Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6698 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השלב הבא הוא לשחרר את הקרבורטור.

שלב זה יתחיל מפירוק חלקו העליון של בית הפילטר, לצורך השחרור שלו יש לשחרר מס' קליפסים בהיקפו, וזוג ברגים במרכז בית הפילטר (אצלי ברגים אלו חסרים)

לאחר שהסרנו את חלקו העליון של בית הפילטר ניתן להבחין בטבעת נחושת שמוחזקת ע"י 3 אומים 8מ"מ (תמונה ראשונה), אצלי כמובן יש רק 2 אומים.

לאחר הסרת הטבעת, אפשר להרים את חלקו התחתון של בית פילטר האויר ולשחרר צינורית ואקום וכן צינור של נשם המנוע. (לא צילמתי שלב זה).

כעת יש לשחרר את צינורות המים החמים שהולכים מקולר השמן של הגיר (אצלי משום מה הוא בוטל ולכן החיבור הוא ישיר), ומסעפת היניקה.

כעת יש לשחרר 3 ברגים של 10מ"מ, אשר מחזיקים את הקרבורטור אל תושבת הגומי שלו (תמונה שניה, ניתן לראות גם בתמונה הראשונה אך שם עדיין רואים את בית פילטר האויר).

לאחר שחרור 3 ברגים אלו ניתן להרים את הקרבורטור, להפוך אותו ולשחרר את קבל המצערת.

הכבל משתחרר ישירות עם התושבת שמוחזקת במקומה ע"י 3 ברגים פיליפס, כמו כן יש לשחרר את חלקו הסופי של הכבל המחובר למגוף פרפר. (תמונה שלישית).

P1010363.JPG

P1010364.JPG

P1010365.JPG

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כעת ניגש לצידו השני של המנוע.

כעת נפרק את כל צינורות המים, הרדיאור+המאוורר.

לאחר שפירקנו את כל הצינורות של המים, ניגש לפירוק חוטי החשמל של החיישנים השונים (לחץ שמן, טמפ' מים), שכחתי לציין שגם מהקרבורטור יש לנתק מס' חוטים, כדי לא להתבלבל בהרכבה, סימנתי אותם עם פיסת נייר דבק שעליו כתבתי למה הולך כל דבר (תמונה ראשונה).

כעת נפרק את פלאנג' המים העליון, הוא מחובר בעזרת זוג ברגים של 10מ"מ (תמונה שניה- אמנם הפלאנג' כבר מפורק אך ניתן לראות את הברגים שלו- *הערה חשובה* כדאי מאוד להחזיר ברגים שונים חזרה למקומם כדי לא לאבד אותם או להתבלבל בהרכבה החוזרת).

כעת נשחרר את צינורות הדלק של משאבת הדלק, משאבה מחוברת בעזרת ברגי אלן נקבה של 6 מ"מ (תמונה שניה), במקרה זה, במקום להחזיר את הברגים למקומם, נשתמש בהם "לסתום את צינורות הדלק (אחד מזרים דלק למשאבה והשני חוזר למיכל הדלק).

נ.ב. - בשלב הקודם, יש לנתק את צינורות הזנת הדלק לקרבורטור לפני ניתוקו.

עכשיו יש לשחרר את האלטרנטור. תחילה נרפה את הרצועה שלו, וזאת ע"י הברגה של בורג 14מ"מ ומשיכת האלטרנטור מטה.

כעת יש לשחרר בורג אלן 6מ"מ נקבה שמסתתר תחת מכסה רצועת התיזמון (הורדה כדי לאפשר גישה קלה יותר- ניתן לשחרר את הבורג גם ללא פירוק המגן). (תמונה שלישית).

P1010368.JPG

P1010369.JPG

P1010370.JPG

פורסם

קודם כל, כיף לקרוא. הרכב הזה הוא הרכב הראשון שאי פעם נהגתי עליו בחיים שלי והצפת אותי עם התמונות האלה בנוסטלגיה.

לגבי תושבת המצבר: אם אתה בקטע של שיפוץ וממילא כבר פירקת, אולי שווה לך לגשת לפחח שישחזר או שיבנה לך תושבת חדשה במקום זאת החלודה.

שיהיה לך בהצלחה בהמשך!

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

קודם כל, אני שמח שיש אנשים שאוהבים את הדגם הזה, אני שמח שגם יוצא לי להחזיר עטרה ליושנה (גם אם מעט).

וכמובן כל דבר בזמנו (הכל פונקציה של מזומנים).

בכל אופן לשחזר אותה לא אמור להוות בעיה, אין בה רקבונות, רק חלודה, לפי דעתי לקחת דיסק, להחליף את הראש לראש של מברשת פלדה, לנקות טוב טוב עם טינר, לבוע בצבע נוגד חלודה שהוא גם בסיס ואח"כ כמה שכבות טובות של צבע שחור מט, או אוליי לנסות להשיג את צבע הרכב המקורי.

פורסם

יורי שלום רב!

הערה קטנה ברשותך: פרוק חוטי ההצתה ממכסה המפלג היה מיותר, אלא אם כן סימנת את מיקומם חוטי ההצתה על מכסה המפלג, ובחיבורם לפלגים.

היית אמור לפרק את מכסה המפלג כמו שהוא מבלי לנתק את חוטי ההצתה, ורק לסמן את חוטי ההצתה בחיבור לפלגים .

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

למזלי הרב (כיום), הייתי בסרט הזה ואני יודע איך לכוון את ההצתה.

אני אעמיק בהסבר בשלב ההרכבה אבל בקצרה.

לאחר שאני מיישר את גל הזיזים, גל הארכובה, וגל העזר (זה שמניע את המפלג- בין השאר).

אם פותחים את מכסה המפלג, על הרוטור יש פס חרוט, כאשר הכל מיושר כמו שצריך, פס זה אמור ליהיות מעל סימן דומה על צידו של המפלג, וזוהי הנקודה שאליה מתחבר חוט ההצתה של הצלינדר הראשון (+- בגלל קידום ואיחור ההצתה).

תודה על ההערה, בפרוייקט הבא אני מבטיח לא לחזור על הטעות.

פורסם

מישהו יודע אולי מהם הברגים שמחזיקים את הראש מנוע במקומו? (גודל וסוג).

אף מפתח אלן לא מתאים ואין לי בבית סט של טורקס או כוכב (או שזה אותו הדבר).

אשמח אם מישהו יוכל לעזור בדבר, שכן הראש לא ירד בלי שחרור הברגים.

פורסם

שלח תמונה של הבורג ראש יורי

לעולם אל יתבייש אדם להודות בטעותו.הוא רק אומר בכך שהיום הוא חכם יותר משהיה אתמול.

פורסם

להלן תמונה של אחד הברגים.

נ.ב. את הכוח שיש לסגור בו את הברגים אני יודע, אבל תודה בכל אופן (אני בטוח שמי שיש לו רכב שכזה וירצה לדעת- ידע עכשיו).

אשמח לדעת את הצורה ואת המידה (אלן 6 מ"מ נכנס שם חופשי, אלן 8 מ"מ נתקע), כי ממש לא בא לקנות סט שלם רק בשביל בוקסה אחת.

P1010389.JPG

פורסם

לפי התמונה זה בורג עם ראש כוכב ולא אלן, חפש סט של מפתחות/ביטים עם ראש כוכב לפני שתהרוס את הבורג ולא תוכל לחלץ את הראש.

פורסם

להרוס את הברגים אני לא אוכל גם אם ארצה.

אלן 6 מ"מ מסתובב שם חופשי, ואלן 8מ"מ לא נכנס כלל, ואלן 7מ"מ אין לי באף סט.

מחר אני ארד לחנות חומרי בנין וכלי עבודה, ואקווה שהם מוחרים גם בוקסות בודדות.

וכעת לחשלק השני, למישהו יש מושג מה המידה, 7מ"מ, 7 וחצי מ"מ, או בכלל 6 וחצי מ"מ.

פורסם
לפי התמונה זה בורג עם ראש כוכב ולא אלן, חפש סט של מפתחות/ביטים עם ראש כוכב לפני שתהרוס את הבורג ולא תוכל לחלץ את הראש.

יורי שים לב זה אכן נראה ראש כוכב(טורק) ואתה בוודאי תתקשה להשיג טורק בודד בגודל הרצוי, לכן תצטרך להשאיל זאת בעזרת קשרים במוסך.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אני מאוד מקוה שאוכל לרכוש יחידה בודדת, אבל אם מחירה יהיה מרבע עלות של סט, אז אני אקנה כבר סט, אם בכלל לא ניתן יהיה לקנות, אני איהיה נתון לחסדיהם של מכונאי האזור, וטוב ליבם.

ועוד שאלה בנוגע לסגירת ברגים עם מפתח מומנט.

עד כמה צריך להצמד להוראות סגירת ברגים עם מומנט נכון?יש דברים שהם בגדר חובה (ראש מנוע, בלמים, משאבות שונות, סעפת), האם יש דברים שהם לא (ברור שהם חובה, אך האם ניתן לסגור גם עם כוח הזרוע) כיוון שנתון להיום אני אזדקק לשני מפתחות מומנט. הערך הקטן ביותר שמופיע בספר הוא 5 NM (או 7), והכי גדול הוא 90 NM ולא ניתקלתי במפתח שמאפשר את שניהם.

(אם יהיה מישהו מהאזור שיוכל לתרום מפתח לכשתתחיל מלאכת ההרכבה, אני אודה לו מאוד).

• תוכן חדש...