Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7072 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
קשור ועוד איך!!

תתקין מע' הפעלה מחדש, זה זה!

תקשיב זה הרבה יותר מורכב ממה שאתה חושב,

אני מודה לך על הניסיון לעזור, אבל אם היית קורא את ההודעות הראשונות שלי פה, היית מגלה שהמחשב לא מגיע למצב שהוא קורא את הדיסק הקשיח, כמו כן , אי אפשר לעשות BOOT מדיסקט, כלומר תשכח ממערכת הפעלה או משהו בסגנון- אין אפשרות אפילו להתקין אחת כזו מחדש, אין DOS אין כלום.:idea:

בהמשך גם כתבתי שלוח האם נשאר ערום לגמרי עם כרטיס זיכרון וכרטיס מסך בלבד(וכתבתי 4 פעמים שהם לא הבעיה לחברים שניסו לעזור), ככה שאין עליו אפילו דיסק קשיח ועדיין קיימת הבעיה- לא קשור למערכת הפעלה.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
תקשיב זה הרבה יותר מורכב ממה שאתה חושב,

אני מודה לך על הניסיון לעזור, אבל אם היית קורא את ההודעות הראשונות שלי פה, היית מגלה שהמחשב לא מגיע למצב שהוא קורא את הדיסק הקשיח, כמו כן , אי אפשר לעשות BOOT מדיסקט, כלומר תשכח ממערכת הפעלה או משהו בסגנון- אין אפשרות אפילו להתקין אחת כזו מחדש, אין DOS אין כלום.:idea:

בהמשך גם כתבתי שלוח האם נשאר ערום לגמרי עם כרטיס זיכרון וכרטיס מסך בלבד(וכתבתי 4 פעמים שהם לא הבעיה לחברים שניסו לעזור), ככה שאין עליו אפילו דיסק קשיח ועדיין קיימת הבעיה- לא קשור למערכת הפעלה.

את זה לא ידעתי.

בהצלחה בכל אופן.

פורסם

אם כך עמית אני מבין שניסתה את הרוב שהוצע בלינק וע"י חברי הפורום.

תנסה לעדכן את הBIOS אולי זה יעזור.

הדיסק הקשיח מזוהה בBIOS? תנסה אולי לעשות BOOT מדיסק קשיח אחר.

פורסם

הדיסק מזוהה בביוס, ניסיתי לעשות BOOT עם דיסק קשיח אחר וניסיתי בלי דיסק בכלל.

זאת לא הבעיה כי המחשב לא מגיע למצב שהוא מנסה אפילו לעשות BOOT.

מצאתי עדכון לביוס בקובץ BIN

אם אין לי גישה לדיסק וגם לא לפלופי איך אני יכול בכלל לעדכן את הביוס...?

תודה.

FLASH.DOC

W654MS10.DOC

פורסם

זה בעיה. אני לא הצלחתי למצוא לזה פיתרון אף פעם.

לדעתי - הדבר האחרון שנשאר זה לבדוק את הזכרונות והכרטיס מסך על מחשב אחר.

אגב, ניסית להכנס לBIOS ולבצע restore defaults? לא ראיתי אם הגבת לזה...

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

צביקה, הזיכרונות עובדים בזה הרגע במחשב ממנו אני כותב הודעה זו, וכרטיס המסך גם הוא נבדק בפנטיום 4.

עשיתי ריסטור דיפולטס אולי 700 פעם.

קרתה לך את אותה התקלה?

פורסם

פתח את המארז והסתכל בקפידה האם אתה רואה קבלים אלקטרוליטיים על לוח האם מנופחים (נראים כמו דודי שמש קטנים)? במיוחד בסביבת המעבד. חזור לעדכן.

למרות מה שאמרת ההודעה verifing dmi pool data לדעתי היא הודעה של מערכת ההפעלה ולא של ה-BIOS. נסה שוב לעלות עם דיסקט הפעלה (1.44) והפעם בטל את ההגדרה של ההרדיסק בביוס. במחשבים מסויימים גם אם מוגדר ב- Boot sequence לעלות מדיסטק והם מזהים הארדיסק הם עולים ממנו. לדעתי לא הצלחת להגיע באמת למצב שהמחשב מנסה לעלות מדיסקט.

פורסם

אמנם לא ניסיתי לבטל את ה BOOT מההרד דיסק , אבל ניסיתי להפעיל את המחשב בלי הרד דיסק מחובר ללוח בכלל, זה לא סיבה מספיק טובה למחשב לנסות לעשות BOOT מהפלופי?

הוא אפילו לא מגיע למצב שהוא אומר לי שאין BOOT FILES בדיסק או בפלופי , זה נעצר עם ההודעה הרבה לפני.

נב. לגבי הקבלים, לא ראיתי שום דבר מנופח.

פורסם
צביקה, הזיכרונות עובדים בזה הרגע במחשב ממנו אני כותב הודעה זו, וכרטיס המסך גם הוא נבדק בפנטיום 4.

עשיתי ריסטור דיפולטס אולי 700 פעם.

קרתה לך את אותה התקלה?

אחלה, או שבעצם באסה :|

כן, קרה לי בעבר עם מחשב ישן (פנטיום 200) שמריץ FREEBSD ומשמש כראוטר בבית.

נפתר אחרי שפירקתי הכל, ניקיתי את המאווררים וחלק מהאבק וניתקתי חלק מהזיכרונות.

שווה לנסות לבטל את הBOOT מהHD בBIOS, ולעשות BOOT מFLOOPY של DOS או WIN98.

(יצא לי אחלה משפט, לא? :lol:)

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

כן ניתוק HDD לדעתי היה אמור להספיק כדי לאלץ אותו לעלות מ-Floppy (בתנאי כמובן שהיה מאופשר boot מ- Floppy).

ניסית לעלות מ-CD-ROM?

פורסם

ניסיתי גם מCD , הוא לא מגיע למצב של BOOT בכלל.

ניסיתי לאפס CMOS גם בעזרת שינוי מיקום הג'אמפר שאחראי על כך -לא פתר את הבעיה.

יש לכם מושג האם ניתן להיכנס לפלופי כאשר אני נמצא בהגדרות הביוס , על מנת להתקין שם את קובץ העדכון של הביוס שהורדתי?

אין לי אפשרות אחרת כי אין DOS ואין שום דבר.

פורסם

עידכון BIOS מתבצע דרך הBIOS רק צריך לוודא שיש כונן דיסקטים מחובר תקין ועובד והדיסקט עם הגירסא החדשה גם כן תקין ועובד.

אם גם העידכון לא הצליח/עזר לדעתי עשיתה כבר את כל הבדיקות האפשריות וצריך יהייה להודות בכך שלוח אם תקול.

פורסם
עידכון BIOS מתבצע דרך הBIOS רק צריך לוודא שיש כונן דיסקטים מחובר תקין ועובד והדיסקט עם הגירסא החדשה גם כן תקין ועובד.

יש לכם מושג האם ניתן להיכנס לפלופי כאשר אני נמצא בהגדרות הביוס , על מנת להתקין שם את קובץ העדכון של הביוס שהורדתי?

אין לי אפשרות אחרת כי אין DOS ואין שום דבר.

עדכון BIOS דרךך FLOPPY נקרא desaster recovery mode, והוא נתמך בחלק מהיצרנים אך לא פה. בשאר המקרים,

נדרשת תוכנה לעדכון ה- BIOS אבל לצורך זה צריך שתעלה מערכת הפעלה, אבל זה מה שלא עובד מלכתחילה, אז דבר חלש.

הדרך היחידה לדעתי לעדכן פה BIOS היא פירוק רכיב הזכרון (EEPROM או FLASH) ועדכונו על צורב זכרונות.

:turn-l:
פורסם
עדכון BIOS דרךך FLOPPY נקרא desaster recovery mode, והוא נתמך בחלק מהיצרנים אך לא פה. בשאר המקרים,

נדרשת תוכנה לעדכון ה- BIOS אבל לצורך זה צריך שתעלה מערכת הפעלה, אבל זה מה שלא עובד מלכתחילה, אז דבר חלש.

הדרך היחידה לדעתי לעדכן פה BIOS היא פירוק רכיב הזכרון (EEPROM או FLASH) ועדכונו על צורב זכרונות.

הי תודה על תשובתך, האם אתה בטוח ב 100 אחוז שעדכון של הביוס אצל היצרן של הלוח הזה הוא בלתי אפשרי דרך דיסקט בזמן הכניסה להגדרות הביוס?

אם זה משנה, אז סיומת קובץ העידכון היא BIN.

האם יש אופציה מסויימת שעלי לחפש כדי לוודא אם יש את אופצית העדכון הנ"ל?

תודה רבה.

פורסם

ברוב המחשבים מהדור הישן יותר אין אפשרות לעדכן מה-BIOS עצמו. חייבים לעשות BOOT ואני דיי משוכנע שזה המצב אצלך.

בכל מקרה תרד מהכיוון הזה. אתה מחפש את הבעיה מתחת לפנס ולא הייכן שהיא קיימת. אם המחשב עבד ופתאום הפסיק לעבוד הבעיה לא ב-BIOS נקודה. סביר להניח שמדובר בתקלה ב-MB ולכן אין הרבה מה לעשות. אם אתה רוצה להיות בטוח תנתק את כל החומרה. תנסה לעלות עם כרטיס מסך וזיכרון אחרים (אפילו ששלך נמצאו תקינים במחשב אחר). אם זה לא יעזור קאפוט.

• תוכן חדש...