Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעית חום משונה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7114 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי רכב מסוג פונטו 90 1.6 סמ"ק...

לפני שבועיים הייתי במוסך מורשה של פיאט טיפלתי בבעית חום החליפו לי צינור שהכניס אוויר למערכת המים והחליפו לי יוניט ופקק של המיכל עיבוי מים ...

ואמרו לי שכל מערכת הקירור לא מיקורית ושאני צריך לבדוק כול שבוע מים או להרכיב מערכת קירור שלמה שעולא 2000 ש"ח

לקחתי את האוטו מהמוסך הכול עבד בצורה חלקה למשך שבוע המאוורר עבד , לפתע שמתי לב למשהו משונה..

כשאני נוסע מד החום מגיע לרבע...

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959&postcount=11

בפקקים הוא מגיע לקצת פחות מחצי והמאוורר מתחיל לעבוד...

אבל כשאני עוצר את האוטו ומכבה אותו ... המים עולים עד למעלה במיכל עיבוי ומתחילים לנזול מהפקק!!!

ממה יכולה לנבוע הבעיה?

פורסם

שאלת תם:בפקק החלופי, יש אטם גומי?...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

באטם נראה לי שיש גומי ...

אבל זה נורמלי שהמים עולים למעלה??

המים ממש רחוקים מהאטם!!! הם לא אמורים להגיע אליו נכון?

פורסם

מה הכוונה מערכת קירור לא מקורית בסה"כ זה 2 צינורות גומי שמתחברים לרדיאטור בדגם הזה אין מיכל עיבוי נפרד הוא חלק מהרדיאטור,זה כמו מיכל לבן שמחובר לצד של הרדיאטור עם פקק גדול שחור מפלסטיק אם אצלך זה כך אז זה מקורי.

האם כשה אתה עוצר ומכבה מנוע המאוורר ממשיך לעבוד?

ובדגם הנ"ל הוונטה צריכה להיכנס לפעולה בקצת מעל רבע.

פורסם

כן זה מיכל עיבוי עם הרדיאטור....

אגב כנראה נכנס אוויר למערכת המאוור כבר לא עובד....

את הטרמוסטט אף פעם לא החלפתי הבעיה יכולה לנבוע ממנו?? כמה זה עולה?

המאוור לא עובד כשאני מכבה תאוטו .... הוא עובד רק כשמד החום על חצי

פורסם

אויר לא אמור להיכנס למערכת אלה עם אטם ראש מנוע נפרץ. האם חסר מים? דווקא מה שאתה מתאר יכול להיגרם מטרמוסטט תפוס על חצי . הטמוסטט עולה באזור ה150 ש"ח כי הוא בא עם כל הבית שלו ולא רק החלק הפנימי.

מחיר העבודה תלוי במוסך שאתה מטפל בו. מוסך מרכזי יקר מאוד והעבודה לא יותר טובה מאשר במוסך פרטי שיודע את העבודה.

אני יודע שיש מכשיר ששמים אותו מעל פתח המילוי בזמן שהמנוע עובד ובודקים האם נפלטים גזים דרך הפתח(לא יודע עד כמה התאור הזה מדויק כי לא מכיר כל כך) והבדיקה הפשוטה זה כשמנוע קר למלא מים עד הסוף (כל המיכל עד לפתח) ולתת סטרטר ולראות, עם משפריץ מים אז אטם ראש נפרץ, אם לא משפריץ אז אטם ראש לא נפרץ.

לי גם היתה בעיה דומה חוץ מבריחת המים והחלפת טמןסטט פתר את הבעיה (תבדוק שהפקק ששמו לך תקין ומתאים לדגם כי גם מוסך מרכזי טועה).

פורסם

שניה אם אטם הראש נפרץ אני אמור לראות מים בתוך השמן או שמן בתוך ברדיאטור.... ואין דבר כזה אצלי באוטו

פורסם

ובכן נבואת המוסך התגשמה! כדאי שתבצע חיפוש בנושא התחממות ומערכת קירור, ועל הדרך בטח תמצא את המדריך להתחממות רכב, שיתן לך מושג לאפשרויות הרבות להתחממות מנוע.

לא נראה לי שהחלפת כל מערכת הקירור היא הפתרון ויש לבדוק לגופו של דבר כל חלק ממערכת הקירור שגורם לבעייה הצפציפית שלך ולחליף רק חלקים פגומים או בלויים.

פורסם
אבל כשאני עוצר את האוטו ומכבה אותו ... המים עולים עד למעלה במיכל עיבוי ומתחילים לנזול מהפקק!!!

ממה יכולה לנבוע הבעיה?

מפקק לא תקין במיכל העיבוי. אם יש פקק נפרד לרדיאטור (לא מכיר את מערכת הקירור של הפונטו) הבעיה יכולה להיות גם בו.

פורסם

למה אתה קופץ ישר על הכי גרוע.תעשה את הבדיקה עם המילוי מים עד הסוף וסטרטר,אם לא ישפריץ מים, תיגש למתקן רדיאטורים ובצע בדיקה בלחץ למערכת הקירור לראות עם יש נזילות ואם יש אז מאיפה?

מניסיון אישי לא ממליץ לך לעשות את זה במוסך(גם לא מורשה) אלה אצל מתקן רדיאטורים.בדיקה פשוטה וקצרה ושם גם יבדקו את הפקק מים ואת התאמתו לרכב.

(בפונטו הנ"ל יש רק פקק אחד)

תרשום מאיפה אתה ואנשים יכוונו אותך לבעלי מקצוע טובים.

פורסם

עשיתי את הבדיקה עם הסטרטר והכול תקין לא השפריץ מים :)) רק נשאר לגשת למתקן רדיאטורים...

אגב את הפקק ואת התיקונים אני עושה בחברת פיאט אצל דאהר בנצרת

מישהו יכול להמליץ לי על מוסך אמין וזול מוסך רדיאטורים באזור נצרת ?

• תוכן חדש...