Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8325 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באמת מאוד מסוכן לעקוף מימין לפעמים כשאני נוסע בנתיב האמצעי ועוקפים אותי מימין אני מאוד מופתע ולא מוכן לזה. מצד שני כעוקפים אותי משמאל אני ערוך ומודע לכל תזוזה של הרכב העוקף...

לכן החוק טוב מאוד...

הפעמים היחידות שאני יעקוף מימין זה אם בשיירה כמו שצוין בחוק או אם הכביש ריק והבהבתי כבר מספיק ואפילו צפירה לא עזרה...אבל בזמן העקיפה אני דרוך כמו קפיץ לכל מצב שיקרה...

1-2-3-4-5-6-7-8-9-10- יופי עדיין נשאר קצת שכל

like a G-L-O-V-E

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
עקיפה מימין אסורה בכל מצב....

צודק, לעקוף מימין אסור בכל מצב, אך יש מספר מצביםבהם מותר לחלוף מימין על פני רכב אחר וזה לא ייחשב כעקיפה מימין. be_roo תיאר אותם מצויין, רק פיספס את המצב כאשר אתה פונה ימינה בנתיב הימני ביותר וחולף ע"פ רכבים משמאלך.

אם אתה מגיע במסלול הימני בתאוצה ויש רכב משמאל יותר איטי ממך ... לפי החוק אתה צריך לעבור לשמאל והוא לימין ואז לעקוף ...

חוק דפוק אבל זה מה שיש !

אין דבר כזה חוק דפוק. חוק ובמיוחד חוקי תנועה לא משאירים לך מקום לשיקול דעת. אתה חייב לציית להם כמו שהם. למשל אם יש לך תמרור "עצור", אז חובתך לפי החוק - לעצור ולתת זכות קדימה. תירוצים כמו "לא היה שם אף אחד", "הייתה ראות מלאה" וכו' לא מקובלים, כי לכול התירוצים האלה אתה חייב להוסיף "לפי דעתי", ז"א העלתה את שיקול דעתך מעל החוק וזה פסול!...

אותו דבר בעקיפה מימין. הרי בעצמך אמרתה שאסור, החוק קובע שאסור ותירוצים כמו "גם הוא עשה עבירה של נסיעה בשמאל שלא לצורך עקיפה", "לא סיכנתי את אף אחד" וכו' - לא יצילו אותך.

פעם (מזמן, אך לא שכחתי) מורה הנהיגה שלי אמר שחוקי התנועה נכתבו בדם. נשמע פתטי, אבל זה די נכון. חוקי תנועה חוקקו כדי לשמור עליך ועל נהגים אחרים ולא כדי להעשיר את קופת המדינה בתשלומי קנסות. עלינו לכבד את החוק ולשלם אם אנו עוברים עליו.

אני מסכים שיש כמה וכמה חוקים שגורמים תמיהה לפחות, לרוב זה מגבלות מהירות מיושנות. הרי כלי רכב השתכללו (מוטורית ומבחינת בטיחות), כבישים השתפרו (תאורה, משטח, גדרי הפרדה, סימון, שילוט וכו'), כמות כלי רכב גדלה, אך מגבלות המהירות, למשל בכבישים בין-עירוניים, הקבועות בחוק לא עודכנו בהתאם לכך. הוויכוח הציבורי סביב עידכון מגבלות המהירות קיים מזמן, אך בינתיים לא נשא פרי.

לא ממש מעניין אתי איך נוהגים בשוודיה... אני בטוח שטוב יותר מישראל ...

החוק דפוק כי אם אתה עוקף מישהו מימין זאת אומרת שהרכב שבמסלול השמאלי הוא זה שעשה עברה לא אתה ..!

הוא זה שנוהג במסלול השמאלי מבלי שיהיה צורך בכך וללא צורך בעקיפה .. כך זו האשמה שלו שאתה מצטרך לעקוף מימין ....

כך אני רואה את זה ..!

רוגז על המתנחל בשמאל טיפה מפריע לצלילות ראיתך, אחי... :) כפי שכבר אמרתי, אם מישהו עובר על החוק, זה לא נותן לך זכויות יתר או זכות גם לעבור על החוק בנימוק של "הוא, הוא לא בסדר! הוא גרם לי לעשות זאת...". נימוק זה מקובל (אולי) אם נשקפת לך סכנת חיים ממשית ואז כדי למנוע תאונה אתה עושה משהו שלא מותר על-פי החוק (פיקוח נפש?). וגם כן, לא הייתי בונה על ההצדקה שכזו...

הרי הוא מעצבן אותך, עובר על החוק, מסכן את עצמו ואת האחרים, אבל למה לך להכניס ראש בריא (נראה לי שיש לך אחד כזה :wink: ) למיטה חולה?...

*** ההודעה נערכה: תוקנו טעויות הקללדה ושגיאות קתיב ***

ט.ל.ח.

Reaching for Venus De Milo

But shes never gonna hold you tight

Styx - Killing The Things That You Love

פורסם
באמת מאוד מסוכן לעקוף מימין לפעמים כשאני נוסע בנתיב האמצעי ועוקפים אותי מימין אני מאוד מופתע ולא מוכן לזה. מצד שני כעוקפים אותי משמאל אני ערוך ומודע לכל תזוזה של הרכב העוקף...

לכן החוק טוב מאוד...

אז למה אתה, אחי :) לא שומר על הימין של הימין ונותן לעברייני תנועה לסכן אתך ואת עצמם?! :!::?:

ט.ל.ח.

פורסם
עקיפה מימין אסורה בכל מצב....

צודק, לעקוף מימין אסור בכל מצב, אך יש מספר מצביםבהם מותר לחלוף מימין על פני רכב אחר וזה לא ייחשב כעקיפה מימין. be_roo תיאר אותם מצויין, רק פיספס את המצב כאשר אתה פונה ימינה בנתיב הימני ביותר וחולף ע"פ רכבים משמאלך.

אם אתה מגיע במסלול הימני בתאוצה ויש רכב משמאל יותר איטי ממך ... לפי החוק אתה צריך לעבור לשמאל והוא לימין ואז לעקוף ...

חוק דפוק אבל זה מה שיש !

אין דבר כזה חוק דפוק. חוק ובמיוחד חוקי תנועה לא משאירים לך מקום לשיקול דעת. אתה חייב לציית להם כמו שהם. למשל אם יש לך תמרור "עצור", אז חובתך לפי החוק - לעצור ולתת זכות קדימה. תירוצים כמו "לא היה שם אף אחד", "הייתה ראות מלאה" וכו' לא מקובלים, כי לכול התירוצים האלה אתה חייב להוסיף "לפי דעתי", ז"א העלתה את שיקול דעתך מעל החוק וזה פסול!...

אותו דבר בעקיפה מימין. הרי בעצמך אמרתה שאסור, החוק קובע שאסור ותירוצים כמו "גם הוא עשה עבירה של נסיעה בשמאל שלא לצורך עקיפה", "לא סיכנתי את אף אחד" וכו' - לא יצילו אותך.

פעם (מזמן, אך לא שכחתי) מורה הנהיגה שלי אמר שחוקי התנועה נכתבו בדם. נשמע פתטי, אבל זה די נכון. חוקי תנועה חוקקו כדי לשמור עליך ועל נהגים אחרים ולא כדי להעשיר את קופת המדינה בתשלומי קנסות. עלינו לכבד את החוק ולשלם אם אנו עוברים עליו.

אני מסכים שיש כמה וכמה חוקים שגורמים תמיהה לפחות, לרוב זה מגבלות מהירות מיושנות. הרי כלי רכב השתכללו (מוטורית ומבחינת בטיחות), כבישים השתפרו (תאורה, משטח, גדרי הפרדה, סימון, שילוט וכו'), כמות כלי רכב גדלה, אך מגבלות המהירות, למשל בכבישים בין-עירוניים, הקבועות בחוק לא עודכנו בהתאם לכך. הוויכוח הציבורי סביב עידכון מגבלות המהירות קיים מזמן, אך בינתיים לא נשא פרי.

לא ממש מעניין אתי איך נוהגים בשוודיה... אני בטוח שטוב יותר מישראל ...

החוק דפוק כי אם אתה עוקף מישהו מימין זאת אומרת שהרכב שבמסלול השמאלי הוא זה שעשה עברה לא אתה ..!

הוא זה שנוהג במסלול השמאלי מבלי שיהיה צורך בכך וללא צורך בעקיפה .. כך זו האשמה שלו שאתה מצטרך לעקוף מימין ....

כך אני רואה את זה ..!

רוגז על המתנחל בשמאל טיפה מפריע לצלילות ראיתך, ידידי היקר... :) כפי שכבר אמרתי, אם מישהו עובר על החוק, זה לא נותן לך זכויות יתר או זכות גם לעבור על החוק בנימוק של "הוא, הוא לא בסדר! הוא גרם לי לעשות זאת...". נימוק זה מקובל (אולי) אם נשקפת לך סכנת חיים ממשית ואז כדי למנוע תאונה אתה עושה משהו שלא מותר על-פי החוק (פיקוח נפש?). וגם כן, לא הייתי בונה על ההצדקה שכזו...

הרי הוא מעצבן אותך, עובר על החוק, מסכן את עצמו ואת האחרים, אבל למה לך להכניס ראש בריא (נראה לי שיש לך אחד כזה :wink: ) למיטה חולה?...

אני יודע שזה אסור ... אני גם לא ממש עושה את זה אלא אם אני די ממהר...... ורק בכביש עם שני נתיבים .. עם שלושה כמו באיילון ... אין סיכוי ... יש יותר מידי דפוקים שעושים זיג זאגים בכביש ......

הבעיה שלי ולמה אני אומר שהחוק דפוק זה שאף פעם ( ואולי תוכל לשנות את דעתי) לא ראיתי או שמעתי על מישהו שנקנס בגלל נסיעה בנתיב השמאלי ...אבל על עבירה כמו עקיפה מימין שמעתי וראיתי הרבה.....

נראה לי שהשוטרים חושבים שזה ממש טיפשי לעצור מישהו כי נסע בנתיב השמאלי !!!

זה מה שבאמת מפריע לי .... אם כך אולי אתקן ... לא החוק דפוק אלא מיישמי החוק דפוקים!

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם

לכן החוק טוב מאוד...

אז למה אתה, ידידי היקר :) לא שומר על הימין של הימין ונותן לעברייני תנועה לסכן אתך ואת עצמם?! :!::?:

תבין טוב ...

אני לא ממש מרגיש נוח לנסוע במהירות של 90 באיילון ואפילו לא 100 ....

אבל אני לא ממש טס שם ( חוץ משעות הלילה המאוחרות ) אבל הימני ביותר ממש איטי יחסית ... האמצעי אתה עוקף את אלה שמימינך (לרוב משאיות או מכוניות קטנות או זקנים ) והנתיב השמאלי ביותר לעקיפת האיטיים יחסית למהירות שבה אתה נוסע ...

מה שמפריע זה אלה זתמיד מחליפים נתיבים כדי לעקוף מכונית או שתיים תוך סיכון שאר הנהגים !

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם

חוק ממש לא ...

התישרנו. :D

אתה לא תראה איזה שוטר עוצר אותך בגלל נסיעה בנתיב השמאלי כי הוא יראה כמו טמבל ..

טעות בידך, אחי :) לא מזמן (לפני 3 שנים בערך) הייתה אכיפה מוגברת של נתיב עם דברי הסברה בטלוויזיה וכו'. זהו חוק שנראה קל מאוד לאכיפה, למעשה הוא קשה עד קשה מאוד להוכחת העבירה ולהרשעה - הוא משאיר הרבה פריצות קטנות, הרבה דברים שנתונים לפרשנות. לדוגמא כל הנושא של "טור מכוניות" (שיירה) - בקלות יחסית יכול להציל את העבריין מהרשעה. בקיצור, בשביל המשטרה זה הרבה כאב-ראש ומעט מאוד תועלת בתמורה (כי תועלת שלהם נמדדת לפי כמות הדו"חות וההרשעות - זו שיטה דפוקה ולא החוק!).

לכן המשטרה מתמקדת בעבירות שקל להביא להרשעה: מהירות (אין קל מזה!), תמרור עצור, חגורות, איתות, אורות וכו'.

אגב, יש עבירה שהרבה יותר מסוכנת מנסיעה בשמאל שלא לצורך העקיפה - זו העבירה של אי-שמירת מרחק. אוכפים?

ט.ל.ח.

פורסם

חוק ממש לא ...

התישרנו. :D

אתה לא תראה איזה שוטר עוצר אותך בגלל נסיעה בנתיב השמאלי כי הוא יראה כמו טמבל ..

טעות בידך, ידידי היקר :) לא מזמן (לפני 3 שנים בערך) הייתה אכיפה מוגברת של נתיב עם דברי הסברה בטלוויזיה וכו'. זהו חוק שנראה קל מאוד לאכיפה, למעשה הוא קשה עד קשה מאוד להוכחת העבירה ולהרשעה - הוא משאיר הרבה פריצות קטנות, הרבה דברים שנתונים לפרשנות. לדוגמא כל הנושא של "טור מכוניות" (שיירה) - בקלות יחסית יכול להציל את העבריין מהרשעה. בקיצור, בשביל המשטרה זה הרבה כאב-ראש ומעט מאוד תועלת בתמורה (כי תועלת שלהם נמדדת לפי כמות הדו"חות וההרשעות - זו שיטה דפוקה ולא החוק!).

לכן המשטרה מתמקדת בעבירות שכל להביא להרשעה: מהירות (אין קל מזה!), תמרור עצור, חגורות, איתות, אורות וכו'.

אגב, יש עבירה שהרבה יותר מסוכנת מנסיעה בשמאל שלא לצורך העקיפה - זו העבירה של אי-שמירת מרחק. אוכפים?

גם לא שמעתי על מישהו שנרשע באי שמירת מרחק ....

וגם אם תופסים מישהו בנסיעה בנתיב השמאלי הוא פשוט יכול להגיד שכרגע עקפתי !

ממש לא מבין איך המשטרה אוכפת את החוק.....

היא בפועל לא ממש עושה הכי טוב ... רק עבירות קלות לתפיסה .. ועבירות חמורות שקשה לתפוס אנשים בהם הם משאירים כך סתם !

Henry Miller

פורסם

אז תומר בזמנו דיבר על איזה פרט שעד 4 מכוניות זה עקיפה מימין ומעל זה חליפה על פני טור או משהו כזה

יש בזה אמת? הגדרה כלשהי בחוק?

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
אז תומר בזמנו דיבר על איזה פרט שעד 4 מכוניות זה עקיפה מימין ומעל זה חליפה על פני טור או משהו כזה

יש בזה אמת? הגדרה כלשהי בחוק?

זה בדיוק היה בדבריה של בי-רו.

אם אתה עוקף כבר מימין, תעקוף כמה מכוניות,

ואז זה יחשב עקיפת טור.

כל חור בלילה שחור, אבל של ג'ינג'יות זוהר בחושך

פורסם

תרשו לי לתקן, כי מאד צורם לי באוזן (ואני בכלל קורא דפי אינטרנט), המושג "נתיב אמצעי".

אין דבר כזה !!!!!!!!!!!!!!

יש נתיב אחד ימני, וכל השאר שמאליים !!

יש נתיב שמאלי, יש נתיב שמאלי שהוא שלישי מימין וכן הלאה, עד הנתיב השמאלי קיצוני.

מטרת כל הנתיבים השמאליים היא לאפשר עקיפה של הנתיבים שמימין להם, ולאחר מכן יש לחזור לנתיב הימני קיצוני.

כמובן, שבעת שהנתיב הימני מלא לגמרי, ניתן להשתמש בנתיב השמאלי לנסיעה, במיוחד בכביש רב נתיבי, אבל הסדר אומר שככל שעוברים שמאלה, כך חוזרת העדיפות לעיקפה וחזרה לימני.

דני G.

פורסם

בארה"ב מותר לנוע בכל נתיב ולעקוף מימין אם בכביש יש יותר משני נתיבים באותו הכיוון. בהתחלה זה קצת מפחיד אבל מתרגלים מהר.

לדעתי חוקי התנועה הליבראליים יחסית בארה"ב נועדו לתת לתנועה לזרום. צריך לזכור שאם משיהו מזגזג הוא לא יגיע רחוק. בטקסס הזהיר אותי הבוחן שהעביר אותי טסט (היה לי רשיון מקומי) שיורים במי שמשתולל בכביש.

יש שם גם חוקים מוזרים וטובים לדעתי כמו פניה ימינה ברמזור אדום ופניה שמאלה ברמזור ירוק במקום שאין פניה שמאלה.

החוקים שונים ממדינה למדינה אבל כך זה היה במיזורי.

לאחר שנתיים בארה"ב לצערי אני לא נגמל מעקיפה מימין אבל לא מזגזג. אני ממשיך ישר ככל שניתו ומשתדל לא לעבור נתיבים יותר מדי.

הבעיה לטעמי (מבחינת בטיחות ולא החוק) היא לא העקיפה מימין אלא אי שמירת מרחק אני כל פעם נדהם מחדש מהיכולת של נהגים לחתוך ממש צמוד לרכב שעקפו וזה ממש לא משנה מאיזה כיוון.

ד"א בפקקים בד"כ הנתיב הימני מהיר יותר.

הערה: זו דעתי האישית ואין לראות בה המלצה. יש חוק והוא מחייב :!:

Mazda MX-5 NC RWD

Subaru Forester 2.5 Sport AWD

BMW R1200GS Adv

פורסם

אוסקר כתב:

גם בנושא של העקיפה מימין חלו תמורות, ככל שזה נוגע לכלי הרכב.

עד תחילת שנות השמונים לא הייתה חובה להתקין מראה ימנית ברכב.

זו הסיבה לאיסור העקיפה מימין.

עם הזמן הפכה המראה הימנית לחובה.

יש דבר כזה חוק דפוק!

לפעמים אומרים שהחוק אינו תואם את חוקי היסוד ולכן הוא בר ביטול או אומרים שזו גזירה שאין הציבור יכול לעמוד בה ולכן לא אוכפים, אבל שתי הדוגמאות האלו זה מילים יפות למושג "חוק דפוק".

איסור העקיפה מצד ימין למה הדבר דומה?

לפורץ נכנס לבית שלך ונפצע, ואותך מאשימים ברשלנות על הפגיעה בפורץ.

"זה שגם הוא עבר עבירה לא פותר אותך מלקיים את החוק" (בדוגמא האחרונה - הסרת מפגעים)

עכשיו,

נניח שבנתיב השמאלי יש נהג/ת הלמוט ממש שנוסע/ת במהירות המותרת בניכוי 18% (מע"מ) ונניח שהשעה מאוחרת ו/או שאתה בכביש יחסית לא עמוס.

האם באמת אתה טוען שעל הנהג מאחורה לנהוג באותה מהירות (בנתיב הימני או השמאלי זה לא משנה) עד שמישהו יצטרף ויהפוך את כל הסיפור לטור מכוניות (או למנאז' א-טרואה...).

• תוכן חדש...