Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6991 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

החלפתי ביום שלישי את הציריה השמאלית ברכבי , קצת מזה מופיע פה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=137179

בכל מקרה , כרגע התיקטוקים הפסיקו אך גלגל ההגה מוטה מעט ימינה בעת נסיעה בקו ישר, ויש מין תחושה של חוסר יציבות בכניסה לבורות בכביש מהיר, כמו כן אני סבור שנוצרה משיכה קלה של הרכב לכיוון ימין.

הצירה שהוחלפה היא חליפית מתוצרת סין, והיא באה במקום הציריה המקורית של הרכב.

השאלה היא האם נהוג לבצע כיוון פרונט לאחר החלפת ציריה?

האם ייתכן שהציריה קצרה או ארוכה מהקודמת ולכן המשיכה והנטיה של גלגל ההגה?(לא נראה לי כל כך הגיוני).

או שאולי לא הכנסתי את הבולגוינט למקומו כך שהבורג יכנס במגרעת שלו(הבורג נכנס קצת קשה), כלומר הפין מרים או מעלה את המתלה מעט?

אודה למי שנתקל בתופעה כזו , ויכול לשער ממה היא נובעת אצלי.

תודה רבה.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הוספתי תמונה שבה מסומן הפין שאני חושד שהכנסתי לא במקום, אני יודע שלפין הזה יש מגרעת שבה נכנס הבורג שבא במאונך לפין, אבל ייתכן שהכנסתי את הבורג בלחץ והפין לא יושב בדיוק במקום.(גבוה או נמוך מדי- מה שמרים או מעלה את המתלה בכמה מילימטרים לדעתי).

האם זו יכולה להיות הסיבה למשיכה?

DSCF0046.jpg

פורסם

כן דניאל, שיחררתי את התפוח כי לא ראיתי דרך אחרת שבה ניתן לסובב את הנאבה כך שהציריה תצא.

האם לא הייתי אמור לשחרר את תפוח ההגה? אני כמעט בטוח שהחזרתי אותו בדיוק למקומו , כיצד ייתכן שזה השפיע על ההיגוי בצורה כזו?

תודה רבה ושבת שלום!

פורסם

יכול להיות שאנחנו לא מדברים על אותו תפוח, סימנתי אותו בתמונה המצורפת.

זה בסה"כ פין עם ראש הברגה שעליו יושב אום, פתחתי את האום והחזרתי לאותו המקום.

זכור לי שכשהברגתי את האום לפין הזה הפין הסתובב על צירו והייתי צריך לתת לו קונטרה מלמטה .

כיצד ייתכן שפגעתי בכיוון מסויים אם החזרתי את האום למקומו?

האם ניתן לפרק ציריה מבלי לשחרר את התפוח של ההגה?

תודה רבה.

DSCF1140.jpg

פורסם

הי חנן , בחיי שאתה אחד מאלו שקיוותי שיענו ויעזרו לי.

אכן איפשרתי לתפוח להסתובב בעת ההברגה(לא לכל המוט שנכנס לגומיית האקורדיאון), מכיוון שלא ידעתי שסיבוב שלו על צירו משמעותו שינוי בכיוון ההיגוי.(אני עדיין לא בטוח שזה כך, לא הצלחתי להבין מתגובתך)

אני לא יודע האם הוא הסתובב לי בעת שיחרור האום, אבל בעת סגירת האום הוא הסתובב על צירו, ובשלב מסויים נתתי לו קונטרה מלמטה בעזרת ג'ק כדי שיפסיק להסתובב ,וכך סגרתי את האום.

לא ברור לי כיצד ייתכן שעליה או ירידה של הפין הזה משפיעה על ההיגוי, כנראה שלא הבנתי אותך עד הסוף, אם התכוונת לכך שהמוט שמגיע מכיוון גומיית ההגה הסתובב על צירו אז זה לא קרה, פשוט הפין שסימנתי בתמונה הסתובב על צירו.

תודה רבה, שבת שלום.

פורסם

קשה לי להסביר בדיוק את מה שאני מתכוון בצורה טקסטואלית, אבל אני אנסה:

זה שפין התפוח הסתובב כשחיזקת את האום זה חסר משמעות. לא מעניין.

מכלול התפוח מוברג על המוט שמגיע ממסרק ההגה, ואם מכלול התפוח מסתובב על המוט הנ"ל אז זה משנה את כיוון השפור.

q1.JPG

פורסם

תודה חנן עכשיו הבנתי, אז אם זו הייתה השאלה שלך אז תשובתי היא לא, לא נתתי למוט שנכנס לגומיית ההגה להסתובב על צירו.

האם מההכרות שלך את המתלה הזה אתה מכיר עוד גורם שיכול להיות הסיבה לכך שגלגל ההגה מוטה ימינה , הרכב מושך ימינה, ויש מין תחושה של חוסר יציבות במהמורות בכביש מהיר?

מה לגבי ההשערה שלי ששייתכן שהבורג שאמור להיכנס למגרעת של הבולגוינט לא יושב בדיוק במגרעת?

האם זה יכול לגרום לעליה\ירידה של המתלה ולתופעות שיש אצלי?

תודה רבה!!

פורסם

אני חושב שאם הבורג הזה הוא המקורי אז הקוטר שלו תואם למגרעת שיש בתפוח, והתפוח לא יכול לשחק בצורה משמעותית בתוך הנאבה.

אולי החורים בשילדה שמקבלים את הבורג של הפיבוט שחוקים, והבורג ממוקם כרגע מ"מ או שניים ימינה או שמאלה מהמקום המקורי שלו? אולי הבורג הוא לא בעובי המקורי?

בכל מקרה, אם אתה מרגיש שדברים השתנו, אז תעשה כיוון שפור. אין צורך במקצוען בשביל זה. מטר פשוט וסבלנות יעשו את העבודה.

אני מקווה שאת בורג הפיבוט חיזקת רק לאחר הנחת משקל הרכב על המתלה.

פורסם

חנן, ייתכן וטחנתי את הבורג בגלל שהמגרעת לא הייתה מול החור, הבורג לא היה במצב מי יודע מה , הוא היה עקום מעט וההברגה שלו מתחילה להראות סימני שחיקה.

אתה אומר שמשחק של כמה מילימטרים במיקום התפוח יכולים לגרום לבעיה שלי?

מהיכן ניתן להשיג בורג כזה?

צירפתי שני עמודים מהיינס, בהם מוסבר כיצד לבצע את הכיוון שפור, הבעיה שאני בטוח שלא נגעתי בכיוון הזה ולכן בינתיים אני לא רוצה לגרום נזקים נוספים, אלא לנסות להתמקד בדברים שאולי לא הרכבתי נכון.

אני ארד מחר לרכב לבדוק מה מצב הבורג הזה, במידה והכל בסדר איתו, אני כנראה אזדקק לעזרה במונחים טכניים שמצויינים בדפים שצירפתי.

תודה רבה על כל העזרה ולילה טוב.

1.jpg

2.jpg

פורסם

אתה אומר שמשחק של כמה מילימטרים במיקום התפוח יכולים לגרום לבעיה שלי?

לא, אני בכלל לא בטוח בזה. גם כשהזרוע הזו זזה למעלה למטה, היא תזיז מעט מאוד אם בכלל את הנאבה ימינה ושמאלה, שזה הכיוון המשמעותי.

תזוזה של כל הזרוע ימינה ושמאלה דווקא כן תהיה משמעותית, וזה יכול לקרות כתוצאה מהתעסקות בבורג הפיבוט.

פורסם

שלום רב.

לדעתי לא ההיתה יכול להחזיר את הבורג שנועל את הבול-גו"נט למקומו אם הוא לא היה חוזר למקומו בהנחה שהחזרת את אותו הבורג - 10 מ"מ המקורי.

להערכתי מכרו לך צירייה של - C-15 ,נדמה לי שהיא מעט יותר ארוכה -הקמבר השתנה בגלגל שמאל - מה שמשך את מוט ההיגוי כלפי שמאל ואת הפניית הגלגלים מעט ימינה.

אני לא סגור על זה סופית יש מומחים יותר ממני לפג"ו בפורום אך נראה לי שזה מה שהשתנה בהחלפת הצירייה הנ"ל.

(זה לא אומר שאני מקבל את זה שאדם פרטי ללא הכשרה מתאימה יחליף בביתו חלקי בטיחות ברכב ויסכן עצמו ואחר כך גם את הנוסעים שאיתו ברכב) והכל בשביל לחסוך כמה לירות.

ולראיה - לא זכרת עם הכנסת כראוי והידקת את הבורג של הפין המרכזי של הזרוע התחתונה.

להבא תשאיר לבעלי המקצוע את העבודה גם מבחינה בטיחותית וגם מבחינת אחריות במידה ולא תהיה מרוצה מהעבודה.

בברכה ושבת שלום.

פורסם

לציריה יש חופש מסוים להתארך ולהתקצר. גם אם היא תהיה טיפה ארוכה יותר זה לא משנה כלום לגבי המתלה, אלא אם כן יגמר לה המהלך לסגירה, וכאן כבר מדובר באופציה לאסון מכני. בהתכווצות מתלה היא תדחוף את המתלה מעט החוצה על הגמישות של התותבים, אבל היא גם תידחף לתוך הגיר ועלולה לרסק אותו, ובכל מקרה תמנע את המהלך התקין של המתלה.

או במילים אחרות, מיקום הגלגל והמתלה לא תלוי בציריה.

ציריה ארוכה מדי זה מאוד לא טוב, אבל היא תגרום קודם לעשר בעיות הרבה הרבה יותר חמורות מאשר כיוון לא נכון של ההגה.

• תוכן חדש...