Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6984 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני מעוניין לקחת רדיו דיסק לרכב פשוט, כלשהו לא משנה איזה, אפילו רדיו טייפ, ולהתקין אותו בבית במקום הרדיו הגדול והרגיל שהיה לנו ושהלך לעולמו. אני יודע שיותר משתלם ופחות מסובך פשוט לקנות רדיו בייתי רגיל או רדיו נייד רגיל אבל אני מעוניין לשים רדיו דיסק או רדיו טייפ של מכונית, גם כי זה נראה יותר יפה, וגם כי אני זה נשמע לי מעניין לנסות לעשות את זה.

השאלה, האם זה בכלל אפשרי? הרי בשקע ביתי יש 220 וולט, ומי יודע כמה אמפר, במכונית יש 12 וולט וגם כן כמה אמפר. השאלה איך בכל זאת והאם ניתן בכלל לחבר רדיו דיסק לרכב לשקע הביתי ובעזרת איזה מעגל צריך להשתמש? חשבתי על שנאי (אדפטר) פשוט שבעזרתו מפעילים למשל וולקמן, הוא מספק 12 וולט, אבל מה בנוגע לזרם שלו? זה יספיק?

בחיפוש מצאתי את התרד הנ"ל: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=133964&highlight=%D7%A8%D7%93%D7%99%D7%95+%D7%93%D7%99%D7%A1%D7%A7+%D7%9C%D7%91%D7%99%D7%AA

ממנו הבנתי שצריך להשתמש בספק של מחשב ולחבר פלוס לפלוס ואדמה לאדמה, השאלה היא האם ספק של מחשב יספק זרם מספיק (הרי מבחינת מתח הוא ממיר ל12 וולט הנחוצים)? זה לא יגרום לשריפה של הרדיו דיסק? אני מתכוון לחבר לרדיו דיסק הנ"ל עוד 2 רמקולים פשוטים של 4 אינץ כלשהם, האם ספק של מחשב יצליח להחזיק רדיו דיסק וזוג רמקולים?

בכלל עד כמה זה קשה ומסובך לבצע את מה שתיארתי? האם צריך לבחור דגם מסוים של רדיו דיסק\ טייפ, או שזה לא משנה?

ובכלל אשמח לקבל טיפים ועצות ותשובות לשאלות שלי, תודה מראש לעונים. :)

ROOONEEYY

פורסם

תקנה שנאי 220 ל1.5,3,6,9,12 , חשוב שהוא יהיה לפחות 2A

והרי לך מקור מתח מושלם

עריכה: עכשיו אני רואה שבנושא ההוא שנתת מדברים על 10A, עזוב אותך מהשטויות האלה, אתה צריך בסך הכל 2A

פורסם

קודם כל תודה על התשובות.

הספק כוח מגיע כמו שנאי רגיל עם כל מיני יציאות, כניסה לווקמן, וכל מיני כניסות אחרות, איך ממנו אני מוציא את הפלוס והמינוס? אני חותך את הכבל וחושף את החוטים? או שמא יש איזה שהיא שיטה אחרת?

מה בנוגע להצעה של ספק מחשב? אפשרי? כמה אמפר מפיק ספק של מחשב?

שוב תודה לעונים.

ROOONEEYY

פורסם

ספק מחשב (אפילו ישן של פנטיום-1 או 486, זה לא משנה) מצויין כי הוא נותן מתח מאוד יציב 12V ומסוגל לדחוף זרמים גבוהים אם צריך (ספקים חדשים גם מעל 10A).

ההדק השלילי יהיה חוט שחור שיוצא ממנו והחיובי יהיה צהוב (לא חשוב איזה מהם, אפשר לחבר כמה יחד אם אתה מרים מערכת רצינית)

הבעיה העיקרית בספק מחשב היא שהוא לא שקט לחלוטין כי יש לו מאוורר.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

הכי פשוט לחשוף את החוטים והחרי שאתה מחבר אותם לחוטים של הרדיו לעטוף אותם טוב עים איזולירבנד או איזה נייר דבק

ולפי דעתי כמו שאני עשיתי מצאתי מחשב ישן ליד הבית ופירקתי לו את הספק הצליח להחזיק לי מגבר +סאב בקלות.

אור.

bmw-530i 3.0L

פורסם

שוב תודה על התשובות.

כרגע לקחתי איזה ספק ג'נרי שהתגלגל אצלי בבית, וכתוב עליו ככה:

Yellow 12V 17 A, כלומר הוא מוציא 17 אמפר, אבל זה בטח החוט הצהוב שמחובר לתקע הארוך שהולך ללוח אם. כמה אמפר מוציא הצהוב שמתחבר להארד דיסק למשל? ישנו גם תקע בצורת מרובע (להבדיל מהתקע של ההארד דיסק שהוא מלבני) שמורכב מ2 צהובים ו2 שחורים, וגם הוא מתחבר ללוח אם, כמה הוא מוציא? באיזה מהתקעים אפשר להשתמש?

עוד שאלה: החוטים של הספק כוח הם ממש דקים, אם זכרוני אינו מטעה אותי, ברכב ישנם חוטים מעט עבים יותר, האם זה בסדר? האם החוטים של הספק יעמדו בזרם ולא ישרפו?

נ.ב

הסתכלתי עכשיו על ההארד דיסק וכתוב עליו שהוא מקבל 500 מילי אמפר, זה אומר שהתקע המלבני שנכנס להארד דיסק מוציא רק 500 מילי אמפר? כלומר זה 0.5 אמפר, האם זה יספיק להפעיל רדיו דיסק וזוג רמקולים?

שוב תודה לעונים. :)

סעמק, לא מלמדים כלום בתואר הזה, רק לפתור כל מיני משוואות וסטטיסטיקות. :)

ROOONEEYY

פורסם

רדיו דיסק לא צריך ספק של מחשב, יספיק לו שנאי של 3A ב12V

ספק חדש לא איכותי ב100 שקל בערך מוציא כ-16-18 אמפר ב12V זה מספיק להפעיל מגבר קטן ורמקולים ואם ממש תרצה אז סאב:-P

לי יש ספק שעולה 150 והוא מחזיק לי מגנט THE ROCK 800 עם סאב 280RMS , זה עובד מצוין!

בקיצור רק לרדיו דיסק יספיק שנאי, אם תרצה להוסיף מגבר שים ספק כוח של מחשב.

8)

פורסם

אצלי במחסן מחובר ספק כוח של מחשב פנטיום 4 לרדיו עם 4 רמקולים מחוברים והוא עובד מצויין.

כל תחנות הרדיו ניקלטות מצויין וכל 4 הרמקולים עובדים חזק ככה שאמפר יש לו מספיק.

כאשר חיברתי אותו למטען של פלאפון הוא לא עבד טוב ולא קלט שום תחנה עקב מחסור בזרם אבל עם ספק של מחשב הכל מצויין.

לקחתי פשוט תקע אחד של חשמל להארד דיסק או דיוידי וחיברתי + לכבל הצהוב ו - לכבל השחור שלידו וזהו.

פורסם

חיברתי גם לפני כשבוע עם מטען של פלאפון , מישום מה הרדיו דיסק עבד אבל אחרי כ 10-15 דקות

הוא כבה ולא הבנתי למה הוא לא התחמם או משהו .

הוא גם לא רצה לעבוד שוב רק לאחר "מנוחה" החליט לנגן שוב.

אין חתימה!!

• תוכן חדש...