Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צרות בביטוח לאחר תאונה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7077 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סיפרתי כבר לא מזמן שאבי היה מעורב בתאונה והרכב נזקק לתיקון. הוא נשלח למוסך מטעם חברת הביטוח הנוכחית, איתה החוזה שלנו נפסק בעוד מספר ימים.

פרוט החוזה שלנו אבד לנו, לכן אבי התקשר אליהם לברר מה גובה ההשתתפות העצמית ונאמר לו שמדובר ב900 שקלים.

כאשר הרכב תוקן חזרנו למוסך, שם שילמנו את ה 900 ש"ח המדוברים, ואז נפלה עלינו המכה הראשונה. בעל המוסך טען שישנו דבר הנקרא מחיר התיישנות, ושעקב כך שהרדיאטור ומעבה המזגן, שנהרסו בתאונה והחולפו, היו בני מעל 9 שנים, כאשר מחליפים אותם יש לשלם 25% מחיר התיישנות ולא קיבלנו הסבר מעבר. כך נגנזו מאיתנו עוד 447 ש"ח ללא ידיעה על מה הם הולכים.

לאחר מכן, דווח אתמול לאבי שההשתתפות העצמית אותה עליו לשלם, היא 1900 ולא 900.

מה קורה פה ? האם מישהו יכול להסביר לי מהו מחיר ההתיישנות הזה או שסתם עשקו אותנו ? והאם חברת הביטוח יכולה כך לאחר ביצוע העסקה לשנות את גובה הה"ע שהם קבעו ? ייעצו לנו מה לעשות כעת כי בהחלט שלתאונה כה קטנה, לשלם 2300 שקל כשיש ביטוח מקיף נראה לי לא סביר בעליל.

כמו כן לפי טענת בעל המוסך עלות התיקון בכללית היתה 8 אלף ש"ח מה שנראה לי לגמרי חסר הגיון זה כמעט חצי ממחיר הרכב ! הוחלפו פגוש וגריל קדמי, מכסה מנוע, רדיאטור, מעבה מזגן, 2 הפנסים הקדמיים. הכל חלקים מקוריים לטענת המוסך חוץ מהרדיאטור והמעבה שהם תחליפיים. מדובר בדייהטסו שרייד 5 דלתות משנת 97.

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

לא הבנתי איך אפשר ליקבוע שהחלקים בני 9,

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

נראה לי שעשו עליכם קומבינה לא קטנה במיוחד עם הלכתם למוסך הסדר של הביטוח.

קודם כל ההשתתפות העצמית מוגזמת לדעתי אלה אם הפוליסה היא על נהג חדש, צעיר ועם תביעות עבר.

לא שמעתי מושג שכזה בחיים מחיר התיישנות. אתה תמיד יכול לטעון שהחלקים היו חדשים.

מה שאני יודע שקיים שלא משתמשים בחלפים מקוריים.ואם הרכב מעל 9 שנה על הכביש אז השמאים לא קובעים פיצויים על ירידת ערך למכונית עקב תאונה (אלה עם זה משהו חריג אבל אז משביתים)

כשיש לך ביטוח מקיף אתה משלם רק השתתפות עצמית ולא צריכים להיות יותר שום תשלומים את כל השאר הביטוח מכסה כולל גרירות ,בדיקות תקינות רכב (אם יש הורדה משטרתית) והתישנויות מוזרות גם אם קיימות.

כמו כן מוזר שבעל המוסך מתעסק איתכם במחירים וחוקים הוא אמור לקבל אישור שמאי לתיקון, לתקן את מה שצריך ולהגיש לכם חשבון שאותו תשלמו אתם. בצק דחוי למשל. ואז הביטוח מחזיר לכם את ההוצאה פחות ההשתתפות. ואם כבר יש תקנות כאלה אז השמאי או הביטוח היו אמורים לידע אותכם. תבקשו שישלחו לכם את החוזה.

ודווקא מחיר התיקון אל תשכח שמשתמשים במחירים רישמים ולא מחירים שהיתה סוגר אם היתה בא בצורה פרטית.

פורסם

לגבי החלקים - מדובר בעיקרון שנקרא "השבחה". אתה משביח את חלקי הרכב שהם חדשים יותר מהרכב שלך, אם זכור לי נכון אתה אמור להוסיף 5% על כל שנה מעל ל5 שנים הפרש בין הרכב לחלק המוחלף.

לגבי ההשתתפות העצמית - 1,900 ש"ח זה מטורף ומוגזם, יש פה משהו שאינו כשר.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

ניסיתי לברר את העניןי עם אבא שלי וזה מה שהוא סיפר לי, כמה שזה כבר נהיה מוזר:

הביטוח שלנו הוא דרך סוכן, כלומר אבא לי מתקשר עם סוכן והסוכן מתקשר עם חברת הביטוח. כשהוא התקשר לברר מה גובה ההשתתפות העצמית, הסוכן יצר קשר עם פקידה בחברת הביטוח וזו אמרה לו 900 כאשר הוא, לכאורה, ידע שמדובר ביותר, ואמר לאבא שלי ש"זה אמור להיות יותר, אבל היא אמרה 900 ואולי זה יחליק". זה לפחות מה שאבא שלי טוען שנאמר בשיחה עם הסוכן הנ"ל. במוסך, בעל המוסך אמר שהמסמך שהוא אמור למלא ובוא גם כתוב המחיר שאנחנו צריכים לשלם כשהתתפות עצמית לא הגיע כשבאנו לקחת את הרכב. הוא שאל את אבא שלי כמה זה ההשתתפות העצמית, זה ענה לו "900", שילמנו 900. אחרכך הוא אמר, שמכיוון שהרכב על הכביש מעל 9 שנים והחלקים האלו היו מקוריים ולא הוחלפו חל עליהם מחיר התיישנות, 25 אחוז על חליפיים ו 50 אחוז על מקוריים ולנו שמו חליפיים. 25 אחוז מהסכום של מחירי הרדיאטור והמעבה יצא 447 אותם גם כן משום מה אנחנו שילמנו ללא ידיעה מוקדמת.

כעת, מה שהוביל לפרסום האשכול המקורי התקשר בעל המוסך וטען שהגיע אליו המסמך מחברת הביטוח ומצוין בו שגובה ההשתתפות העצמית 1900 ולא 900.

חברת הביטוח היא הראל. אני כן נהג חדש וצעיר (שנה על הכביש, בן 19) אך ללא הרשעות ב3 השנים האחרונות לא אני ולא אבא שלי.

עכשיו בנוסף לכל הצרות, הביטוח הזה נגמר והחל מפברואר אנו רשומים בחברה שונה, AIG, ללא הסוכן כי קיבלנו מחיר נמוך משמעותית. ועוד להוסיף על הכל, אבא שלי טס היום בבוקר לחו"ל במגרת העבודה ללא יכולת לשנות את זה.

מה הצעדים שעלינו לנקוט הלאה, ברגע שיחזור ?

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

תראה המחיר מוגזם ביותר, אני גם מבוטח בהראל (נהג יחיד, חדש וצעיר, עבר נקי מתביעות) וההשתתפות עצמית שלי היא 950.

לדעתי קח את החשבוניות על הסכומים ששילמת (השתתפות עצמית + הדבר המגוכח שגבו ממך במוסך ההסדר) בצירוף הפוליסה \ מסמך אחר שמתעד את גובה ההשתתפות העצמית של הפוליסה שלך, ולך לתבוע את ההפרש מחברת הביטוח בבית משפט לתביעות קטנות.

בהצלחה!

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

שמע הזוי הקטע עם ההשבחה מקסימום תגיד להם שהרדיאטור הוחלף באמצע חיי הרכב ולכן הוא לא עבר את גיל 9 השנים.

הכי חשוב תדרוש שישלחו העתק מן הפוליסה שלכם מהביטוח לא נראה לי שתמצאו שם את הסעיפים הנ"ל.

כמו כן בדוק את ההשתפות העצמית שלכם.

תנסה לבדוק אצל הסוכן שלכם אמור להיות לו העתק מן הפוליסה המקורית .

• תוכן חדש...