Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6987 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מבקש ייעוץ בשביל חבר,

ברשותו דייהטסו שרייד מודל 93, אוטומטי, מנוע 1300 עם ראש 16V.

החלו לברוח לו מים מהמנוע, הסברתי לו את ההשלכות של הנושא ולכן לקח את הרכב למוסך.

המוסכניק הסביר לו שיש לו סדק בראש מנוע אבל ברכב הספציפי הזה, אף מוסך לא יחליף לו ראש (כי הרכב ישן, והעבודה מאוד מסובכת ארוכה ויקרה) והאופציה היחידה היא החלפת כל המנוע.

בנתיים סתם לא את הסדק עם סוג של דבק מסויים.

א. האם צודק המוסכניק ואי אפשר להחליף ראש מנוע? (לדעתי לא צריכה להיות בעיה)

ב. כמה יעלה מנוע דומה חדש/מפירוק והיכן אפשר למצוא?

ג. מה דעתכם על א'?

תודה

פרננדז

פורסם

אייני מכיר את מנועי השרייד אבל לי ולכמה מחבריי יש ניסיון רע מאוד עם מנועים של דייהטסו אפלאוז ,העשויים מאלומיניום מתחממים,אטם הראש נפגע מהתחממות ואז כשפותחים ראש מגלים, שגם הבלוק רקוב ואז חייבים להחליף מנוע.

אצלך בעיקרון,ניתן לשפץ רק את הראש,אבל אי אפשר לדעת עד שיפרקו את הראש מה גודל הנזק.

אם יש סדק במנוע,ניתן אולי בכל זאת לתקן ע"י הלחמת הראש (עשו לי בעבר באופל קדט).

אפשרות שנייה,היא לקנות ראש מנוע מפירוק אבל,לפתוח אותו במוסך ולעשות אותו חדש (להחליף גומיות,לנקות את מעברי השמן, לשלוח אותו למילוי ויישור ולבדוק בלחץ שאין סדק.(לקחת ראש אחר ופשוט לשפץ אותו).

אם אתה מהצפון יש מקומות שמוכרים ראשים משופצים (למשל: חיפה טכניקה )

אפשרות שלישית והמצערת ביותר מבחינתך- אם יתברר לאחר פירוק המנוע שגם הבלוק אכול / שהמרווח ברינגים גדול מידי כדאי כבר להחליף את כל המנוע ולא להשקיע באובר-אול).

אבל כדי לבצע את כל הבדיקות הללו צריך לפרק ראש מנוע כי אי אפשר לדעת עד שהראש בחוץ מה קורה ולכן רצוי שיעשה זאת אדם אמין שאתה סומך עליו בעיניים עצומות כדי שלא תיכנס להשקעה גדולה מידי שלא לצורך.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

שלום רב!

א- ניתן להחליף ראש מנוע בשרייד, וזאת כפוף למצב בלוק המנוע.

ב-מנוע שרייד יקר, וחברך עלול להגיע לסדר גודל שנע בין 6 ל7 אלף שקל, שכולל (מסביב"),החלפת חגורת טיימינג משאבת מים, שמן מסנן שמן ומצתים, וברוב המקרים, גם מספר תושבות מנוע.

כל זה עדות טרייה של לקוחה שלי, ידידה של אביב חבר הפורום, שהחליפה מנוע בגלל חוסר מים משווע, שלאחר פרוק ראש המנוע, התגלה שהבלוק אכול בגלל שמוש במי ברז.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

שלום.

לא צריך למהר ולהסיק מסקנות.

דבר ראשון יש לפרק את ראש המנוע ולאמת את הנזק.

לאחר מיכן אם השתמשו אם נוזל קרור איכותי יש סיכוי שהמנוע טוב ואז כדאי ומחלפים רק ראש.

והיה והמנוע אכול מאבנית אז במקרא כז המחלפים מנוע.

התרוץ שלהחליף ראש זה מסובך זה בילבולי ביצים מה שיודעים קל ומה שלא יודעים מסובך אז בלי חרטות בבקשה!!!

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

• תוכן חדש...