Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3786 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שמע, אני באמת מבין אותך וסה"כ זה נשמע עסקה שווה, אבל למען הסר ספק חכה לדעות המומחים :)

בהצלחה.

תודה רבה לך איתמר,

שיהיה גם לך בהצלחה במציאת הרכב!

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

האם ישנה אפשרות שהמוכר לא הוריד שקל בגלל שראה התלהבות מצידך?

רכב שעומד בחניה זה לא בהכרח דבר טוב וגם יכול להעיד על תקלה ברכב בגינה הוא לא נוסע.

אני מבין את ההתלהבות שלך מהרכב אבל לפי מה שאני שומע ממך למרות שהרכב נראה לך אתה חושש מלקחת אותו ולא בטוח כל כך בגלל שזה ממורה נהיגה.

אז עצתי היא לך שתעצור לחשוב רגע.

לא קונים רכב מחיפזון ולא חסר רכבים טובים ששוה לקחת רכב ממורה נהיגה.

יש לך את החופש לחפש ולקחת כל רכב שרק תרצה אז למה לא ללכת על רכב פרטי שהיה אצל נהג אחד?

שבנוסף יתן לך פחות כאב ראש במכירה העתידית שלך.

תחשוב שוב, תצנן את ההתלהבות שלך.

לא כל רכב שאתה רואה אתה צריך לקחת לבדיקה, ישנן בדיקות מקדימות שיכולות לחסוך לך

פורסם
האם ישנה אפשרות שהמוכר לא הוריד שקל בגלל שראה התלהבות מצידך?

רכב שעומד בחניה זה לא בהכרח דבר טוב וגם יכול להעיד על תקלה ברכב בגינה הוא לא נוסע.

אני מבין את ההתלהבות שלך מהרכב אבל לפי מה שאני שומע ממך למרות שהרכב נראה לך אתה חושש מלקחת אותו ולא בטוח כל כך בגלל שזה ממורה נהיגה.

אז עצתי היא לך שתעצור לחשוב רגע.

לא קונים רכב מחיפזון ולא חסר רכבים טובים ששוה לקחת רכב ממורה נהיגה.

יש לך את החופש לחפש ולקחת כל רכב שרק תרצה אז למה לא ללכת על רכב פרטי שהיה אצל נהג אחד?

שבנוסף יתן לך פחות כאב ראש במכירה העתידית שלך.

תחשוב שוב, תצנן את ההתלהבות שלך.

לא כל רכב שאתה רואה אתה צריך לקחת לבדיקה, ישנן בדיקות מקדימות שיכולות לחסוך לך

התלהבות הוא לא ראה מהצד שלי, אפילו אמרתי לו שאני אחזיר לו תשבה רק בעוד כמה ימים ואז במידה וכן נתקדם.

ובכן מכיוון שהחבר הזה שלא היה תמיד יכול להגיע איתי לראות רכבים אז עשיתי טעות ולקחתי כל רכב שנירא לי לבדיקה.

פורסם

אם מצא חן בעיניך אל תגיד שתחזיר לו תשובה.

אתה לא חייב לו כלום.

הוא צריך אותך יותר משאתה צריך אותו.

אם הרכב מוצא חן בעיניך אמור לו את הסכום אותו אתה מעוניין לשלם ותתחיל נמוך מהסכום הזה, ואז תיכנסו למשא ומתן.

אם המוכר מסכים להצעה הסופית שלך אז תתקדם לבדיקה ואם לא אז שלום.

אני מאמין שהוא גם לחוץ למכור את הרכב ואפ הוא יראה שהכוונות שלך רציניות ושאתה לא לוקח את הרכב רק בגלל המחיר הוא יתחיל לחשוב שוב...

פורסם

אל תנסה!

תציע לו הצעה ואם הוא לא יסכים תגיד לו תודה ובהצלחה ואם הוא יתחרט וזה יהיה עדיין רלוונטי מבחינתך שיתקשר

פורסם

רכב לימוד נהיגה עושה בערך 50-60 אלף קילומטר בשנה.

לא הגיוני שהוא עשה רק 65.000 ק"מ ב 4 שנים, זה אומר שמורה עבד ממש ממש חלש...

תתחיל בבדיקת הסטוריה, אם לא מציגים לך רישיונות רכב או קבלות על טיפולים מיום עליה לכביש ועד היום, בהם תוכל לראות התקדמות עקבית של ק"מ, אז תתיחס לק"מ בחשדנות. בעצם אם אין תיעוד, זו סיבה מספיק טובה לחפש רכב אחר.

מה גם שאפילו 65.000 ק"מ של רכב לימוד נהיגה שווים פי 2 או פי 3 מזה מבחינת בלאי, כיוון שנעשו כמעט אך ורק בעיר, במהירות זחילה, עם הרבה זינוקים ועצירות, זריקות קלאץ', החלפות הילוכים לא נכונות, הרבה מאוד שעות מנוע שפעול בסרק, אלפי משחקים עם כיוון כסא ומראות ועוד ועוד.

פורסם

לא חסרים מקרים בהם זה דווקא כן סביר. כבן של מורה נהיגה שזו עבודתו השנייה והמשנית, הקילומטראז' הנמוך יחסית בהחלט סביר במצבים מסויימים. לגבי בלאי צריך לקחת בחשבון שהרכב לרוב משמש גם כרכבו הפרטי של המורה (לא תמיד), ולא כל הקילומטראז' הוא בזמן שיעור נהיגה.

מסכים שכדאי להיות זהיר ולבדוק היסטורית טיפולים, מצב מכני ושאר דברים שבשגרה.

volkswagen polo 2016

Ford Focus 2008

פורסם

נכון שיש יוצאים מן הכלל, ונכון שהרכב משמש גם כרכבו הפרטי. אז 65.000 ק"מ ב 4 שנים זה רק מעט מעל הממוצע של נסועה לרכב פרטי. לא נשאר כלום לשיעורים [emoji3]

לבדוק ביסודיות.

פורסם
נכון שיש יוצאים מן הכלל, ונכון שהרכב משמש גם כרכבו הפרטי. אז 65.000 ק"מ ב 4 שנים זה רק מעט מעל הממוצע של נסועה לרכב פרטי. לא נשאר כלום לשיעורים [emoji3]

לבדוק ביסודיות.

לאחר ששאלתי אותו לגבי הקילומטראז' הוא אומר שהרכב היה רכב שלישי שלו שהוא היה מלמד פעם בשבוע על הרכב לכן הוא כזה נמוך, כמו כן גם הציג לי הסטורית טיפולים וספר רכב.

כל מה שנותר זה לקחת אותו לבדיקה אני משאר...

פורסם
לאחר ששאלתי אותו לגבי הקילומטראז' הוא אומר שהרכב היה רכב שלישי שלו שהוא היה מלמד פעם בשבוע על הרכב לכן הוא כזה נמוך, כמו כן גם הציג לי הסטורית טיפולים וספר רכב.

כל מה שנותר זה לקחת אותו לבדיקה אני משאר...

ממש לא. נותר לך לגשת למוסך המורשה של סיאט ולהוציא אימות לק"מ.

אני עושה 20 אלף ק"מ בשנה ואני לא מורה נהיגה. זה אומר שאם הייתי מקבל רכב מודל 2012 בינואר 2012, היום הייתי סוגר עליו 80K. אני לגמרי ממוצע מבחינת כמות הנסיעות שלי, שום דבר פסיכי אין כאן - הרבה חיפה קריות, פעם פעמיים בחודש לתל אביב או לצפון הרחוק.

אז תסביר לי, איך רכב ששימש גם לפרנסה, עשה 15K ק"מ פחות ממה שאני עושה על רכב אישי שלי.

קודם כל - אימות מדוקדק של הק"מ והטיפולים, ורק אח"כ להתקדם לבדיקה.

פורסם (נערך)
לאחרונה התחלתי לחפש רכב יפני, שנים 93-96 ידני, במחיר עד 20K, כמוון במחיר זה נדיר למצוא משהו שנראה סביר וגם נוסע טוב,

לא מזמן נתקלתי במודע של טויוטה קורולה 96 ידנית, במחיר אטרקיבי 18K, אבל לא יודע אם כדאי, אם הרכבים האלה עוברים הרבה התעללויות ותאונות. תמליצו בבקשה.

אתה בכלל שוקל קניה של רכב בן 20 שנה בסכום של 20 אש"ח? טויוטה קורולה ידנית מלפני 20 שנה במחיר של 18 אלף?? אמינה ככל שתהיה לדעתי זו עסקה גרועה, ובכלל לקנות רכב בן 20 שנה ליום יום זה משהו לא חכם במיוחד, ועוד בסכום של 20 אלף שקל ?

לפי לדעתי תחפש רכב לא פחות משנת 2010, לא חסרים מגרשים וסוכנויות טרייד אין שבכיף ימכרו לך רכב יד שניה לא פחות משנת 2008 במחיר כזה או קרוב .

תעשה חיפוש ביד 2 תכניס במאפיינים שנה 2008 ומעלה, ותראה כמה מודעות תקבל, תתעלם מהמודעות שמציעות רכבים חדשים לפי מחירים תלת ספרתיים

עריכה אחרונה על ידי ESTK

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם
רכב לימוד נהיגה עושה בערך 50-60 אלף קילומטר בשנה.

לא הגיוני שהוא עשה רק 65.000 ק"מ ב 4 שנים, זה אומר שמורה עבד ממש ממש חלש...

תתחיל בבדיקת הסטוריה, אם לא מציגים לך רישיונות רכב או קבלות על טיפולים מיום עליה לכביש ועד היום, בהם תוכל לראות התקדמות עקבית של ק"מ, אז תתיחס לק"מ בחשדנות. בעצם אם אין תיעוד, זו סיבה מספיק טובה לחפש רכב אחר.

מה גם שאפילו 65.000 ק"מ של רכב לימוד נהיגה שווים פי 2 או פי 3 מזה מבחינת בלאי, כיוון שנעשו כמעט אך ורק בעיר, במהירות זחילה, עם הרבה זינוקים ועצירות, זריקות קלאץ', החלפות הילוכים לא נכונות, הרבה מאוד שעות מנוע שפעול בסרק, אלפי משחקים עם כיוון כסא ומראות ועוד ועוד.

למורה שלי הייתה אוקטביה TDI 1.9 ידנית שנתון 2005, כשלמדתי עליה בשנת 2010 היו לה קצת יותר מ100 אלף ק"מ. הרבה מתחת לממוצע לפי התיאוריה שלך.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...