Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7041 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
השגמים שאתה מדבר עליהם איציק נשברו כנראה בזמן הפתיחה עם פטיש אויר .

במנוע 1.8 של VAG אם אתה לא מחזיק את הגלגל עצמו בזמן הפתיחה אפילו לא עם כלי אויר,הלך על השגם

והלכו 530 שח .

כמו שדניאל אמר לא גזירה ולא בטיח ,אין דבר כזה .

נכון.

כנראה שהלקוח עצר בצד הדרך יום אחד, ככה סתם כי שיעמם לו (רכב עם 40K ק"מ, חדש לגמרי - לא עבר טיימינג מעולם), הוציא פטיש אויר ואמר לעצמו "מצ'עמם לי, אולי נשבור כמה שגמים עם פטיש אויר ובדרך ניסע לאצ'קלונה ?" ומייד ניגש למלאכת שבירת השגמים של הקאמשאפטים - והזמין גרר שיקח את הרכב למוסך כי הרכב סירב להניע לאחר מכן.

או, במילים אחרות (לאלו שלא מעוניינים בהזיות\סיפור אכלו-לי\שתו-לי\מצצו-לי), המקרה עליו סיפרתי מדבר על רצועת טיימינג שקפצה שיניים בעקבות פולי מנוע שהלך לעולמו וגרם לנזקים מסביב.

זאת היתה התוצאה - ואם היצרן תיכנן את זה או לא - אין לי מושג, תשאלו את היצרן. הדבר היחידי שכן ניתן לראות הוא שבהחלט מדובר על נקודה חלשה שאולי מתוכננת להישבר במקרים כאלה. אחרת לא ברור למה הם יצקו את השגם הזכר על הפולי עצמו ולא המשיכו בשיטה המסורתית של חריטה על הפולי ושגם זכר (חזק מאוד) של הקאמשאפט.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אכן זו נקודה חלשה, ולמה עברו לשגם חלשלוש? יש לי תשובה מוסמכת לכך. מכוון שהמשמעות של השגם היא למיקום בלבד, חסכו בעלויות יצור. סה-טו!.

ראו כי טוב, וזה חסך להם קצת ג'ובות- הלכו וביטלו לגמרי את השגם, וכידוע לך כיום, ניתן למצוא מנועים ללא שגמים או פינים על גלגלות התזמון והגלי-ארכובה/זיזים.

• ספונסר פורום
פורסם

איך גילו שהשגמים שבורים ,פתחו את הגלגלים נכון...יכול להיות שהבעיה ברכב

היתה אחרת ונפתרה על הדרך ,אבל השגמים נשברו בפתיחה .

אני רק ציינתי את זה למי שמפרק פולי ברכבי פולקסווגן מנועי 1.8 עם טורבו ובלי

אם אתה לא מחזיק את הגלגל השגם נשבר .

דרך אגב אתה אומר הרצועה קפצה שיניים כלומר היא לא נקרעה ,אז למה היא קפצה אם זה בגלל השגמים

אז איזה גזירה יש פה ,זה כרגיל אצלם דפקט ביצור .

ואם לא בגלל השגמים אז זו ההוכחה שהם נשברו בפתיחה .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם
איך גילו שהשגמים שבורים ,פתחו את הגלגלים נכון...יכול להיות שהבעיה ברכב

היתה אחרת ונפתרה על הדרך ,אבל השגמים נשברו בפתיחה .

אני רק ציינתי את זה למי שמפרק פולי ברכבי פולקסווגן מנועי 1.8 עם טורבו ובלי

אם אתה לא מחזיק את הגלגל השגם נשבר .

דרך אגב אתה אומר הרצועה קפצה שיניים כלומר היא לא נקרעה ,אז למה היא קפצה אם זה בגלל השגמים

אז איזה גזירה יש פה ,זה כרגיל אצלם דפקט ביצור .

ואם לא בגלל השגמים אז זו ההוכחה שהם נשברו בפתיחה .

כבר אין לי כח להתכווח איתך, אתה לא רוצה להבין אז אל תבין.

(שורה תחתונה היא שהבדיקה שלפני הפירוק הוכיחה שהם נשברו טרם הפירוק).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

רון, אתה מדבר על פולקסוואגן ואיציק מדבר על פיז'ו..

השגמים יכולים להשבר עקב קריעת רצועת התזמון ולאו דווקא בעת הפירוק.

פורסם

דניאל - יש לי שאלה:

איך קריעת רצועת טימינג עלולה להביא לשבירת השגם? הרי החל מרגע הקריעה אין יותר עומס על השגם.

פורסם

צודק, קפיצת רצועת התזמון או סיבובי יתר עלולים לגרום לשבירת השגם וכאשר זה קורה ורצועת התיזמון די בלוייה היא גם נקרעת.

• תוכן חדש...