Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6694 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתוך שיעור משעמם ב-C:

לפני הלימודים קפצתי לחנות חומרי בנין, למזלי מוכרים בוקסות בודדות, למזלי הנוסף היו גם בוקסות כפי שהמליץ YIGALJET, בוקסות דומות לכוכב (טורקס) בעלות 12 פינות (באנגלית נקראות גם -שלושה ריבועים), קניתי שתי בוקסות, 8מ"מ ו-10מ"מ, הבוקסות תוצרת קינג טוני יפן ועלו 48 שקלים.

ברגע שאני חוזר הביתה, אני ניגש לאוטו ומנסה לפרק, עידכון היום בערב.

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הגעתי הביתה ונסיתי את הבוקסות שקניתי, הסתבר ששניהן קטנות מדי!

חזרתי לחנות וביקשתי לקחת אחת גדולה יותר, המידה הבאה אחרי 10מ"מ היא 12מ"מ.

לקחתי אותה, קיבלתי זיכוי על 24 שקלים, והזמנתי זוג בוקים (דיי יקר, היה יוצא אותו מחיר אם הייתי קונה מ-ל.כ. ונוסע לקחת אותם) בעלות של 145 שקל לבוק+ מע"מ והובלה (אין במלאי היו צריכים להזמין).

חזרתי הביתה אחרי הקניה, ירדתי לאוטו לנסות את הבוקסה, מתאימה בול (יש בעיה להגיע לברגים הקיצוננים יותר אז זה בר פתרון).

וכאן נתקלתי בבעיה חמורה, אין לי מספיק כוח כדי לפתוח את הברגים.

למישהו אוליי יש רעיון איך לשחרר אותם?

פורסם

וכאן נתקלתי בבעיה חמורה, אין לי מספיק כוח כדי לפתוח את הברגים.

למישהו אוליי יש רעיון איך לשחרר אותם?

ידית כח.

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

זאת אומרת למצוא חתיכת צינור ברזל, להלביש על ידית הראצ'ט ולנסות לפתוח?

חשבתי על זה (בכל זאת תלמיד פיזיקה 5 י"ח), אבל תארתי לעצמי שקיימת דרך טובה יותר ומוכחת יותר.

פורסם

תאריך את הזרוע של הראצ'ט. אם בפיזיקה 5 יח"ל זה עבד, אז גם כאן זה יעבוד. ;)

עוד משהו, תנסה לתת "מכות" בסיבוב (לא לסובב בכוח אחיד, אלא לחבוט בידית).

משכנתא זה קל

פורסם
ואין איזו סכנה שהבורג יאבד את ראשו?

אכן כן!

בניסיון ובעת הפעלת מומנט בעת פרוק בורג ראש מנוע שלא נפתח שנים, ועשוי מפלדה, ויושב בתוך ראש אלומיניום, ומוברג לתוך בלוק מאלומיניום, יש אכן סכנה. שהפעלת מומנט, חזק יותר, עלול לגרום לראש הבורג להגזר. ועקב כך זה עלול להיות בעיה

בחילוץ הבורג השבור, או מספר ברגים כאלה שיגזרו, מה שיקשה בשליפת ראש המנוע, ובחילוץ הברגים שישברו בבלוק, מחלה הידועה ברכבי סקודה) ולכן יש לקחת זאת בחשבון, ויש להמנע מהפעלת מומנט חזק מדי, וריסוס ספרי חלודה, בכמות רבה, ובעזרת דפיקות קלטת על הבורג, על מנת לזעזע ולהקל על פתיחתו, מומלצים ביותר.

אנא חזור לדווח, על תוצאות ניסיונות פתיחת ברגי הראש.

בהצלחה!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

חייב לרוב להיצמד להוראות מכיוון יצירת פערי כוח בברגי הראש עשה זאת לפי הספר כדיי שלא תגיע למצב של הרמת ראש שוב

לעולם אל יתבייש אדם להודות בטעותו.הוא רק אומר בכך שהיום הוא חכם יותר משהיה אתמול.

פורסם

כתבת שהשגת ספר ,אך פרוצדורת פרוק המנוע אינה מופיעה ,איזה ספר זה?

אני מציע שתעצור עד להשגת ספר של היינס ודומיו קיים של הדגם הספציפי שלך ,פשוט וקל לקריאה מלווה בתמונות ואיורים ,ויקטין את מרווח הטעויות שלך למינימום

וכן מופיע שם אוברול למנועי בנזין ומערכת ההנעה כולל בלמים ועוד ועוד.

יגאל

פורסם

הספר שברשותי הוא ספר היינס.

תהליך הפרוק רשום גם רשום, יש הכל, באיזה עוצמה לסגור את הברגים, באיזה סדר וכו'.

הבעיה היא שהמנוע לא מקורי, ולרכב בוצע טיפול\שיפוץ ראש מנוע ע"י הבעלים הקודמים, אשר עשה זאת לבד וללא ספר, ועל כן אין לי מושג באיזו עוצמה סגר את הברגים, ובאיזה סדר.

לא רק זה, יותר גרוע אם הראש טופל במוסך, ואז יש סיכוי גבוה שהברגים נסגרו בעזרת מפתח אויר, ואז יש לי סיכוי קלוש ביותר לשחרר אותם.

מחר אני אנסה את השיטות שהציעו לי, אתחיל עם ספריי חודר חלודה, אח"כ מעט מכות כמו שהציע FITCH.

ואמשיך להזליף מעט ספריי במהלך הימים הקרובים בתקווה שעד יום שני אוכל להוריד את הראש.

מקווה שיעבוד.

עוצמת הסגירה המופיע בספר היא כדלקמן:

שלב 1: 40 NM

שלב 2: 60 NM

שלב 3: 180 מעלות.

לעומת זאת את הפתיחה יש לבצע כך:

סיבוב לכל בורג הפוך מסדר החיזוק שלהם עד לשיחרור מוחלט.

סדר שחרור הברגים הוא כדלקמן: (כשאומר בורג עליון הכוונה לצדו השמאלי של הבלוק, תחתון הכוונה לצידו הימני של הבלוק, אם מסתכלים על הרכב מהחזית, היות ויש 5 זוגות של ברגים אמספר כל זוג החל מ-1 ועד 5 כאשר הזוג הראשון הוא זה שצמוד לגלגל השיניים של גל הזיזים).

עליון 1

תחתון 5

עליון 5

תחתון 1

עליון 4

תחתון 2

עליון 2

תחתון 4

עליון 3

תחתון 3.

מחר אעלה תמונה מסודרת של סדר זה.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

לאחר חוסר התקדמות בשבועיים האחרונים, היום, סוף סוף ירד הראש.

נתקעתי הרבה זמן בגלל שהבוקסה שקניתי הייתה קצרה מדי, ניסיתי למצוא ארוכה יותר, אך עלותה הייתה כרבע מעלות סט שלם (הסט עולה כ-200 שקלים), לאחר המון התייעצויות עם כל מיני בעלי מלאכה, מכונאים, מהנדסי מכונות, פניתי למורה שלי לנהיגה (לשעבר), הלבשנו על הבוקסה בוקסה נוספת, ומהכיוון ההפוך שמנו בורג, וסגרנו במלחציים, תחת לחץ מתון הביט שהיה בבוקסה יצא.

הרכבתי את הביט בבוקסה ארוכה יותר והדבר אפשר לי להגיע לברגים הקיצוניים.

שלב הפירוק:

שלב ראשון- הרבה ספריי חודר חלודה.

שלב שני- עוד קצת ספריי חודר חלודה.

אחרי כ-20 דקות ניסיתי לפתוח את הברגים אך ללא הצלחה (עברתי על כולם).

חוזרים לשלב ראשון ושני.

הפעם, עם לא מעט כח פיזי הברגים השתחררו.

פתחתי כל בורג סיבוב אחד (ככתוב בספר).

ואח"כ שיחררתי את הראש לחופשי.

תמונות בהמשך.

פורסם

כעת אפרט מהו מהלך העבודה, כמו כן אציג מס' שאלות למומחים שבניכם.

לקראת פירוק הראש יש לנתק את כל האביזרים המתחברים אליו (הדבר בוצע בשלבים הקודמים).

לאחר מכן, יש לפתוח את מכסה השסתומים, אשר מחובר בעזרת 10 אומים של 10מ"מ.

בשלב הבא יש להוריד את מכסה המגן של רצועת התיזמון (מוחזקת ע"י זוג אומים שמחזיקים את מכסה השסתומים, ובורג אלן 6 מ"מ (מוקף באדום) בעל תושבת גומי. נוסף על כך יש לשחרר את מוביל פח של מגן הרצועה. (תמונות 1 ו-2).

לאחר מכן יש לשחרר את מותחן הרצועה ע"י שחרור אום 14מ"מ. (תמונה 2).

לאחר מכן יש שחרר את חיבור סעפת הפליטה לדאון-פייפ (אם אני לא טועה), הדבר נעשה ע"י פתיחת 6 אומים 12מ"מ, אצלי עקב שבירת אחד הגוז'ונים היה בורג 13מ"מ. (תמונה 3).

P1010409(1).JPG

P1010411(1).JPG

P1010382(1).JPG

פורסם

אחרי הורדת מכסה השסתומים, ומגן הפלסטיק נגלים 10 הברגים (תמונה 1).

יש לשחרר את הברגים בסדר הפוך מסדר החיזוק המופיע בתמונה 2, כמו כן, יש לשחרר כל בורג בסיבוב אחד עד לשחרורם המלא.

לאחר "משחק" עדין עם הראש הוא משתחרר ממקומו.

P1010418(1)(1).JPG

P1010408(1).JPG

פורסם

אחרי ההתלהבות הראשונית נגלה לעיני מחזה לא נעים.

אשמח אם תקדישו מעט זמן, ומעט מן הידע שלכם על מנת לתת את דעתכם על מצב האיכול שקיים בראש ובבלוק.

בתמונה הראשונה, הקפתי בעיגול אדום את אחד השסתומים, אבל כפי שתראו ישנם עוד שניים במצב דומה, מדוע הם לבנים?

באותה תמונה הקפתי במלבן אדום אזור שבו היה אמור ליהיות מעבר מים- האם הדבר ניתן לתיקון?

בתמונה השנייה ניתן לראות את האיכול של מעברי המים בצורה ברורה יותר.

בתמונה השלישית ניתן לראות מדוע לא כדאי להשתמש בסיליקון לצורך הדבקת האטמים.

ולשאלה המרכזית, בעצם שתיים.

1-האם הבלוק נראה במצב טוב?

2- האם הראש בר תיקון או שעליי לחפש ראש אחר?

אשמח לשמוע את דעתכם ועצתכם.

• תוכן חדש...