Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6980 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברכב של אבי, מאזדה3, 5 דלתות מודל 2004 יש רעש עמום בזמן נסיעה החל מ-60 שהולך ומתגבר עם המהירות.

היום בעל מאזדה זהה אמר לי שהרעש נובע ממיסבי הגלגלים האחוריים, ומדובר בבעיה ידועה.

האמת שזה נשמע מאוד הגיוני והרעש אכן דומה לרעש של מיסב גמור.

האם מישהו שמע על זה או יכול לתת מידע בנושא ?

תודה מראש.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

לפי שרשורים עברו , אני זוכר שזו בעיה די ידועה שמיסבי המאזדה 3 הולכים לעולמם אחרי כ 50 אלף ק"מ בגלל הזווית שפיעה של הגלגלים האחוריים.

שים לב שהם נוטים לפנים הרכב , וכנראה שלא כל כך הלך להם ה"סטייל BMW" שלהם:)

אז אני מניח שכן , המיסבים גמורים.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

פעם ראשונה שאני שומע על מיסבים אחוריים במאזדה3 שהולכים אחרי 50.000 ק''מ :shock:

הרעש העמום שאתה שומע זה צמיגי BRIDGESTONE TURANZA או POTENZA. הצמיגים האלה רחבים ורועשים. לאומת זאת כושר העמידות שלהם הוא גבוה מאוד, ועל כך משלמים ב"רעש" יתר ונוקשות.

אם בכל זאת מתעקשים פה על מיסבים גמורים אתה יכול לסובב את הגלגל באויר ולבדוק האם זה מיסבים או לא.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

חבר, אחרי 3 שנים עם האוטו אתה לא חושב שהייתי מתרגל לרעש ?

הרעש אכן נשמע דומה לרעש של צמיגים, אבל בשביל רעש ברמה כזו הייתי צריך לשים צמיגים עם סוליות 315 מ"מ...

העניין הוא שאחרי פגיעה במתלה לפני כשנתיים הוחלפו המיסבים בשני הגלגלים האחוריים !

זה הזמן לומר שהטיפול במוסך מורשה "אביב" ברחובות (מאזדה ופורד) הוא מחפיר.

אחרי כל טיפול שאבא שלי נכנס שם למוסך, הרכב חוזר עם עוד משהו דפוק !

החליף שטיח רצפה, ועכשיו הכסאות מקובעים באלכסון (!!) וכסא הנהג לוחץ כנגד הקונסולה המרכזית. ועוד בעל המוסך מנסה להגיד לי שככה זה בגירסת ה-5 דלתות (WTF).

החליף ברקסים קדמיים ועכשיו יש רעש של דפיקה בכל פעם שנוסעים רוורס אחרי נסיעה קדימה או ההפך. הכנסתי את הרכב למוסך והם עשו טובה שהסתכלו, וזה אחרי תלונה על בעיה במערכת בטיחותית ממעלה ראשונה, הבלמים !

בקיצור זה לא נגמר והם לא יודעים איך לסדר את מה שהם דופקים. בנוסף בעל הבית גס וחוצפן.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

הרעש הוא מהצמיגים, לא מהמיסבים, והטענה שעלתה כאן בפורום בעבר היא שהסיבה לרעש היא זווית המתלה האחורי, שגורמת לשחיקה מוגברת של הצמיגים.

במכונית של אימי הותקנו שני צמיגים חדשים מאחור. שני האחורים המשומשים הועברו קדימה, ואיתם הרעש המרגיז מאוד (שמלפנים מובחן הרבה-הרבה יותר).

אחרי שבוע היא נשברה והחליפה גם את הצמיגים הקדמיים.

מצד שני, בטח זו בעיה של הצמיגים ולא של המכונית. זו מאזדה 3. היא מושלמת. אי אפשר לתאר במלים (כלשון סיסמת הפרסום).

פורסם

אין הרבה האלטרנטיבה ל-TURANZA/POTENZA , הם באמת צמיגים מרעישים אבל כמו שציינתי מאוד עמידים. אפשר לשים צמיגים שקטים יותר ונעימים יותר, אבל החלפתם תהיה מהירה הרבה יותר. אני עכשיו ב-48.000 ק''מ והם במצב טוב מאוד. כן רועשים, אבל חזקים. וארנון, אין שחיקה מוגברת בצמיגים אחוריים. אני יכול לתאר לעצמי שבגרסת ה-2.0 ליטר ונסיעה אגרסיבית זה יכול לקרות, אבל אני עדיין לא מבחין בזה.

בקשר להחלפה של המיסבים לאחר פגיעה במתלה: אם המיסבים הוחלפו במיסבים פחות טובים או התיקון נעשה שלא כהלכה אז יש סיכוי לקלקול חוזר/נוסף. אולי הכל דווקה קשור לזויות לא נכונות לאחר המכה שקיבלתם?

פורסם

מאזדה זה רכב שאין לו בעיות. זה הצמיגים או הנהג. אין סיכוי שיש בעייה כלשהי במאזדה. בעיות יש רק בצפרתיות ו-VAG.

Veni Vidi Vici

פורסם
וארנון, אין שחיקה מוגברת בצמיגים אחוריים.

אני איני חסיד של הסקת מסקנות על בסיס מקרה פרטי, ולכן אתה מוזמן לנתח את המידע הבא איך שתבין אותו.

המכונית היא של אימי, פנסיונרית חביבה שמבחינתה מהירות האור היא 90 קמ"ש. מעת לעת (אך בהחלט לא באופן שגרתי) נוהגים במכונית נהגים מהירים יותר, אך גם אלו אינם דוחקים בה אל עבר המגבלות. לכל היותר משייטים בכביש 6 במהירות 130-140 קמ"ש.

הרעש מכיוון הציר האחורי היה ברור ומרגיז. ההנחה הראשונה שלי היתה שאכן מדובר במיסבים. לא העליתי על דעתי שהגורם לו הוא שחיקה בלתי אחידה של הצמיגים.

טענת שחיקת הצמיגים עלתה בפורום לפני מספר חודשים, ואז הבנתי שכנראה המכונית של אימי סובלת מאותה הבעיה.

אימתתי זאת, כאמור, בעקבות מותו בטרם עת של צמיג קדמי. זוג חדש הותקן מאחור, זוג האחוריים המשומש עבר קדימה, ואיתו הרעש שהפך להיות על-סף בלתי נסבל.

באותה עת מד המרחק הראה 50,000 ק"מ, והמכונית היתה בת קצת פחות משלוש שנים.

החלפת זוג הצמיגים הקדמיים (המשומשים) לאחר שבוע פתרה את הבעיה לעת עתה.

פורסם

ארנון, אני מבין את מה שכתבת.

בכל מקרה, אצלי אין שחיקה, אבל כל הצמיגים קצת רועשים. מצבו הרכב דומה לזה של אימך.

פורסם
אני יכול להעיד במאזדה 3 של אימי (2006 80,000 ק"מ) הנועלת צמיגי 15" של יוקוהומה אין שום רעשים כאלה או אחרים מהמיסבים.

כן, כי הם נועלים צמיגים בעלי חתך גבוהה וצרים יותר. לפי דעתי הם גם לא BRIDGESTONE. בכל מקרה, הצמיגים של "15 הם הרבה יותר רכים וידידותיים למשתמש ה"רגיל". ואין רעשים מהמיסבים, אנחנו דנים על צמיגים, שהם "רועשים" מדי כנראה.

RS, מבחינת העמידות לתנאי הנהיגה ובמחיר סביר - ממש, אבל ממש אין. גם פוטנזה "16 לא זולים, כ-700 ש''ח ליחידה. בטח שאני יכול להביא גם CONTINENTAL או גודייר ב-350/400 במידה 205.55.16 אבל הם לא עמידים כמו הבריד'סטון האלה.

פורסם
אני יכול להעיד במאזדה 3 של אימי (2006 80,000 ק"מ) הנועלת צמיגי 15" של יוקוהומה אין שום רעשים כאלה או אחרים מהמיסבים.

1. הרעשים אצלנו נשמעו בעיקר בשיוט מהיר, וקל היה, לפחות בתחילה, להאשים את הכביש.

2. יתכן שבצמיגי 15" הבעיה אינה חמורה כל כך.

בכל מקרה, לדעתי הבעיה אינה קיימת משנת 2007.

חוץ מזה שינינו את הגיאומטריה של המתלה האחורי, כדי לשפר עוד יותר את האחיזה והיציבות במהירות גבוהה

(זה מתוך המאמר הזה)

הצעת תרגום אפשרית מ"פוליטיקלי קורקט" לעברית:

"שינינו את הגיאומטריה של המתלה האחורי. היא היתה מחורבנת וטחנה צמיגים בלי הכרה".

פורסם
RS, מבחינת העמידות לתנאי הנהיגה ובמחיר סביר - ממש, אבל ממש אין. גם פוטנזה "16 לא זולים, כ-700 ש''ח ליחידה. בטח שאני יכול להביא גם CONTINENTAL או גודייר ב-350/400 במידה 205.55.16 אבל הם לא עמידים כמו הבריד'סטון האלה.

חביבי, ה-Conti עמידים יותר מהפוטנזה (לא יודע לגבי הטורנז).

הפוטנזה רכים מאוד והשחיקה שלהם מהירה מאוד.

יש כמה דגמי פוטנזה שהם מעולים - אין ספק

אבל תמיד יש אלטרנטיבות טובות לא פחות.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...