Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6694 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

והשאלה הראשונה שלי היא: האם ניתן לפרק מנוע מרכב גם ללא ליפט (לפרק אותו חלק חלק).

קוד מנוע RN קוד גיר KAL.

1. כן.

2. למה לך? אתה לא תרצה גם להחזיר את המנוע פנימה?

אן התשובה לשאלה 2 היא לא - הרי שניתן בקלות לפרק מנוע מרכב בלי מנוף, אם התשובה ל-2 היא כן, אזי אתה תצטרך מנוף, אם לא בהתחלה אז בסוף.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עדכון ראשון.

היום אחד המרצים שמלמד אותנו לא הגיע (היום יש רק איתו שיעור- היה אמור ליהיות), והחלטתי לנצל את ההזדמנות להתחיל במלאכת הפירוק. הרכב הועמד בסופה"ש מאחורי בניין המגורים שלי, כך שלא "יפריע" לעיריה\שכנים\עוברי אורח וכו'.

הדברים שפורקו (יותר מאוחר אעלה תמונות+הסברים לכל דבר (כמעט) ואת התהליך):

מצבר.

קרבורטור.

מ.דלק.

פלאנג' מים עליון.

צנרת מים.

רדיאטור.

מאוורר רדיאטור.

אלטרנטור.

ומיכל דלק קטן שאמור לדאוג לאספקת דלק אחידה.

לאו דווקה בסדר הנ"ל.

פורסם

כל מה שתעשה יעלה לך יקר (בכסף) אבל בסופו של דבר אתה תהנה מכל זה ותילמד הרבה..

אני הייתי בימקומך עושה את אותו הדבר ומשפץ את כל הרכב גם מבפנים ושיפוצים קוסמטיים ממש משפץ את כל הרכב (כמו שיש תוכניות בטלויזה למשל RIDES) שזה החלום הבינוני שלי לעשות לרכב שיפוץ כללי..

פורסם

ליקיר, כנראה שהייתי עייף מדי ולא שמתי לב להודעה שלך.

בעיקרון זה מה שאני גם רוצה, העניין הוא שאם הרכב לא נוסע, אין טעם ליפות אותו, תחילה אני אגיע לשלמות מכנית, ואח"כ בהתאם לכמות המזומנים נדאג גם לקוסמטיקה.

פורסם

היום במהלך ניסיון לפירוק הראש תקלתי בבעיה, אין לי בוקסה מתאימה לפתיחת ברגי הראש.

ניסיתי להשתמש בבוקסת אלן זכר (8מ"מ), אך ללא הועיל, אשמח אם ישהו יודע מהם הברגים שיש שם ועם איזה מפתח לפתוח אותם (יש סיכוי שיש צורך להשתמש בבוקסת זכר טורקס או אוליי כוכב?).

פורסם

יש כלי יעודי להרמת מנועי רכב. זה נראה כמו מן מנוף קטן כזה על גלגלים. וזה היה מוציא לך את כל המנוע בשלמותו צ'יק צ'ק בלי בעיות. חבל שאין לך גישה לכלי הזה (חבר מוסכניק...וכדומה..)

מקווה שיצליח לך!! בהצלחה בשיפוץ! תעלה לפה תמונות :)

Renault Clio 1.4 carb. mk1 1993 manual

מחפש קרטר (וחלקי מנוע חיוניים אחרים) במצב טוב למנוע אנרג'י 1.4 קרבורטור של רנו קליאו. בה"פ.

פורסם

בתיכון שבו למדתי הייתה פעם מגמת מכונאות רכב, ונשאר ציוד, כולל מנוף להרמת מנועים.

הבעיה היא כיצד אני מביא דבר שכזה לבית, ואיפה אני מאכסן אותו. (דיברתי עם המנהל של התיכון ואין לו שום בעיה לתת לי אותו, לפי דבריו אני אעשה להם טובה בכך שאפנה את המקום).

ועוד דבר קטן, מהם התכשירים, או חומרים שאתם יכולים להמליץ לי עליהם להוריד גריז עם אבק שהצתבר על חלקים שונים.

נ.ב. יש רעיונות לגבי המפתח והבורג

פורסם
בתיכון שבו למדתי הייתה פעם מגמת מכונאות רכב, ונשאר ציוד, כולל מנוף להרמת מנועים.

הבעיה היא כיצד אני מביא דבר שכזה לבית, ואיפה אני מאכסן אותו. (דיברתי עם המנהל של התיכון ואין לו שום בעיה לתת לי אותו, לפי דבריו אני אעשה להם טובה בכך שאפנה את המקום).

ועוד דבר קטן, מהם התכשירים, או חומרים שאתם יכולים להמליץ לי עליהם להוריד גריז עם אבק שהצתבר על חלקים שונים.

נ.ב. יש רעיונות לגבי המפתח והבורג

מה? יש לך גישה לכלי הזה ואתה מפרק את המנוע לחלקים? חבל! בקשר לאכסון זה דבר אחר. אם אין לך מחסן או משהו כזה זו יכולה להיות בעיה. למרות שאתה לא צריך ממש "לאכסן" את זה. תביא את זה להוצאת המנוע. תחזיר את זה, ולאחר מכן תביא את זה שוב להחזרת המנוע ותחזיר את זה לתיכון.

להוריד גריז מחלקי מנוע? יש מגוון חומרי degreaser. יש גסים יותר ויש עדינים יותר. אם אין חלקי גומי או פלסטיק בחלקים שאתה מעוניין לנקות אז אתה יכול להשתמש בכל חומר לניקוי מנוע.

דביר

מחפש קרטר (וחלקי מנוע חיוניים אחרים) במצב טוב למנוע אנרג'י 1.4 קרבורטור של רנו קליאו. בה"פ.

פורסם

תשמע, המנוף הזה הוא לא איזה משהו קטן, גם אין לי איך להוביל אותו (מי היה מאמין, המון חברים קיבוצניקים ולאף אחד מהן אין טנדר לשמו), אם היה לי איך להוביל אותו, היתי מביא אותו ומחזיר.

אבל גם אם היה לי מנוף שכזה, הוא לא פותר לי את הבעיה של הורדת הראש.

פורסם

כן מן הסתם לא היה פותר את הורדת הראש- אבל מה שבטוח זה שהרבה הרבה יותר נוח להתעסק בפעולות כאלו כשהמנוע מפורק מהרכב.

והכלי באמת לא צעצוע. טנדר פתוח וטוב יכול להעמיס אותו אך לפי מה שאתה אומר אין לך יכולת להשיג טנדר כזה.

ככה שאפשר להוריד את הכלי הזה מהפרק.

פורסם

להלן תמונות ממה שהספקתי לעשות ביום רביעי האחרון.

בתמונה הראשונה ניתן לראות את תא המנוע לפני תחילת העבודה (אני אצלם שוב תמונה דומה לאחר סיום העבודה לצורך השוואה).

P1010358.JPG

פורסם

לפני תחילת מלאכת הפירוק (וזה חשוב- עד כדי כך שבספר רכב, כל פרק מתחיל משלב זה), יש לפרק את המצבר.

לצורך הפירוק נשתמש במפתח 14מ"מ לקוטב החיובי ומפתח 10מ"מ לקוטב השלילי (תמונה ראשונה).

לאחר מכן יש לשחרר בורג 14 מ"מ נוסף בבסיס המצבר, אשר מונה מהמצבר לזוז יותר מדי (תמונה שנייה).

המצבר משוחרר. ניתן לראות מה גורמת החומצה של המצבר לצבע הרכב (אין בו חור, בגלל הטמ"פ הנוזל מהמצבר נוזל החוצה דרך צינורית העודפים) תמונה אחרונה.

P1010359.JPG

P1010361.JPG

P1010362.JPG

• תוכן חדש...