Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6991 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לחברים

לא ניתן להרכיב צריה ארוכה יותר מהסיבה הפשוטה שאת בורג הבולג'וינט התחתון לא יהיה ניתן להכניס לחור שבנאבה "יד הסרן"

ואם יהיה ניתן כאשר הרכב יורד מהג'ק יהיה לחץ בין הנאבה לגיר אשר יגרום לרעידות ולשבירת בית הסטליטים

לדעתי בורג הפעמון הישן היה משוחרר או מיסב האופן המוחזק על יד בורג הפעמון היה שחוק וגרם לשפיעה שלילית ,חיזוק הפעמון החדש הדק את המיסב וגרם לגלגל ל"התיישר" ולתיקון השפיעה עד כדי מידה חיובית (הרגשה של הגה קל מדי מושך ולא מתקשר )

אגב לחץ האויר תקין?

לדעתי הצנועה קפיצה לבני ל רק יכולה לעזור ולו רק כדי ללמוד לפעם הבאה

יגאל

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לדעתי בורג הפעמון הישן היה משוחרר או מיסב האופן המוחזק על יד בורג הפעמון היה שחוק וגרם לשפיעה שלילית ,חיזוק הפעמון החדש הדק את המיסב וגרם לגלגל ל"התיישר" ולתיקון השפיעה עד כדי מידה חיובית (הרגשה של הגה קל מדי מושך ולא מתקשר )

יגאל

תודה רבה יגאל, וגם "מעבדה".

אני אכן מרגיש הגה קל מידי , מושך ולא מתקשר בדיוק כפי שרשמת.

בורג הפעמון הישן לא היה משוחרר , הוא היה תפוס חזק מאד.

בכל מקרה אני נוטה לקבל את הדעה שלך, למרות שאני חייב להודות שלא הבנתי כיצד הגלגל יכול להתיישר כתוצאה מחיזוק כזה או אחר של אום הציריה, מכיוון שנראה לי שהאחראית העיקרית להתיישרות כזו היא הזרוע.

מה לדעתך יש להחליף\לכוון ברכב כעת אם אכן המצב שתיארת מתקיים?

"מעבדה לרכב"- האם ניתן בכלל לכוון את הבורג של מוט הרדיוס? או שהמצב היחיד בו ניתן להשאירו הוא סגור עד הסוף, פשוט לא נראה לי הגיוני להשאיר אותו פתוח מעט.

תודה רבה.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

אם מעקמים את מוט הרדיוס בניסיון לחלץ את התפוח התחתון משנים את מידת קדם האופן.

על מנת לישר את את המכלול חזרה יש למדוד את זוית קדם האופן ובאמצעות בוכנה הידראולית למתוח את המתלה שישוב קדימה.

זאת עבודה למכון פרונטים בלבד ורצוי אחד טוב

בברכה

קישון עידן

פורסם

מוט מייצב הינו עקום במיקצת.

זה תקין לחלוטין. כך זה גם אצלי.

מומלץ להחליף בורג . אתה יכול לקנות בכל חנות שמתמחה בברגים(שים לב שהאום הינו אם נעילה).

ציריה ארוכה יותר זו לא הבעיה שלך.

לפני כשנתיים היתה לי בעיה שהחור שאליו מכניסים את הפין של זרוע פרונט נשחק.

למרות חיזוק מסיבי הפין שיחק קצת בחור.

תרים את הרכב בצד המדובר ותנסה להזיז את הגלגל תפוס בשעה 3 ו 9. פנימה והחוצה.

לא אמור להיות חופש כלל.

כמו כן תפוס את הגלגל בשעה 6 ו 12 ותנסה להזיז פנימה והחוצה.

חפש חופש שלא אמור להיות.

לגבי גלגל הגה לא מיושר... ישר גלגלים , נתק את ההגה מהאום המרכזי שלו וחבר מחדש לאחר ישור.

למ פירקת את הקליפר?

שים לב שבתמונה ששמת בהודעה מס' 23 מוט המייצב עקום קצת. תקין כמו שדניאל כתב.

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם

תודה מוש, לפי מה שרשמת ,אתה אחד מאלו שמכירים את המתלה הזה מכל הכיוונים.

מה עשית כשגילית שהחור שאליו מכניסים את הזרוע שחוק?

האם אתה מתכוון לצד של החיבור של הזרוע לשילדה או לצד של החיבור שלה לנאבה?

היום נסעתי בכביש מהיר לאחר הכנסת הבולגוינט למקומו, התחושה המעצבנת של זריקה וחוסר תחושה של ההגה נפסקה, אך עדיין הרכב מושך ימינה וגלגל ההגה מוטה ימינה, שמתי לב שגם מעט יותר קשה לסובב את ההגה שמאלה מאשר ימינה.

תודה רבה על העזרה.

פורסם

התכונתי לחיבור בנאבה.

החלפתי את הנאבה וכל מה שמסביב במשומש.(רק לידיעה נאבה זה החלק שמתחבר אליו הדיסק.

מה שמסביב מעניין אותנו.

התחושה של שבסיבובים היתה תחושה תקינה ופתאום זריקה תחת קטנה ללא כל התראה.

מחסור ביציבות גם בקו ישר.

מה שקרה זה שלי היה חופש בעקבות הבעיה שצינתי (חור מוגדל במקצת בחלק התחתון שלו, לא חבק את הפין בשלמות ובחוזקה).

ה to in וה to out היה משתנה במהלך הנסיעה לפי העומס הכיווני שקיים על הגלגל.

בסיבוב הכל תקין עד שהעומס עקב הסיבוב גרם לגלגל לתת עוד מעלה פנימה.

אין לך מושג איזה פחד לשבת ברכב שזה קורה.

ללא תיקון הגה מידי אתה עף.

כמו כן יכול להיות שהלגר של הגלגל "עייף" גם זה יצור חופש .

בצע את הבדיקה שאמרתי לך.

אם לפני הטיפול גלגל ההגה היה ישר, ועכשיו הוא לא מיושר.

אז שינית כיוון .

אין יש מאין ואין צירוף מקרים, רק .... שכחתי צביקה:-P

שאלה שטותית אבל... לחץ אויר זהה בגלגלים הקדמיים?

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם

האם החלפת נאבה היא פעולה שאוכל לבצע, או שצריך כלים מיוחדים?,האם יש לפרק את הקפיץ והבולם בפירוק נאבה?

כמה היא עלתה לך?

אני שואל כי ייתכן ואני זקוק לנאבה חדשה דווקא בצד הימני שלא פירקתי, מכיוון שיש לי מין מכות בעת לחיצה על הגז בהילוך רביעי בקו ישר שלא נפתרו עם החלפת שתי הציריות.

אני אבצע את הבדיקה שרשמת, לגבי לחץ אוויר בצמיגים- תקין.

פורסם

אני לא מבין את הקשר בהאצה בהילוך רביעי לנאבה??

אני לא יודע מה מיומנותך, אבל אפשר לעשות גם אוברול בתנאים ביתיים.

אני בגישה של חנן. אין מה לפחד קצת יוזמה , עקשנות, פיקוח מאדם שביצע זאת!

וניתן לעשות הכללל.

לפני 12 שנה ביצעתי אוברול ב פיאט 127. בחניה עם אבא שלי.

חויה שאני מתכוון לחזור עליה עם ה 205.

איזה כיף, אני לא יכול לחכות.

רק שעכשיו אני מלמד אותו

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם

השאלה אם פירקת את הקפיץ, האם תוכל לרשום בכלליות מה התהליך מצריך מבחינת פירוק?

נאמר לי במוסך שדפיקה בהאצה יכולה להיגרם מנאבה עקומה, כי הרכב עלה על מדרכה בצד ימין לפני כמה שנים, הוחלפו מיסב וציריה ולא נפתרה הבעיה , לכן הציעו לי החלפת נאבה.

כמו מה זה נראה לך?

פורסם

נאבה עקומה??

אין סיכוי שבעולם שעקמת נאבה!

היית מפרק לאגר ולא מעקם נאבה.

חוץ מזה מדרכה לא מגיעה לנאבה.

מפרק את הבורג של התושבת של הקפיץ ל"נאבה" ודופק אם פטיש החוצה.

הקפיץ נשאר מחובר לרכב.

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם

אז מה זה עוד יכול להיות חוץ מנאבה? נדמה לי שרשמת פעם את הבדיקה הזו ואתה מכיר אותה- השעינו לי במוסך את הרכב על גלגל קדמי שמאלי והימני באוויר, בשלב מסויים של סיבוב ההגה(לא בקו ישר) נשמעו נקישות והגאנט הסתובב לא בצורה עגולה כפי שצריך כלומר מעין שיבושים בתנועה הסיבובית של הגלגל.

כל זה התרחש לאחר החלפת מיסב וציריה.

במוסך אחר מנהל המוסך ניגש לרכב כאשר הוא על הכביש, אחז בגלגל ימני מלמעלה וינדנד את הרכב ואמר שיש חופש מסויים- לא ברור במה.

אני עשיתי כמוהו ואכן הרגשתי מעין חופש או נקישה קלה.

מה זה יכול להיות לדעתך?(כל זה קרה כנראה מעליה על מדרכה של הצד הימני)

תודה.

פורסם

לעמית

קודם עלי לציין את חריצותך ואת הרצון הבלתי נלאה שלך ללמוד ,

אך הייתי אומר לך כך ,ניסית כל הכבוד, אבל מכאן זו תהיה עקשנות למען העקשנות בלבד ,ישנו מרכיב בתיקון שלך אשר לא קשור לידע או לניסיון ולא למכונאות קלוקלת ישנה תקלה הנובעת מחלק אשר לא מתאים רק השאלה היא האם זה החלק הישן או החדש

אני בטוח שעלות התיקון לא תהיה גבוהה כמו שאתה מדמיין ,קח את הרכב למוסך אשר בוודאות מכיר את מכלולי הדגם הנל ותוך דקות תקבל תשובה

מצידי שלם למוסך על האבחנה בלבד ,אך עוד זוג עיניים רק יכול להוסיף

כרגע אתה מסכן את חייך ואת חייהם של עוברי הדרך האחרים,האם היית רוצה לחלוף מול רכב בנמצא במצב שלך במסלול הנגדי בלילה גשום בערב יום שישי?

יגאל

פורסם

לילה טוב יגאל,

אמנם לא ניגשתי למוסך לאחר ההחלפה שביצעתי, אבל כפי שאולי הספקת לקרוא, הוחלפו ונבדקו אצלי חלקי מתלה בשני מוסכים, כולל פעמיים ציריה ימנית באותו היום, ללא הצלחה לפתור את הבעיה שלי.

גם אני בתמימותי חשבתי שמוסך באמת ינסה לפתור את הבעיה שלי מכל הלב, אך לא כך הדבר.

בהרבה מקרים המוסך רצה רק להחליף את החלק כמה שיותר מהר , ולהמר שזה יפתור את הבעיה.

אני באמת מאמין שבעצמי אני אוכל להחליף את החלקים באיטיות ולשים לב לגומיות קרועות, ברגים לא תקינים , דברים שלא התייחסו אליהם בכלל במוסך- לראיה אפשר להביא את הבורג שצילמתי שנמצא במצב גרוע ונפתח לפני מספר חודשים בהחלפת גרמושקה של ציריה שמאלית במוסך,(אגב, במוסך זה טענו כי הטקטוקים לשני הכיוונים לא נובעים מהציריה שהחלפתי, אבל למרבה הפלא הם נפסקו כשהחלפתי אותה).

אותו דבר קרה לי עם כיוון רצועת טיימינג לאחר החלפה שביצעתי במוסך, המכונאי מתח אותה חזק מאד ואמר שהרעשים יעלמו תוך מספר ימים, בינתיים נהרס לי המותחן ובסוף שיחררתי את הרצועה עפ"י עזרה שנתן לי בני ל בפורום.

בכל מקרה, אני מאד רגיש למשיכות ורעידות של הרכב, אחי הצעיר נוסע על הרכב מידי שבוע והוא לא שם לב בכלל להתנהגות חריגה של ההגה, למעט נטיה ויזואלית של גלגל ההגה.

אני לא בטוח שנהג ממוצע היה מרגיש שינוי אם הרכב שלו היה יוצא במצב כזה ממוסך, אבל בכל מקרה לדעתי זה לא תקין ואני בהחלט אפנה לכיוון ודעה מקצועית בקרוב.

השאלות האחרונות שלי אל MUSH היו בכלל לגבי המתלה הימני שעבר תאונה, ונבדק מספר פעמים בכמה מוסכים ללא תשובה חד משמעית לגבי מה צריך לבצע על מנת לפתור את התקטוקים בעת לחיצה על גז בקו ישר.

אם תוכל להביע דעתך לגבי מה זה יכול להיות זה יהיה נחמד.

אגב, במידה ובולגוניט הוא הבעיה שלי, האם אפשר להחליף רק את הבולגוינט או שצריך להחליף את כל הזרוע?

תודה רבה ולילה טוב.

• תוכן חדש...