Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7050 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה (עם תחילת תקופה הגשם האחרונה) התחיל אצלי רעש של שריקה מבלם קדמי שמאלי.

הרעש אינו אחיד, ולעתים נשמע כמו שריקות לסרוגין (כמו הצליל מרפידות גמורות).

לפני 300 ק"מ עברתי טיפול במוסך מורשה, וציינתי את הבעיה.

בדקו לי את הרפידות והן היו חדשות כמעט לגמרי (אחרי 10K). ואז שאלו לגבי הדיסקים, ואמרתי שהם תחליפיים.

אז אמרו לי שזו הבעיה ואין מה לעשות עם זה, אלא רק להחליף דיסקים.

בנוסף, התייעצתי עם אבא שלי ומוסכניק מכר שלי (שלצערי אין לי דרך להגיע אליו כרגע), ושניהם אמרו שזה לא קשור לדיסקים, אלא לבוכנות של הבלימה.

כלומר, אחת מהן כנראה נכנס בה לכלוך או משהו, והיא לא חוזרת עד הסוף אחורה וכל הזמן משתפשפת בדיסק.

כמו כן, היום אחרי נסיעה של כ10-20 דקות, חניתי את האוטו ובחנתי את הגלגלים הקדמיים, והשמאלי אכן היה הרבה יותר חם מהימני.

מיותר לציין שהרעש של הבלמים נשמע במהלך נסיעה, ולא במהלך בלימה. בבלימה חזקה דווקא הרעש נעלם.

והשאלה המתבקשת היא: האם זה הדיסקים? או הבוכנות? ואם אלו הבוכנות (או ככל הנראה בוכנה סוררת אחת), כמה אמור לעלות תיקון של העסק הזה? (לצורך העניין, אם אני חוזר לאותו מוסך מורשה, מה עלי להגיד להם, והאם יש לי זכות לדרוש תיקון ללא תשלום חוזר במידה ולא יהיה צורך בהחלפת חלקים? כלומר, האם ניתן פשוט לפרק את הבוכנה, לשמן אותה ולנקות אותה ולהחזיר למקום?)

תודה מראש

בברכה!

יונתן.

פורסם

כמובן שניתן לפרק את משאבת האופן (נדמה לי שזה השם המדוייק) לנקות ולהחזיר ואם הבלמים מתחממים זה אולי הדבר הראשון שכדאי לעשות, כמובן שהעניין מצריך קצת ידע, בכל מיקרה אם כבר מפרקים כדאי להחליף את הגומיה המרובעת שאוטמת את הבוכנה ואחראית על החזרתה אחורה, לי זה קרה בקטנוע והפכתי את הגומיה וזה היסתדר, אבל ברכב כמובן שעדיף להחליף אותה וכמובן שעדיף מישהוא שיודע מה הוא עושה. כל העניין לא צריך לקחת לפועל חרוץ יותר משעה מה שאומר שהעניין צריך לעלות בסביבות ה 170 ש"ח... אני אישית שעשיתי את זה הרבה פעמים הייתי בוחר את המוסך בכל אופן, כל ההיתעסקות הזאת עם שמן בלם, ניקוזים, ליכלוך, אבק לזחול מתחת לאוטו... אבל זאת רק הדעה של עצלן כמוני...:)

פורסם

השאלה שקצת מדאיגה אותי יותר זה: למה במוסך מורשה לא הגיעו לפתרון הזה??

והאם, אם כך, אני אוכל לסמוך על המוסך שידעו מה לעשות במקרה כזה?

ואם כן - אז האם אני יכול לבקש שלא יחייבו אותי על העלאת האוטו על ליפט, כי בעצם הם לא סיימו טיפול בפעם הראשונה... לא?

בברכה!

יונתן.

פורסם

לא אמרתי שזה הפתרון, אמרתי שזה החשוד העיקרי לפחות מנסיוני, יכול להיות שזה נבדק והבעיה באה ממקום אחר.

בקשר למוסך, אני לא משפטן אבל נראה לי הגיוני שאתה צריך לשלם על כל שעת עבודהף גם אם הבעיה לא נפתרה.

עם זאת - בשטח אפשר להסתדר איתם לפעמים בקטעים האלה - זה כבר תלוי בך, ואיך אתה בלהתמקח עם אנשים.

(או שתקח איזה דוד\חבר שיודע לדבר - בכל משפחה יש אחד כזה.) דבר איתו תסביר תצעק אני מאמין שתשיג.

לי פעם ישבו על האורות ערפל 4 "מומחים" במשך כמה שעות טובות, ולא הצליחו למצוא את הבעיה, אז צעקתי קצת, וסיכמנו שאני בנתיים לא אשלם, ואחזור מחר עם שעתון מאופס.

(אתה חושב שחזרתי?! מי שלא פותר בעיה בכמה שעות לא יעזרו לו כמה ימים.)

אם לא תרצה להתעסק עם זה לבד ותתיאש כבר ממוסכים, תמיד אפשר להביא אוכף שלם מפרוק זה עולה גרושים. (בעצם אם אתה הולך למוסכים מורשים סביר להניח שלא תאהב את הרעיון של לקנות מפרוק)

פורסם

לדעתי, נסה קודם לנקות.

בקלות יכל להכנס זיהום למע' הבלמים והשריקה נובעת מחיכוך.. השריקה באה לסירוגין, למשל, כי הלכלוך זז ממקום למקום.

גש למוסך שמתעסק בזה וינקו לך בלחץ, במקרה הצורך גם יבצעו שיוף של הבלמים ליישר עיוותים ושריטות.. ברכב שלנו שנוסע כל יום בדרך חצץ מלאת אבק, אחרי שניקינו את הבלמים במוסך יכולת הבלימה גברה משמעותית, ונהייתה שקטה וחלקה יותר.

שווה לנסות ולא אמור לעלות הרבה, אצלנו ניקוי, שיוף ועוד כמה סידורים היו באזור ה 250 ש"ח

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

• תוכן חדש...