Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7014 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אינני טוען שלא צריך לשפר את בטיחות הנסיעה בכבישים. זו מטרה חשובה, שמושגת בשנים האחרונות בעיקר בזכות שיפור אמצעי המיגון הפאסיביים ותשתית הכבישים. מה שאני טוען, זה די להיסטריה ולדמגוגיה. צריך להשקיע את הכסף והמאמצים היכן שניתן להשיג את התשואה הגבוהה ביותר, ולא לפזר מיליונים על קמפיינים חולניים ואמצעי אכיפה וענישה דרקוניים. אני מבטיח שלא אצביע בעתיד עבור אף פוליטיקאי שיכריז הכרזות, אלא רק עבור מי שבסוף תקופת כהונתו נראה ביצועים במקום מילים.

כנראה שבחינה מספרית יבשה, ההשקעה הכדאית יותר היא בטיפול במחלות לב ולא בתאונות הדרכים.

אבל יש דברים שמצטלמים טוב יותר, נכנסים טוב יותר לאייטם בעיתון של הסופשבוע או מצולמים טוב יותר לתשדירי בחירות. נסה לדמיין את מופז עומד בכנס הבחירות הקרוב ומסביר כיצד מפלגתו תורמת למיגור מחלות הלב בישראל, ולמה בעוד 10 שנים ימותו פחות אנשים ממחלות לב. עכשיו נסה לדמיין אותו מסביר על הקטל בדרכים, על המלחמה בתאונות הדרכים ועל ההצלחה (שנה שעברה היו פחות תאונות, לא?). לדעתי המצב השני מצטלם טוב יותר.

גם אני חושב שכרגע אין ממש דרך "להלחם" בתופעה. סרטים אימה וענישה חריפה לא ממש ימנעו מהדורי הבא לפספס לחיצה על הברקס ולהכנס ברכב אחר. עד היום הצלחתי לחשוב רק על פיתרון אחד - לקחת לנו את ההגה מהידיים ולהעביר אותו למחשבים. זה עובד יופי בעולם התעופה והחלל, אין סיבה שלא יעבוד על הכביש הציבורי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נמרוד, כרגיל כל הודעה שלך מנומקת היטב.

בפרסומות הנוכחיות יש תועלת כלשהי מסוימת. יכול להיות שאנשים יותר ירתעו מלעשות שטויות בכביש כמו לנסות ולגנוב רמזור אדום. לפעמים פשוט מנסים כמה שיטות בשביל לראות איזה מהם תצליח.

השאלה היא מה אתה חושב שצריך לעשות.

Back to the original - NC again.

פורסם
איזה כף שאפשרלשחק עם סטטיסטיקה למטרות כלשהן כן .ואיזה כף זה שכשהסטיסטיקה קובעת שמהירות היא בין הבעיות הקטנות בגרימת תאונות דרכים ,מצניעים את הסטטיסטיקה המביכה ,ואז אתה בא ואומר שמהירות הורגת (בתרד' אחר )

אני אשמח למות מדום לב ולא להיות כל חיי צמח בכלל ובפרט בגלל עבריין תנועה ששתה\נכנס לצומת באור אדום\ עבירה אחרת .וואו אני מניח שלא שמעת על סיבוכים ממחלות לב ובמיוחד כיום שיש חיידקים שאין להם תשובה , מה דעתך סיבוך בדרכי הנשימה יעשה אותך צמח או לא ?

תפסיק להיות דמגווג. הדמגוגיה לא מובילה לשום מקום .

2)

יש המון מחלות (כמו מלריה למשל) שלא מפתחים עבורן מספיק תרופות ודרכי טיפול, לעומת האיידס הנחקר מאוד, למשל, כי הן לא "סקסיות". כל מי שחולה במלריה הוא איזה עני מהעולם השלישי תוסיף שחפת שנעלמה ועכשיו חוזרת , זו מחלה שלא קיימת במדינות עם סניטריה ותשתית טובה ולכן חברות התרופות לא מכוונות לאוכלוסיית חולי המלריה - אין להם כסף.

אני חושב שכול העולם מתנהג ע"פ מה שיראה בתקשורת ולכן גם הטיפול וה"סקסיות" של מחלות - אני לא בטוח אבל אני חושב שיש קשר בין הימצאות של המון הומואים באופנה ובתעשיות כאלו של מה שנקרא " מובילי דעת קהל" שגרמה לסקסיות שלה

בקשר לאנלוגיה בין "מחבל" לנהג.

יקיריי, בן-אדם שעובר במודע באדום, עוקף מימין, עולה להגה שיכור או מסומם וכו' מגיע לו כל כינוי גנאי אפשרי (וזה רק בתור התחלה). המטרה ליצור איזשהוא זעזוע כדי להעביר את המסר.

הבעיה היא שכשאתה מגזים בזעזוע הוא נהפך לשקר , והתת מודע שלך הופך את כול מה שנאמר בנושא לשקר ואז לחנך לדברים חיוביים נתקל במה שנקרא דיסוננס . וקשה מאוד לטפל בכך . צריך להיות צמודים לעובדות ולא להגזים אם רוצים לחנך ולהשפיע .

כנראה שבחינה מספרית יבשה, ההשקעה הכדאית יותר היא בטיפול במחלות לב ולא בתאונות הדרכים.

אבל יש דברים שמצטלמים טוב יותר, נכנסים טוב יותר לאייטם בעיתון של הסופשבוע או מצולמים טוב יותר לתשדירי בחירות. נסה לדמיין את מופז עומד בכנס הבחירות הקרוב ומסביר כיצד מפלגתו תורמת למיגור מחלות הלב בישראל, ולמה בעוד 10 שנים ימותו פחות אנשים ממחלות לב. עכשיו נסה לדמיין אותו מסביר על הקטל בדרכים, על המלחמה בתאונות הדרכים ועל ההצלחה (שנה שעברה היו פחות תאונות, לא?). לדעתי המצב השני מצטלם טוב יותר.כן ועוד יותר מצטלם טוב שהוא לוקח את הרשיון ומסבירים לו שאי אפשר לעשות את זה ואז כמו השריף הוא מאיים או שתעזוב את העיר עד השקיעה או שאאסור אותך

גם בעולם התעופה ובחלל יש תאונות . לא משנה מה תעשה תמיד יהיה הגורם האנושי על טעויותיו וחולשותיו . סוף כול סוף הדברים האלו נועדו לו ולא להיות של מחשבים למען מחשבים

נמרוד, כרגיל כל הודעה שלך מנומקת היטב.

בפרסומות הנוכחיות יש תועלת כלשהי מסוימת. יכול להיות שאנשים יותר ירתעו מלעשות שטויות בכביש כמו לנסות ולגנוב רמזור אדום. לפעמים פשוט מנסים כמה שיטות בשביל לראות איזה מהם תצליח.

השאלה היא מה אתה חושב שצריך לעשות.

אין שום צורך לעשות את הגלגל מחדש , ובמקרה שלנו פרסומות . אנני יודע אם זה נכון או לא אבל לא אופתע אם יתברר שפרסומות , אכזריות רק גורמות יותר נזק מתועלת , ולבטח לא הפחיתו את התאונות

אין לי תשובות כרגע , אבל המצב הוא שכרגע צריך להפסיק לשטוף את המוח לכולם על שטויות , ולהתחיל לעבוד על הדברים החשובים . אם יראו האנשים שהממשלה באמת מתכוונת ביזנס והיא אמיתית (ולא עושה דמגוגיה לקראת בחירות או שולפת מהבטן ) אזי לאט לאט העם יעזור ותהיה ירידה בתאונות .

אבל אחרי שנים שטיפטפו שמהירות הורגת ואתה מחבל רוצח ועוד כול מיני שטויות ועשו עושנים שמתחילים להיות דרקוניים , ורוצים לחשוב על עוד עונשים . אין שום סיכוי שהציבור יעשה משהו מועיל כי ההרגשה הפנימית היא שהרשויות הן אויבות . ובמקרה כזה לא יועיל כלום

בברכה יהודה

פורסם

ניסוחים הם ענין לעיתונאים , פרסומאים, פוליטיקאים ושאר מתפרנסים מברבור.

מה זה משנה איך תקרא לזה ? מלחמה/מבצע/תכנית/התמקדות.....?

צריך לגרום לכך שעבירה מסוכנת,גם אם לא התממשה הסכנה , תגרום לעברין טראומה כזאת שיחשוב עליה ויסבול ממנה שנים אח"כ. זה פחות מהסבל של ההרוגים, נכים ומשפחותיהם.

פורסם
צריך לגרום לכך שעבירה מסוכנת,גם אם לא התממשה הסכנה , תגרום לעברין טראומה כזאת שיחשוב עליה ויסבול ממנה שנים אח"כ. זה פחות מהסבל של ההרוגים, נכים ומשפחותיהם.

רעיון לא רע, רק הערה קטנה. כיצד אתה מגדיר עבירה כמסוכנת ?

על פי אמונתו של פקיד X ?

על פי כמות תאונות הדרכים שנגרמות עקב עבירה זו?

על פי השפעתה העקיפה על תאונות דרכים ?

אם תיקח את עבירת התמרור העצור, הרי שבעבר כל אי-עצירה נחשבה למסוכנת.

היום המחוקק השכיל להבחין בין אי-עצירה טכנית, שאינה מסכנת אף אחד, לבין אי עצירה תוך כדי אי-מתן זכות קדימה, שעל היותה מסוכנת אין ויכוח (אני מקווה).

אי שמירה על הימין - לא נחשבת למסוכנת מאוד, אבל גורמת לעקיפות מימין ולאחרים לבצע עבירות שיסכנו חיי אדם. האם רק העבריינים אשמים, או גם מי שנתקע בצד שמאל והביא אותם לכדי העבירה?

פורסם

נכון , זה לא פשוט.צריך שוטרים מספיק מיומנים בשיקול כל סיטואציה ומעורביה לגופה ולא כולם (בהמעטה ) ברמה זאת.מה לעשות , יוצאי 101/201/תלפיות/8200... לא באים בהמוניהם למתנ"א. ("לא רבנים רצים לצוד שועלים- לכן יש חורים בפרוות",-דרויאנוב)

פורסם

הפתרון פשוט בהרבה.

תואיל נא משטרת ישראל לפרסם בפומבי את ממצאי התאונות שאספה (ללא פרטים מזהים), ולא רק להלעיט אותנו באחוזים (מהירות מופרזת גורמת ל-20 אחוז מהתאונות, למשל).

יש מספיק אנשים שישמחו להרים את הכפפה הזו (ואם אין למשטרה, אשמח לסייע בידה, במלוא הצניעות), ולכמת את המספרים לסיכומי גורמים לתאונות ומהם לבנות תוכנית עבודה נדרשת בכדי להקטין את מספר וכמות הנפגעים בכבישים (ולא, התשובה הנצחית של אכיפה נוספת אינה מספקת, ע"ע כמות הרוגים ונפגעים בשנה במדינת ישראל).

השוטרים יעשו מה שמורים להם לעשות (כמו בכל גוף הדומה). אם ההוראות הן להתמקד באכיפת עבירות חנייה, הן יתמקדו בהן.

אם הן אכיפת אי-שמירת מרחק, הן יתמקדו בהן.

מן הסתם כולם (פחות או יותר) רוצים להגיע לכמות נפגעים מינימלית, המחלוקת היא רק מהי הדרך הטובה ביותר.

לשיטתי - בעיות פותרים ע"י התמקדות בגורמים לאותן בעיות, ולא על בסיס תחושות בטן/השערות/נתונים שעברו מניפולציה.

פורסם

ההנחיות, לפחות בתקופה שאני מתנדב מת"נא הן לא תמיד לאכוף עבירות טכניות קטנות של אנשים נורמטיביים. להתרכז במסוכנים. לזקני מת"נא שבאים מתוך רצון כן להוריד את המשוגעים , לא לבזבז עוד מזמנם על משפטי זוטות , ושלא משחק אצלינו כבר להוכיח- אגו ,זה מתאים. חלק התנדבו אחרי ששכלו קרוב על הכביש.הרוב משכילים שכבר עברו את שלב הוכחת ההצלחות .

עם כל הביקורת על המשטרה , יש בה עירנות להקאת טיפוסים שבאו לחיזוק אגו ומנצלים המדים לקשיחות לא נבונה -כשלא עוזרת למילוי התפקיד. בהכירי משטרות אחרות - אולי יותר מדי . עבריין מועד צריך לפחד משוטר.(ועם מחשוב הניידות- לוקח שניות לדעת איך התנהג הסבא של הנהג בתקופת הטורקים)

פורסם

לדעתי לא כולם מחפשים להפחית את הנפגעים

יש כאלה שמחפשים את אור הזרקורים, גם אם זה תוך כדי עמידה על דם הקורבנות

יש גם כאלה שמחפשים להגדיל את ההכנסות, גם אם זה אומר לא לאכוף בכל הכוח (או אפילו חלקיק ממנו) עבירות הרבה יותר מסוכנות, אבל פחות פוטוגניות

חיים

עם יד על הלב, מה הייתה הסטטיסטיקה שלך במשמרת האחרונה?

כמה נהגים שיכורים עצרת? כמה אנשים שעברו ברמזור אדום? כמה אנשים שגנבו זכות קדימה?

לעומת זאת כמה עצרת על מהירות מופרזת?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

בלי להתייחס לביטוי הדוחה (מי שנוהג להגיד אמת לא צריך להדגיש ולמי שמשקר תאמין בגלל "עם היד על הלב "?) - אף אחד. במשמרת שבת לפני"הצ היו על הכביש בעיקר סבתאות וכו. הרבה מהם עברו עבירות קטנות.

פורסם

"עם יד על הלב" זו צורת ביטוי

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
ההנחיות, לפחות בתקופה שאני מתנדב מת"נא הן לא תמיד לאכוף עבירות טכניות קטנות של אנשים נורמטיביים. להתרכז במסוכנים.

מה זה מסוכנים, ועל פי מה הם נופלים לקטגוריה זו ?

פורסם

אני לא כ"כ מבין את מה שאתה רוצה לעשות עם המיליונים שיהיו מבלי לבצע קמפיין להעלות את המודעות לתאונות דרכים.

חקרתי את הנושא שנה שעברה שהתבקשתי להכין קמפיין על תאונות דרכים ושיכרות, אין לי כרגע את הנתונים הסטיסטיים אבל לפי מה שאני זוכר זה שרמת הנפגעים עולה משנה לשנה וזאת בעיקבות חוסר מודעות לבעיות שנוצרות בכבישים.

אז כן אם לא יועלו הקמפיינים, אז אכן יהיו לנו בסביבות השני מיליון שקלים נגישים ואז מה?, נחליף אספלט או אולי נציב עוד ועוד מצלמות התראה ונביא עוד כוח אדם שיפקח על הנעשה בכבישים. - כל זה לא יעזור, הבעיות הם אצל האדם והתרבות ולכן אני מצדיק את הקמפיין - "רוצח בכביש = מחבל", המיליונים האלה נזרקו על מנת להעלות מודעות וכדי שהאדם יגיע לחשבון נפש עם עצמו ויגיד אמוציונלית "אני מפסיק עם השטויות בכבישים" ודברים כאלו אכן קורים לא פעם ולא פעמים ניגשו אליי חבר'ה שראו את הקמפיין שרציתי להעלות לטלויזיה (מחוסר כסף זה לא יצא לפועל) ואמרו לי החיים שלי השתנו בגללך, כן זה לא כל אחד אבל בוא נגיד שזה אחד לחמישים איש זה כבר הישג ושיפור בתרבות הנהיגה.

ברגע שתראה לאדם את התוצאה והוא יעביר באמצעות גלי המוח את הרעיון שזה רע ולא מוסרי לנהוג בשיכרות הוא פשוט לא יעשה את זה נקודה.

"With great power comes great responsibility"

למכירה המערכת של האוטו: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=186935

פורסם
מה זה מסוכנים, ועל פי מה הם נופלים לקטגוריה זו ?

במקום להתפלמס, מה דעתך שנמשיך את הדיון כשגם אתה איתי במדים בניידת במשמרת ? לא הרבה - אחת לשבועיים. את התשובה הברורה תקבל בעיניים.

פורסם

ומה דעתך לקנות לי ולנטיין 1 ליום הולדת?

מה עניין שמיטה להר סיני?

השאלה היא למה אני רואה את חבריך כחולי המדים אורבים לי אחרי ירידה בישורת בכביש המהיר עם קופה רושמת על מקל, במקום לנקנק את האידיוט שכרגע חתך אותי בלי לאותת, עם סנדביץ' ביד אחת וטלפון בשניה.

• תוכן חדש...