן בלמים, כמו שאמרו אם אין לך את הנסיון או את הכלים (ז"א 4 דאנקרטים) בכדי להרים את האוטו עדיף לך ללכת למוסך.

כיוון שהחלפת שמן בלמים הינו תהליך שבו (אמורים) וצריכים להוריד את כל ארבעת הגלגלים, להושיב מישהו על דוושת הבלם ושהוא יחלץ לחיצות על דוושת הבלם בכדי להוציא את כל נוזל הבלמים!!!.

הינה דבר שכדאי לך להיות כשיעשו או עדיף שתדע מהמקרה הבא:

תעמוד ליד המוסכניק "שיחליף" לך ותראה, אם מה שרשמתי הוא לא עושה, כנראה שהוא עושה את הדבר הבא: לוקח מן כלי שאיבה קטן ובעצם "שואב" לך את שמן הבלמים מהמיכל הקטן שנמצא מתחת למכסה המנוע.... כמו שהרגע הבנת בעצמך הרי נשאר מלא נוזל בלמים במערכת עצמה. לכן אם הוא רק שואב לך הרי שהוא ישאב ממש קצת ויעשה את עצמו כאילו מוסיף לך וזהו,

אבל מה קורה בעצם? הוא משאיר אותך עם שמן בלמים מיושן במערכת,, שמן בלמים "שרוף" ובעצם השמן הזה יכול עם הזמן עד להחלפה הבאה לאכול לך לאט לאט גומיות שונות אם ישנן במערכת שם.

לכן מה שהוא אמור לעשות זה להרים את האוטו, להוריד ארבעת הצמיגים, ולהתחיל לרוקן את שמן הבלמים מארבעת החורים ולא בשום צורה אחרת!!! ראה הוזהרת!

פורסם

ערב טוב,

בקשר לבלאי בכריות, תוך ה 14 שנה שהאוטו על הכביש לא יתכן והם יהיו סדוקות ויצטרכו החלפה? הכוונה האם בהכרח שישנה בעיה עם הקפיצים או הבולמים? ואיך אני בודק אותם (בולמים וקפיצים)?

ועוד שאלה: שמן בלמים ישן (נראה לי לא הוחלף מזמן רב מאוד) עד כמה משפיע על איכות הבלימה? כלומר אחרי החלפתו אני אמור להרגיש שינוי?

פורסם

ועל אותו משקל, שאל את עצמך אם ב14 שנים האחרונות, הבולמים והקפיצים לא התבלו?!

הפשרה של היום היא הנורמה של מחר

פורסם

היום הלכתי לקנות כריות בולמים, תחליפיים עולים 120-190 ש"ח ולא ידוע מה ההבדל!

יש תוצרת טיואן או אחרות לא כתוב עליהם כלום, כנראה סין. המקוריות עולות 400 לאחת!!

שאלתי כך, לאחר שראיתי את הכריות האלה שמתי לב שאי אפשר לראות אותם באוטו בלי לפרק כי יש עליהם מין כיפה גומי כזאת. אז איך המכונאי קבע שהם בלויות וצריך להחליפם בלי שיפרק כלום רק הסתכל על המכסה גומי הזה שהוא קצת סדוק מסביב??

פורסם

שתיהן אכן סדוקות, ולדעתו של המכונאי זה מעיד על כריות גמורות. אפילו אמר לי שזה לא בטוח לנסוע כך ברכב!

1. האם זה נכון?

2. איך אני יכול לבדוק את הכריות האלה ולדעת מה מצבם פחות או יותר?

פורסם

ועוד שאלה: שמן בלמים ישן (נראה לי לא הוחלף מזמן רב מאוד) עד כמה משפיע על איכות הבלימה? כלומר אחרי החלפתו אני אמור להרגיש שינוי?

יש להחליף שמן בלמים בערך אחת לכל שנתיים שלוש גג 4 שנים. מכיוון ששמן בלמים שיושב הרבה שנים לאט לאט "נשרף" מתחמם, מאבד מצמיגותו וגם מצתבר לכלוך במערכת, כמו כן השמן הזה יכול לאכול עם הזמן גומיות בדרך..... (לאט לאט).

מומלץ מאוד וחובה להחליף עד 4 שנים גג שמן בלמים (כפול מהמומלץ של כל שנתיים- שלוש).

מומלץ לקרוא את תהליך החלפת שמן בלמים שכתבתי כמה הודעות למעלה שלא יעבדו ויעשו בכאילו שהחליפו.

לגבי "איכות" בלימה או לגבי "שיפור" בלימה, לא יהיה הבדל שמרגישים ברמה של ממש, עושים זאת על מנת שהשמן במקרה לא יאכל גומיות. אטמים למינהם, הוצאת לכלוך וכמובן להכניס שמן חדש ונקי ולמערכת. (הרי שמן בחייו מתחמם וכו'... בקיצור חובה כל שנתיים שלוש לא יותר ! במיוחד ברכב כזה).

פורסם

תודה על ההמלצה בקשר לשמן בלמים, בסה"כ האוטו אצלי חצי שנה. לכן אני רוצה להחליף אותו כי לא ידוע לי אם החליפו או לא בעבר.

מה בקשר לבדיקת הכריות?

פורסם

אצלך חצי שנה אבל לך תדע מה עשו איתו כשהוא לא היה אצלך במשך כל ה 13 שנים :wink:.

בקשר לכריות, אנחנו מדברים על רפידות בלמים נכון?

אז הדרך הכי טובה היא בעצם להוריד את הגלגל, ולהסתכל דרך הקליפר על הרפידות (עדיף עם פנס על מנת שתנאי התאורה יהיו טובים לחריץ שם) ובעצם אחריי שמסתכלים רואים באמת כמה "בשר" נשאר על הרפידה.

אם חוששים לסדקים ברפידות או בעיות שונות אין מנוס אלה בעצם להוריד תקליפר עצמו ולהוציא את הרפידה ולבחון אותה לבד.

כל זה אני מתכוון למשוה שעושים בבית כן, במוסך אפשר לעלות את הרכב ועוד איכשהו להסתכל שם אבל עדיין, רק על ידי הורדת הקליפר והוצאת הרפידה ניתן באמת לבחון את מצבה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6921 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...