Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פג'ו 407 מול VW Jetta

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7084 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מתלבט בקניית רכב חדש בין שני רכבים, Comfortine VW Jetta, ו פג'ו 407 SR, שניהם מודל 2007, אוטומט, 2000 סמ"ק, מחיר 153,000 שקל (כולל צבע מטאלי).

עד כמה שאני בדקתי, אלא הממצאים:

בטיחות : 407 קיבלה 5 כוכבים, Jetta 4 כוכבים

בטיחות אקטיבית: אותם מערכות, ABS,ESP,BAS וכו'

מנוע: 2000 סמק, 407 - HP143 כוח סוס, FSI 150HP Jetta - ה jetta משכנע יותר\

גיר: בשניהם טיפטרוניק, ב 407 יש 4 הילוכים, ב jetta חמישה.

גודל: ה 407 גדולה יותר במימדים אך מעניקה פחות מקום לנוסעים מאחור, ותא מטען קטן יותר לעומת ה jetta.

אבזור: שתי המכוניות מאובזרות היטב אך ב jetta יש אבזורים שקיימים רק בדגם ה SX של ה 407, כמו תאורה במראות מגן השמש, ידית לנוסעים מאחור, פס קישוט חיצוני וכו'.

נוחות: לטעמי ה 407 נוחה יותר (נוחות צרפתית) וה jetta מעט נוקשה.

מערכת קול: ב 407 מערכת קול עדיפה (כנראה) הכוללת 6 רמקולים (שנים אחוריים שלא קיימים ב jetta)

ירידת ערך: צפי ירידת ערך של ה 407 הוא כ 3500 שקל יותר (לרעתה) בתקופה של 3 שנים.

טיפולים: ב 407 כל 30000 ק"מ, ב jetta כל 15000ק"מ, הטיפולים ב jetta יקרים יותר ותכופים יותר, אך היא מתעדת להיות יותר אמינה כנראה (אמינות צרפתית מול הגרמנית).

בשניהם בצעתי נסיעות מבחן עם כי ה jetta היתה חדשה ועם כ 30000 ק"מ, בעוד ה 407 מודל 2005, 120000 ק"מ ובמצב "טחון" (גיר קופצני, רעידות בהגה, קפיצים קדמיים רועשים)

אשמח לקבל תגובותיכם בנושא.

תודה.

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ל-407 SR אין 5 כוכבי בטיחות. בדרוג הזה זכתה 407 עם 9 כריות אוויר. ב-SR וב-ST המשווקות כאן יש רק 6.

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

לא מכיר את הרכבים כלל...

בכל אופן רציתי להאיר את עינייך לגבי ההבדל בתיבה...

4 הילוכים משמע תיבה מיושנת,

בורים של כוח שלא יחמיאו לרכב חדש

זמינות לא משהו...

6 ההילוכים זהו נתון שיהיה קשה להתעלם ממנו בבחירה

porsche 914,2.0,1970

פורסם

"בורות של כח" אם כבר, דוקטור.

ואין לי נסיון עם הג'טה אבל ה407 של אמי נוחה ביותר.

המרווח במושב האחורי באמת קצת בעיתי, אבל רק כאשר יושבים ארבעה גבוהים במכונית.

בכל מצב אחר, המצב נסבל בשל היתרון של המושבים הקדמיים.

"I teach the fools some basic rules"

פורסם

שים לב שבגלל ההזרקה הישירה במנוע ה-VW היא תשתה לך 98

גם זה ניתן לטיפול אם אתה מתדלק במקום קבוע, חלק מהמקומות מציעים 98 במחיר 95

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
"בורות של כח" אם כבר, דוקטור.

ואין לי נסיון עם הג'טה אבל ה407 של אמי נוחה ביותר.

המרווח במושב האחורי באמת קצת בעיתי, אבל רק כאשר יושבים ארבעה גבוהים במכונית.

בכל מצב אחר, המצב נסבל בשל היתרון של המושבים הקדמיים.

אם זה המצב ב 407 (בסיס גלגלים 2.73 מ') אז איך המצב בג'טה (בסיס גלגלים 2.58 מ') ?

בג'טה תא המטען ע-נ-ק, מה שאולי מרמז על כך שפנים הרכב \ המושב האחורי עלול להיות צפוף קלות ואולי אפילו הרבה יותר מזה של ה 407...

שווה בדיקה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לגבי נושא הדלק, מומלץ הכן 98 אבל עפ"י היבואן אין שום בעיה לתדלק 95, ואין שום מגבלה לגבי האחריות במידה ומתדלקים 95.

בכל אופן צריכת הדלק דומה והביצועים הם לטובת ה jetta, גם כשמדובר במנוע המשודרג של ה 407 (143 כ"ס)

לגבי נושא הבטיחות, האם אתם בטוחים לגבי הדרוג של ה 407, כלומר האם רק לדגמים היקרים יש 5 כוכבים ואילו הדגם הזול לא מתהדר בדרוג הבטיחות הנ"ל ? בסוכנות לא הזכרו דבר בנושא.

פורסם

לגבי המרווח, לפי בדיקה סובייקטיבית ה jetta יותר מרווחת מאחור, תא המטען שלה יותר גבוה - מה שמאפשר נפח גדול יותר, ועיקר האורך "מתבזבז" ב 407 על האף הארוך (והיפה לטעמי). בכל מקרה ה 407 רחבה מעט יותר והתחושה במושב הקדמי מרווחת יותר, בג'טה התחושה צפופה יותר בעיקר בגלל הקונסולה המרכזית שמפריעה לרגל ימין של הנהג בצורה לא מוסברת.

פורסם

נסעתי לפני כמה חודשים ב407- ואני חייב לציין שזה הרכב הכי נוח שנסעתי בו (לא נסעתי אף פעם בC5 :) )

וגם ישבתי במושב האחורי, ולא הרגשתי צפיפות, אני 1.87.

בנוגע לבטיחות - הרי הג'טה מבוסס על הגולף, הגולף קיבלה 5 כוכבי ריסוק, אך איך הג'טה קיבלה רק 4?

ועוד משהו קטן - ה407 נחשבת במכונית מנהלים, הג'טה נחשבת כמשפחתית לכל דבר.

ניב

מבולבלים? גם אנחנו.

פורסם

אני הייתי הולך על הג'טה.

בגדול הרכבים דומים.

ה407 לפי התיאור "טיפה מיושנת יותר".

לדעתי גדולתה של הג'טה על ה407 היא השוק. אני מאמין בעיניים עצומות שלמכור אותה בעתיד יהיה הרבה הרבה יותר קל מאת ה407.אין מה לעשות צריך לחשוב גם על זה.

כמו כן ה407 היא ללא ספק מכונית מנהלים. הג'טה מוצבה בין הגולף לפאסאט (אגב כך מוצבה בזמנו גם הבורה) אך בארץ מסיבה לא מובנת(טוב נו זה הארץ..) היא נחשבת גולף עם תחת , מה שלא נכון.

היא איננה מכונית מנהלים אך גם אינה משפחתית לכל דבר. היא באמצע.

מבחינה אישית הייתי הולך על הג'טה מעוד סיבה, וזה כבר עניין יותר אישי , ה407 מאוד מנקרת עיניים , אם זה מבוקשך, מצאת את הרכב. אם לא אז לך על הג'טה.

פורסם

כל העניין של רכב מנהלים הוא מגוחך, הרי באירופה ה 407 היא משפחתית לכל דבר, בארץ הפכו אותה לרכב מנהלים, אולי הדגמים המפוארים הכוללים כסאות עור, חתיכות עץ בדשבורד וכו, אבל הדגם הבסיסי בהחלט דומה ל jetta מכל הבחינות, מה גם שה jetta מאובזרת מעט יותר.

בארץ המיצוב של ה jetta הוא משפלתית, למרות שהגודל הוא דומה ל 407 ויחידת ההנעה (גיר + מנוע 2000) זהים לאלא שבפאסאט.

לגבי ה jetta היא הכן גולף עם "זנב", המנוע, אבזור, מערכו וכו' זהים.

לנושא אחר, מישהו יודע לגבי האמינות של הרכבים? כרגע יש לי גולף מודל 2000 עם בעיות מכאן ועד טבריה (חיישנים שנהרסים כל מספר חודשים, רעשים, מזרקי דלק וכו') וגם לפי מה שאני מכיר המכוניות הצרפתיות הן לא משהו בנושא... ועל תגידו לי לקנות יפנית! ביפנית שיסעו היפנים...

• תוכן חדש...